***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

8.6.07

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:

Εκτιμούμε πάρα πολύ την κινητοποίηση και τις πρωτοβουλίες σας!

Δυστυχώς όμως το μεγάλο θέμα με το οποίο έχουμε καταπιαστεί έχει πολλές νομικές προεκτάσεις, τις οποίες ενδεχομένως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε. Ούτε κι εμείς τις γνωρίζαμε. Στην πορεία τις ανακαλύπτουμε. Τα βήματα από δω και πέρα λοιπόν πρέπει να είναι προσεκτικά. Να φτιάξουμε, όχι να χαλάσουμε.

Για παράδειγμα η δημιουργία forum είναι μια ωραία ιδέα που όπως είπαμε εξετάζεται, αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι αν βγει κάποιος ανώνυμος στο forum και πει πως ο ο γιατρός κος... «Ταπαιρνόπουλος» πήρε το τάδε φακελάκι, και ο κος «Ταπαιρνόπουλος» τραβήξει μήνυση απαιτώντας κάποια εκατομμύρια αποζημίωση για την συκοφαντική δυσφήμιση, ο υπεύθυνος του forum θα συρθεί στο δικαστήριο πριν από τον ανώνυμο.

Για τον κοινό μας στόχο κι όχι από διάθεση συγκεντρωτισμού, παρακαλούμε συντονίζεστε μαζί μας στα σχόλια, και για επιμέρους στο june1stamalia@gmail.com Ευχαριστούμε.

ΥΓ- Μέσα στο Σ/Κ θα επεξεργαστούμε το κείμενο για την συλλογή υπογραφών. Παρακαλούμε καταθέστε τις ιδέες σας ως Κυριακή βράδυ, για το τι να περιλαμβάνει, συν προτάσεις σας για την διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

121 σχόλια:

Spitogata είπε...

Η Αμαλία έδειξε τον δρόμο...
ο καθένας από εμάς καλείται να τον υπερασπίσει.
Για να είναι η τελευταία που πλήρωσε με την ζωή της, τα λάθη των γιατρών.
Για να μην μένουν ατιμώρητοι όσοι προτάσουν το κέρδος , πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Καλή συνέχεια στον ευγενή αγώνα...

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ όλη την παρέα.
Υπάρχει όντως πρόβλημα με την δημοσίευση των ονομάτων των αλμπάνηδων ή κάποιοι προσπαθούν να μας τρομάξουν;
Αντιγράφουμε από την Αμαλία η οποία υπέστη όλη αυτήν την περιπέτεια και είναι αποδεδηγμένο.
Ας ενημερώσει κάποιος υπεύθηνα.

e-rotas

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑΝΟΥΣΑΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ

1)Ποσοι απο εσας γνωριζαν την θανουσα προσωπικα;Ελαχιστοι, ισως και κανεις.Οι περισσοτεροι την εμαθαν μετα το θανατο της απο τη δημοσιοποιηση που πηρε το θεμα απο εφημεριδες και καναλια.Ποσοι απο εσας, τους δημοσιογραφους και μη, διασταυρωσατε την εγκυροτητα των καταγγελιων;Ελαχιστοι,ισως και κανεις.Πως ειναι λοιπον δυνατον να δεχεστε αυτες τις καταγγελιες ως σοβαρες και οχι ως συκοφαντικες ή υπαγορευμενες αν πρωτα δεν τις διασταυρωσετε και δεν ζητησετε την αποψη των θιγομενων;Γιατι δεν δοθηκε βημα απο τα μεσα ενημερωσης σε κανενα θιγομενο να εκθεσει τη δικη του πλευρα;Αυτο λεγεται δημοκρατικη και αντικειμενικη ενημερωση;Δυο απο τους θιγομενους,αν οντως ειναι αυτοι που δηλωνουν πως ειναι, εγραψαν σε καποιο σημειο του fakellaki.blogspot.com και αναφερουν ενδιαφερουσες πτυχες της υποθεσης.Οι συγγενεις αληθεια υιοθετουν τις καταγγελιες της θανουσας εναντιον των συγκεκριμενων γιατρων και σε ποιο βαθμο;

2)Γιατι δοθηκε τοσο μεγαλο βαρος στη μαγνητικη τομογραφια του 1998 που υποτιθεται οτι απεικονιζε τον ογκο;Εχει δει καποιος απο εσας τη μαγνητικη τομογραφια;Σιγουρα οχι.Και να την εβλεπε θα μπορουσε να εχει αποψη;Παλι σιγουρα οχι.Γιατι λοιπον υιοθετειτε ακριτα την ωψιμη διαγνωση του νευρολογου Σαρμα;Mηπως ο γιατρος αυτος απλα "ειδε" στη μαγνητικη του 1998 τον ογκο που ολοφανερα φαινοταν το 2001;Mηπως η δικη του αντιδεοντολογικη συμπεριφορα να κατηγορησει και να εκθεσει αδικα τους συναδελφους του που ειχαν προηγηθει πυροδοτησε την αντιδραση της θανουσας;Κανεις δεν γνωριζει γιατι δεν ηταν μπροστα.Ουτε και οι αμεσοι συγγενεις που γνωριζουν περισσοτερα το εχουν αποσαφηνισει.

3)Πουθενα απο τα κειμενα της θανουσας δεν προκυπτει χρηματισμος δημοσιου λειτουργου.Οι γιατροι που κατηγορουνται αμειφθησαν απο τη θανουσα στα ιδιωτικα τους γιατρεια.Κανεις τους δεν τη χειρουργησε σε δημοσιο νοσοκομειο αρα δεν θα μπορουσε ακομα και αν ηθελε να της ζητησει φακελακι.Κατα συνεπεια η καταγγελια για χρηματισμο ειναι αβασιμη.

4)Τι κανει τη θανουσα τοσο ιδιατερη και ξεχωριστη απο τους χιλιαδες ελληνες καρκινοπαθεις;H ιδρυση ενος blog και η δημοσιοποιηση καταγγελιων μεσω του διαδικτυου.Τιποτα αλλο.Μην ξεχνατε οτι η πονικη διωξη για συκοφαντικη δυσφημιση μεσω του διαδικτυου εμφανιζει νομικα κωλυματα και ειναι δυσκολοτερη απο την ποινικη διωξη για δυσφημιση δια του τυπου.Και επι της ουσιας ομως, κανεις απο τους θιγομενους δεν θα εμπαινε στη διαδικασια να κινηθει ποινικα εναντιον καρκινοπαθους τελικου σταδιου και με μηδαμινο προσδοκιμο επιβιωσης.Κατα συνεπεια εχουμε να κανουμε με καταγγελιες εκ του ασφαλους και οχι με ηρωισμο.Γιατι η θανουσα ξεκινησε να καταγγελει το 2005 και οχι το 2001 οταν πρωτοδιαπιστωθηκε το "ιατρικο σφαλμα" και η υγεια της θα της επετρεπε περισσοτερες ενεργειες;Γιατι προτιμησε τη σχετικη ασφαλεια του διαδικτυου και οχι την ελληνικη δικαιοσυνη;H ιδια ισχυριστηκε οτι παρηλθε το χρονικο περιθωριο που δινει ο νομος για ποινικη διωξη.Το 2005 φυσικα και ναι,οχι ομως και το 2001.Μερικα ακομα σημεια που χρειαζονται αποσαφηνιση απο τους συγγενεις.O νεκρος δεδικαιωται ενιοτε, αλλα σπανια αγιοποιηται τοσο ευκολα και γρηγορα.

5)Για ολες τις κινησεις που εγιναν πριν και κατα την 1 Ιουνιου και για οσες επακολουθησουν υπαρχει η συγκαταθεση των συγγενων;Οσοι ηγουνται αυτης της κινησης εκφραζουν οντως τις επιθυμιες της θανουσας και σε ποιο βαθμο;Διαπιστωθηκε ρηξη στο κοινο μετωπο των bloggers με εμφανιση μιας ομαδας που αυτοαποκαλειται "Ελληνες bloggers" και διεκδικει την ηγεσια της κινητοποιησης.Ποια ομαδα τελικα εκφραζει τις επιθυμιες της θανουσας;H πρωτη,η δευτερη, και οι δυο ή καμια;Και εδω θα επρεπε να παρουν θεση οι συγγενεις.Πιθανοτατα ομως η ολη κινητοποιηση γινεται ερημην τους.

6)Το καινουργιο κειμενο που προκειται να αναρτηθει στο διαδικτυο ειναι οντως της θανουσας;Ποιος μπορει να εγγυηθει την αυθεντικοτητα του;Κανεις μαλλον, παρα μονο οι συγγενεις.Υπαρχει λοιπον συγκαταθεση τους σε κατι τετοιο;

7)Καποιοι ψυχραιμοτεροι της αρχικης κινησης ανηρτησαν στο blog που επιγραφεται "giatinamalia" ενα κειμενο οπου προειδοποιουν για τις ποινικες ευθυνες που προκυπτουν απο ανυποστατες,ανωνυμες καταγγελιες εναντιον γιατρων δια του διαδικτυου.Σωστη η κινηση τους αλλα αργησαν υπερβολικα.Οι δεκα της αποκαλουμενης λιστας της "ντροπης" εχουν ηδη κατασυκοφαντηθει, λιδωρηθει και εξυβρισθει χωρις στοιχεια και αποδειξεις,παρα μονο με οσα εκθετει η θανουσα, η εγκυροτητα των οποιων ευκολα μπορει να αμφισβητηθει νομικα και ιατρικα.Τα μεσα ενημερωσης που προβαλαν το θεμα μονοδιαστατα μπορει να μην δημοσιοποιησαν τα ονοματα,αλλα υιοθετοντας ουσιαστικα τις καταγγελιες και παραπεμποντας για περισσοτερες λεπτομερειες στο fakellaki.blogspot.com,ειναι ηθικοι αυτουργοι για συκοφαντικη δυσφημιση.Προτεινω στους θιγομενους να κινησουν αμεσα αγωγες εναντιον δημοσιογραφων και μεσων αλλα και "επωνυμων" ή "ανωνυμων" bloggers και τις αποζημιωσεις να τις διαθεσουν υπερ της ανεγερσης του παιδιατρικου ογκολογικου νοσοκομειου.Φανταστειτε στο μελλον τι θα συμβει αν ο καθενας ανωνυμα δημοσιοποιει καταγγελιες στο διαδικτυο και προσπαθει με αυτο τον τροπο να εκβιασει τον οποιοδηποτε.Μια λυση υπαρχει,ποινικη διωξη κατα παντος υπευθυνου τωρα πριν ειναι αργα.

Δεν υπογραφω με κανενα ονομα αληθινο η φανταστικο,καθως ουτε εγω ουτε κανεις αλλος μπορει να ελεγξει αν αυτος που δηλωνει οποιοδηποτε ονομα στο διαδικτυο ειναι οντως αυτος που ισχυριζεται πως ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε 9 Ιούνιος 2007 5:35 μμ
Στειλε μου ένα μειλ επικοινωνίας
Φτιάξε ένα για αυτή την επικοινωνία μονο αν θέλεις

έχει σημασία

pantaanonymos@gmail.com

thanks

Aphrodite είπε...

@Ανώνυμε της 9 Ιούνιος 2007 5:35 μμ,

"Δεν υπογραφω με κανενα ονομα αληθινο η φανταστικο,καθως ουτε εγω ουτε κανεις αλλος μπορει να ελεγξει αν αυτος που δηλωνει οποιοδηποτε ονομα στο διαδικτυο ειναι οντως αυτος που ισχυριζεται πως ειναι."

Και όμως ανώνυμε, και όμως... δεν υπάρχει τίποτε πιο ξεκάθαρο από τα ηλεκτρονικά "αχνάρια" που αφήνει ο καθένας, ειδικά αν ας πούμε σχολιάζει π.χ. από την ίδια σύνδεση, μία ως π.χ. μπλόγκερ, και μία ως π.χ. ανώνυμος...

-----------------

Κατά τα άλλα, φαίνεται πως δεν κατάλαβες το νόημα της κίνησης, και μάλλον δεν διάβασες και τα ποστς, που αναφέρουν ποιά ήταν τα αίτια, ποιά η αφορμή και τι ρόλο έπαξαν όσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν...

Μην το κουράζεις το θέμα, ό,τι έχεις να πεις, βγες επώνυμα και πες το. Το μόνο που κάνεις είναι όχι να... εκθέτεις όλους αυτούς που κατηγορείς, για όλα αυτά που κατηγορείς, αλλά εσένα.

Και είναι κρίμα.

Ο,τι θέλουμε όλοι είναι ΥΓΕΙΑ. Από ΟΛΟΥΣ για ΟΛΟΥΣ

Κι αυτό δεν θα μας το στερήσεις.

Οποιος δεν είναι μέρος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος.

Aphrodite είπε...

Και κάτι ακόμη προς τον "ανώνυμο":

Ποτέ και πουθενά αυτή η κίνηση διαμαρτυρίας των μπλόγκερς μέσω του μπλογκ, δεν καταφέρθηκε ενάντια στους κατονομαζόμενους γιατρούς. Θα ήταν το μόνο εύκολο. Ούτε καν μπήκαν τα ονόματά τους. Ούτε τα κείμενα της διαμαρτυρίας είχαν ποτέ προσωπικό χαρακτήρα. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Το σύνολο των ανθρώπων που λειτουργούν (και ή κυρίως) με τέτοια κριτήρια στο λειτούργημα αυτό είναι το πρόβλημα, όχι η σταγόνα στον ωκεανό που παρουσιάστηκε.

Και μην ξεχνάς (το ξαναλέω, αν κατανοούσες όλα όσα ειπώθηκαν σε ποστς ΑΛΛΑ ΚΑΙ μέσα στα σχόλια θα τα ήξερες ήδη αυτά που γράφω), ότι μέλημα όλων οφείλουμε να είναι να τιμούμε τους ευσυνείδητους γιατρούς, κι όχι να πετροβολούμε συλλήβδην όλο το ιατρικό σώμα.

Αυτά γιατί δεν τα αναφέρεις άραγε?

Α, μα τι λέω, σωστά....

"Οποιος δεν είναι μέρος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος..."

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο με τα πολλά ερωτήματα:

Ωστε η Αμαλία ίσως να έλεγε ψέματα και μάλιστα υπαγορευμένα; Από ποιόν άραγε;
Και έκανε λέει καταγγελίες εκ του ασφαλούς, δεν ήταν δα και καμμιά ηρωίδα;
Και η συμπεριφορά του γιατρού που έκανε τη διάγνωση ήταν αντιδεοντολογική;

Ε! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.

Πάντως παρά την ανωνυμία μάλλον γιατρός είστε. Κανείς άλλος δεν θα έλεγε "η θανούσα". Αμαλία την έλεγαν. Α! ξέχασα, και τα κοράκια έτσι τους λένε.

Και το "ο νεκρός δεδικαίωται" το χρησιμοποιούμε για τους θύτες όχι για τα θύματα. Εκτός κι αν θεωρείτε την Αμαλία θύτη.

  είπε...

Δυστυχώς έχω άσχημα νέα. Άλλος ένας άγγελος μας εγκατέλειψε λογω ιατρικής βλακείας. Δείτε εδώ.

JUNE1ST είπε...

Καλό ταξίδι Βασιλική....

Τα συλληπητήριά μας στην οικογένειά της.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που υποψιαζόμαστε από όσα γράφτηκαν...

Τα λόγια τέτοιες στιγμές είναι περιττά. Ευχή για κουράγιο στην οικογένεια.

Από όλους εμάς, την αγάπη μας.

JUNE1ST είπε...

Και για όσους δεν το διάβασαν, ένα άρθρο για τη Βασιλική...

Ακόμη κι από μια οθόνη, η οδύνη στάζει από παντού...

blogger είπε...

Βίντεο που μας έλλειπε. Το πρώτο ρεπορτάζ της ΝΕΤ για την Αμαλία.
Προστέθηκε και στην playlist.

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια πρόταση που ξεκίνησε σαν ιδέα από τον νονό της Αμαλίας. Να βγούμε στους δρόμους, συντονισμένοι σε όλη την Ελλάδα και ειρηνικά να δείξουμε ότι δεν κοιμόμαστε πια και ότι θα αντιδράσουμε στην γραφειοκρατία και τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς.
Περισσότερα εδώ
http://parafoniades.wordpress.com
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

(το προηγούμενο σχόλιο έχει λάθος URL παρακαλώ διαγράψτε το)

JUNE1ST είπε...

@παράφωνος,

Το λινκ σου είναι εδώ για να το δουν όσοι θέλουν.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε καταλύτης το μήνυμά σας, μα θα μου επιτρέψετε,να απαντήσω σε μερικά από τα ερωτήματά σας, όχι ως ειδήμων, αλλά ως απλός πολίτης και μέλος μιας κοινωνίας ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και δεν προσπερνούν το μέλλον του:

Το "αυτοαποκαλούμενοι" το παρακάμπτω ως τρόπο έκφρασης, διότι η φιλία είναι μια πολύ σπάνια και σύνθετη λέξη, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλές παραμέτρους που πιθανά δεν γνωρίζετε, αλλά στα σίγουρα δεν είναι μονοσήμαντη!

1. Πολλοί από εμάς γνωρίζαμε την Αμαλία πολύ πριν ταξιδέψει στον Αχέρωντα, κάποιοι μέσα από διαδικτυακές επικοινωνίες, κάποιοι άλλοι από κοντά και σας βεβαιώ ότι οι περισσότεροι πριν την πρώτη του Ιούνη!
Κανείς δεν αποδέχθηκε καμμία καταγγελία η οποία ανωνύμως κατατέθηκε, αλλά και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να εκφράσει ελεύθερα τις σκέψεις του και τον προβληματισμό του σε οποιονδήποτε χώρο του διαδικτύου έχοντας και την απόλυτη ευθύνη αυτών που καταθέτει!
Τα σχόλια που γράφονται στο ιστολόγιο της Αμαλίας, ουδόλως αφορούν την ομάδα και τους φίλους που δημιούργησαν τούτο τον χώρο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για μια ομάδα κοινωνικών φαινομένων που φορτίζουν όλους μας (υποθέτω και εσας), εκ των οποίο σημαντική θέση έχει η υγεία!

2. Στις τοποθετήσεις σας για ιατρικές εξετάσεις, αναφέροντας ονόματα και πορίσματα, λυπάμαι μα δεν μπορώ να πάρω θέση, μιας και έχω πλήρη άγνοια, όπως ακριβώς και στο τρίτο σας ερώτημα-τοποθέτηση περί χρηματισμού, για το οποίο απλά όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σήμερα "..στο βασίλειο της Δανιμαρκίας", παραφράζοντας το "τίποτα σάπιο".
Από την άλλη πλευρά αγαπητέ, θα μπορούσα να σας φέρω παράδειγμα εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους μας οι οποίοι μπορούν να σας βεβαιώσουν ότι έχουν χρηματίσει δημόσιους λειτουργούς!
Εμείς όμως αγαπητέ μου δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε μπορούμε, αλλά ούτε και θέλουμε να υποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη και καμία άλλη εξουσία!

3.Η Αλήθεια αγαπητέ είναι, ότι η Αμαλία ήταν η θρυαλλίδα και σίγουρα δεν την διαφοροποιεί από τους χιλιάδες ασθενείς από την ίδια αιτία στον τόπο μας, αλλά η ουσία δεν είναι εκεί!
Η Ουσία είναι ότι όταν -επι τέλους- αλλάξουν κάποια πράγματα σε τούτο τον τόπο, τότε θα μπορούμε όλοι ισσότιμα και με αξιοπρέπεια να τυγχάνουμε της έγκαιρης αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος!

4. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σας όταν λέτε αν η κίνηση συμπαράστασης σε έναν συνάνθρωπο που χάθηκε, εκ μέρους χιλιάδων ανθρώπων στο διαδίκτυο, ότι θα'πρεπε να είχε την συγκατάθεση των συγγενών της Αμαλίας.
Εσείς για να αφήσετε αυτό το μακροσκελές σχόλιο, πήρατε από κανέναν την συγκατάθεση?
Γιατί στ'αλήθεια νομίζετε ότι χρειάζετε αυτό?

5. Σε τούτον τον χώρο που αφήσατε το σχόλιό σας, κανείς δεν έχει κατηγορήσει κανέναν, οπότε μάλλον σε λάθος ανθρώπους απευθύνεστε!
Κανένα όνομα κανενός γιατρού δεν εθίγει εδώ και ούτε επικεντρώθηκε κανείς σε ονόματα.
Ο Ιστοχώρος της Αμαλίας ήταν δικός της, προσωπικός της χώρος και κανείς μας δεν είχε το δικαίωμα να λογοκρίνει τις εγγραφές της, πόσο μάλλον τις καταγγελίες της που τις έκανε -εξ όσων φαίνεται- γνωρίζοντας τις συνέπεις και έχοντας την ευθύνη της πράξης της.
Αν διαβάσετε την κεντρική σελίδα τούτου του ιστοχώρου, θα δείτε ότι οι δημιουργοί του αποφεύγουν να επικεντρωθούν σε ονόματα, καταγγελίες κλπ οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλα "μονοπάτια" και ο σκοπός είναι το χτίσιμο και όσι το γκρέμισμα ενός κοινωνικού ιστού!

6.Συγχαρητήρια για την καταλυτική σας τοποθέτηση και τις προτάσεις σας αγαπητέ ανώνυμε!

Εμπρός λοιπόν ας δώσουμε χώρο και χρόνο στην απάθεια, στην αμέλεια, στην αδιαφορία και στο κυνήγι μαγισσών!!!

Y.Γ.

Τούτη η κοινωνία αγαπητέ ανώνυμε, μου φαίνεται πως έχει πρωτίστως ανάγκη από την υγεία του μυαλού και της ψυχής, πιότερο από της ύλης..

Takis Alevantis είπε...

Μερικές παρατηρήσεις για τα περί την Αμαλία ιστολόγια.

1. Τα ανώνυμα σχόλια πρέπει να καταργηθούν. Επιβαρύνουν άδικα την κουβέντα και συχνά ενεργούν προβοκατόρικα. Όποιος έχει να πει κάτι υπεύθυνα ας το πει επώνυμα (έστω ψευδώνυμα) αλλά όχι ανώνυμα.

2. Πηγαίνοντας τήν παραπάνω σκέψη λίγο παραπέρα νομίζω πως οι καταγγελίες για «αλμπάνηδες» γιατρούς θα έχουν αξία μόνον αν γίνονται επώνυμα με βάση μια νόμιμη και κατωχυρωμένη διαδικασία. Το ιστολόγιο μπορεί να συμβάλλει στην επεξήγηση της διαδικασίας αυτής και στον εντοπισμό νομικών και άλλων εμπειρογνωμόνων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν παθόντες (ή τους συγγενείς τους) να υποβάλλουν την καταγγελία. Όπως είπε κι η Αφροδίτη σε προηγούμενο σχόλιο δεν μπορεί ένα ιστολόγιο να δημοσιεύει (και μάλιστα ανώνυμα) καταγγελίες για γιατρούς. Βέβαια όταν υπάρξει καταγγελία με βάση την νόμιμη διαδικασία το ιστολόγιο μπορεί να αναφέρει ότι «εκκρεμεί καταγγελία εναντίον του τάδε γιατρού που εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα» υπό την προϋπόθεση ότι όταν ο καταγγελόμενος αθωοθεί ή καταδικαστεί να γίνει η σχετική αναφορά.

3. Το ιστολόγιο μπορεί επίσης να δημοσιεύει ιστορίες για malpractice που γίνονται γνωστές από τον τύπο ή και από επιστημονικά περιοδικά, από Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης νέες ανακαλύψεις που ανατρέπουν καθιερωμένες πρακτικές όσον αφορά διαγνώσεις καθώς και κάποιου είδους συμβουλές (από γιατρούς) για πολύπλοκα θέματα όταν κάποιος θέλει και μια δεύτερη ή τρίτη γνώμη.

4. Σημαντικό επίσης είναι να υπάρχει πίεση από το ιστολόγιο για την καθιέρωση δεικτών ποιότητας στον τομέα της υγείας (σχετικές εργασίες έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ) κάτι που αποτελεί και ένα από τα πορίσματα της διαβούλευσης που οργάνωσε πριν από λίγο η ΕΕ. Μόνον αν καθιερωθούν τέτοιοι δείκτες, οι οποίοι και να μετρώνται περιοδικά για ολόκληρη την χώρα αλλά και ανά Νομό ή/και νοσοκομείο ή/και ιατρικό κλάδο, είναι δυνατό να δούμε κάποιες βελτιώσεις.

Takis Alevantis είπε...

Προς Ανώνυμους γενικώς (χωρίς περαιτέρω σχόλιο) - στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/6 ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας φέρεται να δημώνει πως «το επόμενο σκάνδαλο θα σκάσει στην περιοχή της Υγείας».

paraxeno είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paraxeno είπε...

Επίσης ακουσα στην ίδια δημοσιογραφική εκπομπή ότι "Υπάρχει ο Συνήγορος του Ασθενή" παιδιά θα κοιτάξω να βρω στοιχεια και τηλέφωνα να τα παρθέσουμε κι εδώ εκτός αν με προλάβει καποιος

Aphrodite είπε...

Ετσι είναι Τάκη - και επισης στο ΒΗΜΑ 10.06.07,

Οι ελλείψεις του ΕΣΥ σκοτώνουν

Απαξίωση

Επίσης άρθρο (που όμως δεν εμφανίζεται στην ηλ. μορφή του, "Για όλα έφταιγαν τα ερμάρια» (αποφαίνεται πόρισμα των επιθεωρητών)

Να πω... περαστικά μας?

Aphrodite είπε...

Και από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10.06.07,

2,4 δισ. ευρώ το χρέος των νοσοκομείων
.

Οπως και στα προηγούμενα, του ΒΗΜΑτος, προσπάθησα να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα να πάρουμε μια ιδέα, αλλά είναι το κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα άρθρα αδύνατον να "κοπεί", για να βάλουμε μερικές φράσεις, διαβάστε τα να φρίξετε...

paraxeno είπε...

Συνήγορος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη

paraxeno είπε...

πολλά περαστικά μας να πεις αφροδίτη πολλά....

paraxeno είπε...

ακουσα προχθες εναν γιατρό στην τηλεόραση να λέει την εξής πικρή αλήθεια:

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...

τρομακτικό ε!!!! εγώ μια φορά ανησύχησα πολύ ... οταν το ακουσα απο χείλη ενός καθ όλα ΚΑΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.....

όσον αφορά στους ανωνύμους και τα σχόλιά τους όσοι απαντήσατε με καλυψατε πλήρως...

μην καταγγέλετε το κακό, επαινέστε το καλό να μάθουν όλοι ότι υπάρχει και που υπάρχει...

ετσι ίσως πολεμιέται εμμεσα το κακό....

paraxeno είπε...

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ - από τη σελίδα της ΕΕ

για ενημέρωση

paraxeno είπε...

κι όπως λέει ένα παλιό ατραγούδι με τον Χατζή... 'οπως και τότε και τώρα....

H δημόσια υγεία ασθενεί όταν ανθούν οι υποσχέσεις

τίποτε δεν φαινεται να αλλάζει, αν συγκριθούν το αρθρο αυτό του 2003 με τα σημερινά....


Η νόσος του τσεκ-απ (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/06/2007)
από τούτο το αρθρο αξίζει να διαβαστεί η τελευταία παράγραφος....

Zaphod είπε...

@ Νίκος Περάκης: Άψογος. Προσυπογράφω!

Γενικά νομίζω πως οι προτάσεις του Τάκη Αλεβαντή είναι ένας καλός οδηγός για το τί μέλλει γενέσθαι και την κίνηση που γίνεται...

Καλή συνέχεια!

paraxeno είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giannis123 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paraxeno είπε...

από το μπλογκ της Αμαλίας δεν εχει φύγει τίποτα όχι ακόμη τουλάχιστον

kwstask είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΧΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΚΑΙ ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ.. ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ:ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ....ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ(ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ...)...ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ.... ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ,ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΑΙ!ΓΙΑΤΡΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ!ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ?ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ?

kwstask είπε...

ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ:ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΙΑΝΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.(ΟΧΙ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΔΕ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ,ΑΠΛΩΣ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...)ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ?ΜΟΤΟΚΟΥΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!WHO ARE YOU?????!!!!

paraxeno είπε...

καλησπέρ κώστα... καλώς ξαναλθες, δεν ειναι αμφισβήτηση καλέ, κι εγώ το ίδιο εκανα μόλις διαβασα το σχόλιο για το μπλογκ της Αμαλίας ;)

μέσα έξω σήμερα ψαχουλεύω πράγματα διάφορα και σχετικά και ασχετα

αργότερα πάλι εδώ, ελπίζω να εχουμε καποιο νέώτερο σήμερα αυριο...

Giannis123 είπε...

Ζητώ συγνώμη.
Τα ονόματα είναι όντως στη θέση τους.
Νόμιζα ότι είναι σε άλλο σημείο σημείο.
Παρασύρθηκα από υπόδειξη "φίλου".

Και πάλι συγνώμη.

kwstask είπε...

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ,ΣΤΟ giatriwramiden.blogspot.com ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ,ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...... ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΗΛ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

kwstask είπε...

ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ:ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΑ ΛΑΘΗ,ΑΡΚΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ......ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ.....

kwstask είπε...

ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕ?ΑΝΟΙΞΕ Η ΓΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕ???ΚΑΖΟΥΜΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?????!!!

ATHENA είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΑΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ...

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ

ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΒΑΝΤΗ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Σημαντικό επίσης είναι να υπάρχει πίεση από το ιστολόγιο για την καθιέρωση δεικτών ποιότητας στον τομέα της υγείας (σχετικές εργασίες έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ) κάτι που αποτελεί και ένα από τα πορίσματα της διαβούλευσης που οργάνωσε πριν από λίγο η ΕΕ. Μόνον αν καθιερωθούν τέτοιοι δείκτες, οι οποίοι και να μετρώνται περιοδικά για ολόκληρη την χώρα αλλά και ανά Νομό ή/και νοσοκομείο ή/και ιατρικό κλάδο, είναι δυνατό να δούμε κάποιες βελτιώσεις.

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ!

ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΠ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ CHATBOX ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ;-))

pølsemannen είπε...

Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του κ. Αλεβαντή και θα πρότεινα την κατάργηση των ανωνύμων σχολίων.

Λίγο θέλει για να γίνει και εδώ σαν το malpractice όπου έκαστος (περισσότεροι;) πυροβολημένος-οι κάνουν κόπυ πέηστ άσχετα κείμενα σε διάφορες γλώσσες μέχρι σε και σε Ρώσικα (Το ρώσικο αναφέρεται στην ρωσική πολιτική σκηνή και τον Πούτιν), Χίντι και Αραβικά.
Μήπως θα έπρεπε να κλείσουν τα ανώνυμα σχόλια και εκεί από την διαχειρίστρια;

(Στο κάτω - κάτω αυτή έχει και άλλες εργασίες και δεν μπορεί να σβήνει μεμονωμένα σχόλια).

kwstask είπε...

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΦΩΝΟ:Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ,ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ:ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΔΕ ΠΟΛΗ.ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ?ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ,ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΚΛΠ.... ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ....

kwstask είπε...

Α!ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ'ΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ?

stellini είπε...

kalispera paidia! Lypithika poly gia ta dysaresta... kalo taksidi Vasiliki.. ti na pw.. ola grapta einai mallon..

kwstask είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΕΛΛΙΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΣΩΣΤΑ?ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΔΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ...ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Η ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ.ΔΕ Μ'ΑΚΟΥΣΕ..... ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ......ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.(ΤΙ ΙΣΩΣ ΔΗΛΑΔΗ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ....)ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ?ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ?Η ΜΟΤΟΚΟΥΖΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ?ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΑ ΤΗΣ??

kwstask είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ?ΜΠΟΜΠΑ ΕΠΕΣΕ? ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ,ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ(ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ,ΕΣΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ?)ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΒΡΕ!ΦΙΛΑΚΙΑ.....

gfarfaras είπε...

Ο θεσμός των καταναλωτικών οργανώσεων –πέρα από το νέα νομοσχέδιο που βάζει διάφορους φραγμούς- μπορεί να βοηθήσει όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε!

Θεσμικά έχει αρκετές δυνατότητες και όπως είναι γνωστό, δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε αλλά πόσο καλά οργανωμένοι είμαστε.

Συνδικαλίζομαι αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις από τις οποίες παραιτήθηκα γιατί πάντα βρισκόμουν μπροστά σε ιδιοτελής σκοπούς.

Η Αμαλία μας έχει ενώσει, γιατί ο καρκίνος και όχι μόνο είναι δίπλα μας, μέσα μας και δεν το ξέρουμε απλώς ακόμα.



Ας οργανωθούμε.



Γιώργος Φαρφαράς

Αισθητικός ΠΕ 18.04

Εκπαιδευτής Δ.ΙΕΚ



τ. αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος

τ. ειδικός γραμματέας καταναλωτικής οργάνωσης ΒΙΟΖΩ



Χιλιάδες καρκινογόνες ουσίες χρησιμοποιούνται στις κρέμες, τα σαπούνια και τις οδοντόκρεμες που δίνουμε στα παιδιά μας.

Η εταιρείες καλλυντικών μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα!

Δες τα links στο farfaras.blogspot.gr



Καλή αντάμωση



+30 6936 888967

sporos1@tri.forthnet.gr

farfaraki@yahoo.gr

http://farfaras.blogspot.gr

gfarfaras είπε...

Ο θεσμός των καταναλωτικών οργανώσεων –πέρα από το νέα νομοσχέδιο που βάζει διάφορους φραγμούς- μπορεί να βοηθήσει όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε!

Θεσμικά έχει αρκετές δυνατότητες και όπως είναι γνωστό, δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε αλλά πόσο καλά οργανωμένοι είμαστε.

Συνδικαλίζομαι αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις από τις οποίες παραιτήθηκα γιατί πάντα βρισκόμουν μπροστά σε ιδιοτελής σκοπούς.

Η Αμαλία μας έχει ενώσει, γιατί ο καρκίνος και όχι μόνο είναι δίπλα μας, μέσα μας και δεν το ξέρουμε απλώς ακόμα.



Ας οργανωθούμε.



Γιώργος Φαρφαράς

Αισθητικός ΠΕ 18.04

Εκπαιδευτής Δ.ΙΕΚ



τ. αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος

τ. ειδικός γραμματέας καταναλωτικής οργάνωσης ΒΙΟΖΩ



Χιλιάδες καρκινογόνες ουσίες χρησιμοποιούνται στις κρέμες, τα σαπούνια και τις οδοντόκρεμες που δίνουμε στα παιδιά μας.

Η εταιρείες καλλυντικών μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα!

Δες τα links στο farfaras.blogspot.gr



Καλή αντάμωση



+30 6936 888967

sporos1@tri.forthnet.gr

farfaraki@yahoo.gr

http://farfaras.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

Takis Alevantis said...

Μερικές παρατηρήσεις για τα περί την Αμαλία ιστολόγια.

1. Τα ανώνυμα σχόλια πρέπει να καταργηθούν. Επιβαρύνουν άδικα την κουβέντα και συχνά ενεργούν προβοκατόρικα. Όποιος έχει να πει κάτι υπεύθυνα ας το πει επώνυμα (έστω ψευδώνυμα) αλλά όχι ανώνυμα.

2. Πηγαίνοντας τήν παραπάνω σκέψη λίγο παραπέρα νομίζω πως οι καταγγελίες για «αλμπάνηδες» γιατρούς θα έχουν αξία μόνον αν γίνονται επώνυμα με βάση μια νόμιμη και κατωχυρωμένη διαδικασία. Το ιστολόγιο μπορεί να συμβάλλει στην επεξήγηση της διαδικασίας αυτής και στον εντοπισμό νομικών και άλλων εμπειρογνωμόνων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν παθόντες (ή τους συγγενείς τους) να υποβάλλουν την καταγγελία. Όπως είπε κι η Αφροδίτη σε προηγούμενο σχόλιο δεν μπορεί ένα ιστολόγιο να δημοσιεύει (και μάλιστα ανώνυμα) καταγγελίες για γιατρούς. Βέβαια όταν υπάρξει καταγγελία με βάση την νόμιμη διαδικασία το ιστολόγιο μπορεί να αναφέρει ότι «εκκρεμεί καταγγελία εναντίον του τάδε γιατρού που εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα» υπό την προϋπόθεση ότι όταν ο καταγγελόμενος αθωοθεί ή καταδικαστεί να γίνει η σχετική αναφορά.

3. Το ιστολόγιο μπορεί επίσης να δημοσιεύει ιστορίες για malpractice που γίνονται γνωστές από τον τύπο ή και από επιστημονικά περιοδικά, από Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης νέες ανακαλύψεις που ανατρέπουν καθιερωμένες πρακτικές όσον αφορά διαγνώσεις καθώς και κάποιου είδους συμβουλές (από γιατρούς) για πολύπλοκα θέματα όταν κάποιος θέλει και μια δεύτερη ή τρίτη γνώμη.

4. Σημαντικό επίσης είναι να υπάρχει πίεση από το ιστολόγιο για την καθιέρωση δεικτών ποιότητας στον τομέα της υγείας (σχετικές εργασίες έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ) κάτι που αποτελεί και ένα από τα πορίσματα της διαβούλευσης που οργάνωσε πριν από λίγο η ΕΕ. Μόνον αν καθιερωθούν τέτοιοι δείκτες, οι οποίοι και να μετρώνται περιοδικά για ολόκληρη την χώρα αλλά και ανά Νομό ή/και νοσοκομείο ή/και ιατρικό κλάδο, είναι δυνατό να δούμε κάποιες βελτιώσεις.

10 Ιούνιος 2007 12:21 μμ
Takis Alevantis said...

Προς Ανώνυμους γενικώς (χωρίς περαιτέρω σχόλιο) - στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/6 ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας φέρεται να δημώνει πως «το επόμενο σκάνδαλο θα σκάσει στην περιοχή της Υγείας».

10 Ιούνιος 2007 12:35 μμ


Πολύ όμορφα αυτά τα επώνυμα σχόλια..

Είμαι ο ανώνυμος που μέρες τώρα κάνω ερωτήσεις για αυτό το μπλογκ για το προηγούμενο και έχω χίλιες ενστάσεις για πολλά που διάβασα.

Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί να δώσω φακελάκι.. και αυτό γιατί δεν έχω την υγειά μου.

Μήπως θέλεις να βγω επώνυμα και να πω σε ποιο γιατρό θα το δώσω??

Αν ήσουν στη δική μου θέση θα το έκανες??

Όλο αυτό που έγραψες παραπάνω το ακούω στ’ αυτιά μου σαν (ξύλινη γλώσσα) τοποθέτηση εκ του ασφαλούς.. πολιτικάντικη με λίγα λόγια.



@ Κρόγιας.. το μεγαλύτερο κακό σ’ αυτό το χώρο το έχεις κάνει εσύ.. φωνάζω τόσες μέρες και συνεχίζεις να γράφεις, και τις καλύτερες προθέσεις να είχες.. ανήκεις κάπου κι αυτό εμείς οι bloggers το θεωρούμε μίασμα και καλά κάνουμε.
Ξεκκόλα επιτέλους μας εκθέτεις όλους.



@ φίλε ανώνυμε.. πολύ ωραίο το μανιφέστο σου.. με λίγα λόγια και απ’ ότι κατάλαβα πρέπει να έχουμε το νόμο πίσω πριν πούμε οτιδήποτε.. πριν καταγγείλουμε ανώνυμα πριν από όποια πράξη νομίζεις.
Ποιο νόμο?? Αυτό που φτιάξατε στα μέτρα σας?? Το νόμο που προστατεύει το κάθε γιατρό?? Που για να φτάσει μια υπόθεση στη δικαιοσύνη πρέπει να περάσει από το σωμάτιο σας πρώτα??
Εμείς οι απλοί μαλάκες αυτής της χώρας πρέπει να βγούμε στα κανάλια για να γίνουμε καλά με το σύστημα (ΕΣΥ) που φτιάξατε??
Όλα ωραία είναι φίλε .. αλλά η γιαγιάκα μου έλεγε «σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές».
Θες να αρχίσω επώνυμα να λέω ποιος μου τα πήρε τόσα χρόνια και γιατί???
Θα γίνω καλά??
Θα πληρώσεις εσύ τις μηνύσεις που σε είδα να απειλείς??
Πρέπει σ’ αυτή τη χώρα για να με αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο να έχω και κάμερα μαζί??

Ντροπή σου.. μονό αυτό και εύχομαι ποτέ να μην έρθεις στη δική μου θέση.. ούτε εσύ ούτε κανένας.


@ Φαμφάρα.. ωραία διαφήμιση διάλεξες.. τα κουβαδάκια σου και αλλού..

Takis Alevantis είπε...

Πρώτη και τελευταία φορά που απαντώ σε ανώνυμα σχόλια.

Πολύ όμορφα αυτά τα επώνυμα σχόλια..
Είδες που κι εσένα σου αρέσει να έχεις κάποιον επώνυμο απέναντι σου;

Είμαι ο ανώνυμος που μέρες τώρα κάνω ερωτήσεις για αυτό το μπλογκ για το προηγούμενο και έχω χίλιες ενστάσεις για πολλά που διάβασα.
Προβοκατόρικες ερωτησεις θες να πεις. Ζητάς από μια ομάδα εθελοντών που φτιάχτηκε για να υπερασπιστεί έναν σκοπό να μπει στη δική σου γραφειοκρατική αντίληψη του κοσμου και να απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν την αφορούν. Αν έχεις ενστάσεις μην ξανάρθεις εδώ. Αν θες να βοηθήσεις πάρε επαφή με την ομάδα. Αλλά σταμάτα να γρινιάζης και να γίνεσαι τιμητής των πάντων - και μάλιστα ανώνυμα, και εκ του ασφαλούς.

Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί να δώσω φακελάκι.. και αυτό γιατί δεν έχω την υγειά μου.

Μήπως θέλεις να βγω επώνυμα και να πω σε ποιο γιατρό θα το δώσω??

Αν έχεις τα ... κότσια βέβαια και να το κάνεις. Λυπάμαι που είσαι άρρωστος και θάθελα να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά ... ανώνυμα βρε παιδί μου μου είναι λίγο δύσκολο.

Αν ήσουν στη δική μου θέση θα το έκανες??
Θα εξέταζα τα υπέρ και τα κατά. Θα ζήταγα μια δεύτερη και μια τρίτη γνώμη. Θα έψαχνα να βρω έναν γιατρό που δεν παίρνει φακελλάκια. Θα έλεγα πως δεν έχω λεφτά για τέτοια. Θα πήγαινα στον Αβραμόπουλο. Θα έπερνα κρυφή κάμερα. Ή θα πλήρωνα και θάβγαζα το σκασμό γιατί θα γινόμουν συνένοχος του συστήματος.

Όλο αυτό που έγραψες παραπάνω το ακούω στ’ αυτιά μου σαν (ξύλινη γλώσσα) τοποθέτηση εκ του ασφαλούς.. πολιτικάντικη με λίγα λόγια.
Μάλλον η ανωνυμη ιερεμιάδα είναι εκ του ασφαλούς φίλε. Κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα διατηρούν και επεκτείνουν ένα σάπιο σύστημα και σπιλώνουν όλους τους καλούς γιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, κλινικές και ως ιδιώτες γιατροί. Αντί να συμβάλλεις στην πρόοδο της ασημαντότητας* καλά θα κάνεις να δεις σε ένα λεξικό το νόημα των λέξεων «ξύλινη γλώσσα» «πολιτικάντικη» κλπ. Κάπου σου έχει ξεφύγει το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τη ΔΙΚΗ σου συμπεριφορά.

* κατά την εννοια που της δίδει ο Καστοριάδης

Evita T. είπε...

Kalhmera se olous!
Xa8hka ligo logw upoxrewsewn alla sas parokolou8w :)

Pws paei to keimeno gia thn sullogh upografwn?

Kalh evdomada kai kalh dunamh

Andrew Pappas είπε...

Φίλε Ανώνυμε, παρότι ανώνυμος,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ..

Στο ΠΟΣΤ σου την 11 Ιούνιος 2007 5:43 πμ

Επί της ουσίας

Ανώνυμος είπε...

Θα εξέταζα τα υπέρ και τα κατά. Θα ζήταγα μια δεύτερη και μια τρίτη γνώμη. Θα έψαχνα να βρω έναν γιατρό που δεν παίρνει φακελλάκια. Θα έλεγα πως δεν έχω λεφτά για τέτοια. Θα πήγαινα στον Αβραμόπουλο. Θα έπερνα κρυφή κάμερα. Ή θα πλήρωνα και θάβγαζα το σκασμό γιατί θα γινόμουν συνένοχος του συστήματος.

9 "Θα" μέσα σε λίγες φράσεις.
Από απέναντι πολλά "θα" έχω να σου πω κι εγώ.
Φίλε επώνυμε δώσε το δικαίωμα να έχουν γνώμη κι εκείνοι που δεν έχουν διαβάσει τον Καστοριάδη.
Εγώ λοιπόν με το δικό μου φακελάκι σπιλώνω τους γιατρούς και διατηρώ το σάπιο σύστημα.. ενώ κάποιοι μορφωμένοι κύριοι σαν εσένα κυβερνούν τη χώρα και την έφτιαξαν ιδανική.

paraxeno είπε...

Ανώνυμε αν ειναι να πληρώσεις γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου, ο νόμος ορίζει το εξής: μπορεί να ζητήσει ότι θέλει κι εσύ ομως πρέπει να απαιτήσεις η απόδειξη που θα πάρεις να ειναι για οποιο υπέρογκο ποσό δώσεις οχι μικρότερη....

δεν λέει κανείς να μην πληρώσουμε, αλλά εκτός από το δικαιωμά του ο γιατρός να αμοιφθεί όσο επιθυμεί ή κοστολογεί την υπηρεσία που σου προσφέρει, εχει και την υποχρέωση να σου κόψει την ανάλογη απόδειξη...

κατανοώ απόλυτα τη θέση σου κι εγώ πλήρωσα μια εξέταση των 150 ευρώ 500 έτσι τζαμπατζίδικα αλλά την απόδειξη την πήρα με το έτσι θέλω...

και ΜΗΝ πληρώνετε τους γιατρούς σας προκαταβολικά... και τη δουλειά τους δεν κανουν καλά και μας εκμεταλεύονται....

για φέρτο στο γιατρό σου ετσι απ έξω απ έξω γιατρέ τι απόδειξη θα κόψουμε???? αν αντέχεις να το κάνεις φυσικά...

καλή επιτυχία και σιδερένιος στο πρόβλημα υγείας σου

paraxeno είπε...

και ενα σχόλιο σχετικά με τους "πολιτικάντηδες"

και αυτοί δυνητικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόβληματα υγείας τώρα ή αργότερα (εύχομαι πολύ αργότερα)

ποιοι ειμαστε εμείς που θα απαγορεύσουμε σε οποιον ανθρωποι ειτε ενταγμένο καπου είτε οχι, ειτε συμφωνούμε με τις απόψεις του είτε όχι, να μην συμμετάσχει σε μια τέτοια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κίνηση??? αν δεν ήταν ο Κρόγιας και τα βιντεάκια που εφτιαξε με κόπο και σπαταλώντας ώρες από την ζωή του, και ίσως και τις "πολιτικάντικες" υποχρεώσεις του ίσως η απήχηση της ολης προσπάθειας να ηταν λιγότερη...

κι εγώ πολιτικά ισως να μη συμφωνώ μαζί του αλλά δεν μπορώ επ ουδενί να του στερήσω το δικαίωμα να ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ οταν γινονται πράγματα ΑΝΘΡΩ{ΙΝΑ, θεωρεις ότι ολοι οσοι συμμετείχαν ηταν ανένταχτοι πολιτικά???? ή οτι καποιοι άλλοι "πολιτικά ενταγμένοι καπου" δεν συμμετείχαν; το λάθος του γιώργου ήταν ότι μεσα στον ενθουσιασμό του μας άφησε να δούμε τι ειναι... κι όχι οτι ειναι εκεί που ειναι...

ας μην τον σταυρώνουμε αλλο... και ας μην ακυρώνουμε τις καλές προθέσεις του συγκεκριμένου ή αλλων μεσα σε όλη αυτή την υπόθεση...

Η ΥΓΕΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - δεν εχει χρώμα, εκτός ισως εκείνο του χρήματος

pølsemannen είπε...

@ ανώνυμο 11 Ιούνιος 2007 5:43 πμ

Ο Γιώργος Κρόγιας μπορεί να είναι ότι γουστάρει πολιτικά και καλώς είναι οργανωμένος εκεί που του αρέσει.

Αν δεν έφτιαχνε τα βίντεο δλδ ποιος θα τα έφτιαχνε; Από τον πυρήνα της ομάδας δεν προσφέρθηκε και κάνας άλλος. Επαγγελματίας γραφίστας είναι ο άνθρωπος.

Από που και ως που μιλάς εκ μέρους των 10.000 Ελλήνων ιστολόγων; Από που και ως που θεωρείται μίασμα να ανήκει κανείς κάπου που επιθυμεί;
Λίγη λογική σκέψη και ανοχή πριν τους αφορισμούς.

Περαστικά για την ασθένεια σου.

Ανώνυμος είπε...

@ polsemannen αυτούς που πετάξατε έξω τους ρωτήσατε ποια ειδιότητα ήχαν??
Ξέρεις αν ανάμεσά τους υπήρχε γραφίστας?? ξέρεις πόσο θα πρόσφεραν?
Φτιάξατε ένα μπλόγκ για να φαίνεται το όνομά σας μια παρεούλα δηλαδή και αγνοήσατε όποια φωνή δεν ήταν σ' αυτή τη κλίκα.
Όποιος ήθελε να βοηθήσει πραγματικά ούτε όνομα ήθελε να βάλει ούτε έκανε στον εαυτό του λινκ κατ' επανάληψη.
Δεν μιλάω εκ μέρους κανενός, εσύ εκ μέρους ποιού συνεχίζεις να είσαι σ' ένα χώρο και να εκμεταλεύεσαι ένα όνομα? και για ποιό σκοπό?

ATHENA είπε...

'ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ?'
ΡΩΤΗΣΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΒΑΝΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:

'Θα εξέταζα τα υπέρ και τα κατά. Θα ζήταγα μια δεύτερη και μια τρίτη γνώμη. Θα έψαχνα να βρω έναν γιατρό που δεν παίρνει φακελλάκια. Θα έλεγα πως δεν έχω λεφτά για τέτοια. Θα πήγαινα στον Αβραμόπουλο. Θα έπερνα κρυφή κάμερα. Ή θα πλήρωνα και θάβγαζα το σκασμό γιατί θα γινόμουν συνένοχος του συστήματος.'

ΚΑΙ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΡΗΚΕ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ
9 "Θα" μέσα σε λίγες φράσεις.
Από απέναντι πολλά "θα" έχω να σου πω κι εγώ.
Φίλε επώνυμε δώσε το δικαίωμα να έχουν γνώμη κι εκείνοι που δεν έχουν διαβάσει τον Καστοριάδη.
Εγώ λοιπόν με το δικό μου φακελάκι σπιλώνω τους γιατρούς και διατηρώ το σάπιο σύστημα.. ενώ κάποιοι μορφωμένοι κύριοι σαν εσένα κυβερνούν τη χώρα και την έφτιαξαν ιδανικη.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ ΑΓΝΟΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝΤΑ

ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΘΑ + ΠΑΡΑΤΑΤΙΚΟΣ

ΕΛΕΟΣ!


ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, ΑΦ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΔΝΕ ΕΙΝΑΙ BLOGGERS ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΧΥΝΕΙ ΤΗ ΧΟΛΗ ΤΟΥ, Η ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΕΔΩ, Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΟΥΣ...


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ! ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ!

Andrew Pappas είπε...

Συνιστώ σε για μια απλή και καλή διάγνωση, το MayoClinik.com.

Δοκίμασε την είναι απλή αλλά πολύ καλή.

http://www.mayoclinic.com/health/symptom-checker/DS00671

pølsemannen είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

Κατ' αρχήν διάλεξε ένα ψευδώνυμο για να γίνεται καλύτερα η συννενόηση, π.χ. Αγησίλαος ή Ζαρατούστρας ή ότι άλλο.

Ούτε γνωρίζω τα επαγγέλματα των συμβαλλόντων που πήραν πόδι ούτε ήμουν διαχειριστής του μπλογκ για να πάρω τέτοια απόφαση. (Θα μπορούσα κάλλιστα να έχω πάρει πόδι και εγώ)

Από το αρχικό μπλογκ "Για την Αμαλία" έχω αποχωρήσει από τους συμβαλλόμενους διότι το εν λόγω ιστολόγιο εκπλήρωσε τον σκοπό του.

Στην παρούσα βερσιόν δεν βρίσκομαι μέσα στους συμβάλλοντες. Απλώς μερικά σχόλια έχω αφήσει.

Ευχαρίστως θα είμαι συμβάλλων σε κάποιο ιστολόγιο που θα αποδεσμευτεί από το όνομα της Αμαλίας Καλυβίνου.
Ούτε τα 40 της κοπέλας δεν έχουν περάσει ακόμα.
Δεν με ενδιαφέρει να φαίνεται το «όνομα» μου το οποίο σημαίνει "Λουκανικοπώλης" στα Δανοσουηδικά. Το ιστολόγιο μου δεν χρειάζεται κάποια διαφήμιση, υπάρχουν αρκετοί πυροβολημένοι που μπαίνουν μέσα ούτως ή άλλως.

Τέλος, τα ονόματα(ψευδώνυμα) των συμβαλλομένων δεν υπάρχουν σε κανένα από τα δύο μπλογκ πλέον, ακριβώς για να μην θεωρηθεί ότι γίνεται κάποιου είδους καπηλεία.

Andrew Pappas είπε...

Εάν γνωρίζεις την ασθένεια σου συνιστώ.

http://www.google.com/Top/Health/Conditions_and_Diseases/

Στο Conditions and Diseases Categorized by Letter

Μπορείς να βρεις όλες της ασθένειες και να μάθεις τα πάντα από αγωγή μέχρι συγγράμματα..

Ανώνυμος είπε...

@ Athena. θα σου χρωστούσα χάρη αν μου έκανες ιδιαίτερα μαθήματα στη γραμματική, για να μπορώ να συμμετέχω κι εγώ με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

kalimera kai kali evdomada. pithanon na exete dei oti sto blog tis amalias kapoioi anegefaloi grafoun oti tous katevei se diafores glosses! yparxei kapoios tropos na svisoume ta sxolia tous?
chris

Andrew Pappas είπε...

Προς τους περισσότερους Ανώνυμο said. Όχι για όλους.

Μήπως πάσχεις από?


Alzheimer’s evidence in rats..

Molecular Neurodegeneration 2007, 2:11
Adeno-associated viral vectors can be used to induce pathology of Alzheimer’s disease in rats, and demonstrate that expression of human Abeta42 and Abeta40 genes can contribute cognitive deficits

paraxeno είπε...

κύριες Παππά μπορείτε μήπως να κάνετε τα λινκ που μας δίνετε ενεργά διότι δεν φαινονται ολόκληρα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά????

ειναι νομίζω σημαντικά και ενδιαφέρουν πολλούς από εμας

ευχαριστώ πολύ

paraxeno είπε...

chris δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να κανουμε παρέμβαση στο μπλογκ της Αμαλίας δεν το διαχειρίζεται κανείς από εμάς αλλά μελη της οικογένειάς της ή φίλοι της προσωπικοί όχι μπλογκερς ...

paraxeno είπε...

Symptom Checker

μάλλον αυτό μας δώσατε κύριε Παππά ε????

paraxeno είπε...

Conditions and diseases

και αυτό???

Andrew Pappas είπε...

Paraxeno

Ναι αυτο ειναι site

Λογο του ότι δεν γραφω καλα Ελληνικα γραφω στο Word ότι θελω το κανω spelling and grammar και μετα copy paste γιαυτο μαλον δεν γινοντε ενεργα.
Εάν γνωριζη παρακαλω πες μου να μην πσαχνω πως.

Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

den mporoume na epikoinonisoume me siggeneis tis kai na kanoume kati gia auto?einai krimma
chris

paraxeno είπε...

κύριε παππά για να γινουν ενεργά τα λινκς χρησιμοποιειτε τον ακόλουθο κώδικα χωρίς τα κενά ανάμεσα στα σχτοιχεία:

< a (keno edw) href = "URL" >titlos link < / a >

elpizw na fanei o kwdikas edw an oxi tha balw ena koutaki kapou na to parete na to exete gia mellontiki xrhsh

paraxeno είπε...

chris, δεν νομίζω εν όψει του μνημόσυνου της Αμαλίας να ειναι σωστό να ενοχλήσουμε την οικογένειά της για το μπλογκ... αλλωστε ειχαν δηλώσει ότι δεν θέλουν αλλη ενόχληση οι ανθρωποι... μπορούμε όμως να απαντάμε καταλλήλως στα διάφορα σχόλια...

Ανώνυμος είπε...

...Ενδιαφέρον site...

kwstask είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΡΙΩΡΟ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ(ΓΚΡΡΡΡ!ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!).ΛΟΙΠΟΝ,ΠΡΩΤΟΝ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΦΕΚΕΛΛΑΚΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΧ:500Ε,ΑΥΡΙΟ-ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ-ΑΝ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ:ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ(ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ)ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΧΙ 500Ε,ΟΧΙ 1.000Ε,ΑΛΛΑ 2.000Ε!ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΣΑ!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ(ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΤΥΠΟΣ!ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ?)ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ! ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ,ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ,ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΕ?? ΑΤΗΕΝΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙgiatriwramiden.blogspot.com ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ,ΕΓΩ ΔΙΑΤΕΙΘΕΜΕ.....

paraxeno είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paraxeno είπε...

θα ενδιέφερε όλους να ακούγαμε προτάσεις και από αρμοδίους θαρρώ... για να μην γκρινιάζουμε και ανευ λόγου....

kwstask είπε...

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ.Ο "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ" ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.... ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ....ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.(ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ.)

kwstask είπε...

Α,ΠΑΡΑΞΕΝΟ:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΠΑ!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ......

paraxeno είπε...

κώστα μαλλον χιουμορ κάνει ο συγκεκριμένος επισκέπτης...
εγώ δεν θέλω απαντήσεις... από απαντήσεις σωρό καθε μερα σε εντυπο και ηλεκτρονικό τύπο... άλλωστε η κατάσταση ειναι προφανής χρόνια τώρα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σχεδόν...

Andrew Pappas είπε...

PARAXENO Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Να ένα πάρα πολύ καλό BLOG σχετικά με google medicine, πάτα
ΕΔΟ

paraxeno είπε...

κύριε παππά κατι γραψατε λάθος, και δεν εμφανίζεται σωστά το μπλογκ, fainetai na exei polla http mprosta apo tin URL tou site pou mas dwsate,

kwstask είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ,ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: www.ethnos.gr

kwstask είπε...

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ?

paraxeno είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kwstask είπε...

ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ!....

paraxeno είπε...

κώστα μου δες το μεηλ σου δεν ειναι να τα κουβεντιάζουμε εδώ αυτά κανε κανα δυο δοκιμές στο δικό σου μπλογκ μεχρι να δεις πως λειτουργεί ;)

Ανώνυμος είπε...

gia sas paidia, eimai mazi sas.
sto eksoteriko parxoun idi web site sta opoia mporeis na anazitiseis plirofories gia tin eparkeia enos giatrou

p.x.

http://www.healthgrades.com/consumer/index.cfm?fuseaction=mod&modtype=PRC&modact=PRC_Search_Results&last_name=jones&state=WA&specialty=64&city=Redmond


vevaia epidi to sygekrimeno einai apo ameriki einai kai auto epi xrimasi, idiotiko.

emeis tha mporousame na stisoume kati kalitero kai dorean. an iparxei provlima me tous malakes tous nomikous, isos to kanoume host se servers sto eksoteriko

kwstask είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ!ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ! www.ethnos.gr Εισαγγελικη ερευνα στην φαμπρικα του αγια σοφια

Andrew Pappas είπε...

PARAXENO
Έχεις δίκιο πολλά http έπρεπε να το δοκιμάσω.



Πολλοί άνθρωποι με σπάνιες ή ασυνήθιστες ασθένειες είτε έχουν βρει σε μια αρχική διάγνωση είτε, μετά από τη συμβατική διάγνωση, βρήκαν έναν πλούτο των πληροφοριών για τη θεραπεία της ασθένειάς τους είτε την εξέταση των συμπτωμάτων του. (Εν τούτοις, είμαι λυπημένος να αναφέρω, υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα των γιατρών που απορρίπτουν όποιους δήποτε που παρουσιάζονται, Διαδίκτυο-παραγόμενες πληροφορίες, ανεξάρτητα από τις αξίες του.) Άλλοι και με τους σπάνιους και όχι-έτσι-σπάνιους όρους έχουν βρει "τις κοινότητες" των συντροφικός-πασχόντων που έχουν μεταξύ τους μια συνδυασμένες γνώση και μια εμπειρία πέρα από αυτήν ακόμη και των ολοκληρωμένων "εμπειρογνωμόνων" στον τομέα. Ίσως το πιο σημαντικό, αυτές οι κοινότητες χρησιμεύουν συχνά να ανακουφίσουν την απομόνωση που πολλοί ασθενείς αισθάνονται, ειδικά κατά την εξέταση των χρόνιων όρων που οδηγούν μέχρι ενός ορισμένου βαθμού ανικανότητας. Με βάση αυτό που έχω δει και έχω δοκιμάσει, πιστεύω ότι το Διαδίκτυο (και, ειδικότερα, ολοκληρωμένου κειμένου έρευνα google μπορούν να είναι ένας πολύτιμος πόρος για τους γιατρούς. Εντούτοις, φαίνεται πιθανό ότι κάποια σχετικά δευτερεύουσα προσαρμογή των υπαρχουσών μηχανών αναζήτησης θα βελτίωνε πολύ τη χρησιμότητά τους σε αυτήν την περιοχή, και οι "προνοητικοί" γιατροί θα ήταν well-advised για να αρχίσουν Google και στην πρακτική τους σε πειραματική βάση έστω, μια που στο εξωτερικό οι γιατροί το χρησιμοποιούν καθημερινά.

paraxeno είπε...

Κύριε Παππά όντως οι διαδικτυακές κοινότητες του εξωτερικού που ασχολούνται με διάφορες ασθένειες είναι και πηγή γνώσης και πηγή ανακούφισης για τους ασθενείς, ειχα και εγώ συμβουλευτεί μία αντίστοιχη προσπαθώντας να βρω και πληροφορίες και παρηγοριά και στήριξη πριν φύγει η μητέρα μου, υπάρχουν μερικοί γιατροί και στην Ελλάδα που διατηρούν "ηλεκτρονικό Ιατρείο" στις ιστοσελίδες τους αλλά δυστυχώς σπάνια μπορεί κάποιος να πάρει αμεσα μια πληροφορία ή να βρει καποιον συμπάσχοντα να μιλήσει και να ανακουφίσει τυχόν ανησυχίες του...

εχουμε μαλλον πολύ δρόμο ακόμη σε τέτοια θεματα και φυσικό ειναι μια και λίγοι από τους Ελληνες ειναι τακτικοί χρήστες του διαδικτύου...

αντίστοιχη δουλειά ομως και συμβουλευτική και παρηγορητική κανουν διάφοροι σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, λίστες υπάρχουν και ειναι ευκολα προσβάσιμες

μια συκεντρωτική λίστα αυτών των συλλόγων υπάρχει και εδώ στο antrhopos.gr

paraxeno είπε...

κώστα μου στα 42 μου χρόνια, εχω ακούσει τουλάχιστον καμμια τριανταριά τετοιες εισαγγελικές ερευνες κι αλλα τόσα πορίσματα και εκθέσεις "υπευθύνων" και σήμερα μετά από τόσα κι άλλα τόσα που δεν τα εχω ακούσε μιλάμε για τα ιδια προβλήματα... την ώρα δε που οι εισαγγελείς ερευνούν, ανώνυμοι ασθενείς πουλάνε σπίτια για να πληρώνουν τα νοσήλεια ή την απληστία των γιατρών τους, ή απλά τα πανάκριβα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται από τους ασφαλιστικούς φορείς, και άλλοι πιο "άτυχοι ή τυχεροί" δεν ξερω, φεύγουν από τη ζωή... δεν ξέρω τι γιατί και πως γίνεται, δεν μπορώ να το καταλάβω από την εφηβεία μου ακόμη που εχασα τον πρώτο ανθρωπο στη ζωή μου... αλλά από υποσχέσεις ερευνες μελέτες κλπ εχουμε πήξει, ουσία δεν φαινεται και πολλή... κατά τα άλλα υπάρχουν έλληνες γιατροί που πραγματικά διαπρέπουν στον τομέα της ερευνας και πανε την ιατρική ενα και δυο και πολλά βήματα παραπέρα για να την χαιρονται οι ξένοι εργοδότες τους...

μια χαρά ειμαστε όπως και τότε και τώρα....

paraxeno είπε...

ena site san ayta pou anaferei o kyrios pappas

paraxeno είπε...

και μερικά ακόμη δυστυχώς στα αγγλικά

cancerforums

healthforums

Ask A Doctor: Doctor-to-Patient Forums

Andrew Pappas είπε...

Stephen F Hayes,
GP, GPwSI dermatology
Bitterne walk in centre, Southampton, Hampshire, England

Να τι γραφη ο γιατρός δερματολόγος Άγγλος βέβαια.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το Δρ Chamberlain για τη χρησιμότητα του Διαδικτύου στη δερματολογία. Τον χρησιμοποιώ στην κοινοτική κλινική δερματολογίας μου καθημερινά για την υποστήριξη απόφασης ΔΙΑΓΝΩΣΗ και την εκπαίδευση ασθενών. Η πιο χρήσιμη περιοχή είναι κατά πολύ τα βασισμένα στη Νέα Ζηλανδία www.dermnetnz.org. Παίρνω τις εικόνες επάνω και παρουσιάζω στον ασθενή το πρόβλημα τους και τους δίνω το url για την περαιτέρω μελέτη εάν επιθυμούν να εκπαιδευτούν περισσότερο για το πρόβλημα τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όλη την πάρα πολύ κοινή περίπτωση ασθενών που ρωτούν για την αιτία του προβλήματος τους όταν είναι άγνωστη, βρίσκω ότι θα πάρουν αυτόν τον καλύτερο από έναν επιτακτικό ιστοχώρο απ'ό,τι από έναν ταπεινό GP (παθολόγο). Συμφωνώ ότι αφού οι ασθενείς μου θα χρησιμοποιήσουν τον Ιστό για να λάβουν τις πληροφορίες για τον πρόβλημα τους, πρέπει να τους κατευθύνω στις ασφαλείς περιοχές. Οι εικόνες Google είναι surprisingly χρήσιμες για τη δερματολογία και άλλες ασθένειες. Πολύ ζωντανή ιατρική στον Ιστό, η μόνη ερώτηση είναι πώς μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση από τα Ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα: (συμφέροντα)

Φαντάσου έναν Έλληνα γιατρό να έκανε κάτι τέτοιο?

Ανώνυμος είπε...

1)Φιλους διαθετω πολλους και καλους, αλλα οχι «ηλεκτρονικους», γιατι πιστευω οτι απαραιτητο συστατικο της φιλιας ειναι η προσωπικη γνωριμια και επαφη.Συνεπως βγαζετε εσφαλμενα συμπερασματα για την προσωπικοτητα μου με κριτηριο μονο την ηλεκτρονικη μας αλληλεπιδραση,χωρις να με γνωριζετε προσωπικα.Ειστε σιγουρος οτι βγαλατε τα ορθα συμπερασματα για την προσωπικοτητα και τις προθεσεις της θανουσας μονο απο τη μεταξυ σας ηλεκτρονικη επικοινωνια;Το παραπανω ερωτημα δεν απευθυνετε μονο σε σας.

2)Επειδη προσπαθειτε να αποφυγετε να απαντησετε ξεκαθαρα,υιοθετειτε ή οχι τις καταγγελιες της θανουσας εναντιν των 10 γιατρων που αναφερονται στo fakellaki.blogspot.com;Αν η απαντηση σας ειναι ναι, δικαιολογημενα θα ρωτησω αν εχετε διασταυρωσει την εγκυροτητα των καταγγελιων που υιοθετειτε και αν ειστε διατεθημενος να υποστηριξετε την αποψη σας σε δικαστικη αιθουσα .Το ερωτημα αυτο δεν απευθυνετε τοσο σε σας οσο σε δημοσιογραφους που καλυψαν σε μεσα το θεμα.Αν μου απαντησετε πως δεν μπορειτε να εκφερετε αποψη γιατι δεν εχετε στοιχεια θα σας ρωτησω γιατι συμμετεχετε σε μια κινηση που επιγραφεται giatinamalia οταν ο πυρηνας της κινητοποιησης της θανουσας ηταν οι καταγγελιες εναντιον συγκεκριμενων προσωπων.Για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,η συμμετοχη σε μια κινηση συμπαραστασης στη θανουσας αμεσα η εμμεσα υιοθετει τις καταγγελιες της κατα των συγκεκριμενων προσωπων καθως εσεις την συμπαραστεκοσασταν και τη μνημονευετε πλεον οχι μονο ως ατυχη καρκινοπαθη ,αλλα κυριως ως θυμα κακης ασκησης ιατρικης και οικονομικης εκμεταλλευσης.Κατηγοριες που οπως ανεφερα σε προηγουμενη δημοσιευση δεν μπορουν να στοιχειοθετηθουν.Μπορει το blog giatinamalia να μην δημοσιευσε ονοματα γιατρων,ομως ειναι συγκινονουν δοχειο με αλλα blog που και ονοματα δημοσιοποιησαν και χυδαιες υβρεις περιειχαν.Αλλωστε η πηγη εμπνευσης και η συνεχης παραπομπη σας ειναι το fakellaki.blogspot.com.Αρα και παλι καλο θα ηταν να μην στρουθοκαμηλιζετε και να μην υποκρινεστε.

3)Ανεφερα πορισματα ιατρικων εξετασεων και ονοματα οπως τα αναφερει η θανουσα και τα εχετε διαβασει και εσεις στο blog της.Προς τιμη σας παραδεχεστε οτι δεν γνωριζετε απο αυτα.Παμπολοι συμμετεχοντες στα blog ξεπερασαν σε ξερολισμο ακομα και δημοσιογραφους ιδιωτικων καναλιων σχολιαζοντας πορισματα μαγνητικων τομογραφιων και υιοθετοντας κρισεις και διαγνωσεις που δεν μπορουν να ελεγξουν ουτε ειναι σε θεση να γνωριζουν.

4)Δεν αντιλεγω καθολου οτι ο χρηματισμος δημοσιων λειτουργων ειναι πολυ σοβαρο θεμα που απαιτει δραση απο την πολιτεια και τον καθε πολιτη ξεχωριστα.Εξακολουθω να μην καταλαβαινω που διαπιστωσατε στην περιπτωση της θανουσας κατι τετοιο.Κανενας απο τους καταγγελομενους γιατρους,κατα τα γραφομενα της θανουσας,δεν αμειφθηκε απο αυτην εχοντας την ιδιοτητα του δημοσιου λειτουργου,αλλα με την ιδιοτητα του ιδιωτη γιατρου.Συνεπως γιατι χρησιμοποιειτε την υποθεση αυτη ως αφορμη για να καταγγειλετε το «φακελακι»;

5)Χαιρομαι που λετε οτι δεν επιθυμειτε να υποκαταστησετε την ελληνικη δικαιοσυνη.Μακαρι την αποψη σας να συμμεριζονται και οι υπολοιποι συμμετεχοντες καθως ειδαμε οτι οι 10 γιατροι δικαστηκαν και καταδικαστηκαν σε ηλεκτρονικα δικαστηρια.Μετα τα τηλεδικαστηρια των καναλιων τωρα εχουμε και τα διαδικτυακα δικαστηρια.

5)Η κινηση που εχετε ξεκινησει δεν ειναι απλα μια κινηση ανθρωπινης συμπαραστασης σε ενα θυμα του καρκινου αλλα κυριως σε ενα υποτιθεμενο θυμα της ιατρικης αγνοιας και εκμεταλλευσης που καταφερθηκε με βαρυτατες καταγγελιες κατα γιατρων.Ειναι λογικο λοιπον να ρωταω αν οι συγγενεις υιοθετουν τις καταγγελιες αυτες και σε ποιο βαθμο.Αν δεν συμμετεχουν αυτοι στην κινηση ως αμεσα θιγομενοι,γιατι πρωτοστατουν ανθρωποι που ουτε καν γνωριζαν τη θανουσα προσωπικα;Τα κειμενα της θανουσας ειναι δικη της πνευματικη ιδιοκτησια και δια νομου διαχειριστες της ειναι οι αμεσοι συγγενεις της.Συνεπως ειναι απαραιτητη η συγκαταθεση τους για την οποια χρηση αυτων των κειμενων,τοσο αυτων που ηδη γνωριζουμε οσο και για αδημοσιευτα ακομα κειμενα.

6)Συγκαταθεση για τα κειμενα μου δεν χρειαζομαι απο κανενα γιατι εκφραζω μονο δικες μου αποψεις και δεν μεταφερω αποψεις αλλων και δη θανοντων.Τα κειμενα μου δεν ειναι πιο μακροσκελη απο τη δικη σας απαντηση.

7)Ποτε δεν υποστηριξα την απαθεια,την αμελεια και το κυνηγι μαγισσων.Aυτο ειναι δικο σας αυθαιρετο συμπερασμα.Κυνηγι μαγισσων κανουν αυτοι που κατηγορουν και συκοφαντουν γιατρους χωρις στοιχεια και μαλιστα πισω απο την ανωνυμια του διαδικτυου.Αυτο που τονισα ειναι ο κινδυνος σε συντομο χρονικο διαστημα ο πολιτης να βρεθει στη δυσαρεστη θεση να συκοφαντειται μεσω του διαδικτυου και να εκβιαζεται χωρις να εχει δυνατοτητα να αμυνθει νομικα και ουσιαστικα.Φανταστειτε αν λ.χ αυριο ιδρυθει ενα blog οπου καποιος φαντομας θα σας αποκαλει απατεωνα και κακο επαγγελματια,σας απειλει και στο μελλον σας εκβιαζει ακομα και οικονομικα για να αποσυρει τις συκοφαντιες του.Πως εσεις θα αμυνθειτε;

8)Σε ολο σας το κειμενο με αποκαλειτε «αγαπητο σας».Δεν γνωριζομαστε και δεν σας το επιτρεπω.Σεβαστειτε οτι εγω δεν σας ειρωνευομαι ενω θα μπορουσα ευκολα και να σας ειρωνευτω και να σας επιτεθω προσωπικα.Εφοσον εχετε κοινωνικες και δημοκρατικες ευαισθησιες οπως διατεινεστε μαθετε να ακουτε και να σεβεστε διαφορετικες απο τις δικες σας αποψεις.

kwstask είπε...

ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ,ΚΑΖΟΥΜΑΚΙ ΜΟΥ, ΕΠΑΝΗΛΘΑ!!!ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ? ΑΤΗΕΝΑ ΤΙ ΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ? ΠΡΟΣ: @ΑΝΩΝΥΜΟΣ said ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ!ΔΕΝ ΣΕ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!ΔΕΝ Σ"ΑΡΕΣΕΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΖΕΙ!!!! ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ!ΤΙ ΑΛΛΑ?ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ?

kwstask είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ,ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΜΙΣΗΤΕ?!ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...ΑΛΛΑ Σ'ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΛΕΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ,ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΛΠ, ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ?ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΕ ΒΑΑΝΕ,Η ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ????!!!!>......

kwstask είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kwstask είπε...

ΤΕΣΠΑ.....ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ?ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ?.....ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ...

ATHENA είπε...

ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ...

kwstask είπε...

ΑΘΗΝΟΥΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ?Η ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩ?

ATHENA είπε...

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ ΜΗΝ ΤΣΑΤΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ...

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ CHATBOX ;-)

Aphrodite είπε...

@ανώνυμος,

"...Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί να δώσω φακελάκι.. και αυτό γιατί δεν έχω την υγειά μου."

Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να το δείτε πιο σοβαρά, και να μην καταφέρεστε εναντίον μιας κίνησης που αποσκοπεί στο να μην ξαναχρειαστεί ποτέ κανένας να βρεθεί στην δεινή θέση που βρίσκεστε (κατά τα λεγόμενά σας πάντα).

Δουλεύουμε πριν από σας, για σας - για όλους μας, για τα παιδιά μας μια και μάλλον εμείς δεν θα προλάβουμε σύντομα να δούμε τα αποτελέσματα, αλλά όλες οι αλλαγές, ξεκινούν από ένα βήμα τη φορά.

Μάλλον λόγω φόρτισης όλα τα σεντόνια. Ο,τι επιχείρημα έχετε παραθέσει, υπερκαλύπτεται από τα ποστς του μπλογκ αυτού. Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε πως χρειάζεστε αποσαφήνιση, τόσοι σχολιαστές έχουν προσφερθεί.

Θα πρότεινα, για να μπεί το σκεπτικό σας στη μεριά της λύσης, φεύγοντας από αυτή του προβλήματος, να μας κάνετε κάποιες προτάσεις για το πώς θα θέλατε να είναι τα πράγματα.

Εκεί είναι όλο το ζουμί αγαπητέ ανώνυμε. Γιατί εκεί είναι ο μεγάλος πόνος που κρύβεται πίσω από το ύφος σας.

Κι απ'ό,τι βλέπετε, δεν θα ήθελα επ'ουδενί να πιστέψω ότι έχετε χαμηλότερα (του πόνου) κίνητρα...

Αν θέλετε λοιπόν να συνεισφέρετε, ακόμη και τώρα, δεν είναι καθόλου αργά. Αν βεβαίως είναι να συνεχίσετε τις κεκαλυμμένες απειλές σας, δεν μπορούμε να σας εμποδίσουμε - κάντε τες πραγματικότητα, τι περιμένετε?

Εμείς εδώ είμαστε πρεσβευτές μιας συγκεκριμένης διαμαρτυρίας. Εσείς είστε πρεσβευτής τίνος πράγματος ακριβώς? Διαμαρτυρίας στη διαμαρτυρία, σε δουλειά να βρισκόμαστε?

"Two wrongs do not make one right" αγαπητέ (και θα σας αποκαλούμε αγαπητό, μόνο και μόνο λόγω μπλογκικού savoir faire στον σχολιασμό).

Οποιος δεν είναι μερος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος.

Λυπάμαι, αλλά θα το ακούτε όσο εμμένετε με τέτοιου βαθμού προσήλωση στο να επιτίθεστε με τα ίδια εμπαθή επιχειρήματα, αλλάζοντας απλώς τα λόγια.

Aphrodite είπε...

Την καλησπέρα μου στην ομήγυρη, εννοείται πως διεκδικούμε τα αυτονόητα, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Δεν έχει σημασία ποιός το ξεκινάει, ποιός το συνεχίζει, ποιός το αποτελειώνει.

Σημασία έχει να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η... υγιής ΥΓΕΙΑ στην χώρα μας.

Κι αν δεν έχουμε πλήρη ορισμό της Υγείας (παρουσία ευεξίας), ας έχουμε τουλάχιστον απουσία ασθένειας - στους ανθρώπους, αλλά και το σύστημα, ώστε να λειτουργεί εις όφελος όχι μόνο των ασθενών, αλλά και των ίδιων των γιατρών.

Δεν ζούμε σε κενό αέρος, βλέπουμε τι συμβαίνει σε όλες τις πλευρές.

και φυσικά...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!


(το κείμενο του petition εμπλουτίζεται και ταυτόχρονα φιλτράρεται, οπότε αν έχετε κάτι που θα θέλατε να συμπεριληφθεί και δεν το είδατε να προτείνεται μέχρι στιγμής, παρακαλούμε γράψτε το).

stellini είπε...

Δεν δίνουμε καν σημασία σε κακόβουλα σχόλια.. απλα συνεχίζουμε :)οπως μπορεί ο καθένας! Και χαίρομαι που συνεχίζω και ακούω απο ανθρώπους που δεν εχουν σχέση με το διαδίκτυο οτι γνωριζουν για όλα αυτα που έγιναν τις τελευταίες μέρες, την αφορμή τους και τον σκοπό. Τελικά το ντριιιν του ξυπνητηριου ήταν πολύ δυνατό!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία που δώσατε αυτά τα λινκ που αφορούν στην αναζήτηση για διάφορες ασθένειες. Το ωραιότερο βέβαια θα ήταν να μη χρειαζόνταν να τα χρησιμοποιήσουμε.
Καλή εβδομάδα σε όλους.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Σκαλίζοντας τα παραπάνω σάιτ , βρήκα και αυτό http://www.reliefinsite.com/
που πιστεύω είναι αρκετά χρήσιμο για κάποιον που θέλει να παρακολουθεί την συχνότητα και την ένταση του πόνου ή ίσως άλλων συμπτωμάτων , αρκεί να είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία.

Ρ.

alekos markellos είπε...

Να πώ ειδικά σε αυτή την προσπάθεια που εξελίσσεται ΜΕΤΑ την πρώτη Ιουνίου, πως αξίζει ΔΙΠΛΑ μπράβο.

Γιατί :

1) κανείς απο όσους-ες διατηρούν σε δράση αυτή την προσπάθεια, δεν κερδίζουν κάτι, με την ωφελιμιστική έννοια,

2) Επειδή αυτή η προσπάθεια αποτελεί την καλύτερη ιχνηλασία προθέσεων από άτομα που αποτελούν μια πρωτογενή μαγιά που, προς τιμήν τους, επιμένουν -κόντρα στη νοοτροπία της προσωπικής ωφέλειας- να διατηρούν ενεργά ζωντανή τη φωνή της.
Δεν υπάρχει γνωστός δρόμος, δοκιμασμένος απο τα πρίν...
Άρα, χαράζετε πορεία.
Εύχομαι να μην εμφανιστούν κακοήθειες, μικρότητες και αδιέξοδα σχόλια, όπως κάποιοι επιχείρησαν να προβάλουν στο προσωπικό blog της Αμαλίας.
Η πρωτοβουλία αυτή ΕΙΝΑΙ αντικειμενικά πρωτοποριακή, οπότε, όποιος κι αν διαφωνεί, ας υπηρετήσει πρώτα, ας στηρίξει και μετά να κρίνει...
Καλή συνέχεια πιονέροι μιας πραγματικά νέας εποχής!
Για την Αμαλία!
Το άτομο, ΠΙΣΩ απο το σύνολο!

paraxeno είπε...

Πίστη, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις

Καλημέρα σας...

Andrew Pappas είπε...

Φίλε μου Μαρκελο .
Αναφέρεις στης 12 Ιούνιος 2007 3:50 πμ.

Παρότι συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, θα μου επιτρέψεις να προσθέσω.

Στην Πρώτη σου παραγράφω γράφεις ότι…
κανείς από όσους-ες διατηρούν σε δράση αυτή την προσπάθεια, δεν κερδίζουν κάτι, με την ωφελιμιστική έννοια.

Η άποψη μου είναι ότι όλοι ωφελούμεθα, και επί το πλείστον τα παιδιά μας.

Θα σου έλεγα ότι εάν ρωτήσεις έναν Έλληνα του εξωτερικού τι θα έδινε να είχε (( οργάνωση , αληλεγγη , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , σχολεία, την ευκολία της ζωής κτλ κτλ κτλ κτλ )) που είχε στο ανεπτυγμένο κράτος που έζησε, θα σου απαντούσε .
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΜΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ.

ΑΥΤΑ.

kwstask είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??!ΚΑΖΟΥΜΑΚΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΣ? ΕΓΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΝΕΟ....ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ(ΝΑΙ,ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΕΝΩ)ΚΥΡΙΟΥ Π.ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΦΥΓΕ"ΕΧΤΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 21 ΕΤΩΝ...... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΩΔΟΡΗ.......

kwstask είπε...

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ:ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ Η ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FORUM ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 22,23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000.ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟ,ΤΟ ΞΕΡΩ.ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΦΟΒΕΡΟ!ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ 20 ΜΕ 30 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!ΕΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ,ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ!!!!

Aphrodite είπε...

Κι άλλα συλληπητήρια, καλό ταξίδι και κουράγιο στην οικογένεια... Λευχαιμία στα 21 και να μην την προλαβαίνουμε, είναι τραγικό, τα περιστατικά πληθαίνουν, καθε μέρα ακούμε για πολύ σοβαρά πράγματα σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες...

Τι να πω, μεγάλη η πίκρα, γι αυτό και πρέπει να φωνάξουμε... Δε ζούμε στο μεσαίωνα, δεν είμαστε εν καιρό πολέμου, δεν κάνουμε 15 παιδιά να μας μείνουν πέντ-έξι...

Ενωμένοι, φίλοι, όλοι μαζί!

kwstask είπε...

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΦΡΟΔΙΤΟΥΛΑ!ΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ 3! ΝΕΕΣ ΖΩΕΣ(ΑΜΑΛΙΑ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΘΩΔΟΡΗΣ)ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ:ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ!ΤΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΡΑ???!

Ανώνυμος είπε...

WDHOIVFSDGFKGSDFKHGDHSGKJFHGSD

kwstask είπε...

ΑΝΝΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ...ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ!... ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΟ....

kwstask είπε...

ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑLTER:ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΤΡΟΠΗ! ΓΟΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ 13 ΜΗΝΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΑΣΗ! ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ,ΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΡΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ???!! 2)ΘΡΙΛΛΕΡ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟΜΥΚΗΤΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ Ε.ΤΥΠΟ ΣΕ 2) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

kwstask είπε...

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ!!!! ΑΛΛΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΥΤΟΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ,ΤΟ ΕΜΜΕΣΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΤΟΥ.

kwstask είπε...

ΤΙ ΕΡΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΟΝΟ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΙΛΗΣΕ...... ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΑΛΙ?ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ?ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ? ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ?

kwstask είπε...

ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΝΟΥΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΤΑ ΡΟΛΛΑ.. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ... ΜΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ,ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΕΣ?ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ΒΡΕ!......

Paranoia είπε...

Μια χαρά δεν κάνουμε τη δουλειά που πρέπει από δω? Ο κ. Ταπαιρνόπουλος εδώ οργίζεται και ξεσπάει στη δικαιοσύνη με τις ίδιες συνέπειες?πληροφορήστε με γιατί επιθυμώ να "δίνω" στην ψύχρα ανάλογους Ταπαιρνόπουλους-μη χέσω- που τους αποκαλούμε και κύριους!

JUNE1ST είπε...

**************************

ΝΕΟ ΠΟΣΤ ME AITHMATA ΓΙΑ E-PETITION

**************************

Σπεύσατε!

Andrew Pappas είπε...

ΟΥΤΟΠΙΑ ΟΧΙ.
Εγώ στο δεύτερο αίτημα θα ήμουν και εδώ πιο συγκεκριμένως και θα έλεγα..
Απαιτούμαι εμείς οι Έλληνες πολίτες όταν πάμε σε μια δημόσια υπερεσια και επί το πλείστον σε ένα νοσοκομείο να απευθινομαστε μονο σε έναν δημοσιο υπάλληλο γραπτώς η προφορικως για το αίτημα μας, να μας δίνετε μια καρεκλά να καθίσουμε έως ότου τελειώσει η διαδικασία.
Ο πολίτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να πάει πουθενά να μαζεύει υπογραφές , χαρτόσημα, γραμματόσημα, κολοσημα, κτλ. Και εάν χρειαστεί κάτι άλλο από άλλη δημόσια υπερεσια, ο ιδιος δημοσιος υπαλιλος μεσο φαξ και αλλων τρόπων να μαζεύει, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Εάν ο χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση είναι άνω της 1 ώρας, Ο δημόσιος υπάλληλος θα είναι υποχρεωμένος να τηλεφωνεί στον πολίτη και να του παρέχει ότι ζήτησε τηλεφωνικώς και αμέσως ταχυδρομικός εξπρές.

ΟΥΤΟΠΙΑ, ΟΧΙ . Αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού και θα γίνουν και εδώ. Μπορεί σε 5 50 η 500 χρόνια, αυτό εξαρτάτε από εμάς , Αλλά θα γίνουν.
Και αυτά πρέπει να ζητήσουμε, για να καταλάβουν ότι ήμαστε σοβαροί.

ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ.
ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάπτυξη της προσπάθειας για να συζητήσουν αυτό, αισθάνομαι έντονα για αυτό και σαν μελετώντας πολύ περισσότερο για το θέμα αυτό. Εάν είναι εφικτό, καθώς αποκτάτε εμπειρία, θα σας πείραζε την ενημέρωση της ιστοσελίδας σας με πολύ πολύ περισσότερες πληροφορίες; Είναι πολύ ευεργετικό για μένα.