***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

22.6.07

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ / FOR HEALTH : 25.06.07

Οι bloggers που συνέχισαν την διαμαρτυρία «Για την Αμαλία» της 1ης Ιουνίου 2007, μέσω δημόσιου διαλόγου σ'αυτό το μπλογκ, τώρα προχωρούν με την κίνηση «Για την Υγεία». Γιατί στη θέση της Αμαλίας βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας και μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας.

Η κίνηση «Για την Υγεία» περιλαμβάνει άνοιγμα του forum
giatinygeia.freeforums.org , google group giatinygeia και την ταυτόχρονη συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν.

Σε πρώτη φάση, στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών θα χρειάζεται μόνο όνομα φυσικού προσώπου, διεύθυνση του e-mail του και χώρα, όπως γίνεται στα περισσότερα e-petitions παγκοσμίως εκεί όπου δεν υφίσταται ένας και μοναδικός επώνυμος υπεύθυνος της e-petition. Το ζητούμενο είναι να ακουστεί η διαμαρτυρία, κι όχι η δημιουργία κάποιου data-base για χρησιμοποίηση προσωπικών δεδομένων προς όφελος άλλων σκοπών, παρά μόνον του σκοπού της συγκεκριμένης κίνησης «Για την Υγεία». Η e-petition αποτελεί δημόσια πράξη κι εκφράζει τη γνώμη εκείνων μόνο των συμμετεχόντων που επιλέγουν να υπογράψουν, όχι του συνόλου των bloggers, ιστολόγων, χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

1. Να συμμετάσχετε με περαιτέρω συζήτηση και τις προτάσεις σας για την Υγεία και το Ε.Σ.Υ., στο forum
giatinygeia.freeforums.org και στο google group giatinygeia.

2. Να υπογράψετε το e-petition site
Gia tin Ygeia gopetition.com

3. Να διαδώσετε την κίνηση σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε, και μέσω του μπλογκ σας και με e-mails, όπως ήδη ξέρετε να κάνετε (links υπάρχουν ήδη στο sidebar). Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τα κείμενα (ελληνικό, αγγλικό) και να παρακαλέσετε κόσμο να μπει στο e-petition site να υπογράψει (μέσω κάποιου του περιβάλλοντός τους που να έχει πρόσβαση σε υπολογιστή, ή σε Internet cafe).

Δε θέλουμε να ακούσουν στις 25.06.07 ένα δυνατό μήνυμα μόνο οι τελικοί αποδέκτες που αναφέραμε στην αρχή, αλλά όσο περισσότεροι άνθρωποι και υπηρεσίες είναι δυνατόν. Τα σχόλια θα παραμείνουν ανοιχτά εδώ μέχρι το τέλος της κίνησης αυτής, καθαρά για βοήθεια και διευκρινήσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα ελληνικά και αγγλικά. Στο επίσημο site της e-petition, έχει αναρτηθεί το αγγλικό κείμενο, μαζί με μια μικρή περίληψη όλης της διαμαρτυρίας από την αρχή, μια και απευθυνόμαστε στο διεθνές κοινό. Ο,τι έχει αναρτηθεί εκεί για υπογραφή, είναι η μετάφραση του ελληνικού κειμένου που βλέπετε, όπως ακριβώς έχει αναρτηθεί.

92 σχόλια:

stellini είπε...

ωραιαα!!! Πολύ καλή δουλειά κανατε όλοι σας!! Τώρα όλοι συνεχίζουμε να βάζουμε τα λιθαράκια μας!

Aphrodite είπε...

Δουλειά δουλειά δουλειά - τώρα έρχεται το κύμα που ζητάμε, να το μάθουν όλοι!!! Οχι λιθαράκια, μια... μετατόπιση των Αλπεων στο γραφείο τους (μέσω των μηυμάτων και των υπογραφών μας) θέλουμε, μπας και μας ακούσουν!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΕΕΕΕ!!!!

(υπογράψτε, τι περιμένετε?!)

ΥΓ- εικαστικό υλικό banners, videos κτλ. έρχεται!

stellini είπε...

κοτρόνες ξεκίνησαν! ;)

mtryfo είπε...

Μπράβο βρε παιδιά, συγχαρητήρια, σας θαυμάζω... καλή συνέχεια

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους.εχτες απουσιασα λογω υπερβολικου φορτου εργασιας(πρωι και βραδυ).το κειμενο δεν ειναι καν αυτο που ετοιμασαμε εγω και η καζουμι-γεγονος που με χαλαει οσο να'ναι(συγνωμη δηλαδη,αλλα τοσο μαπα ηταν το κειμενακι μας(το δικο μου και της καζουμι εννοω)και το ριξατε στον καιαδα?.....)αλλα θα υπογραψω και εγω!για την υγεια ρε γ....ο!!! τα λεμε το μεσημερι.ετοιμαζομαι για δουλεια....

Takis Alevantis είπε...

Γιατί πρέπει να υπογράψουμε ένα κείμενο στα αγγλικά; Γιατί δεν βάλατε και το κείμενο στα ελληνικά στο gopetition;

JUNE1ST είπε...

@kvstask,

Κανένα κείμενο δεν γράφτηκε από έναν μόνο άνθρωπο, παρά μπήκαν οι ιδέες όλων για να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρες. Αλίμονο αν αρχίσουμε τα "μα δεν μπήκε το δικό μου κομμάτι" και τα "εγώ όμως έκανα ολόκληρο ΤΕΤΟΙΟ" σε μια συλλογική δουλειά!!!

Το "όλοι μαζί", δεν είπαμε;

JUNE1ST είπε...

@takis alevantis,

"Γιατί πρέπει να υπογράψουμε ένα κείμενο στα αγγλικά; Γιατί δεν βάλατε και το κείμενο στα ελληνικά στο gopetition;"

Γιατί επειδή υπάρχει ενδιαφέρον από και προς το εξωτερικό, τα αγγλικά θα έπρεπε να μπουν έτσι ή αλλιώς. Εάν έμπαιναν και τα ελληνικά, θα γινόταν τεράστιο το κείμενο. Εάν κάναμε δυό e-petitions, θα είχαμε διάσπαση υπογραφών, και επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε τους ανθρώπους που συμμετέχουν, δεν πιστεύουμε ότι έπρεπε να υπάρχουν διπλοί λογαρισμοί, διπλά σάιτς, διπλοί κωδικοί, πολλά χέρια να μαζέψουν τους αριθμούς κτλ.

Υπάρχει βέβαια κι ένας καθαρά τεχνικός λόγος, ότι και να βάζαμε το κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες, η οποιαδήποτε επέμβαση εκ μέρους μας (π.χ. μια ανακοίνωση στο κάτω μέρος ή κάποιο πρόβλημα με την κωδικοποίηση για ανθρώπους που δεν μπορούν να διαβάσουν τη γραμματοσειρά), που σημαίνει ότι χρειάζεται από καθόλου έως και αρκετή βοήθεια από το τημ υπευθύνων του σαίτ, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ομαλά.

Giannis123 είπε...

Μπράβο παιδιά.
Συνεχίζουμε.

Κατά τη γνώμη μου το κείμενο πρέπει να γίνει στα Ελληνικά.

Θα υπογράψουμε σε όσα κείμενα χρειαστεί.
Απευθυνόμαστε στον Έλληνα Υπουργό Υγείας και την Ελληνική Βουλή πρωτίστως.

Takis Alevantis είπε...

Συμφωνὠ με τον Giannis123. Είναι ψήφισμα γοα την Ελληνική υγεία και απευθύνεται στην Ελληνική πολιτεία. Ένα επιπλέον κείμενο στα αγγλικά δεν βλάπτει αλλά ένα κείμενο ΜΟΝΟ στα αγγλικά είναι τελείως απαράδεκτο.

Προσυπογράφω το ελληνικό κείμενο και θα βάλω και επίσημη υπογραφή στο gopetition αλλά μόνο σε ελληνικό κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ πιστεύω ότι το κείμενο πρέπει να είναι στα Ελληνικά.
Για να πω την αλήθεια έψαχνα για ώρα το Ελληνικό κείμενο και όταν συνειδητοποίησα ότι απλά δεν υπάρχει απογοητεύτηκα.

JUNE1ST είπε...

Η σύμπνοια πάντοτε είναι καλό πράγμα. Μάλλον δεν κατανοήθηκαν οι λόγοι όπως αναφέρθηκαν στο "23 Ιούνιος 2007 2:06 μμ" σχόλιο.

Κρατάμε σαφώς την προτίμηση υπ'όψιν (αφαιρώντας το -μάλλον λόγω κεκτημένης ταχύτητας και καλής πρόθεσης- ύφος "εντελώς απαράδεκτο!" π.χ.) και συνεχίζουμε.

ATHENA είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΝΚ ΣΤΗΝ PETITION, ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΟ PETITION SITE ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΠΙΑ Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...

ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ!

Giannis123 είπε...

Εάν αρχίσουμε τώρα με εγωισμούς και αντεκλήσεις σε λίγο καιρό θα καταλήξουμε, στην καλύτερη περίπτωση σε δύο ομάδες, τους ΥΠΕΡ και τους ΚΑΤΑ και στην χειρότερη στη ΒΑΒΕΛ.
Άς ρίξουμε όλοι τους τόνους
Είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο σκοπό.

kwstask είπε...

jyne1st εννοουσα αυτο.οπως ειπες κι εσυ:ολοι μαζι.μονο που απο το κειμενο της καζουμι και εμενα δεν εχει συμπεριληφθει ουτε μια σειρα και αυτο φαινεται ασχημο,γιατι ενω και εμεις δουλεψαμε για αυτο,ειναι σαν να υπαρχει(συχγωρηστε μου την εκφραση αλλα ειμαι πικραμενος....)μια"κλικα,, που δημοσιευει οτι εκεινη θελει. αυτο δεν ειναι ολοι μαζι,αλλα ξεκιναμε εμεις και εσεις ακολουθατε! υστ:οπως ξαναειπα,ακομα και ετσι θα υπογραψω.για την υγεια ρε γ....οο!!

kwstask είπε...

athenoyla αν εχω αδικο σε παρακαλω,διορθωσε με.ενταξει κουκλα μου?....

ATHENA είπε...

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΖΟΥΜΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ;-)

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η PETITION ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥ SITE...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΙ ΚΑΛΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!

pølsemannen είπε...

Να μπει στο τμήμα Description - History υπερσύνδεσμος για το ελληνικό κείμενο της αίτησης.

Εναλλακτικά να μπει το Ελληνικό κείμενο στο ίδιο τμήμα (εκτός πλαισίου αιτήματος δλδ) αφού έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 43 άτομα, με κωδικοποίηση UTF-8 και προειδοποίηση "Για να διαβάσετε το Ελληνικό κείμενο γυρίστε το encoding / κωδικοποίηση του browser σε UTF-8"

Το μέγεθος της σελίδας σε περίπτωση επιλογής της δεύτερης πρότασης δεν πιστεύω να επηρεάσει αρνητικά.

kwstask είπε...

αθηνουλα ελα στο μπλογκ μου να σου δειξω το κειμενο.giatriwramiden.blogspot.com

kwstask είπε...

αθηνα το κειμενο ηταν:φαντασου πως ειναι απο την ιλικια των 8 ετων,να εχεις αφορητους πονους. να επισκεπτεσαι απειρους γιατρους και νοοσοκομεια και κανεις να μην καταφερνει να διαγνωσει το προβλημα σου. φαντασου 17 χρονια αργοτερα να μαθαινεις τελικα πως οι πονοι σου εξελιχθηκαν σε καρκινο και πως αυτος ο καρκινος ζητα τελικα τον ακρωτιριασμο ενος μελους σου. φαντασου πως εκτος απο τις ακτινοβολιες και τη χημειοθεραπεια εχεις να αντιμετωπισεις και την παθογενεια ενος εθνικου συστηματος υγειας που επιλεγει να κλεινει τα ματια στα φακελλακια κι επιμενει να κωλυσιεργει με παραλογες γραφειοκρατικες διαδικασιες.περα απο τον πονο να εχεις να υπομεινεις την απληστια και την οικονομικη εκμεταλευση,τοσο καποιων γιατρων οσο και ιδιωτικων κλινικων,καθως και την ταλαιπωρια στις ουρες των ασφαλιστικων ταμειων για μια σφραγιδα. μπορεις να το φανταστεις?αν οχι... αυτη ηταν η ζωη της αμαλιας καλυβινου που αφησε την τελευταια της πνοη την παρασκευη 25 μαιου 2007.ηταν μολις 30 ετων.... η αμαλια αγωνιστηκε για πραγματα που θεωρουνται αυτονοητα σε ενα συγχρονο ευρωπαικο κρατος.δυστηχως δεν ειναι τοσο αυτονοητα στην ελλαδα.συνεχιζοντας την προσπαθεια που ξεκινησε η αμαλια διαμαρτυρομαστε δημοσια και απαιτουμε:....(αιτηματα)και μετα: για να μη θρηνησουμε πολλες ακομα αμαλιες βοηθησε μας!υπογραψε τωρα! πως σου φαινεται αθηνουλα?

stellini είπε...

.... η ζεστη θα φταίει μάλλον!! αντεεε συνεχίζουμε χωρίς λόγια λέμε!! ;)

kwstask είπε...

stellini ειμαι εδω και ειμαι ολος αυτια.να ρωτησω κατι.πως θα εκτυπωσουμε το κειμενο?δεν θα πρεπει να υπαρχει(πανω η κατω απο το κειμενο)εικονιδιο:εκτυπωση?που ειστε οι υπολοιποι???

Unknown είπε...

@All
Ο λόγος που είναι το κείμενο στα αγγλικά είναι ότι το συγκεκριμένο site είναι ότι καλύπτει 75 χώρες και όχι μόνο την Ε.Ε.
Ότι καλύτερο να κάνουμε, όχι προσωπικές έριδες και εγωισμοί.
Την καλησπέρα μου.
Το διχασμένο κορμί.

Greg/Dinx

stellini είπε...

@kwstask
βρε καντο copy paste το κείμενο σε ενα word και εκτυπωσέ το. Τοσο απλό :) Εκεί μπορείς να φτιάξει και τις μορφοποιήσεις που θές. Ίσως τα παιδιά ετοιμάσουν κάτι προς εκτύπωση αλλα δεν θα είναι κατι διαφορετικό. Μήν αγχώνεσαι! Το αγχος βλάπτει :p σε πειράζω .. :)

kwstask είπε...

ναι,καλη ιδεα....το ξερω οτι με πειραζεις κουκλα μου.αυτο ειναι που μου αρεσει(περαν του αγωνα)εδω:οτι οι περισσοτεροι ειμαστε μια παρεα! Α!ειδα εχεις δεικτη επικινδυνοτητας 9,99,με SOS το 10?γιατι αν ναι την κατσαμε!χι,χι,χι!(πλακα κανω,ε?μη μου παρεξηγηθεις,ενταξει?)

stellini είπε...

:p :P

kwstask είπε...

στελλλινι επειδη δεν τα παω καλα με τις συντομογραφιες πες μου τι σημαινει :p :p?

stellini είπε...

kwsta ela sto chat mprosta

kwstask είπε...

καληνυχτα σε ολους και ονειρα γλυκα!!!

ATHENA είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

1. ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΛΛΟ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΟ Η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΤΟ "ΥΛΙΚΟ" ΤΩΝ BYTES ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ SERVER EN ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΗΣ GOPETITION, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΡΗ, ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΖΙΦΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΗ ΤΗς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ

2. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ Ο ΠΥΡΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΖΟΥΜΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΑΙ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΡΑΜΑΤΟς ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ;-)


ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΑΥΤΗ Η ΧΟΡΔΗ ΕΚΡΟΥΣΘΗ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑς Ο ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟ ΑΛΛΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ;-)))

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε & πάλι & πάντα!
Χαίρομαι & γω που "συνεχίζουμε!"

Φοβάμαι πάντως,
ότι η εμφάνιση της αίτησης προς συλλογή υπογραφών στην αγγλική γλώσσα,
θα είναι ανασταλτικός παράγοντας δια πολλούς ελληνόφωνους να συμμετάσχουν...
Στο κάτω-κάτω, αυτοί τους οποίους αφορά άμεσα η δραστηριοποίηση
-δηλαδή ελλαδίτες & έλληνες ευρύτερα...- γνωρίζουνε πιο πολύ & καλά τα ελληνικά απο τα αγγλικά...
Και "ταυτίζονται" πιο καλά με τη γλώσσα που μιλάνε καλύτερα & που γενικότερα τους εκφράζει...
Προσωπικά, εννοείται ότι θα υπογράψω & θα το διαδώσω όσο περισσότερο μπορώ, όπως & την 1η Ιούνη...

Όμως, φοβάμαι,
πως δε θα έχουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε να περιμένουμε...
Ελπίζω να αποδειχτώ υπερβολικός πάντως...
Αντιλαμβάνομαι τα όποια τεχνικά κωλύματα,
όμως γνωρίζω ότι δεν υπάρχει & πρόβλημα δίχως λύση…
Και άν κάποιοι μπορούσανε (αυτοί που θα μπορούσανε…),
θα τη βρίσκανε την άκρη…
Ή τουλάχιστο, θα μπορούσανε σ’αυτή τη φάση να αποκλειστούνε
για άλλους τεχνικούς λόγους,
οι αλλόφωνοι…
Κι όχι οι κατεξοχήν έχοντες το πρόβλημα & τις λύσεις…
Δηλαδή οι ελλαδίτες, έλληνες & ελληνόφωνοι…
Μιαν ακόμη, απλώς, γνώμη…

Προσωπικά,
θα στείλω με emails τα videos των φίλων σχετικά με την Αμαλία,
με μια μικρή εισαγωγή & αναφορά βέβαια στο petition, στο blog μας & στο σχετικό forum.
[...το οποίο όμως, προς το παρόν..., το βλέπω αρκετά 'πεσμένο'...,
& είναι κάτι που με βάζει σε σκέψεις...
Τέλοσπάντων, είναι μάλλον πολύ νωρίς ακόμη…]

Καλή συνέχεια σ'όλη τη γαλέρα! ;-)

ΥΓ. Ίσως είναι η εντύπωσή μου,
αλλά απ’όσο παρακολουθώ ελλαδική τηλεόραση
& έντυπη δημοσιογραφία τον τελευταίο καιρό
[από τότε που άρχισε να ανακινείται το θέμα
με την ίδια την Αμαλία λίγο πρίν «φύγει»…],
τα ρεπορτάζ σχετικά με προβλήματα ή θέματα γενικότερα
σχετικά με το χώρο της υγείας,
έχουνε πληθύνει…
Και νομίζω πως & μεις από δώ,
συμβάλαμε κάπως σ’αυτό…
Όχι μόνο την 1η Ιούνη & τις λίγες επόμενες μέρες…

Ο καιρός θα δείξει καλύτερα & περισσότερο,
όπως πάντα…

ΥΓ2. @ Athena & όλους:

Το συναίσθημα, δε μπορεί & δεν πρέπει να λείπει ποτέ από μια προσπάθεια,
εφόσον βέβαια αυτή κινείται πάνω στη λογική!... ;-)

Aphrodite είπε...

Εχει ήδη σούπερλίνκα (πώς λέμε σούπερλήγκα!) για το ελληνικό κείμενο - και να το πω τώρα, μια που αύριο ξημερώνει, τι αύριο, ξημέρωσε ήδη η 25η...

Μην κολλάμε σε τέτοια, όλα καλά, αγαπιόμαστε, πιάνουμε το πληκτρολόγιο να ειδοποιήσουμε και... ξαμολιόμαστεεεε!

Αμήν να ξεκουνηθούνε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!! ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!!!

Οπως το λέει κι ο χορευταρής, πληθύνανε τα καμπανάκια... Κι όχι, δεν κάνουμε αντιπολίτευση, δεκαετίες μας έφεραν εδώ, απλώς ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! Ακόμη κι αν εμείς το χάσαμε ήδη το παιχνίδι, τι θα (παρα)δώσουμε στα παιδιά μας?

Καλή μας εβδομάδα και μιλήστε, φωνάξτε, γράψτε, στείλτε... μπάνια ναι, αλλά και ο σκοπός δεν περιμένει τους άλλους, εμάς περιμένει!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε Αφροδίτη της Σούπερ Λίνκας! ;-P

Δε ξέρω για ποιά "καμπανάκια του Χορευταρή" μιλάς,
αλλά επειδή τον ξέρω τον τύπο
& κυρίως τις καμπάνες που χτύπησε πρώτη η Αμαλία σ'όλους μας,
"κάπου" θα'χεις δίκιο... :-)

Καλή συνέχεια Θεά,
σε όλους στη γαλέρα! ;-)

"Συνεχίζουμε!"

ΥΓ. Μάλλον δε, εκατονταετίες μας έφεραν "εδώ"...
Για να μη πω χιλιετίες
& ακουστώ "γραφικός"...

Ανώνυμος είπε...

Etsi re paidia, etsi!

na xekinisoume na ypografoume na tous dosoume to minima, de borei na tremei to fylokardi mas etsi ki arostisoume i na exoume kai kana diamerisma na poulisoume gia kathe enan apo tin oikogenia pou bainei xeirougrio (exo dyo goneis mesa, xero ti leo)

Osoi exete blogg, grapste pali kati re paidia, voithiste mas na sas voithisoume kai pali!

Oloi mazi, gia tin YGEIA re gamoto!
:-))

Ανώνυμος είπε...

...Πραγματικά,
"όλοι μαζί για την Υγεία" μας...
& Aληθινά...

Με την Αλήθεια παντού & πάντοτε
δίπλα μας...
...δια την πραγματική & Αληθινή
υγεία μας.

Από εδώ, για "εκεί"...
Από τώρα, για "πάντα"...

"Εκεί" που για "πάντα",
βρίσκεται άλλωστε ήδη
& η Αμαλία μας...

Ανώνυμος είπε...

...και που βρίσκεται
"εκεί" για "πάντα",
πιο υγιής απο ποτέ,
πιο Αληθινά Υγιής απο πολλούς 'άλλους υγιείς' "εδώ",
διότι πάλεψε απο "δω",
ενάντια στο "Θηρίο".

Άντε, και στα δικά μας,
για καλό δικό μας αγώνα απέναντι στο "Θηρίο"
& καλύτερο κοινό Παράδεισό μας μαζί με τους νικητές της Ζωής
& τους Αληθινά Υγιείς φίλους μας
για πάντα,
απ'αυτό τον Παράδεισο,
"εδώ"...

Αμαλία, ζούμε!

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους!!!υπογραφουμε λεμεεεεεεε!!!!για την υγεια μας,για την υγεια των παιδιων μας,για την υγεια ολων μας,γιατην υγεια ρε γαμωτοοοο!!!εναντια σε οσους εχουν κανει την υγεια μας(νοσοκομεια,γιατρους,ε.σ.υ κλπ)τσιφλικι τους και οικο αντοχης και ανοχης.εναντια στην διαφθορα και στους φακελλακιδες!!υπογραφουμε λεμεεεε!!!!!

kwstask είπε...

παιδια εγω εχω εκτυπωσει 120 φυλλαδια,τα οποια θα μοιρασω το απογευμα στο συνταγμα(ελπιζω μονο να μην πεσω σε καναν ακα!δημοτικο αστυνομικο και θελησει να με διωξει) συνεχιζουμε δυναμικα!υπογραφουμε,μοιραζουμε φυλλαδια και γραφουμε κατι σχετικο στα blog μας(οσοι εχουμε)!εγω εχω ηδη υπογραψει!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο πολιτικό επίπεδο που απευθύνεστε, γνωρίζουν εκ των ενόντων επακριβώς και επαρκώς το πρόβλημα. Αυτό το έξτρα που κάνετε είναι που γίνεστε μια μορφή "φωνής" σε όλους όσοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δεν τολμούσαν μέχρι στιγμής να κινηθούν προς κάποια κατεύθυνση. Ο Συνήγορος Του Πολίτη για την Υγεία ειδικά, είναι για κλάμματα. Οπότε συνεχίστε παιδιά με την όρεξη που σας διακρίνει, να φτάσει το μήνυμα. Κι ας ακούσουν τα "εν δήμω" και οι εκτός συνόρων, τι να κρύψουμε; Το ότι οι Ελληνες τρέχουν συνεχώς στο εξωτερικό (όσοι μπορούν να πληρώσουν εννοείται και αντέχουν και το ταξίδι) και οι ξένοι γιατροί τραβάν τα μαλλιά τους με το τι γίνεται εδώ και πόσος χρόνος κατασπαταλιέται; Είπαμε, οι γιατροί που σε ένα τόσο σαθρό σύστημα εξακολουθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, εκεί φτάσαμε.

Ακόμη και κατακαλόκαιρο, ας το πούμε σε όλους. Βαρεθήκαμε να είμαστε απλώς ψηφοφόροι και χρηματοδότες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς πολίτες, ΕΙΔΙΚΑ στην αρρώστεια μας.

Παιδιά, σας ευχαριστούμε θερμά.

Οικογένεια Α. Ανδρικ.

kwstask είπε...

προς οικ.α.ανδρικ:θα συνεχισουμε!να ειστε σιγουροι!θα συνεχισουμε μεχρι-οπως ειχε πει η αθηνα στο παρελθον-να παγωσει η κολαση,αν χρειαστει!!!!υπογραφουμε λεμε!!!!!!

Aphrodite είπε...

@kwstask,

Περιμένουμε ανταπόκριση!

@all,

e-mails, ξέρετε, τό'χουμε ξανακάνει! Αντε όλοι μαζί, καύσωνας-ξεκαύσωνας, ήδη ο κόσμος ανταποκρίνεται και το μήνυμα διαδίδεται!!!

Aphrodite είπε...

Με όλο το θάρρος, αντιγράφω εδώ από το φόρουμ, που σιγά-σιγά εγγράφονται όλο και πιο πολλοί για να συνδράμουν με τις ιδέες, τις εμπειρίες, τις απόψεις, τις προτάσεις τους, κάτι που έγραψε ο φίλος giannis123 στους αρχικούς χαιρετισμούς - μέχρι να ανάψει η συζήτηση. Συμπυκνωμένο νόημα:

"Κανένας άνθρωπος δεν είναι άξιος του ονόματός του αν δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την καλοπέρασή του για μια μεγάλη υπόθεση.

Θίοντορ Ρούσβελτ"


Μας έκανες σκόνη giannis123.... Σ'ευχαριστούμε!!!

kwstask είπε...

Δεν ξερω αλλα οι υπογραφες ως τωρα ειναι πολυ λιγες:μολις 166 τζουφρες(οπως λενε τις υπογραφες στο χωριο μου).δυστηχως ο ελληνας αν ειναι να βοηθησει ανωνυμα,ευχαριστως αλλα για επωνυμα κανει την παπια! Αυτος ειναι ο κλασσικος ελληνας:εγω θα βγαλω το φιδι απ'την τρυπα??ας το κανει ο αλλος ο μ...κας και μαζι του(ετσι νομιζει)θα ωφεληθω κι εγω!! Ρε,υπογραφουμε λεμε ρεεεεεε!!!! μονο 166 υπογραφες ρε;δεν ντρεπομαστε ρε? εδω χρειαζομαστε χιλιαδες υπογραφες ρε!!!ελα να υπογραφουμε!!!!!

cindaki είπε...

Γι' αυτό ας το διαδώσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλουν να υπογραψουν. Ας στείλουμε σε όλους τους φίλους μας mails ζητώντας τους να το διαδώσουν. Ας χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια!

Άντε παιδιά!!!

ATHENA είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ" Η ΦΙΛΗ ΜΙΡΚΑ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΑΡΨΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ:


Sygnomi an se apogoiteuo, omws einai pasignwsto oti to gopetition einai psarema email gia apostoli spam.
Από love is the only solution | Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 2:
http://asinartisies.pblogs.gr/


ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΤΩΡΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΩ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ :-)

JUNE1ST είπε...

@kwstask,

Το "ανταπόκριση" δεν πήγαινε για το αυτονόητο, κάτι δλδ που το βλέπουμε κι εμείς (btw μη φοβού, οι petitions θέλουν χρόνο για να διεισδύσουν και να προχωρήσουν), αλλά για το τι αντιδράσεις είχες/θα έχεις όταν ήρθες/θα έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους και θα τους ενημερώνεις με τις εκτυπώσεις σου κτλ.

Βέβαια στο σχόλιό σου, εκεί που έγραψες:

"δυστηχως ο ελληνας αν ειναι να βοηθησει ανωνυμα,ευχαριστως αλλα για επωνυμα κανει την παπια!",

χτυπησες διάνα. Οχι για όλους, αλλά για πάρα πολλούς.

Βολευόμαστε, έχουμε και το ακαταλόγιστο για ό,τι στραβό κάνουμε, έχουμε και άποψη επί παντός επιστητού, και μονίμως η ουρά απ'έξω. Δεν πειράζει, ο κλήρος πέφτει..., ε, τώρα έτυχε σε όλους εμάς εδώ. Μια χαρά είναι. Τρέξιμο και δόξω τω θεώ να λέμε.

Κι όχι, όποιος θέλει, μπορεί να δει και ονόματα αφού είναι δημόσιο petition και οι υπογράφοντες είναι προφανώς κανονικοί άνθρωποι, χωρίς δέκα χέρια κι οχτώ πόδια και πλοκάμια σαν τους bloggers, που ως γνωστόν εμείς είμεθα τέρατα!(πού'σαι polsemannen!)

Από την άλλη, το αφήνουμε;

Οχι βέβαια!

Λογικές οι επιφυλάξεις, αλλά το είπε και ο φίλος μας πιο πριν, περί "διακινδύνευσης". Να το ξαναπούμε, δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι, αλλά έτσι θα κάτσουμε; Το πρόβλημα έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού, και όσο πάει βυθιζόμαστε χειρότερα.

Φωνάζουμε λοιπόν κάθε μέρα!

-----------

@athena,

"... omws einai pasignwsto oti to gopetition einai psarema email gia apostoli spam.
Από love is the only solution | Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 2:
το λινκ εδώ

Αν ήταν να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές για spam σε μια και μόνο μέρα, θα καθόμασταν να παλεύουμε με τόσο ακανθώδες θέμα; Δεν τραβάγαμε κάτι με βία, πολιτική και μπόλικο σεξ μαζί, να γίνει το έλα να δεις;!

Καλοθελητές υπάρχουν εκεί έξω πολλοί. Υπήρξαν κι εδώ μέσα και τους αφήσαμε μια χαρά να εκτονωθούν.

Το θέμα δεν είναι αυτοί.

Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

Γιατί όσο δε μιλάμε, τόσο βρίσκουν έδαφος και παίζουν τις κουμπάρες όσο το πρόβλημα διογκώνεται. Μακάρι να δουν και να κρίνουν αφού δουν από κοντά. Από το χέρι όμως ή το αυτί δεν πιάνουμε κανέναν, ούτε καν για να του αποδείξουμε τα κίνητρα, την πορεία και τους στόχους της κίνησης. Ας διάβαζαν τόσο καιρό το μπλογκ με όλα του τα σχόλια, και ας ρωτούσαν. Εχουμε τοποθετηθεί σε όλα και όταν έρχεται κάτι νέο, ξανατοποθετούμαστε.

Απλά πράγματα.

Πώς το είπαμε, ποιανού πράγματος μέρος είσαι, αν δεν είσαι μέρος της λύσης;

Αααυτό.

Καλό ξημέρωμα σε όλους, καλή δύναμη, καλή συνέχεια!

JUNE1ST είπε...

Kαι κάτι τελευταίο, για να μη μείνει κανείς με την απορία:

με την ίδια ακριβώς έννοια που

"to gopetition einai psarema email gia apostoli spam.",

όλα τα δημόσια και free petiton sites την ίδια δουλειά κάνουν, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Και πιο πολύ κινδυνεύει κάποιος από malicious spam από όλα αυτα τα τυχάρπαστα sites στα οποία μπαίνουμε να αντλήσουμε υλικό.

Κι όχι μόνον αυτά δυστυχώς.... Το παραμικρό site που σου στέλνει μετά από ένα μόλις κλικ που κάνεις, τα χίλια μύρια, μέχρι ολόκληρες υπηρεσίες από τα δικά μας portals και e-mail services (δε μιλώ για εταιρείες και υπηρεσίες, όπου εκεί γίνεται το έλα να δεις από πωλήσεις ολόκληρων data-bases) μέχρι κολοσσούς όπως Υahoo και Google, την ίδια δουλειά κάνουν.

"There is no such thing as a free meal" (internet service να πω για την περίπτωσή μας).

Φαντάζεστε πάντως να πηγαίναμε σε καμμιά ιδιωτική πλατφόρμα για την e-petition τι είχαμε να ακούσουμε; (ας ευθυμήσωμεν ολίγον κι έχει και ζέστη...)

Λοιπόν, καλή η προσπάθεια να ανοίξουν τα μάτια μας στο φως το αληθινό και να μάθουμε κάτι το οποίο είναι και "pasignwsto" μάλιστα, αλλά...

...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
;)))))

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους.συνεχιζουμε λεμε!!! υπογραφουμε και σημερα και αυριο και μεχρι να παγωσει η κολαση οπως ειχε πει και η αθηνα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ αξιεπαινη η προσπαθεια και δεν αμφιβαλω καθολου οτι εχετε τις καλυτερες προθεσεις.Μην περιμενετε ομως να δωσει κανεις σημασια στις υπογραφες που μαζευετε οταν αρκετοι υπογραφουν σαν ανωνυμοι ή με nicknames οπως σπιτογατα (!!! ναι το ειδα κι αυτο,σοβαρευτειτε ρε παιδια,αν δεν θελετε να υπογραψετε επωνυμα μην υπογραφετε καθολου καλυτερα.Μην το ξευτελιζετε τοσο).Προτεινω στους διοργανωτες να διαγραφουν τις ανωνυμες υπογραφες και τα nicknames για να διατηρηθει μια στοιχειωδης εγκυροτητα στο εγχειρημα.Κατα τα αλλα η συμμετοχη ειναι οντως περιορισμενη.Καποιοι δημοσιογραφοι που τοσο πολυ τους αγγιξε και καλα η περιπετεια της Αμαλιας γιατι δεν δημοσιοποιουν τη συλλογη υπογραφων στα μεσα οπου εργαζονται;Δυστυχως η βοηθεια τους ειναι απαραιτητη αν θελετε να μην αποτυχει η προσπαθεια.Απο την πλευρα μου, αν και πιστευω οτι η συλλογη δεν θα εχει ιδιαιτερα αποτελεσματα,υπεγραψα και προσπαθω να πεισω κι αλλους συναδελφους μου γιατρους.
Καλη συνεχεια.

Aphrodite είπε...

@δημήτρη,

Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο, εκφράζει τις απόψεις πολλών νομίζω(ειδικά το ερώτημα που θέτεις...).

Περί ανωνυμίας, να παραπέμψω στο επίσημο site της e-petition, όπου εξηγείται το θέμα (από το "home" κλικ στο "privacy statement"):

"Understanding

GoPetition.com recognises that your privacy is very important to you and that you have a right to control your personal information. We know that providing personal information is an act of trust and we take that seriously.

Your email address or street address will NEVER be displayed on this website.

We will not email you anything unrelated to GoPetition.com, nor will your details be given or sold to third parties by us. If your email address is supplied, it will be stored securely and used only for petition signature verification.


Your information

GoPetition.com will not give or sell your information to any third party. You will not receive email or any other correspondance from any third party. We will send you information ONLY if it has been directly requested by you.

When signing a petition, your information can be accessed by the petition's author. This is necessary to validate the signature, and hence the petition. The author agrees to use signatures responsibly. Petition targets will also ultimately view the signature list.


Our commitment

GoPetition.com will endeavour to take all reasonable steps to keep secure any information which we hold about you.

Aphrodite είπε...

Kαι "ανώνυμος" δλδ να φαίνεται κανείς, για να υπογράψει και να τον δεχτεί το σύστημα, έχει συμπληρώσει τα κουτάκια με ονοματεπώνυμο (ακόμη κι αν έχει βάλει ως όνομα κάτι άσχετο από το πραγματικό του), η-μαίηλ και χώρα, τα μόνα required. Αλλοι μάλιστα θέλουν να συμπληρώσουν και άλλες επιλογές, όπως πόλη, διεύθυνση, σχόλια, και το βλέπετε.

Το βασικό πάντως είναι ότι στη δημόσια λίστα κάτω από το petition, αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η χώρα, ούτε καν το e-mail, και εάν τελικά ο υπογράφων δε θέλει να φαίνεται το ονοματεπώνυμό του, ούτε κι αυτό. Αδυνατίζει η εγκυρότητα της φωνής προς τα έξω μεν, αν γεμίσουμε "ανώνυμους", αλλά τα ονοματεπώνυμα έτσι ή αλλιώς θα φτάσουν στους δηλωμένους αποδέκτες τους όπως ακριβώς έχουν συμπληρωθεί.

Και τονίζω το "δηλωμένους", ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα το τι γίνεται και πού στοχεύουμε.

Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να υπαγορεύσουμε τον βαθμό ενασχόλησης του κάθε υποστηρικτή, ούτε τον βαθμό της οποιασδήποτε δημόσιας έκθεσής του. Επαφιόμαστε όμως στο ανιδιοτελές των κινήτρων τους, όπως κι όλοι που υπογράφουν, στο δικό μας.

Εκτιμούμε, ευχαριστούμε κι εμπιστευόμαστε τον κάθε ένα που μπαίνει με καλή πίστη, ακόμη κι αν από παραδρομή ή υπερβάλλοντα ζήλο περαστούν και κάποιες ανακρίβειες. Ετσι ή αλλιώς σε κάθε "μέτρημα" που σέβεται τον εαυτό του, οι παραδρομές απλώς αφήνονται απ'έξω, κι αυτό είναι όλο.

Τώρα να πω ότι ο ρυθμός συμμετοχής που προβληματίζει (πέραν αστείων περί καύσωνα κτλ), μας μαθαίνει πολλά πράγματα περί του πώς λειτουργούμε ιντερνετικά στην Ελλάδα (δες και την άλλη περίπτωση e-petition, blogme/Τσιπρόπουλος), αν είμαστε ώριμοι για κάτι τέτοιο, πέραν του ότι η πλειονότητα δεν διαθέτει καν υπολογιστή. Δες όμως τι αντίκτυπο μπορεί να έχει το να δίνει κανείς φωνή σε όλους όσους μέχρι τώρα δεν μπορούσαν...

Αυτά τα πράγματα, που από κάτι τόσο ανθρώπινο, συγκινησιακά φορτισμένο και που δικαιολογημένα προκαλεί άμεσες αντιδράσεις (την Αμαλία), αναπτύσσονται προς την πλευρά των βαθύτερων αιτιών τους, καλώς ή κακώς παίρνουν το χρόνο τους. Ειδικά όταν (ακόμη, θέλω να ελπίζω) δεν έχουμε μαζική υποστήριξη από μήντια, πέραν του "μικρόκοσμού" μας εδώ, στα μπλογκς.

Εμείς συνεχίζουμε όσο πιο ανοιχτά γίνεται και θέσαμε κάποιες βάσεις (δείτε και με τους συναδέλφους σου το φόρουμ για παράδειγμα, όπου εκεί η κάθε σας λέξη θα μας είναι πολύτιμη).

Προσωπική μου ευχή?

Να μην χρειαζόταν/να μην χρειαστεί καν η συλλογή υπογραφών, να καταλάβουν ΟΛΟΙ όσοι πρέπει (όλων των αποχρώσεων και όλων των βαθμίδων), ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η όποια δημόσια συζήτηση να γίνεται σε ανοιχτά fora, και να έχουμε σωστή και αποτελεσματική περίθαλψη από αύριο το πρωί. Οχι, λάθος, από χτες το πρωί!

Γίνεται όμως?

....

....





(Σεντονιάδα βγήκε τελικά!)

kwstask είπε...

σιγα-σιγα οι υπογραφουλες αυξανονται αλλα ακομα ειμαστε πολυ χαμηλα(απο οτι ειδα ειναι 220 υπογραφες για την ωρα).εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας ακομα και δεν ειναι ασφαλτος....... but συνεχιζουμε!!!να βλεπω τζουφρες λεμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

kwstask,

γιατί δεν πας στο τσατμποξ ήθελα νάξερα, στο είπαν με δέκα τρόπους οι άνθρωποι δε χρειάζονται νούμερα που φαίνονται και στο πετίσιον, άλλου τύπου ανταπόκριση περιμενουν από σένα.

αντε να μη σε πικρανω όμως, καληνύχτα kwstask, καληνύχτα δημήτρη, καληνύχτα αφροδίτη, καληνυχτα στελίνι, καληνύχτα myrtfo, καληνύχτα giannis, καληνύχτα Polsemanen, καληνύχτα athina, καληνύχτα Λώρα, καληνύχτα Τζον-Μπόυ, καληνύχτα Πέγκυ-Σου, καληνύχτα προβατάκι, καληνύχτα αγελαδίτσα, καληνύχτα φεγγαράκι...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ιατρός. Τελείωσα ειδικότητα πριν από ένα χρόνο σε ένα νοσοκομείο "γωνιακό" με πολύ κίνηση. Είδα ακριβώς πως δουλεύει το σύστημα από μέσα. Δεν έχουμε καμία τύχη γιατί ΕΜΕΙΣ το τροφοδοτούμε...
Ραντεβού για το αλλεργιολογικό σε 9 μήνες. Παίρνουμε τηλέφωνο φίλο μας να κανονίσει να μας δουν σε 3 μήνες.
Χειρουργείο. Δίνουμε λεφτά στο χειρουργό για να μας "προσέξει" γιατί φοβόμαστε ότι έχουν δώσει και οι άλλοι και θα ξεχωρίζουμε.
Λύσεις του προβλήματος:
1. Μείωση της πληθώρας των ιατρών. Όπου υπάρχουν πολλοί ιατροί, δημιουργούνται "τεχνητές ανάγκες", εκβιάζονται χρήματα κλπ. 220 μπαινουν στην Ιατρική Αθηνών. 640 τελειώνουν.
2. Παραδειγματική τιμωρία του "φακελλακίου". Το βγάζει ο Μάκης και δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν στοιχεία (ηχητικά, οπτικά ντοκουμέντα) και ο ένοχος τιμωρείται με "αναστολή"... Πρέπει να απαιτήσουμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ σε όποιον χειρουργό δεχτεί χρήματα ΕΙΤΕ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!!
3. Ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για καταγγελίες "φακέλλων"
4. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Θα μπορούσα να γράψω μία εγκυκλοπαίδια για τη διαφθορά στα νοσοκομεία, αλλά νομίζω ότι κάθε λαός έχει το σύστημα υγείας που του αξίζει...

Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να αναφέρω κάτι στο προηγούμενο μήνυμα.
Πολύ ωραίες οι υπογραφές και τα ιστολόγια αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007 που ακόμα κανένας δεν μπαίνει στο διαδίκτυο παρά για να "χαζέψει". Ελάχιστοι από τους δικτυακούς surfers στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν σαν σοβαρό μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης κλπ. (Δείτε τα διάφορα στατιστικά που κατά καιρούς δημοσιεύονται).

Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό έχω κάτι σημαντικό να σας προτείνω.
Στις επόμενες εκλογές που έρχονται σύντομα πάρτε το λευκό ψηφοδέλτιο που σας δίνουν και γράψτε πάνω:
"ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

Και μην ακούσω τους κλασικούς αφορισμούς που διαδίδουν οι πρασινομπλε βολεμένοι ότι το άκυρο και το λευκό πηγαίνει υπέρ του πρώτου κόμματος και μας στερεί την ψήφο. Άμα δουν οι "υποψήφιοι" ένα 5-10% άκυρα με διάφορα "μηνύματα" επάνω, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. Όταν εμείς ψηφίζουμε επί δεκαετίες ΕΝΑΛΛΑΞ μία τους πράσινους και μία τους μπλε, οι δικτυωμένοι ιατροί του ΕΣΥ μένουν ευτυχισμένοι γιατί ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Με άλλα λόγια το μήνυμα πρέπει να είναι ηχηρό για να το ακούσουν. Ακόμη κι αν παραδόσετε 1.000.000 ηλεκτρονικές υπογραφές θα σας "γράψουν"...

Aphrodite είπε...

Παιδιά μπείτε στο φόρουμ και πείτε τα όλα αυτά, εκεί είναι που χρειαζόμαστε τις απόψεις και τις εμπειρίες και τις προτάσεις σας. Είπαμε, δεν είμαστε τραμπούκοι, δεν πάμε να χαλάσουμε πράγματα, αλλά να φτιάξουμε, και γι'αυτό και ακούμε και συζητάμε.

Εστω να αλλάξουμε τις απαράδεκτες νοοτροπίες που μας κατήντησαν σε αυτό το σημείο, και να περάσουμε μετά και στα υπόλοιπα.

Το ασύλληπτα κακό είναι ότι έχουμε τέτοια έκπτωση του δημόσιου βίου, που όχι μόνο η "τσίπα", το "φιλότιμο" και η "ηθική δέσμευση" δε σημαίνουν τίποτε παρά ευχολόγια, αλλά και το να είσαι σωστός και τίμιος, σημαίνει ότι κυνηγάς ανεμόμυλους στη χώρα που όλοι είναι "ξύπνιοι" και κοιτάζουν να περάσουν και σήμερα, χωρίς να χαλάσουν το βολεματάκι τους...

Είναι να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο (όχι τόσο δυνατά που να χρειαστείς ράμματα βεβαίως, γιατί θα αναγκαστείς να το κολλήσεις μόνος σου με σελλοτέηπ στο τέλος...)

C U in the forum!

Και μην ξεχνάτε, υπογραφές! Καλά τα μπάνια, ο κάυσωνας και η κούραση, αλλά και ο σκοπός, είναι για το καλό όλων μας! Να γίνει κάτι πέρα από αναρτήσεις σε μπλογκς...

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Ανώνυμος είπε...

Caramba!

mtryfo είπε...

Καλημέρα,
ενημερωτικά μόνο, κάποιοι ανόητοι στέλνουν emails με προσβλητικό περιεχόμενο. Φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη που έλαβα κάτι παρόμοιο, αλλά ηθελα απλά να σας ενημερώσω.

Ανώνυμος είπε...

Τι γινετε ρε παιδια;Παγωσε η κολαση;Φυλλο δεν βλεπω να κουνιεται ουτε εδω,ουτε στο forum,ουτε και στις υπογραφες.Παρεπιπτοντως στη σελιδα με τις υπογραφες διαφημιζονται λεσβιακες(!) διακοπες στη Μυτιλινη.Περιμενετε τωρα σοβαρα καποιος να δωσει προσωπικα δεδομενα και να υπογραψει σε τετοια σελιδα;Δεν θελω να ειρωνευτω καθολου,απλα πιστευω οτι εγιναν λαθος χειρισμοι στο θεμα και ειναι κριμα που δεν προχωραει.

pølsemannen είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,

Εδώ καρκινοβατεί η συλλογή υπογραφών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ δες εδώ εάν δεν έχεις υπογράψει (http://www.1million4disability.eu/form_gr.asp?langue) σίγα μη δεν πήγαινε με ρυθμό χελώνας μία μπλογκερίστικη προσπάθεια που φιλοξενείται στο freepetitions που έχει διαφημίσεις του Google.

Τις διαφημίσεις για λεσβιακές διακοπές στην Λέσβο δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε αφού δεν έχουμε δικό μας ιστοχώρο για την συλλογή υπογραφών. Και Ad sense να βάλει κανείς στο ιστολόγιο του θα του κάτσουν και μερικές τέτοιες διαφημίσεις.

Δεδομένης της εποχής και των άλλων γεγονότων της επικαιρότητας πάλι καλά να λέμε.

Πιστεύω ότι ταμείο θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα συνεχίσουμε μέχρι να μαζέψουμε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Ανώνυμος είπε...

@δημήτρη,

ετσι η αλλιως οι διαφημισεις στα πλαγια αλλαζουν κατα βουληση της google, και οποιος ξερει λιγο απο δημοσια και δωρεαν σαιτς που σε φιλοξενουν, το γνωριζει.

ακομη κι ανθρωποι που δεν ξερουν απο ιντερνετ και πολλα, αυτο ειδικα μπορουν να το καταλαβουν.

πως ας πουμε σε μια σοβαρη εφημεριδα, εχει μεσα ειτε στην εφημεριδα ειτε στα κυριακατικα περιοδικα της π.χ. και ασχετες διαφημισεις, ετσι κι εδω.

ο,τιδηποτε δωρεαν στο διαδικτυο που σε φιλοξενει, απο καπου πρεπει να βγαζει εσοδα.

και για να μην μακρυγορουμε, σημερα π.χ. δεν υπαρχει καν η διαφημιση που λες. μπορει να την ξαναβαλουν, μπορει και οχι.

ΕΣΥ πως βοηθας, περαν της επικρισης;

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμο
Υπογραφοντας και ενημερωνοντας αλλους συναδελφους μου γιατρους για την κινηση.Εσυ δηλαδη τι κανεις παραπανω;Toυλαχιστον εγω επειδη ειμαι μεσα στο χωρο προσπαθω εμπρακτα για το καλο των ασθενων ξενυχτωντας σε εφημεριες και τρεχοντας την ωρα που εσυ απλα εισαι μπροστα σε ενα υπολογιστη και αμπελοφιλοσοφεις.Εχουμε βαρεθει σαν πολιτες τα λογια και τα διαγγελματα που δεν συνοδευονται απο πραξεις.Οι καλες σου προθεσεις δεν φτανουν,ουτε η ηλεκτρονικη και εκ του ασφαλους ευαισθητοποιηση.Εργα χρειαζονται.Τελος,μαθε να ακους και κριτικη,οχι μονο αυτοσυγχαρητηρια.
Θα σας επισημανω εντελως καλοπιστα καποια σημεια που διαπιστωνω παραληψεις και λαθη
1)Για να υπογραψει κοσμος πρεπει να ξερει σε ποιον δινει τα προσωπικα του δεδομενα.Οφειλετε λοιπον να συστηθειτε οχι μονο σαν ευαισθητοποιημενοι πολιτες,αλλα με το επωνυμο,το ονομα,το επαγγελμα και την κομματικη σας τοποθετηση αν ειστε καπου οργανωμενοι,οπως εχει κανει ο Κρογιας και ειναι προς τιμην του.Προτεινω να γυρισετε ενα video οπου να συστηνεστε και να εξηγειτε τους λογους συλλογης υπογραφων και θα το ανεβασετε στο blog
2)Οι δημοσιογραφοι που τοσο "συγκινηθηκαν" απο το θεμα της Αμαλιας καλο θα ηταν να τους φερετε προ των ευθυνων τους και να τους πιεσετε να δημοσιοποιησουν τη συλλογη υπογραφων στα μεσα που δουλευουν.Δυστυχως η βοηθεια τους ειναι απαραιτητη.
3)Το ιδιο μπορει να γινει και με πολιτικους που φανηκαν να ενδιαφερονται οπως πχ ο Βενιζελος.Σιγουρα καποιες επωνυμες υπογραφες θα δωσουν αλλη δυναμικη στο εγχειρημα.Προσωπικα δεν πιστευω οτι ο κινδυνος να εκμεταλλευτουν πολιτικα το θεμα ειναι τοσο μεγαλος.
4)Προσωπικα πιστευω οτι το κειμενο ειναι αδυναμο, υπερβολικα γενικολογο και κατωτερο των προσδοκιων αρκετων αναγνωστων του ιστολογιου της Αμαλιας.Δεν σας κανει εντυπωση οτι εγραψαν χιλιαδες στο fakellaki αλλα λιγοι τελικα υπεγραψαν εδω;Ελλειψε η καταγγελτικη διαθεση που και η ιδια η Αμαλια ειχε,με αποτελεσμα να βγει τελικα ενα χλιαρο και γλυκαναλατο κειμενο.Προς τιμην σας απο την αλλη οτι δεν λαικισατε ζητωντας αμεσα κεφαλια.Πιστευω ομως οτι επρεπε να τονιστουν οι τεραστιες ευθυνες της εκαστωτε πολιτικης ηγεσιας και να καταγγελθει η ευθεια πριμοδοτηση της ιδιωτικης σε βαρος της δημοσιας περιθαλψης.
5)Θεωρω οτι θα ηταν καλυτερο να περιοριστειτε για αρχη στην υπερασπιση των δικαιωματων των καρκινοπαθων και να απαιτησετε τη λειτουργια ογκολογικων κλινικων σε ολα τα επαρχιακα νοσοκομεια ωστε να αποσυμφορηθει το κεντρο και να βελτιωθει η περιθαλψη ολων.
6)Πιστευω οτι η ιδρυση του forum εκ του αποτελεσματος δεν ηταν πετυχημενη ιδεα.Ειναι πολυ ευκολοτερη η ανταλλαγη αποψεων σ'αυτο το blog και γινεται καλυτερος διαλογος.
Περιμενω να ακουσω και αλλες προτασεις

ATHENA είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΗΡΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟ ΑΝΕΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩς ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ;-))

ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΣΟΥ ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΛΕΨΑΜΕ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΛΑΒΑΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΙΔΚΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΑς ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!

ΤΟ ΔΕ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΛΙΓΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΥΠΛΟΓΙΣΤΗ (ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ;-)

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μακαρι να ειχα χωρο στο ιντερνετ και θα σας τον προσεφερα ευχαριστως.Παρολο που υπεγραψα διαφωνω εντελως με τη στρατηγικη των υπογραφων.Δεν πιστευω οτι θα πιεσει καμια πολιτικη βουληση ακομα και αν μαζευτουν απειρες υπογραφες.Απλα δεν νομιζω οτι οποιαδηποτε κατασταση θα αλλαξει με διαγγελματα,υπογραφες αλλα μονο με πραξεις.Σαν πρωτο βημα που ολοι μπορειτε να κανετε ειναι ο εθελοντισμος.Εκτος απο το να δωσετε αιμα και αιμοπεταλια,μπορειτε να κανετε απλα πραγματα για να ανακουφισετε συνανθρωπους σας.Βλεπω στο νοσοκομειο οπου δουλευω καρκινοπαθεις να ταλαιπωρουνται για να μαζεψουν χαρτια,υπογραφες και βεβαιωσεις για να κανουν χημειοθεραπεια.Μακαρι να ειχαν ενα ανθρωπο να τρεξει και να διεκπεραιωσει αυτες τις δουλειες που ειναι απλουστατες για ενα υγιη,αλλα για ενα καρκινοπαθη φοβερη ταλαιπωρια.Επισης μπορειτε να ερχεστε στις κλινικες τα απογευματα και να βοηθατε με απλες αλλα απαραιτητες ενεργειες τη νοσηλεια των αρρωστων καθως υπαρχουν 2 αδερφες για 50 αρρωστους και ενας τραυματιοφορεας για περιπου 300.Ακομα και το να μοιρασετε τα θερμομετρα ή να μεταφερετε ενα αρρωστο με το καροτσακι για να κανει μια εξεταση ειναι πολυτιμη βοηθεια για μας.Παρομοια μικρα αλλα πολυ σημαντικα πραγματα μπορειτε να κανετε και στα ΤΕΠ στις γενικες εφημεριες.Ξερω οτι αυτες οι κινησεις δεν λυνουν το προβλημα αλλα ειναι πολυ σημαντικοτερη βοηθεια απο μια υπογραφη.Το κορανι λεει οτι στα ματια του Θεου μια μερα στον πολεμο μετραει οσο 40 μερες νηστεια.Εργα λοιπον και οχι μονο λογια.

Ανώνυμος είπε...

Kataferan tipota autes oi koinitopoiiseis gia tin amalia os tora?
Nomizo oti kataferan oti kalutero mporousan na eixan kataferei, egine eperotisi stin vouli (apisteuti epituxia).
Egine tipota meta apo auto?
Apolutos tipota!
Tha kataferoun tipota oi peretairo koinitopoiiseis akoma kai me ena ekatomurio upografes?
Stin kaluteri periptosi, alli mia eperotisi stin vouli.
Tha ginei tipota meta apo auto?
Dont think so!
Nomizo oti tin lusi stin Ellada tha tin dosoun oi giatroi, otan apofasisoun na sovareutoun.
Pote tha ginei auto?
Otan arxisoun na peftoun minuseis vroxi gia otidipote stravo.
Oi giatroi tou exoterikou pos nomizete oti sovareutikan?

Aphrodite είπε...

@δημήτρη,

είναι πολύ σοβαρά αυτά που λες, και όντως βήμα προς την ουσιαστική ανακούφιση των ασθενών.

Αλλά ακόμη κι αν μαζευτούμε εκατοντάδες εθελοντές, αυτό το κράτος πότε επιτέλους θα καταλάβει ότι είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ να μην υποφέρουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι από όλα αυτά τα μικρά και ηλίθια, που τους κάνουν τη ζωή μαρτύριο? Εχουν που έχουν τον πόνο τους...

Το ίδιο καταλαβαίνουμε όλοι ότι το φακελλάκι είναι το "συμπλήρωμα" του εισοδήματος των γιατρών, και τελικά μαζί με όλα αυτά τα στραβά, συν το να φεύγουν εξετάσεις σε ιδιωτικά, που τα πληρώνει όλος ο κόσμος από την τσέπη του, είναι ουσιαστικά ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ του προβλήματος και της ευθύνης σε λάθος μεριά...

Σκέψου στο extreme, να πάμε 100 χρόνια πίσω και να έχουμε τον οικογενειακό μας γιατρό και ό,τι μπορεί εκείνος να καταφέρει και να πάρουμε και κατ'επέκτασιν το νόμο στα χέρια μας στα θέματα της δικαιοσύνης. Και γενικώς να ταμπουρωθούμε σε ατομικές λύσεις.

Χάος!

Ψηφίζουμε, χρηματοδοτούμε, δουλεύουμε, ε, απαιτούμε. Οχι τρελλά πράγματα, τα αυτονόητα, από αυτούς που μας τα οφείλουν.

ΥΓ- πίστεψέ με, ακόμη και στην περίπτωση εθεολοντικής προσφοράς, μόνο αν εκπαιδευτούν και οι γραφειοκράτες γίνεται δουλειά, με τέτοια πρόθεση μόνο που δεν τις φάγαμε παλαιότερα, ομάδα που προσπαθήσαμε (ξέρεις, "ποιοί είστε εσείς, τι εξουσιοδότηση έχετε, και πού το ξέρω εγώ" κτλ κτλ κτλ...)

Aphrodite είπε...

@ανώνυμο,

"Nomizo oti tin lusi stin Ellada tha tin dosoun oi giatroi, otan apofasisoun na sovareutoun.
Pote tha ginei auto?
Otan arxisoun na peftoun minuseis vroxi gia otidipote stravo.
Oi giatroi tou exoterikou pos nomizete oti sovareutikan? "

Αν σου πω ότι αυτά τα λόγια δεν έπεσαν σαν τσιμέντο στο στομάχι μου, ψέμματα θα σου πω...

Είναι τόσο τραγικό να έχουμε χτυπήσει πάτο, και να χρειάζεται να πέσει σφαλιάρα για να ξυπνήσει η ηθική και το φιλότιμο, ο επαγγελματισμός έστω!

Aphrodite είπε...

@δημήτρη (ξανά)

Δεν τα γράφεις και στο φόρουμ αυτά, ή/και να στείλεις κάποιο η-μαίηλ στις εκεί διευθύνσεις (εξακολουθείς να διατηρείς την ανωνυμία σου και μέσω η-μαίηλ έτσι ή αλλιώς, η θέση σου είναι λεπτή και το καταλαβαίνει πολύ εύκολα κανείς αυτό), μια και η ανακούφιση ασθενών, at the end of the day, είναι σπουδαίο πράγμα...

Ανώνυμος είπε...

Mia kali idea isos einai gia kapoio skinotheti na kanei taineia antistoixi me to "Sicko" tou Moore pou paei na vgei stis aithouses suntoma gia ta antistoixa provlimata tou amerikanikou sustimatos ugeias
A Greek doctor abroad

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμο
Κανεις το πολυ μεγαλο λαθος να κατηγορεις αποκλειστικα τους γιατρους για τα χαλια του συστηματος.Φυσικα και δεν φταινε για ολα οι κακοι γιατροι,οι κακες νοσηλευτριες,οι κακοι τραυματιοφορεις κ.ο.κ αλλα μαλλον οι κακοι υπουργοι, οι κακοι πρωθυπουργοι, οι κακοι εθνοσωτηρες και οι λοιποι αρμοδιοι των υπουργειων.Μαζι τους οι κακοι δημοσιογραφοι και οι μη σκεπτομενοι πολιτες που τους ακολουθουν και τους ψηφιζουν.Το τεραστιο λαθος που κανεις ειναι οτι δεν βλεπεις πως τα "ιατρικα λαθη" που τοσο προβαλονται,και το φακελακι δεν ειναι παρα η σταχτη στα ματια που ριχνει η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια στον κοσμο για να μην βλεπει τα εγκληματα της κατα της δημοσιας περιθαλψης προς ωφελος της ιδιωτικης.Φυσικα οι μηνυσεις δεν θα εχουν κανενα αποτελεσμα.Πρεπει να ξερεις οτι οι περισσοτεροι και πολυ σοβαροι ειμαστε και κανουμε τη δουλεια μας οσο καλυτερα μπορουμε υπο πολυ αντιξοες συνθηκες και η αμοιβη μας ειναι σχεδον μονο ηθικη.Ενας διοικητικος υπαλληλος παιρνει περισσοτερα.Αυτη τη φαμπρικα με τις μηνυσεις την ξεκινησε ενας συντοπιτης μου δικηγορος απο τη Θεσσαλονικη αναλαμβανοντας υποθεσεις τραβηγμενες απο τα μαλλια και υποστηριζοντας τερατα στα δικαστηρια καταφερε να βγαλει ουκ ολιγα απο αποζημιωσεις.Θυματα του ειναι πολυ αξιολογοι γιατροι ανα την Ελλαδα.Επειδη η ιστορια ειναι επικερδης,ειχε και αλλους μιμητες.Η φαμπρικα ομως εδω και ενα χρονο εχει παψει να αποδιδει καθως απαλλακτικα βουλευματα βγαινουν απο τα δικαστηρια συνεχως σε τετοιες υποθεσεις.Φυσικα δεν μιλαω για περιπτωσεις πραγματικης αμελειας αλλα για εκ του πονηρου αγωγες που μονο στοχο εχουν την οικονομικη αποζημιωση.Τη δικαιοσυνη δεν τη φοβομαστε γιατι κανουμε στη μεγαλη μας πλειοψηφια σωστα τη δουλεια μας.Εχουν αρχισει να γινονται μαλιστα απο συναδελφους αγωγες για ψευδη καταμηνυση σε περιπτωσεις που αθωοθηκαν με απαλλακτικα βουλευματα.Κατα συνεπεια οσο και να μας απειλεις δεν φοβομαστε,και τελος συνιστω σε σενα να σοβαρευτεις και να ανοιξεις τα ματια σου.
@αφροδιτη
δεν ειπα τιποτα καινουργιο η πρωτοφανες.Οσοι ενδιαφερονται να βοηθησουν εθελοντικα ας απευθυνθουν στο ιδρυμα του ΕΕΣ που εδω και δεκαετιες ειναι το πιο αναπτυγμενο εθελοντικο κινημα στο χωρο της υγειας.Εχω δει απειρες φορες κυριες εθελοντριες του ΕΕΣ να μας βοηθανε στην κλινικη και στις εφημεριες.Οποιος θελει να βοηθησει μπορει να βρει τον τροπο.
Συγνωμη για τον τονο μου,απλα οι γενικευσεις και οι ανοησιες που εκτοξευονται απο διαφορους πραγματικα εχουν εκνευρισει και εμενα και τους περισσοτερους συναδελφους μου,ειδικα οταν λεγονται απο ασχετους που πουλουν εξυπναδα και κανουν επιδειξη κοινωνικης ευαισθησιας απο τη δροσια του κλιματιστικου τους στα μεσοδιαστηματα που κατεβαζουν μια ταινια ή ενα τραγουδι απο το ιντερνετ,την ωρα που λιωνει το δικο μας το κορμι στις εφημεριες και το ξενυχτι.Και δεν μιλαω για μενα που ειμαι 30,αλλα για τους επιμελητες μου που εχουν τα διπλασια χρονια.

kwstask είπε...

Προς@Δημητρη:εχεις δικιο οταν λες οτι παρα πολλοι γιατροι κανουν σωστα και υπευθηνα τη δουλεια τους,ομως σε οτι αφορα τους υπολοιπους γιατρους που παιρνουν φακελλακια,δεν τους ειπε ο Καραμανλης να ζητανε φακελλακι,αλλα η κουτρα τους!(χωρις αυτο να σημαινει οτι δε φταινε και οι πολιτικοι-κυβερνοντες και μη-,φταινε και παραφταινε!!) Προς @Αφροδιτη και λοιπους φιλους:Λογω τεχνικων προβληματων το παλιο μπλογκ μου(giatriwramiden.blogspot)επαψε να υπαρχει.στη θεση του δημιουργησα το:kinwniawramiden.blogspot.com Οποιος θελει μπορει να περασει μια βολτα....

Ανώνυμος είπε...

Mε τους αστειους μισθους που δινει ο Καραμανλης και καθε Καραμανλης σε εμπειροτατους και ωριμης ηλικιας γιατρους φταιει κι αυτος και οχι μονο η κουτρα τους φιλε κωστα.Δεν δικαιολογω ομως σε καμια περιπτωση πολλους κοπριτες στο επαγγελμα μας που το εχουν ξευτιλησει εντελως.Αυτους πρεπει να τους απομονωσουμε γιατι αλλιως μας παιρνει η μπαλα ολους.

Aphrodite είπε...

@δημήτρη,

"Οσοι ενδιαφερονται να βοηθησουν εθελοντικα ας απευθυνθουν στο ιδρυμα του ΕΕΣ που εδω και δεκαετιες ειναι το πιο αναπτυγμενο εθελοντικο κινημα στο χωρο της υγειας.Εχω δει απειρες φορες κυριες εθελοντριες του ΕΕΣ να μας βοηθανε στην κλινικη και στις εφημεριες.Οποιος θελει να βοηθησει μπορει να βρει τον τροπο."

Πες μας στοιχεία Δημήτρη, τηλέφωνα, κάτι, μήπως έστω κι έτσι γίνει πιο απτή η βοήθεια, γιατι μέχρι να στρώσουν τα πράγματα, οι ασθενείς πονάνε και παθαίνουν, δεν είναι αστείο. Και προφανώς οι ατομικές πρωτοβουλίες δεν πιάνουν τόπο (πόσες φορές θα φας πόρτα γραφειοκράτη ή παράλογης διαδικασίας, στα μούτρα, πριν γυρίσεις σπίτι σου και πεις, οκ, μέχρι εδώ ήταν τουλάχιστον προσπάθησα...)
:(((

Aphrodite είπε...

Και περί μισθών - πώς γίνεται να ξοδεύουμε τα ΚΕΡΑΤΑ ΜΑΣ για υγεία, αναλογικά με άλλα κράτη (πέραν της Αμερικής δλδ), και οι μισθοί να μην φτάνουν - και να μην επαρκούν για έξτρα προσωπικό...

Που δεν θα έμεναν αναξιοποίητες οι μονάδες, δεν θα χτυπούσαν οι υπάρχοντες τα τρελλά ωράρια, θα υπήρχε πάντα back-up σε περίπτωση συνταξιοδότησης, αδειών, αδειών εγκυμοσυνών κτλ, θα γινοταν λίγοτερο μπάχαλο στην περίθαλψη, θα είχαν την αρμόζουσα διέξοδο όλοι αυτοί οι γιατροί που αποφοιτούν και φυτοζωούν μέχρι να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, και κυρίως, θα πιστεύαμε κι εμείς οι ίδιο, γιατροί, ασθενείς, διοικητικοί υπάλληλοι κτλ ότι υπάρχει σωστό σύστημα που κάνει το καλύτερο δυνατόν για όλους, οπότε και θα το σεβόμασταν -όχι περισσότερο, εντελώς!- για το κοινό καλό?

Τι λέω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Pros Dimitri:
1)Gia ta sxolia pou grafeis pros ton allo anonumo:
H empistosuni kerdizetai kai den xarizetai. Gia na grafei tin gnomi tou o allos exei ton logo tou , isos na exei kai dikio kai san giatros pou eisai tha eprepe na provlimatizesai para na apantas to idio anagoga.
Tha sou epanalavo to diko sou sxolio se allous: "Τελος,μαθε να ακους και κριτικη,οχι μονο αυτοσυγχαρητηρια."
2) Gia tin parotrunsi na erxetai o kosmos kai na voithaei stis klinikes, nomizo oti stereitai sovarotitas kai elpizo na einai dikia sou idea kai na min zitate auta apo tous episkeptes tis klinikis sas
3)O karamanlis ereixe tous misthous sto esu?
Enas allos giatros

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμο 12/7/07 2.53

Εαν όντως ήσουν "ένας άλλος γιατρός" θα καταλάβαινες τι ακριβώς εννοεί ο Δημήτρης.

Η απόπειρα να δημιουργείς εντυπώσεις εκ των μη όντων είναι πολύ κακό πράγμα

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμο συναδελφο
δεν σκοπευω να φιλονικησω μαζι σου και θα αποφυγω να σου απαντησω με ειρωνικα και επιθετικα οπως εσυ.Ειναι γνωστο οτι ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα του κλαδου μας ειναι ο απαραδεκτος τροπος που συμπεριφερομαστε ο ενας στον αλλο και σε μεγαλο βαθμο αυτο ευθυνεται για την κακη εντυπωση που δινουμε προς τα εξω.Επι της ουσιας τωρα
1)ποτε δεν υποστηριξα οτι η εμπιστοσυνη χαριζεται.Σαφως κερδιζεται και με πολυ κοπο,κατι που καταβαλουν οι περισσοτεροι νοσοκομειακοι γιατροι.
2)ο Καραμανλης και κανενας Καραμανλης δεν μειωσε τους μισθους των γιατρων του ΕΣΥ.Τους κραταει κολλημενους και ευθυνεται προσωπικα για τα εγκληματα εναντιον της δημοσιας περιθαλψης
3)η εθελοντικη εργασια πιστευω οτι μπορει να βοηθησει αρκετα.Δεν χρειαζεται ιδιαιτερη εκπαιδευση για να κανει καποιος μερικες απλες ενεργειες που βοηθανε ομως σημαντικα.Αν εσυ διαφωνεις με τη χρησιμοτητα του εθελοντισμου ειναι αλλο θεμα.Σιγουρα χρειαζεται συζητηση αν οι πολιτες ειναι αναγκη να προσφερουν εθελοντικα αυτα που το κρατος ειναι υποχρεωμενο να παρεχει.
@αφροδιτη
μπορειτε να απευθυνθειτε στα παραρτηματα του ΕΕΣ στην Αθηνα και στη Θεσσαλονικη κα να ενημερωθειτε για το πλαισιο του εθελοντισμου.Την εποπμενη φορα που θα δω εθελοντρια θα της ζητησω περισσοτερες πληροφοριες.Απλα και αυτες εχουν αραιωσει λογω καλοκαιριου.Καλυτερα η εθελοντικη εργασια να γινεται υπο την αιγιδα μιας οργανωσης οπως ο Ερυθρος Σταυρος ωστε να αποφευγονται πρακτικα προβληματα οπως οι ηλιθιες ερωτησεις των γραφειοκρατων ποιοι ειστε εσεις,τι κανετε εδω κτλ

Eduardo Waghorn είπε...

Hello to everybody, my friends!
I am Eduardo from Chile, Southamerica...everybody invited to comment into my blogs, even into your own language...
Wonderfull page, congratulations:)

Ανώνυμος είπε...

@δημήτρη,

"ο Καραμανλης και κανενας Καραμανλης δεν μειωσε τους μισθους των γιατρων του ΕΣΥ.Τους κραταει κολλημενους και ευθυνεται προσωπικα για τα εγκληματα εναντιον της δημοσιας περιθαλψης"

?!?!????!!!!!!!!!!!!!!
Sooo 80's!

If...ιγένεια είπε...

Μπράβο παιδιά μου, μόλις υπέγραψα κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΕΝΕ "ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡ."

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΟΥ (1 ΙΟΥΛΙΟΥ) ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ...
"Είμαι ιατρός. Τελείωσα ειδικότητα πριν από ένα χρόνο σε ένα νοσοκομείο "γωνιακό" με πολύ κίνηση. Είδα ακριβώς πως δουλεύει το σύστημα από μέσα. Δεν έχουμε καμία τύχη γιατί ΕΜΕΙΣ το τροφοδοτούμε...
Ραντεβού για το αλλεργιολογικό σε 9 μήνες. Παίρνουμε τηλέφωνο φίλο μας να κανονίσει να μας δουν σε 3 μήνες.
Χειρουργείο. Δίνουμε λεφτά στο χειρουργό για να μας "προσέξει" γιατί φοβόμαστε ότι έχουν δώσει και οι άλλοι και θα ξεχωρίζουμε.
Λύσεις του προβλήματος:
1. Μείωση της πληθώρας των ιατρών. Όπου υπάρχουν πολλοί ιατροί, δημιουργούνται "τεχνητές ανάγκες", εκβιάζονται χρήματα κλπ. 220 μπαινουν στην Ιατρική Αθηνών. 640 τελειώνουν.
2. Παραδειγματική τιμωρία του "φακελλακίου". Το βγάζει ο Μάκης και δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν στοιχεία (ηχητικά, οπτικά ντοκουμέντα) και ο ένοχος τιμωρείται με "αναστολή"... Πρέπει να απαιτήσουμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ σε όποιον χειρουργό δεχτεί χρήματα ΕΙΤΕ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!!
3. Ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για καταγγελίες "φακέλλων"
4. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Θα μπορούσα να γράψω μία εγκυκλοπαίδια για τη διαφθορά στα νοσοκομεία, αλλά νομίζω ότι κάθε λαός έχει το σύστημα υγείας που του αξίζει...

Πολύ ωραίες οι υπογραφές και τα ιστολόγια αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007 που ακόμα κανένας δεν μπαίνει στο διαδίκτυο παρά για να "χαζέψει". Ελάχιστοι από τους δικτυακούς surfers στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν σαν σοβαρό μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης κλπ. (Δείτε τα διάφορα στατιστικά που κατά καιρούς δημοσιεύονται).

Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό έχω κάτι σημαντικό να σας προτείνω.
Στις επόμενες εκλογές που έρχονται σύντομα πάρτε το λευκό ψηφοδέλτιο που σας δίνουν και γράψτε πάνω:
"ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

Και μην ακούσω τους κλασικούς αφορισμούς που διαδίδουν οι πρασινομπλε βολεμένοι ότι το άκυρο και το λευκό πηγαίνει υπέρ του πρώτου κόμματος και μας στερεί την ψήφο. Άμα δουν οι "υποψήφιοι" ένα 5-10% άκυρα με διάφορα "μηνύματα" επάνω, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. Όταν εμείς ψηφίζουμε επί δεκαετίες ΕΝΑΛΛΑΞ μία τους πράσινους και μία τους μπλε, οι δικτυωμένοι ιατροί του ΕΣΥ μένουν ευτυχισμένοι γιατί ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Με άλλα λόγια το μήνυμα πρέπει να είναι ηχηρό για να το ακούσουν. Ακόμη κι αν παραδόσετε 1.000.000 ηλεκτρονικές υπογραφές θα σας "γράψουν"..."

Αυτά είχα γράψει τώρα και επαναλαμβάνω τη δική μου έκκληση. Η μόνη δύναμη που μένει στον Έλληνα πολίτη είναι η ψήφος του. Μία ψήφος είναι πολύτιμη. Φανταστείτε αντί για 50.000 υπογραφές να υπάρξουν 50.000 λευκά με το ίδιο μήνυμα πάνω τους. Η 50.000 γενικά ψηφοφόροι που αποχωρούν από τους ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ. Επισημαίνω ότι δεν μιλάω πολιτικά, απλά έχω απογοητευτεί από το γεγονός ότι όλοι γκρινιάζουν, συζητούν επί ώρες και όταν έρθει η στιγμή να κάνουν κάτι ουσιαστικό ΔΙΝΟΥΝ ΨΉΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Here are five ways to know when it's time to think about leaving your doctor, and the best way to do it.

1. When your doctor doesn't like it when you ask questions

Groopman says after the publication of his book "How Doctors Think," a reader contacted him with her story. "She was seeing an orthopedic surgeon for back pain, and when she asked a question, his response was 'Since when did you get an M.D.?'" Groopman says. "That kind of response is just about a deal breaker."

2. When your doctor doesn't listen to you

Debra Roter, a behavioral scientist at Johns Hopkins and co-author of "Doctors Talking with Patients," says it's a red flag when your doctor doesn't pay attention to what you have to say. "A doctor suggested my friend take a certain drug, but she'd taken it before and she told him it hadn't worked for her," she says. "But her doctor wanted her to try it anyway. He didn't give her any credibility."

3. If your doctor can't explain your illness to you in terms you understand



"It's really important that a physician be able to communicate in plain speak and plain language," Roter says. "A doctor has to be able to explain things so you can put the information to use to take good care of yourself."

4. If you feel bad when you leave your doctor's office

DiMatteo says sometimes you just have to go with your gut. "For example, if a patient says, 'My pain is still there,' and the doctor says, 'It shouldn't be -- this treatment works for other people,' and you walk out of the office feeling badly, I don't think you should stay."

5. If you feel your doctor just doesn't like you -- or if you don't like him or her

"Sometimes there's chemistry and people click right away, and there are some people you don't click with," Roter says. "If your gut says you're not crazy about your doctor, they probably aren't crazy about you, and that's not good."

Groopman agrees. He says a doctor who doesn't like a patient often stereotypes him or her. "I was terribly guilty of this as a young doctor. One of my patients said she had indigestion, and I got very irritated with her, and thought she was a whiner and a complainer," he says. "It was catastrophic because she actually had a torn aorta."

The woman died. "I have never forgiven myself for failing to diagnose it," he writes in "How Doctors Think." "There was a chance she could have been saved."

So once you've decided it might be time to divorce your doctor, how do you do it? First of all, make sure whatever's bothering you isn't just a one-time thing. "Make sure it's not just a quirk of the doctor's day," Groopman says. "Maybe they're just having a bad day."

If the problems continue, Groopman, Roter, and DiMatteo agree it's best to try to express your dissatisfaction instead of just bolting. "Use the first person plural, such as 'We're not communicating well' as opposed to 'You seem distracted or irritable with me,'" suggests Groopman. "That may cause cause the physician to stop and reflect and shift gears."

When it doesn't, you can be sure it's time to get another doctor, Roter says. She described two friends who wrote letters to their doctor saying they were unhappy with some of the treatments they'd received. "The both got back letters saying, 'Good luck with your new doctor.'"
Arthro apo to CNN 19/8/07
A Greek doctor abroad

Ανώνυμος είπε...

Ένα hype ήταν κι αυτό και πέρασε. Ίσα για να δοκιμάσουμε οι bloggers την τσάμπα δύναμη του να ποστάρουμε εκ του ασφαλούς από το γραφείο μας. Να τρέφουμε τη ματαιοδοξία και τον αυτισμό μας.

Αμαλία συγγνώμην που σε ξεχάσαμε τόσο γρήγορα. Έτσι είμαστε εμείς: τα μεγάλα μας λόγια και το φουσκωμένο μας συναίσθημα χάνονται στη λήθη και την ασυνέπεια των πράξεών μας.

Ένα από τα πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η δημιουργία μιας κοινότητας στήριξης καρκινοπαθών μέσα σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο που θα έφερε το όνομά σου, αλλά το ξεχάσαμε με την πρώτη ευκαιρία.

kwstask είπε...

Aνωνυμε ειναι αληθεια οτι το θεμα με τις υπογραφες προχωραει με ρυθμο χελωνας και δεν ειχε την εξελιξη που περιμεναμε η θα θελαμε αλλα πιστευω,η τουλαχιστον θελω να πιστευω οτι οι μπλογκερς δεν εχουμε ξεγραψει το θεμα.Μακαρι....

Ανώνυμος είπε...

Κωστα αυτα τα ελεγα.Και οσο παει τοσο πιο πολυ θα ξεφταει το θεμα.Ποσο θελει για να καταλαβουν και οι υπολοιποι οτι ο κοσμος δεν αλλαζει απο την καρεκλα του υπολογιστη?

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνω κακός. Με ανάθεμα, απαξιώσεις, ευχολόγια & δηλώσεις τύπου "τα λεγα εγώ" δεν γίνεται τίποτα. Εκτός αν αυτό που ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά είναι να κλείσει το θέμα.

Που είναι οι δημιουργοί του μπλογκ και του φόρουμ; Γιατί δεν ανεβάζουν ένα μήνυμα;

Ένα μήνυμα να θυμηθούμε το θέμα των υπογραφών.

Ένα μήνυμα να κάνουμε προτάσεις για δράση.

Ένα μήνυμα για αναθέρμανση του θέματος.

Είναι τόσο δύσκολο;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΕΕΕΕ!!!!
aphrodite
23 Ιούνιος 2007 12:05 πμ

Συνεχίζουμε
giannis123
23 Ιούνιος 2007 2:34 μμ

ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ!
Athena
23 Ιούνιος 2007 3:48 μμ

αντεεε συνεχίζουμε χωρίς λόγια λέμε!! ;
stelini
23 Ιούνιος 2007 8:42 μμ

klp klp klp klp

XA XAXA XA XA XA XAXAXAXA XA XA XA
XA XA XA XA XA XA XA.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 25/9 11:48
πολύ αστείο, ξεκαρδιστήκαμε!

Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα να απαξιώνουμε συλλήβδην ανθρώπους τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί και γιατί.

Ερωτήματα θέτουμε, ναι, για να διευκρινήσουμε τι έγινε και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Για την περίπτωση ΚΑΙ ΜΟΝΟ της επαναφοράς του θέματος.

Τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν ασφαλώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

kwstask είπε...

Προς ανωνυμο 2:Κι ομως ο ανωνυμος1 εχει εν μερει δικιο.Ορισμενα ατομα κι εγω τα γνωρισα εδω(Αφροδιτη,Αθηνα)αλλα πολλα αλλα ατομα συμπεριλαμβανομενου και εμου,συμμετειχαμε οπως και οσο μπορουσαμε.Αυτος που αρχισε(κυριως) την προσπαθεια ειναι ο JUNE1ST ο οποιος εχει εδω και πολυ καιρο χαθει.Το κακο ειναι οτι δεν ειχε καποιο αλλο μπλογκ εκτος απο αυτο για να μπορεσουμε να τον βρουμε...Ανωνυμε 1 μην πετας λασπη σε ατομα που δεν ξερεις οπως stellini,εγω και αλλοι οι οποιοι απλως συμμετειχαμε οσο και οπως μπορουσαμε.Εγω προσωπικα προσπαθω με οποιο τροπο μπορω να ξανααναστησω το forum για την υγεια.Ειναι ενα φλεγον θεμα και ειναι κριμα να κλεισει!Ευχαριστω:kwstask

JUNE1ST είπε...

Η πρωτοβουλία συνεχίζεται φυσικά.

Δυστυχώς μπήκαν όλο αυτό το διάστημα τα διάφορα γνωστά εμβόλιμα (πυρκαγιές, εκλογές κτλ), για τα οποία κινητοποιήθηκαν άνθρωποι που δούλευαν και αυτό το θέμα.

Το timing θα ήταν λάθος έτσι ή αλιώς, να έβγαινε στον αέρα την περίοδο των εκλογών, γιατί το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να χαρακτηριστεί κομματικά η κίνηση ως μια αντιπολιτευτική χειροβομβίδα και τίποτε άλλο.

Το θέμα της Υγείας είναι βραδυφλεγές, πάντα καίριο και χρειάζεται βάθος χρόνου για την αντιμετώπισή του. Λυπούμαστε που μερικοί νόμισαν ότι είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα, εν μέσω όλων αυτών που λυμαίνονται την επικαιρότητα.

Υπάρχει ευτυχώς και το καλό της καθυστέρησης της κίνησης: η ενασχόλησή μας με ό,τι έτρεχε παράλληλα, μας άνοιξε τα μάτια περισσότερο, και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολλούς ανθρώπους για το θέμα, πολύ περισσότερους από όσους μιλήσαμε "στην βράση του". Κι αυτό μόνο καλό θα μας κάνει στο να αλλάξουν όντως κάποια πράγματα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια, βοηθούν και υπογράφουν την διαμαρτυρία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια βέβαια να ασχοληθούμε με τις γνωστές κακοήθειες.

Συνεχίζουμε!

JUNE1ST είπε...

Εντός των ημερών θα αναρτηθεί επεξεργασμένο βίντεο και μπάννερς. Το υλικό ήταν έτοιμο αλλά όπως είπαμε μας πρόλαβαν οι τρέχουσες εξελίξεις.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να διαδωθεί το μήνυμα. Ανακινήστε το, μιλήστε γι'αυτό, να το μάθει κι άλλος κόσμος, να είμαστε έτοιμοι.

Προχωρούμε στο επόμενο ποστ.