***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

13.6.07

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΝ 25η ΙΟΥΝΙΟΥ 2007.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ.


Με την πολύτιμη και συνεχή βοήθεια πολλών φίλων bloggers και μη, από το internet αλλά και τη ζωή, κατασταλάξαμε στην εξής λίστα βασικών αιτημάτων:


1. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει το φακελάκι και η ανισότητα στην αντιμετώπιση των ασθενών (βελτίωση αμοιβών ιατρικού / παραϊατρικού προσωπικού, καλύτερη οργάνωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών τοσο για τον ασθενή όσο και για το προσωπικό)

2. Να γίνουν πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα χρονοβόρων διαδικασιών για εγκρίσεις εξετάσεων, φαρμάκων, ειδικών θεραπειών κτλ. (καθιέρωση μέγιστου χρόνου επεξεργασίας σχετικών αιτημάτων και αποζημίωση σε τυχόν υπέρβασή τους)

3. Να γίνεται έγκαιρη και αδιάλλειπτη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία, να στελεχωθούν οι ανεκμετάλλευτες νοσοκομειακές μονάδες, να ενισχυθεί το προσωπικό όπου χρειάζεται, να εξοπλιστούν επαρκώς τα νοσοκομεία / κέντρα υγείας με σύγχρονα μηχανήματα και ν’αυξηθεί ο αριθμός των κλινών (δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης), ακόμη κι αν αυτό απαιτεί χτίσιμο νέων μονάδων.

4. Ν'αυξηθούν τα κονδύλια για την ιατρική έρευνα πανεπιστημιακών νοσοκομείων / ερευνητικών κέντρων, και να δημιουργηθεί φορέας διαχείρησης τομέων έρευνας, ώστε να μην επικεντρώνεται σε προσοδοφόρους (λόγω φαρμακοβιομηχανιών) τομείς, παρά να καλύπτει ευρύ φάσμα αναγκών.

5. Να θεσμοθετηθεί η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού των ΕΣΥ / ΙΚΑ & των εμπλεκόμενων φορέων, και να καθιερωθεί η περιοδική αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών αυτών.

6. Να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στην αγορά του φαρμάκου και των νοσοκομειακών προμηθειών (διαφάνεια, επάρκεια, λογικές τιμές)

7. Να καθιερωθεί το ενιαίο ιατρικό ιστορικό για κάθε ασθενή, στο οποίο να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς και οι θεράποντες ιατροί και αυστηρότατες ποινές για την άρση του ιατρικού απόρρητου για έτερους σκοπούς (ιδιωτικές ασφαλιστικές καλύψεις, όροι εργοδοσίας κτλ)

Πιστεύουμε ότι καλύψαμε επαρκώς τα βασικότερα προβλήματα, με τον συνοπτικό τρόπο που επιβάλλει ένα κείμενο που προορίζεται για συλλογή υπογραφών. Αν διακρίνετε κάποια σημαντική παράλειψη, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, ώστε να οριστικοποιήσουμε το τελικό κείμενο. Επίσης, παρακαλούμε να βοηθήσετε στην οργάνωση της συλλογής υπογραφών σε νοσοκομεία και άλλους δημόσιους χώρους την 25η Ιουνίου 2007.

Η εικόνα με το κεφάλι της Υγείας είναι από Εθνική Σχολή Δημ. Υγείας / διαγωνισμό.

175 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Μία σκέψη. Για την τιμωρία των "αλμπάνηδων" δεν θα βάλουμε τίποτα; Νατάσα.

Takis Alevantis είπε...

Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει και ένα μικρό εισαγωγικό κείμενο που να δικαιολογεί τη συλλογή των υπογραφών και να λέει που θα διαβιβαστουν οι υπογραφές αυτές.

Επίσης ένα παρόμοιο διαδικτυακό ψήφισμα για τη συλλογή υπογραφών (π.χ. στο www.petitiononline.com, ή στο http://www.ipetitions.com/ ή και στο http://www.gopetition.com/ ... κλπ.).

Τέλος όσον αφορά την τιμωρία των «αλμπάνηδων» (αλήθεια τι λέξη κι αυτή ...) νομίζω ότι το κυριώτερο είναι να υπάρξουν συστημικά μέτρα για τον περιορισμό τους (επιμόρφωση, ενιαίο ιστορικό, μόρφωση ασθενών κλπ) παρά κατασταλτικά μέτρα τα οποία και σήμερα υπάρχουν θεωρητικά αλλά που δεν εφαρμόζονται στην πράξη.

Takis Alevantis είπε...

Από τo (Αμερικάνικο) Reader's Digest που κυκλοφορεί - Θανατηφόρα λάθη στα νοσοκομεία και πως να τα αποφύγετε.

Αντιγράφω εν είδει πρότασης προς ενδιαφερόμενες μητέρες:

The Medical University settled for $950,000 without a lawsuit. A portion of the money was plowed into Mothers Against Medical Error, an activist group founded by Helen, who now works full-time as a patient advocate. Her efforts led to the passage, in 2005, of the Lewis Blackman Hospital Patient Safety Act, which requires all physicians in South Carolina to wear identification describing their rank. Hospital staffers must also call an attending physician if a patient asks. "It would be hard to do anything else," says Helen of her ongoing patient activism. "You're sort of driven by the Furies."

Takis Alevantis είπε...

Κι άλλη μια πρόταση για περιορισμό των «αλμπάνηδων» ή μάλλον για την εξάπλωση των «άριστων»

Best Doctors: Each year Best Doctors surveys tens of thousands of leading specialists worldwide and asks them which doctors they themselves would go to for treatment. The site's Best DocFinder tool allows you to search by specialty in a geographic area. For a fee of $25, you get two Best Doctors referrals.

cindaki είπε...

Καλημέρα!

Νομίζω πως το κείμενο είναι αρκετά καλό!

Στο 7 μία μικρή διόρθωση: στο οποίο να έχουν (και όχι στον οποίον).

Andrew Pappas είπε...

Εγώ στο πρώτο αίτημα θα ήμουν πιο συγκεκριμένως και θα έλεγα.
Να ψηφιστεί νόμος αμέσως, για να αφαιρείτε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε όποιον γιατρό αποδεικτή ότι χρηματίζετε και να υπάρχει ιδικό τμήμα νομικό να εξετάζει εάν πρέπει να αφεριτα προσωρινός η άδεια, έως της εκδίκασης.

Pixel Sprite είπε...

oraio to keimeno. Tha xreiastei na symfonithei epishs gia:
1. pou tha dwthoun aftes oi ypografes
2. ti eidous stoixeia tha xreiazontai

Tha simfonisw me tin protash tou a. pappas oti prepei na ginei ligo pio sigekrimeno to shmeio me to fakellaki. Kati san point system. Afairesh adeias, Anakoinwsh onomatos, kati tetio.

Pixel Sprite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kwstask είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΑΛΕΒΑΝΤΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΒΑΝΤΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΑΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΑΤΗΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΑΤΗΕΝΑ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ. ΚΑΖΟΥΜΑΚΙ,ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ? Α!ΚΑΙ Η SPRITE(ΑΚΟΥ ΤΗ ΔΙΨΑ ΣΟΥ,ΧΙ,ΧΙ!ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ)ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ?

Pixel Sprite είπε...

Tha proteina hlektornika gia arxh.
Xriazomaste omos megalh prosoxh. Na vrethei ajiopistos server kai na sigoureftoume oti den tha dothoun ta stoixeia twn ypografwn pouthena allou.

Theloume na eimaste sigouroi (kai me afto ton tropo na ka8hsyxasoume / egiithoume ston kosmo) oti oi ypografes tha xrisimopii8oun me asfaleia kai ypefthinotita.

Episis tha prepei na iparxei kati pou na mas kanei sigourous oti ta stoixeia einai swsta. L.X. Na ejetazoume an o Taxydromikos Kwdikas ontos yparxei. Den mporoume na dwsoume ypografes pou tha lene ms. bunny 32 sunrise street athens greece.

Live!News είπε...

Πολύ καλό φαίνεται το κείμενο, περιμένουμε.

Απο υπογραφές, αν σκεφθείτε οτι οι blogger που έμαθαν την ιστορία της Αμαλίας είναι πάνω-κάτω 10.000, μπορούμε να συγκεντρώσουμε πάρα πολλές και απο τον κύκλο μας.

Για δημοσίευση των όποιων ονομάτων διαφωνώ.
Αν και λένε οτι "η ψυχή της διακιοσύνης είναι η δημοσιοποίηση" στην προκειμένη περίπτωση η διαπόμπευση μάλλον δεν είναι η λύση.
Συμφωνώ με τον κ.Αλεβαντή.

kwstask είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ SPRITE.ΑΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:1οΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ SITE ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟ?ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ?)ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΞΕΡΟΥΜΕ.Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ... ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ... 2οΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΤΑΧ.ΚΩΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ Π.Χ).ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΑΙ.(ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ).ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ,ΘΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ??

kwstask είπε...

Luccia ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΗ?ΕΡΧΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ?ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:giatriwramiden.blogspot.com ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΛΕ ΕΔΩ ΑΝ ΟΚ ΟΧΙ..ΟΤΑΝ ΜΠΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ.

Takis Alevantis είπε...

Κοιτάξτε πως λειτουργεί μια ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών (και υπογράψτε αν θέλετε) στο ψήφισμα για έναν καλύτερο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112). Το σύστημα ζητά πάντα επαλήθευση της ταυτότητας με επαναποστολή ηλεκτρονικού μυνήματος για επιβεβαίωση. Τα στοιχεία δεν κοινοποιούνται σε τρίτους παρά μόνο στους ενδεχόμενους αποδέκτες (γι'αυτό πρέπει να αναφέρονται από την αρχή στο ψήφισμα). Το κείμενο του ψηφίσματος ΔΕΝ αλλάζει όταν δημοσιευτεί (γιατί δεν θα θέλατε να υπογάψετε κάτι και μετά να δείτε ότι έχει αλλάξει ...).

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κ. Αλεβαντή και θα ήθελα να τονίσω το εξής. Νομίζω ότι πριν την αναγγελία οποιασδήποτε κινητοποίησης πρέπει να οριοθετούνται οι στόχοι της και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και αν η κίνηση της 1ης Ιουνίου είχε ως στόχο να κάνει γνωστό το πρόβλημα της Αμαλίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας του ΕΣΥ σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, νομίζω ότι πλέον τα βήματα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικά, συγκεκριμένα και βάσει σχεδίου.

Διαβάζοντας όμως τα post σε αυτό το blog (και λιγότερο τα σχόλια) δεν είδα κάπου να αναφέρεται ξεκάθαρα ο στόχος αυτής της κινητοποίησης παρά μόνο το μέσο, δηλ. η συλλογή υπογραφών. Συγχωρείστε με αν το έχετε δημοσιεύσει σε κάποιο μέρος του blog το οποίο παρέβλεψα. Σε κάθε περίπτωση πάντως στα μετά την 1η Ιουνίου post δεν αναφέρεται ο στόχος της συλλογής υπογραφών ή το ευρύτερο πλαίσιο δράσης μέσα στο οποίο εντάσσεται. Συνεπώς, αν όντως υπάρχει κάπου αυτή η πληροφορία πιστεύω ότι θα πρέπει να δημοσιευτεί στο τρέχον post (13.06.07) ώστε όλοι οι πιθανοί συμμετέχοντες να γνωρίζουν την πλήρη λογική πίσω και από αυτή την κίνηση.

Επιπλέον πρέπει να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα, ει δυνατόν με ντοκουμέντα, ότι τα αιτήματα που παρουσιάζονται δεν έχουν υλοποιηθεί ή δεν βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Πιθανή θετική απάντηση στα παραπάνω θα πλήξει την αξιοπιστία της κίνησης διαμαρτυρίας. Ειδικά για τα ερωτήματα 4, 5 και 6 μπορώ να φανταστώ ότι οι αρμόδιοι θα έχουν να απαντήσουν κάτι θετικό. Νομίζω ότι αυτή η παράμετρος πρέπει να διερευνηθεί πολύ προσεκτικά.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Pixel Sprite είπε...

Wraia loipon, opote prepei na exoume mia texnologia pou:

Tha parexei e-mail validation kai meta apo 24 wres tha svinei tin ypografh an den exei ginei validate.

Tha checkarei stoixeia (px an kapios exei valei to idio email na min mporei na jana ypograpsei).

Tha checkarei pithanous taxidromikous kwdikes apo ellada. To teleftaio einai ligo dikopo maxairi giati tha periorizei tous ypografontes na dinoun mia monimh dieythinsi katoikias stin Ellada, enw yparxoun polloi omogeneis pou tha thelan isws na ipograpsoun.

Teleftaio erwthma, mipos yparxei kapios kanonismos, h nomos pou na leei pos tha ginetai dekth mia tetoia sillogh ypografwn?

kwstask είπε...

JUNE1ST EΣY TI ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ?ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ,ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

blogger είπε...

Δείτε ΚΑΙ αυτό:
Στον αέρα 4.000 καρκινοπαθείς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

kwstask είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΡΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΗΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑ.giatriwramiden.blogspot.com ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ BLOG.

Andrew Pappas είπε...

ΟΥΤΟΠΙΑ ΟΧΙ.
Εγώ στο δεύτερο αίτημα θα ήμουν και εδώ πιο συγκεκριμένως και θα έλεγα..
Απαιτούμαι εμείς οι Έλληνες πολίτες όταν πάμε σε μια δημόσια υπερεσια και επί το πλείστον σε ένα νοσοκομείο να απευθινομαστε μονο σε έναν δημοσιο υπάλληλο γραπτώς η προφορικως για το αίτημα μας, να μας δίνετε μια καρεκλά να καθίσουμε έως ότου τελειώσει η διαδικασία.
Ο πολίτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να πάει πουθενά να μαζεύει υπογραφές , χαρτόσημα, γραμματόσημα, κολοσημα, κτλ. Και εάν χρειαστεί κάτι άλλο από άλλη δημόσια υπερεσια, ο ιδιος δημοσιος υπαλιλος μεσο φαξ και αλλων τρόπων να μαζεύει, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Εάν ο χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση είναι άνω της 1 ώρας, Ο δημόσιος υπάλληλος θα είναι υποχρεωμένος να τηλεφωνεί στον πολίτη και να του παρέχει ότι ζήτησε τηλεφωνικώς και αμέσως ταχυδρομικός εξπρές.

ΟΥΤΟΠΙΑ, ΟΧΙ . Αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού και θα γίνουν και εδώ. Μπορεί σε 5 50 η 500 χρόνια, αυτό εξαρτάτε από εμάς , Αλλά θα γίνουν.
Και αυτά πρέπει να ζητήσουμε, για να καταλάβουν ότι ήμαστε σοβαροί.

ΑΥΤΑ

Aphrodite είπε...

Καλημέρα κι από μένα!

Εισαγωγή και επίλογος είναι φυσικά μες το πρόγραμμα για το τελικό κείμενο του petition.

Το θέμα όμως του ποστ είναι τα κύρια σημεία, οι απαιτήσεις, κι αυτό είναι το ζητούμενο, να τα οριστικοποιήσουμε όσο πιο fool-proof γίνεται.

Ακόμη: τιμωρία των αλμπάνηδων, τι να γράψουμε? Διαγραφή από τον Ιατρικό Σύλλογο ας πούμε? Υπάρχουν ήδη διαδικασίες γι αυτά. Δε μπορούμε να υπαγορεύσουμε ποινικές κυρώσεις, παρά μόνο να ζητήσουμε να εφαρμόζονται οι υπάρχουσες, κι αν δεν είναι αποτελεσματικές, να μελετηθούν και να εφαρμοστούν αυστηρότερες.

Ετσι ή αλλιώς υποστηρίζουμε την μακροπρόθεσμη πρόληψη, κι όχι την βραχπρόθεσμη καταστολή τέτοιων φαινομένων.

Μην ξεχνάμε βέβαια το εξής λυπηρό: απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που ΗΔΗ ξέρουν τα προβλήματα, κι αν δεν τα ξέρουν, έχουν τα μέσα και τους ανθρώπους να τους τα παρουσιάσουν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, συν να καταστρώσουν λύσεις, άπαξ και υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν τους λέμε κάτι καινούριο. ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ. Δεν είναι στραβοί. Αβουλοι πολιτικά είναι (προσοχή στο "πολιτικά" κι όχι το στενά "κομματικά", αυτά που ζούμε είναι σωρεία λαθών, παραλείψεων και κακού ζυγίσματος προτεραιοτήτων επί δεκαετίες).

Απλώς φωνάζουμε ενωμένοι ένα μεγάλο "ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!", και υποδεικνύουμε μερικούς τομείς που χρήζουν άμεσης προσοχής.

Είναι λογικό ότι η εποχή μας καλπάζει, και στη γωνία μας περιμένει πληθώρα άλλων προβλημάτων. Απλό παράδειγμα, η ευγονική και η βιοηθική. Χιλιάδες ζευγάρια καταφεύγουν σε τεχνητή γονιμοποίηση και πολλά σε κατάψυξη ομφαλοπλακουντικών κυττάρων, τα οποία κάλλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πειράματα κλωνοποίησης, χωρίς κανείς να ελέγχει το παραμικρό. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Καλό ε? Θα τα βρούμε μπροστά μας. Και θέλει από τώρα σύστημα διαχείρησης των θεμάτων αυτών - κι άλλων τόσων.

Αλλά μας καίνε αυτά που αντιμετωπίζουμε εδώ κατ'αρχήν, αλλιώς δεν τελειώνουμε ποτέ.

kwstask είπε...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΞΕΜΠΑΡΚΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΕΙΖΑΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΑΖΟΥΜΙ.ΤΙ ΓΙΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ?ΑΤΗΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Sumfwnw oti den legetai pouthena pws tha xrisimpopoihthoun oi upografes kai tha eprepe.Skefthka na prowthisw thn istoria se kathigites se suo panepisthmia ths Skwtias gia na upograpsoun alla den kserw na tous ekshghsw pou tha xrhsimopoihthoun...Tha htan kalo kapoios mporei na mou pei ti tha eprepe na tous pw.

Aphrodite είπε...

Τέλος, δεν είμαστε κάποιο είδος πειθαρχικού συμβουλίου που να έχει συσταθεί με μέλη, καταστατικό κτλ, ώστε να παρακολουθήσουμε το πρόβλημα σε όλες του τις εκφάνσεις, δεν το πάμε "δείξτε μας τι έχετε κανει, να σας δείξουμε και τι ΔΕΝ έχετε κάνει" και να τους κάνουμε "ντα" στο τέλος.

Κι ούτε μας απασχολεί το ποιός θα εκλεγεί, αλλά το ΠΟΙΟΣ/ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ προς τη σωστή κατεύθυνση, στο οποίο θα συντονίζονται οι κάθε φορά 300 μας, κι όχι με το που αλλάζει χέρια το κάθε υπουργείο, αλλάζουμε ρότα.

Πάσχουμε από Παιδεία, πάσχουμε κι από Υγεία. Και θελει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ σχεδιασμό και διαχείρησή τους. Για την Παιδεία καλώς, κακώς, φωνάζουν άλλοι. Για την Υγεία, έτυχε/έκατσε να βοηθήσουμε ΚΑΙ εμείς. Φωνάζοντας ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και προτείνοντας τομείς για άμεση προσοχή. Να βοηθήσουμε αν θέλετε, κάθε έναν που έχει την ισχύ να παλέψει το ζήτημα, στέλνοντας το μήνυμα "κοιτάξτε, είμαστε στο πλευρό σας, όχι για ψηφοθηρία, αλλά για να ασκηθεί πίεση να κάνουμε βήματα μπροστά".

Επηρρεάζουμε την κοινή γνώμη? Της δίνουμε φωνή? Μπορεί ναι, μπορεί όχι, ίσως, μακάρι, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να φανεί ότι είμαστε όλοι στο "αμήν" - και επιεγόμαστε για αυτά τα βασικά σημεία!

Ακόμη λοιπόν κι αν μας δείξουν του κόσμου το χαρτομάνι, να το πω απλά, το να πάει κανείς σε ένα κέντρο υγείας οπουδήποτε στην Ελλάδα αποδεικνύει όλα αυτά που λέμε.

Τώρα για το πώς θα οργανωθεί η ψηφοφορία, εδώ οι προτάσεις, ακούμε και ψάχνουμε παράλληλα, η βοήθειά σας πολύτιμη!!!

Ηδη σας ευχαριστούμε όσο δεν φαντάζεστε, και γι'αυτό και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση, μαζί σας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, εντάξει?


ΥΓ- ευχαριστούμε για κάθε βοήθεια, μικρή μεγάλη, από typos μέχρι λινκς εννοείται!!! Μην σας λέμε ονομαστικά, ξέρετε ποιοί είστε. Μπράβο σας!!!

Aphrodite είπε...

@kwstask,

Το ξαναλέω, το ποστ είναι τα αιτήματα. Το κείμενο "γιατί και πώς" της "εισαγωγής" είναι επόμενο ποστ, πώς θα "δένει" με τα αιτήματα. Ολα μαζί όμως αποπροσανατολίζουν. Ηδη όλοι εδώ ξέρουν το τι και πώς, και το τι θα βγει προς τα έξω σαν τελικό ενιαίο κείμενο, δουλεύεται παράλληλα, έχοντας περιλάβει και τις προτάσεις σας (είπαμε, δεν αλλάζει μετά, οπότε είμαστε προσεκτικοί!).

Θες να βοηθήσεις άμεσα, μια που ήδη στηρίζεις όσο μπορείς? Κάλλιστα συνεισφέρεις στο πώς οργανώνεται η ιστορία ιντερνετικά, από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Γιααα κάνε μια γύρα και πες μας - έτσι ή αλλιώς, δε φτάνει μόνο το καθε ποστ, χρειαζόμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να βρίσκουν και να φέρνουν!
:))

(αυτό ισχύει και για όλους τους φίλους, είδατε, συνεργατικά βγαίνει η δουλειά!)

Συνεχίζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Paidia mia shmeiwsh pou ksexasa prin. H aphrodite exei apoluto dikio. Exw spoudasei koinwnikes episthmes kai ti tragiko ekana auto to ejamhnno mia ergasia gia ta nea koinwnika kinhmata(kathoti auto apoteloume twra eite suneidhta h asuneidhta)kai mia kintopoihsh einai eualwth se polla pragmata opote prepei na eimaste proetoimasmenoi kai organwmenoi xwris thn ennoia ths organwshs opws thn exoume viwsei politika alla opws thn ennooume emeis. Einai epikundina polla pragmata kai pio epikundino poioi tha prospathisoun na epwfelhthoun apo auto, pws auto tha apofeuxthei kai pws tha uparxei mia mazikh fwnh kai oxi kapoioi na antiproswpeuoun mia mazikh fwnh...Ta themata einai polla...

kwstask είπε...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ 3 ΑΤΟΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΧ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΤΡΙΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.ΤΙ ΛΕΣ?Η ΕVA ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ:ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ? ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Sugnwmh gia ta apanwta posts alla to suzhtame me ena filo kai o,ti skeftomaste to grafw giati mesa apo thn antallagh apopsewn mporei na ginei kati xrhsimo.
Pws mporoume na prowthisoume thn kinhtopoihsh se omades anthrwpwn pou tha exei shmasia h summetoxh tous?Exei diafora 'toses xiliades upografes' kai upografes stis opoies sumperilamvanontai px upografes apo tous foithtes ths iatrikhs sxolhs. An den diamarturhthoun autoi kai paromoies omades anthrwpwn tote den nomizw oti ontws mporoume na 'anataraksoume ta nera'. To thema einai na ginei ena mpam pou tha anagkasei tous ithunontes na desmeutoun. Eidallws den nomizw oti tha mporesei na uparksei mia shmantikh allagh.
Auto den nomizw oti einai outopiko, o kathenas mporei na drasei apo ekei pou mporei kai opws mporei. Egw px ws foithtria tou ekswterikou mporw na prospathisw na kanw gnwsth thn istoria se kapoious panepisthmiakous edw giati nomizw polu tha tous etsouze na ekseutelistoun paneurwpaikws se 'sovara' kata th gnwmh toys systhmata. To susthma to polemas mono mesa apo auto. To thema einai oti prepei na uparxei omws enas stoxos. Se poious apeuthunomaste? Sthn Ellada einai eukolo na kalupsoun kai na kseperasoun ta pragmata politika. To exoume ksanadei to ergo ekatommuria fores. Alla tha htan mia ousiastikh allagh na doume sto eurwpaiko dikasthrio tous opoious'almpanhdes'.Kai auto tha mporouse na htan to vasiko aithma mias mazikhs sovarhs kinhshs.

kwstask είπε...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕΣΩ GOOGLE,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FORUMS ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΖΗΤΑΝΕ:1)NAME 2)E-MAIIL,3)WEBSITE

Ανώνυμος είπε...

Elpizw na einai etoimo syntoma, 8elw poly na to ypograpsw.

kwstask είπε...

ΑΝΩΝΥΜΗ-ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ-ΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ!

ATHENA είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ,
ΤΟ ΨΗΤΟ, Η ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΑ, ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΜΟΛΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΙΚΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΚΥΡΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΟΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΛΠ) ΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΣ
Να βοηθήσουμε αν θέλετε, κάθε έναν που έχει την ισχύ να παλέψει το ζήτημα, στέλνοντας το μήνυμα "κοιτάξτε, είμαστε στο πλευρό σας, όχι για ψηφοθηρία, αλλά για να ασκηθεί πίεση να κάνουμε βήματα μπροστά".

kwstask είπε...

ΑΤΗΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ 3 ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΡΟΟΠΤΩΝ(ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΛΠ)ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ,ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΙ..ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ:ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ?

kwstask είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ,ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ:giatriwramiiden.blogspot.com ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.....

exitmusician είπε...

Δυστυχώς παρατηρώ μια πρεμούρα να ετοιμαστεί ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται "σάλτσα" και "γαρνιτούρα" για να συνοδεύσει μια συλλογή υπογραφών για την οποία:

- δεν έχει καθοριστεί σε ποιο ευρύτερο πλαίσιο της κινητοποίησης θα ενταχθεί - δηλαδή μετά τη συλλογή υπογραφών τι;
- δεν έχει καθοριστεί αν η συλλογή υπογραφών είναι το κατάλληλο μέσο - τι θα γίνει αν οι υπογραφές που συγκεντρωθούν είναι εξαιρετικά λιγότερες από όσες αναμένονται;
- δεν έχει καθοριστεί πού θα παραδοθεί το υπογεγραμμένο κείμενο-ψήφισμα-λίστα αιτημάτων,
- δεν έχει καθοριστεί καν η ορθότητα και ακεραιότητα των αιτημάτων τα οποία θα κληθούμε να υπογράψουμε.

Αυτό με στεναχωρεί γιατί οι κινήσεις μου φαίνονται επιπόλαιες. Οι στόχοι αυτής της κινητοποίησης δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει και εδώ γίνεται λόγος για servers και software που θα ψήνουν καφέ και θα φτιάχνουν ομελέτα.

Ρωτώ λοιπόν ξανά, γιατί την πρώτη φορά δεν πήρα απάντηση:

Μπορεί κανείς να αποδείξει με αντικειμενικά στοιχεία και γεγονότα ότι τα σημεία που παρατίθενται ως αιτήματα ισχύουν πραγματικά;

Ειδάλλως η απόκρουσή τους από τους αρμόδιους, που πιθανότατα θα έχουν την πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα, θα είναι ό,τι πιο εύκολο και αυτή η τεράστια ώθηση που έχει δοθεί σε αυτή την προσπάθεια από τη 1η Ιουνίου θα πάει χαμένη.

Ειπώθηκε ότι "δεν είμαστε κάποιο είδος πειθαρχικού συμβουλίου που να έχει συσταθεί με μέλη, καταστατικό κτλ, ώστε να παρακολουθήσουμε το πρόβλημα σε όλες του τις εκφάνσεις". Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος κανενός "πειθαρχικού συμβουλίου" για να διασφαλίσεις αν όλα αυτά που ζητάς ισχύουν ή όχι.

Είναι σίγουρα θετικό και άξιο συγχαρητηρίων που υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα και προσπαθούν να το οργανώσουν, αποδεικνύοντας ότι γι'αυτούς δεν ήταν απλά παρόρμηση της στιγμής. Αλλά η ανάληψη μιας τέτοιας "ηγετικής" θέσης φέρει μαζί της και την ανάληψη της ευθύνης για τη σωστή οργάνωσή της.

Εδώ όμως συζητάτε και μπαίνετε σε εξαντλητικές λεπτομέρειες για το πώς θα οργανωθεί κάτι που ακόμα είναι σε μεγάλο βαθμό ακαθόριστο. Η γνώμη μου είναι, και αν θέλετε την λαμβάνετε υπόψη, ότι πρέπει να αφεθούν προς στιγμή τα διαδικαστικά (βλέπε servers, ομάδες 3 ατόμων κλπ.) στην άκρη και να έρθει στο προσκήνιο η ουσία: τι προσπαθούμε να επιτύχουμε, ποια είναι τα αιτήματα, ποια είναι τα κατάλληλα μέσα.

Σε αυτά τα θέματα ευχαρίστως να σας προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ. Νομίζω ότι καταρχήν έδωσα αρκετή τροφή για σκέψη.

Ευχαριστώ.

kwstask είπε...

ΛΟΙΠΟΝ 1)ΤΑ "ΣΑΛΤΣΑ" ΚΑΙ "ΓΡΑΝΙΤΟΥΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 2)ΑΝ -ΛΕΩ ΑΝ-ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΡΦΗΣ.ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙΡΟ,ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ).3)ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΤΗΕΝΑ.4)ΑΝ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SITE ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΒΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ:ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ Η ΟΧΙ?ΕΣΥ,ΤΙ ΛΕΣ?(ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ...)

kwstask είπε...

ΛΟΙΠΟΝ,ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ,ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!! ΥΣΤ1 ΠΡΟΣ ΜΟΤΟΚΟΥΖΑΚΙ:ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ... ΥΣΤ2 ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΛΙ:ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ?ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΒΡΕ!! ΥΣΤ4 ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΠΗΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ,ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.... giatriwramiden.blogspot.com

ATHENA είπε...

ΕΧΙΤ ΑΠΑΝΤΩ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΠΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Δυστυχώς παρατηρώ μια πρεμούρα να ετοιμαστεί ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται "σάλτσα" και "γαρνιτούρα" για να συνοδεύσει μια συλλογή υπογραφών για την οποία:

ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ "ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ" ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

- δεν έχει καθοριστεί σε ποιο ευρύτερο πλαίσιο της κινητοποίησης θα ενταχθεί - δηλαδή μετά τη συλλογή υπογραφών τι;

ENA ENA TA BHΜΑΤΑ

- δεν έχει καθοριστεί αν η συλλογή υπογραφών είναι το κατάλληλο μέσο - τι θα γίνει αν οι υπογραφές που συγκεντρωθούν είναι εξαιρετικά λιγότερες από όσες αναμένονται;

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ 3.000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ 25Η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 26Η ΚΑΙ ΤΗΝ 27Η ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΛΕΜΕ!

- δεν έχει καθοριστεί πού θα παραδοθεί το υπογεγραμμένο κείμενο-ψήφισμα-λίστα αιτημάτων,

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΕΡΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (ΟΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΡΙΝ)

- δεν έχει καθοριστεί καν η ορθότητα και ακεραιότητα των αιτημάτων τα οποία θα κληθούμε να υπογράψουμε.
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ, ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!

Αυτό με στεναχωρεί γιατί οι κινήσεις μου φαίνονται επιπόλαιες.
... ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΟΥ.

Οι στόχοι αυτής της κινητοποίησης δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει και εδώ γίνεται λόγος για servers και software που θα ψήνουν καφέ και θα φτιάχνουν ομελέτα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ E-PETITION

Ρωτώ λοιπόν ξανά, γιατί την πρώτη φορά δεν πήρα απάντηση:

Μπορεί κανείς να αποδείξει με αντικειμενικά στοιχεία και γεγονότα ότι τα σημεία που παρατίθενται ως αιτήματα ισχύουν πραγματικά;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΙΧΣΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ...

Ειδάλλως η απόκρουσή τους από τους αρμόδιους, που πιθανότατα θα έχουν την πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα, θα είναι ό,τι πιο εύκολο και αυτή η τεράστια ώθηση που έχει δοθεί σε αυτή την προσπάθεια από τη 1η Ιουνίου θα πάει χαμένη.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...

Ειπώθηκε ότι "δεν είμαστε κάποιο είδος πειθαρχικού συμβουλίου που να έχει συσταθεί με μέλη, καταστατικό κτλ, ώστε να παρακολουθήσουμε το πρόβλημα σε όλες του τις εκφάνσεις". Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος κανενός "πειθαρχικού συμβουλίου" για να διασφαλίσεις αν όλα αυτά που ζητάς ισχύουν ή όχι.

Α ΕΡΙΞΕΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΛΙΚΑ...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΩΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.

Είναι σίγουρα θετικό και άξιο συγχαρητηρίων που υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα και προσπαθούν να το οργανώσουν, αποδεικνύοντας ότι γι'αυτούς δεν ήταν απλά παρόρμηση της στιγμής.
Αλλά η ανάληψη μιας τέτοιας "ηγετικής" θέσης φέρει μαζί της και την ανάληψη της ευθύνης για τη σωστή οργάνωσή της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Εδώ όμως συζητάτε και μπαίνετε σε εξαντλητικές λεπτομέρειες για το πώς θα οργανωθεί κάτι που ακόμα είναι σε μεγάλο βαθμό ακαθόριστο.

ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Η γνώμη μου είναι, και αν θέλετε την λαμβάνετε υπόψη, ότι πρέπει να αφεθούν προς στιγμή τα διαδικαστικά (βλέπε servers, ομάδες 3 ατόμων κλπ.) στην άκρη και να έρθει στο προσκήνιο η ουσία: τι προσπαθούμε να επιτύχουμε, ποια είναι τα αιτήματα, ποια είναι τα κατάλληλα μέσα.

ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ

Σε αυτά τα θέματα ευχαρίστως να σας προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ. Νομίζω ότι καταρχήν έδωσα αρκετή τροφή για σκέψη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
1) Να δημιουργηθούν τιμές αναφοράς για όλα τα ιατρικά εργαλεία, μηχανήματα αναλώσιμα κλπ όπως με τα φάρμακα που υπάρχει λίστα τιμών.
2) Να αναρτηθούν οι τιμές αναφοράς στο site του υπουργείου εμπορίου μαζί με την μέση τιμή του είδους στις χώρες της Ευρωζώνης.
3) Όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, δημόσια ή ιδιωτικά να μην μπορούν να αγοράσουν σε μεγαλύτερες τιμές.
4) Λόγω του ότι όλα τα ιατρικά εργαλεία, μηχανήματα αναλώσιμά, καθώς και κάποια από τα φάρμακα κλπ έχουν τιμές πολλαπλάσιες των ευρωπαϊκών θα εξοικονομηθούν τεράστια κονδύλια που μπορούν να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια ενός πιο αξιοπρεπούς συστήματος υγείας.
5) Η συναλλαγές των γιατρών με τις εταιρείες θα μειωθούν δραματικά, θα υποχρεωθούν οι εταιρίες να προωθήσουν την όποια ποιότητα των προϊόντων και όχι το μαύρο χρήμα, αλλάζοντας τις τρέχουσες συνήθειες τις ιατρικής κοινότητας προ το αξιοπρεπέστερο και γιατί όχι ηθικότερο.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από αποτυχημένο sequel της 1ης Ιουνίου, τι άλλο ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε;

Ιδρύσατε κόμμα μήπως; Θα μας πείτε κι εμάς πώς το λένε; Ή μήπως είναι θυγατρική κάποιου ήδη γνωστού;

Αφήστε τα προσχήματα περί δικαίου αγώνα για την Υγεία. Δεν πείθετε πια κανέναν. Αν σας ένοιαζε πραγματικά η Υγεία θα μπαίνατε στον κόπο να το ψάξετε λίγο πιο σοβαρά. Με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν επιχειρήματα, γνώσεις και δυνατότητες να προσφέρουν. Αντί να κάνετε κάτι τέτοιο όμως:

1. Ανακυκλώνετε τα δανεικά συνθήματα μιας μαζικής διαδήλωσης για να συντάξετε τα μανιφέστα μιας σκόρπιας κλίκας. Αγνώστων λοιπών στοιχείων και προθέσεων.

2. Επιδιώκετε να συλλεξετε υπογραφές για να αποκτήσετε πολιτική οντότητα και πρόσβαση στα μέσα. Εκπροσωπώντας αυθαίρετα ολόκληρη τη μπλογκόσφαιρα ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

3. Κραυγάζετε χωρίς διατυπωμένες θέσεις, αποκομμένοι από οποιαδήποτε λαϊκή βάση, με γενικόλογους στόχους. Αρνούμενοι την οποιαδήποτε κριτική προέρχεται από τρίτους.

4. Και καπηλευόμενοι το όνομα μιας νεκρής. Χωρίς την παραμικρή συναίνεση της οικογένειας της.

Από εθνοσωτήρες έχουμε χορτάσει σ' αυτή τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

pros ton nefelika
eimaste mia omada antropon pou i istoria tis amalias kai tis kathe amalias mas exei siginisei, taraxei kai exorgisei. i prosopiki mou diapistosi einai oti zoume stin ellada tis mizas kai tis arpaxtis kai to gegonos oti neoi isos kai pio megaloi anthropoi se ilikia apofasisame na kinitopoiithoume mas tima kai apodeiknuei peritrana oti exoume varethei na vlepoume auti ti katastasi. den exoume kamia orexi na to paixoume ethnosotires oute kan na idrisoume komma. o stoxos mas einai allos kai einai anoteros. an loipon den epithimeis na simmetexeis den sou valame to maxairi sto laimo.dimokratia exoume kai mporeis na ekfrazeis tin apopsi sou. kaneis den kapileuetai to onoma tis kopelas kai an oi siggeneis tis krinoun tin kinitopoiisi mas kata tetoio tropo mporoun na mas to poun kai tha stamatisoume. pros to paron den exoume kamia diathesi omos na kathomaste xalara ston kanape tou spitiou mas kai na kouname to kefali mas stoika kai na leme me ifos kakomoirou ti ta thes ellada, auta exei i zoi klp.
chris

exitmusician είπε...

@ athena

Νομίζω ότι το ύφος μου δεν ήταν επιθετικό, και γιαυτό δεν καταλαβαίνω προς τι η άμυνα σου. Διάβασα τα ποστ, ειδάλλως δεν θα έγραφα. Πάμε, λοιπόν, ένα γρήγορο τρέξιμο, και υπόσχομαι ότι θα είναι το τελευταίο μου. Δεν θέλω να φανώ ότι χαλάω καμία προσπάθεια, απλώς επισημαίνω κάποια πράγματα που θεωρώ σημαντικά και που αν δεν αντιμετωπιστούν στρατηγικά θα βγουν στην πορεία.

1. Λες: "ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ... ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ". Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Τι να υπογράψουμε αφού δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο στόχος της ευρύτερης κίνησης (όχι μόνο της συλλογής υπογραφών); Εντούτοις όμως αναλωνόμαστε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο στόχος θα καθορίσει και το μέσο που θα χρησιμοποιηθεί. Εδώ γίνεται το αντίθετο.

2. Λες: "ENA ENA TA BHMATA". Ακριβώς, αλλά με τη σωστή σειρά. Πρώτα ο στόχος και μετά το μέσον για την επίτευξή του.

3. Λες: "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ... ΚΟΛΑΣΗ ΛΕΜΕ! Αν αυτό θεωρείται επιτυχημένη κινητοποίηση, επίτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου.

4. Λες: "ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ". Καταρχήν αυτό απλά δεν ισχύει και συνεπώς δεν το δέχομαι. Κατά δεύτερο, τι περισσότερο θα επιτύχει η αποστολή των υπογραφών στους ίδιους φορείς στους οποίους εστάλησαν τα κείμενα διαμαρτυρίας την 1η Ιουνίου;

5. Λες: "ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ". Σε παρακαλώ επίδειξέ μου τα ποστ/σχόλια στα οποία παρουσιάζονται αντικειμενικά στοιχεία που να καταδεικνύουν την ορθότητα/ισχύ των αιτημάτων. Και απάντηση δεν πήρα, όπως και να το κάνεις.

6. Λες: "ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ... ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΟΥ". Τέλος πάντων, αυτό που εννοώ είναι ότι είναι κρίσιμο να υπάρχει οργάνωση για να να διοχετευθεί τούτη η ορμή. Νομίζω ότι μπορούν να γίνουν αρκετά βήματα προς την καλύτερη οργάνωση της πρωτοβουλίας. Αυτά επισημαίνω στο post μου.

7. Λες: "ΠΡΟΦΑΝΩΣ... E-PETITION". Αν δεχτούμε ότι το e-petition είναι το κατάλληλο μέσον, τότε ΟΚ.

8. Λες: "ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ... ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ". Αυτό απλά δεν επαρκεί. Γιατί ο Χ αρμόδιος του Ψ υπουργείου θα σου πει ότι στην καθημερινότητά σου προστέθηκαν π.χ. τόσα νοσοκομεία, έγιναν τόσες προσλήψεις, αγοράστηκαν τόσα κομμάτια εξοπλισμού κλπ.

9. Λες: "ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ". Δεν είναι ηττοπάθεια, είναι ορθολογισμός. Πώς θα τα βάλεις απέναντι σε κάποιον που ξέρει τι γίνεται στον χώρο της υγείας χωρίς κι εσύ να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα; Όσο γενικότερα και φλου τα αιτήματα τόσο πιο εύκολο να αποκρουστούν.

10. Λες: "Α ΕΡΙΞΕΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΛΙΚΑ... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΩΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ". Αντιπαρέρχομαι την ειρωνεία και απλώς επισημαίνω τα όσα έχω αναφέρει στα σημεία 5, 8 και 9.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Θα περίμενα μια πιο νηφάλια αντιμετώπιση, και όχι αμυντική αντίδραση σαν να σε/σας έθιξα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι εκτιμώ την προσπάθεια που γίνεται, στην οποία μάλιστα συμμετείχα μεταφράζοντας το κείμενο της 1/6 στα Ισπανικά. Το ενδιαφέρον μου είναι δεδομένο, γιαυτό και τα σχόλιά μου κινούνται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της όλης προσπάθειας. Όμως δεν ειρωνεύομαι κανέναν και δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν να ειρωνεύεται τα λεγόμενά μου. Αν έχετε επίγνωση, τουλάχιστον καθήστε και σκεφτείτε αυτά που σας γράφω.

Επειδή δεν θέλω να φανώ ο κακός της υπόθεσης, δεν θα σας ξαναενοχλήσω. Νομίζω ότι αρκετά είπα.

kwstask είπε...

KAΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... ΝΕΦΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ?!ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ??? ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ!ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ!ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΕ ΩΣ ΝΕΦΕΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ??? ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ:ΑΝ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ!ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΟΡΙΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙΣ!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΛΠ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ??!!!ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΗΣΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ!ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΕΧΟΥΝ!ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ?ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ??!!! EXIT KAI ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΤΕΣ.ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ?ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ ΕΣΥ,ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ Η ΟΧΙ..ΑΜΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ!

Pixel Sprite είπε...

kwstask: nomizw oti mporoume na kratisoume ligo pio ypshlo to epipedo. De xriazetai na vrizeis.

Ta comments tou exitmusician de nomizw oti eixan skopo na 8ijoun kanenan. Anti8eta, h kritiki tou nomizw oti hthele na voithisei. As min tous pernoume olous paramazwma. Symfwnw me merika sxolia tou.

Paradeigmatos xarh: Μπορεί κανείς να αποδείξει με αντικειμενικά στοιχεία και γεγονότα ότι τα σημεία που παρατίθενται ως αιτήματα ισχύουν πραγματικά;

Ola oraia kai kala, jeroume gia to ti symvainw sta nosokomeia. Alla prin ekdosoume ena tetio keimeno prepei na kanoume erevna gia peristatika, na koitajoume ar8ra se efimerides pou anaferoun elleipseis, fakellakia kai provlimata me farkmakeftikes etaireies.

Prepei na yparxei mia vash kai oxi na pame tralala. Etsi wste an mas rotisei kapios - opios dipote- na mporoume na dwsoume mia sigekrimeni kai oxi genikh apantish.

Giati to 'ta nosokomeia stin ellada exoun elleipeis paroxes gia tona s8enh' den ftanei. 8eloume stoixeia estw kai paliotera.

exitmusician gia mena de tha itan swsto na ejafanisteis. Kalo einai na sizitame kai na leme ti mas aresei kai ti oxi. Etsi dinoume idees kai mporoume na kanoume to keimeno kalytero. An oloi symfonoume tote den exei nohma. As kathisei kapios na to grapsei monos tou.

Pixel Sprite είπε...

ps. to parapanw keimeno to taraja sta or8ografika kai typos. Signommi. den exw piei dinato kafe akoma.

kwstask είπε...

SPRITE ΔΕΝ ΕΠΙΠΛΗΞΑ ΤΟΝ-ΤΗΝ ΕΧΙΤ.ΑΠΛΩΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΤΕΣ,ΑΡΑ ΑΣ ΜΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ...2)ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΑ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ-ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ-ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ...-ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ(ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΝΣΤΑΙΝ) ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ....ΕΧΙΤ ΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ. SPRITE ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΗΘΕΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ!ΧΕ,ΧΕ!!Α!ΝΕΦΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ!!!

pølsemannen είπε...

Αγαπητέ Νεφελίκα,

Εγώ μπορώ να συμφωνήσω στο (4) αναφορικά με το γεγονός ότι πρέπει να ληφθούν υπ' όψη οι ευαισθησίες μίας οικογένειας που μόλις έθαψε το παιδί της.

Καλό είναι κάποια στιγμή η ονομασία της προσπάθειας να αποδεσμευτεί από το όνομα της Αμαλίας και να γίνει μία καθαρά ακτιβιστική τέτοια.

Τώρα τα άλλα για κόμματα, εκπροσώπηση μπλόγκερς και τα λοιπά, δημοκρατία έχουμε και δεν νομίζω ότι κάποιος ισχυρίστηκε ότι η παρούσα κίνηση εκπροσωπεί το σύνολο της ΕΛ-ληνικής μπλογκόσφαιρας ή του ΕΛ-ληνικού λαού.

Παρενθετικά, το γεγονός της 1ης Ιουνίου ενέπλεξε πολύ κόσμο, ανώνυμα πάντα και ουδείς ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί κάτι, έστω και κάτι τόσο αφηρημένο όπως η ΕΛ-ληνική βλογόσφαιρα.

Προσωπικές φιλοδοξίες ή καπελώματα μπορεί να υπάρξουν, ανθρώπινα όλα αυτά, αλλά μόλις γίνουν εμφανή, τόσο την παρούσα προσπάθεια όσο και τους καπελωματίες θα τους πάρει ο διάολας. (Με το συμπάθιον πάντα).

Εν κατακλείδι, τα παιδιά που συμμετέχουν μεγάλα είναι και δεν έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό κανενός για να συμμετάσχει με το ζόρι. Εάν κάνουν κάποια στραβή όπως αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω θα πέσει το κράξιμο της αρκούδας.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση μπορεί να έχουν με την Αμαλία διάφοροι ανύπαρκτοι τραμπούκοι που παριστάνουν τους τιμητές μιας κινητοποίησης στην οποία δε συμμετείχαν; (ούτε προφανώς γνωρίζουν πού, πώς και από ποιούς στήθηκε).

Κρίμα είναι να το ξεφτιλίζετε έτσι ρε παιδιά. Τουλάχιστον κάποιοι δείχνετε να έχετε καλές προθέσεις...

Αν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε κάτι προς το καλύτερο μην αφήσετε να σας καπελώνουν έτσι εύκολα επίδοξοι Κακαουνάκηδες που κυνηγάνε υπογραφές εν λευκώ.

Ανώνυμος είπε...

oraia loipon, apo to na katakrineis katastaseis kai na katigoreis atoma, ta opoia pisteuo oti exoun agnes kai eilikrineis protheseis, giati den kaneis mia sigekrimeni protasi? i kritiki einai poli eukoli...
chris

kwstask είπε...

ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ:ΝΑΙ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΔΕ ΛΕΩ.) ΚΛΠ.ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ!!!ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ???!!!

kwstask είπε...

ΝΕΦΕΛΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΕΝΟΟΕΙΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ??ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ!ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΚΡΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΛΑΚΕΙΣ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ!!(ΝΕΦΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ!(ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ)ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:ΠΡΙΝ ΙΣΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΣ ΠΟΛΥ,ΑΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΠΑΡΑΦΕΡΘΗΚΑ....

kwstask είπε...

ΤΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΦΕΛΙΚΑ. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ.

Pixel Sprite είπε...

Na janaproteinw na metafer8oume se kapoio forum oste na mporesoume na mazepsoume plhrofories kai dimosiefseis se kanonika posts ? Vlepw toses idees edw kai pistevw oti mporei na ginei 'evgenhs' dialogos.

Nomizw oti oi pio polloi 'diafonountes' den exoun kakh pro8esh apla kanoun to dikigoro tou diavolou (me tin kalh ennoia) kai kanoun erwtiseis pou tha ginoun outws h alliws otan dimosief8ei to keimeno. Kalo einai na pernoume oles tis plevres ypopshn oste na eimaste etoimoi na apantisoume.

Pixel Sprite είπε...

O nefelikas den nomizw oti einai o proigoumenos anwnymos, ani8eta nomizw pos einai kapoios pou voithise poly stin 1h iouni.

Kai epitelous, prepei na vgei kapoios moderator aftou tou blog na jekatharisei oti ola afta exoun figei pleon apo tin amalia, na proxorisoume parakatw. Akoma kai to onoma aftou tou blog anaferete stin amalia...

Sigoura mas edwse empneysh kai wthisi gia afto to kati parapanw, alla pistevw oti de prepei na sindiastoun ta epomena mazi ths.
Opos lx. h hmera 25 (enas minas meta). Kalytera na mazepsoume ta stoixeia kai na ftiajoume ena swsto keimeno me apodeijeis, kai as einai kai argotera. Toulaxiston afto pistevw prosopika. Ti lete?

kwstask είπε...

SPRITE TO ΕΧΩ ΗΔΗ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ.ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΑΜΑΛΙΑ.ΓΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ,ΟΙ ΑΝΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ(ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ)ΚΛΠ!ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟ?ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ???!!ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ!ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ!!!!

kwstask είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ Ο ΝΕΦΕΛΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ???!!

the_sailor είπε...

Επειδή όντως την 1η του Ιούνη ό,τι έγινε είχε επιτυχία, ίσως έχουμε την πολυτέλεια η επόμενη κίνηση να είναι ΨΥΧΡΑΙΜΗ και καλά ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ. Το forum που προτείνει η pixel sprite νομίζω πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως και το να μην βιαστούμε. Μια πρόχειρη και επιπόλαια κινητοποίηση στις 25, μπορεί και να "κάψει" τη μέχρι τώρα προσπάθεια.

Τέλος η τοποθέτηση του nefelika μπορεί να μας ξένισε κάπως, αλλά είναι καλοπροαίρετη και σίγουρα θα πρέπει να αξιολογηθεί.

kwstask είπε...

ΠΟΙΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ?ΕΔΩ Ο ΝΕΦΕΛΙΚΑΣ ΜΑΣ ΕΚΡΑΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΜΕΧΡΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΙΠΕ!ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ?!ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ??? ΤΕΣΠΑ.ΞΑΝΑΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΑΦΕΡΘΗΚΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΑΥΡΙΟ Κ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟΓΕΥΜΑ)ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΝΑ 4ΩΡΟ ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ.. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ....

the_sailor είπε...

Αν δε μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει ο άλλος, καλό είναι να συμμετέχουμε λιγότερο στη συζήτηση γιατί και εκτιθέμεθα, και κυρίως κατεβάζουμε το επίπεδό της.
π.χ. πουθενά δεν είπε ο nefelikas πως η κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου ήταν αποτυχημένη όπως κάποιος ερμηνεύει...

Ανώνυμος είπε...

auto itan to sxolio tou nefelika.
an koitaxeis ligo pio pano the to deis kai o idios. anti na kathetai ston kanape tou kai na mas katakrinei kai afou nomizei oti den to xeirizomaste sosta to thema giati den kanei kapoies protaseis kai na tis sizitisoume?
chris

Πέρα από αποτυχημένο sequel της 1ης Ιουνίου, τι άλλο ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε;

Ιδρύσατε κόμμα μήπως; Θα μας πείτε κι εμάς πώς το λένε; Ή μήπως είναι θυγατρική κάποιου ήδη γνωστού;

Αφήστε τα προσχήματα περί δικαίου αγώνα για την Υγεία. Δεν πείθετε πια κανέναν. Αν σας ένοιαζε πραγματικά η Υγεία θα μπαίνατε στον κόπο να το ψάξετε λίγο πιο σοβαρά. Με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν επιχειρήματα, γνώσεις και δυνατότητες να προσφέρουν. Αντί να κάνετε κάτι τέτοιο όμως:

1. Ανακυκλώνετε τα δανεικά συνθήματα μιας μαζικής διαδήλωσης για να συντάξετε τα μανιφέστα μιας σκόρπιας κλίκας. Αγνώστων λοιπών στοιχείων και προθέσεων.

2. Επιδιώκετε να συλλεξετε υπογραφές για να αποκτήσετε πολιτική οντότητα και πρόσβαση στα μέσα. Εκπροσωπώντας αυθαίρετα ολόκληρη τη μπλογκόσφαιρα ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

3. Κραυγάζετε χωρίς διατυπωμένες θέσεις, αποκομμένοι από οποιαδήποτε λαϊκή βάση, με γενικόλογους στόχους. Αρνούμενοι την οποιαδήποτε κριτική προέρχεται από τρίτους.

4. Και καπηλευόμενοι το όνομα μιας νεκρής. Χωρίς την παραμικρή συναίνεση της οικογένειας της.

Από εθνοσωτήρες έχουμε χορτάσει σ' αυτή τη χώρα.

14 Ιούνιος 2007 4:07 πμ

the_sailor είπε...

Ο nefelikas είπε:

"Πέρα από αποτυχημένο sequel της 1ης Ιουνίου, τι άλλο ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε;"

Που σημαίνει, έχουμε την 1η Ιουνίου, και τώρα προετοιμάζουμε το sequel της παραπάνω κινητοποίησης, το οποίο - αυτό - θεωρεί πως θα είναι αποτυχημένο.

Για να πω την αλήθεια γενικά το ύφος του nefelika με ξένισε λίγο και στο χέρι μας είναι να τον διαψεύσουμε σε κάποιες λίγο υπερβολικές - κατά τη γνώμη μου - εκτιμήσεις που έκανε.
Ωστόσο υπάρχουν και προτάσεις σε αυτή τη παρέμβαση:

"Αν σας ένοιαζε πραγματικά η Υγεία θα μπαίνατε στον κόπο να το ψάξετε λίγο πιο σοβαρά. Με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν επιχειρήματα, γνώσεις και δυνατότητες να προσφέρουν."

Επειδή λοιπόν μας νοιάζει πραγματικά η υγεία οφείλουμε η επόμενη κίνηση να είναι μελετημένη. Γνώμη μου είναι πως αν προχωρήσουμε το θέμα με τις υπογραφές θα πρέπει να μη βιαστούμε και να έχουμε πολύ συγκεκριμένη πρόταση.

Το αμέσως προηγούμενο από τον nefelika σχόλιο, το είχε κάνει κάποιος που φαίνεται γνώστης των θεμάτων της υγείας, και είχε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, την οποία μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα αιτήματά μας αν το συμφωνήσουμε. Για ευκολία το παραθέτω αυτούσιο:

Ανώνυμο said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
1) Να δημιουργηθούν τιμές αναφοράς για όλα τα ιατρικά εργαλεία, μηχανήματα αναλώσιμα κλπ όπως με τα φάρμακα που υπάρχει λίστα τιμών.
2) Να αναρτηθούν οι τιμές αναφοράς στο site του υπουργείου εμπορίου μαζί με την μέση τιμή του είδους στις χώρες της Ευρωζώνης.
3) Όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, δημόσια ή ιδιωτικά να μην μπορούν να αγοράσουν σε μεγαλύτερες τιμές.
4) Λόγω του ότι όλα τα ιατρικά εργαλεία, μηχανήματα αναλώσιμά, καθώς και κάποια από τα φάρμακα κλπ έχουν τιμές πολλαπλάσιες των ευρωπαϊκών θα εξοικονομηθούν τεράστια κονδύλια που μπορούν να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια ενός πιο αξιοπρεπούς συστήματος υγείας.
5) Η συναλλαγές των γιατρών με τις εταιρείες θα μειωθούν δραματικά, θα υποχρεωθούν οι εταιρίες να προωθήσουν την όποια ποιότητα των προϊόντων και όχι το μαύρο χρήμα, αλλάζοντας τις τρέχουσες συνήθειες τις ιατρικής κοινότητας προ το αξιοπρεπέστερο και γιατί όχι ηθικότερο.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

14 Ιούνιος 2007 12:48 πμ

Ανώνυμος είπε...

isos na thelei ontos na voithisei. o tropos ekfrasis den m aresei katholou. apofasisame na dimiourgithei ena keimeno ipografon. an krinei oti den einai i orthi odos anti na anaptisei theories as mas dosei protaseis. douleuo sto exoteriko kai ematha gia tin istoria auti apo tis efimerides sto diadiktio. mpika sto site kai eida tin prospathia pou ekanan o krogias kai oi ipoloipoi. apo tin stigmi pou ekrina oti i kinitopoiisi tous antapokrinotan sta pisteuo mou voithisa me ton diko mou tropo. esteila to keimeno diamartirias se filous kai gnostous kai to esteila kai se efimerides. giati loipon afou katakrinei tin kinitopoiisi auti den mas voitha emprakta?
chris

Ανώνυμος είπε...

an mporoume na kanoume kati as to kanoume sosta. an xreiastei tha mporousame na metaferoume tin imerominia kinitopoiisis ton ioulio.
chris

paraxeno είπε...

καλησπέρα σας, συγνώμη που δεν συμμετέχω τις τελευταίες δύο μέρες αλλά με κούρασε λίγο το γεγονός ότι δεν γινεται και τόσο γόνιμη συζήτηση τουλάχιστον όχι στα σχόλια, διαβάζω με προσοχή όλα τα μηνύματα και με λύπη βλέπω επιθέσεις κι αντιπαραθέσεις αντί για διάθεση συζήτησης σε οποιες προτάσεις έχουν τεθεί από νέους επισκέπτες...

καλό θα ήταν το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζουμε όλοι το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ να γίνεται δημιουργικό και όχι να πέφτει στο λαθος της διαφωνίας και την αντιπαράθεσης...

Θέλω να υπενθυμίσω ότι η οικογένεια της Αμαλίας δήλωσε ρητά και το όνομα του παιδιού της να μην χρησιμοποιούμε ως μπροστάρη σε οτι κανουμε από δω και πέρα και ας σκεφτούμε λίγο ότι έχουν άλλα πραγματα να κανουν από το να παρακολουθούν το εδώ μπλογκ και να σπεύδουν να μας απαντήσουν...

τείνω να συμφωνήσω ότι ο στόχος της συλλογής των υπογραφών δεν ειναι σαφής, παρ ότι τα απαιτούμενα ειναι, και αυτό διότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι ήδη δεν εχουν δρομολογηθεί καποιες κινήσεις προς την ικανοποίηση αυτών...

οσοι ασχολείστε με τα κείμενα διαβάστε τι γίνεται στον τύπο, και παρακολουθήστε τις εξελίξεις και στην τηλεόραση πολλές δημοσιογραφικές εκπομπές τελευταια ασχολούνται με την υγεία και πολλά από αυτά που ζητάμε, τουλάχιστον στα χαρτιά ειναι ήδη θεσπισμένα και άλλα ψηφισμένα προσφάτως...

καλή συνέχεια και στη διάθεσή σας εάν χρειαστείτε κάτι...

συγνώμη που δεν συμμετέχω στις διαφωνίες

καλά κουράγια σε οσους προσπαθούν από εδώ....

paraxeno είπε...

και κώστα μια παράκληση, μην γραφεις με κεφαλαία, στην ιντερνετική γραφή μοιάζει ειναι σαν να φωνάζεις οταν χρησιμοποιείς κεφαλαία, αυτό μπορεί από μόνο του να εκνευρίζει κάποιους νεους επισκέπτες και να δίνει αφορμές για περισσότερες αντιπαραθέσεις

the_sailor είπε...

Κάποιος από τους "νέους επισκέπτες" χάνοντας λίγο την ψυχραιμία του - αν και συνέστησε... ψυχραιμία - πρότεινε εμμέσως σε κάποιον να... συμμετέχει λιγότερο. Κάτι που δεν έχει κανείς δικαίωμα να ζητήσει από κανέναν...
Αυτό σαν αυτοκριτική...

paraxeno είπε...

και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ άστοχα τα αιτμήματα απλά τις τελευταίες μέρες υπάρχουν ενα σωρό ανακοινώσεις υπουργών στελεχών επιτροπών κλπ, που απαντούν σε αυτά οπότε ακυρώνονται ως αιτήματα γιατί θα μας πουν οι "αρμόδιοι" ναι εχεις δίκιο δεν ειναι ολα καλά αλλά να εμείς κατι κανουμε και ετσι θα χαθεί η δυναμική της όποιας κίνησης...

κι αντε να αντιπαρατεθείς με υπουργούς κλπ αρμοδίους όσον αφορά την εφαρμογή των όσων λένε ή ήδη υπάρχουν...

paraxeno είπε...

ναύτη, τέτοιες κουβέντες λέγονται συχνά πυκνά και εδώ και παντού, το θέμα ειναι να μη στεκόμαστε στις αστοχες κουβέντες αλλά στις ουσίες που τυχόν προτείνουν κάποιοι...

είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε κι εγώ νευριάζω με ορισμένες εκφράσεις μα προτιμώ να μην απαντώ, αντί να εγείρω διαφωνίες ανευ ουσίας...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΩΝ
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ???

paraxeno είπε...

ανώνυμο, προχθες σε μια δημοσιογραφική εκπομπή, ο οικοδεσπότης δεν αφησε ανθρωπο που πεθανε η γυναικα του από ιατρικό λάθος και ο γιατρός τελεσιδίκως καταδικάστηκε, να πει το όνομά του...

υποψιάζομαι ότι ο "κύριος καθηγητής " που καταδικάστηκε ειναι ακόμη στη θέση του και στέλνει κι αλλους ίσως...

το θηρίο ειναι πολύ μεγάλο παιδιά...

κι όλοι εχουν επιχειρήματα... ιδίως οι "αρμόδιοι" εμένα προσωπικά με φοβίζει...

paraxeno είπε...

καλό θα είναι πάντως και συγχωρείστε με αν ειμαι αφελής στην ιδέα αυτή, εκτός των οποιων επιθετικών κινήσεων γίνουν να μαζευτούν λίστες με καλούς γιατρούς και αποτελεσματικές υπηρεσίες σαν κατάλογος πληροφόρησης σε οσους τα χρειάζονται, κι αυτό οπως το βλέπω μπορεί να λειτουργήσει πιεστικά στους υπολοίπους εν καιρώ....

οσοι έχουμε θετικές εμπειρίες μπορούμε να τις ανεβάζουμε αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεια ώστε οσοι εχουν ανάγκη να τα χρησιμοποιούν....

Ευα είπε...

Re paidia, sygnwmh alla ti einai olo auto? Anti na eimaste enwmenoi kai apofasismenoi, emeis sfazomaste anaparagontas to susthma kanonikotata...Kai etsi to susthma trivei ta xeria tou...Dialogos politismenos, se mia xwra pou upotithetai enepneuse to dialogo, den einai dunaton na ginei?Thleoptika parathura mou thumizei h katastash. As sovareutoume oloi kai as afhsoume tous mikroegwismous alliws den exei nohma...Epishs nomizw oti o kathenas exei dikaiwma na pei th gnwmh tou, opws thelei. An o tropos einai akatallhlos prwtos/h ektithetai autos/h pou ekdhlwnetai etsi alla pio polu autos pou katadikazei kai wstoso apantaei me ton idio tropo...Peace paidia...

JUNE1ST είπε...

Περί Nefelika,

Please connect the dots:

κάντε click στο νικ ή το άβαταρ, διαβάστε το μπλογκ του (οι ημερομηνίες των ποστς αλλάζουν εύκολα, το μόνο που δεν αλλάζει είναι η ημερομηνία "ανοίγματός" του, ως μήνας, ο Ιούνιος). Δείτε ποιού "πνευματικό παιδί" είναι, πηγαίντε πίσω στα σχόλια του προηγούμενου μπλογκ, από τότε που διεχώρισε ο πρώτος θέση από την κίνηση, δείτε μετά την φρασεολογία (σε σημεία, copy-paste) ακόμη και ως ανώνυμος, κατανοείστε τι δυσαρέσκεια υπάρχει από πίσω (για προσωπικούς λόγους προφανώς, κανείς δεν έθιξε δημόσια κάνεναν ποτέ επί προθέσεων, θέσεων ή επί προσωπικού) και πώς η παλαιότερη έκδοση του μπλογκ αυτού οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε, μέσω του σχολιασμού της. Υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά "αχνάρια" που λέγαμε, αλλά δεν θέλουμε να ξοδεύουμε ούτε δευτερόλεπτο σε εμπαθείς κινήσεις όπως αυτές του συγκεκριμένου.

Τώρα μιλώντας γενικά για τα σχόλια που ενοχλούν, τοποθετούμαστε ως εξής:

Είναι πολύτιμη η κάθε στιγμή, όταν μπορούμε να μιλήσουμε σε κάποιον, να σκεφτούμε κάτι, να ψάξουμε λίγο παραπάνω για το θέμα μας.

Ο μόνος λόγος που δεν κόβουμε σχόλια είναι ότι δεν θέλουμε να στερήσουμε τη δυνατότητα στον όποιον άνθρωπο (σχετικό ή άσχετο με το ίντερνετ) θέλει να μπει, να ενημερωθεί, να ρωτήσει, να βοηθήσει με τον τρόπο του.

Αλλά άλλο η καλόπιστη κριτική κι άλλο η κατάχρηση φιλοξενίας. Δεν υποχρεώσαμε κανέναν να συμπλεύσει ή να υιοθετήσει το παραμικρό. Οποιος θέλει, καλώς να βοηθήσει, όποιος όχι, πάλι καλώς. Εκτίθεται ο ίδιος - κρίμα, αλλά δεν μπορούμε να τον προστατεύσουμε ΚΑΙ από αυτό. Αν όμως συνεχίσουν τα κακεντρεχή σχόλια θα οδηγηθούμε στη λύση του moderation (δικαίωμα κάθε μπλογκ, πόσο μάλλον πολυσυλλεκτικού μπλογκ ταμένου σε ειδικό σκοπό), κάτι που απευχόμαστε.

Ας ανεβάσουμε λίγο πίστα λοιπόν. Ας επικεντρωθούμε στο τι κάνουμε και πώς να το κάνουμε σωστότερα, όχι στο πώς θα θάψουμε ό,τι έχει γίνει και πώς θα αμαυρώσουμε την όποια κίνηση.

Εδώ είναι το κάλεσμα, ό,τι θετικό βγει, να το μοιραστούμε ακόμη και με αυτούς που πολεμάνε κάθε βήμα της διαμαρτυρίας. Μέχρι τότε όμως, απλώς δεν θα λάβουμε μέρος στην εμπάθεια.

Οπως έχει γραφτεί και από νικ εδώ, "If you are not part of the solution, you are part of the problem".

JUNE1ST είπε...

@paraxeno,

"Θέλω να υπενθυμίσω ότι η οικογένεια της Αμαλίας δήλωσε ρητά και το όνομα του παιδιού της να μην χρησιμοποιούμε ως μπροστάρη σε οτι κανουμε από δω και πέρα και ας σκεφτούμε λίγο ότι έχουν άλλα πραγματα να κανουν από το να παρακολουθούν το εδώ μπλογκ και να σπεύδουν να μας απαντήσουν..."

Το ότι η προσπάθεια είναι να γίνει η διαμαρτυρία πέραν του ονόματος της κόρης τους είναι σαφές πλέον, και φαίνεται από την πορεία του μπλογκ.

Τώρα για το άλλο σημείο, παρακολουθεί κάποιος από την οικογένεια κι έσπευσε κιόλας να απαντήσει σε κάτι εδώ στο μπλογκ; Τι εννοείς;

----------------


"...να μαζευτούν λίστες με καλούς γιατρούς και αποτελεσματικές υπηρεσίες σαν κατάλογος πληροφόρησης σε οσους τα χρειάζονται,..."

Καταλαβαίνεις βεβαίως ότι και δεν είναι ο ρόλος μας αυτός, και είναι εντελώς αδύνατον να γίνει η επιλογή/διαφήμιση συγκεκριμένων γιατρών από εδώ - ποιόν βάζουμε και ποιόν αφήνουμε; Ξέρεις πόσους έχει ο Ιατρικός Σύλλογος; Η γνωρίζουμε & παίρνουμε συνέντευξη από όποιον ασθενή έχουν κουράρει σε όλη τους την καριέρα για να εκφέρουμε άποψη/βραβείο;

Είπαμε και το έγραψες κι εσύ παραπάνω, επικεντρωνόμαστε σε μια κίνηση, η οποία μπορεί να λάβει συγκεκριμένη μορφή.

Η όλη διαμαρτυρία ξεκινά και ολοκληρώνεται μέσα από εδώ, με όση βοήθεια χρειάζεται από την "πραγματική ζωή", δλδ για την πραγματοποίησή της. Δεν θα γίνει διάσπαση σε πολλούς στόχους, δεν προσωποποιείται το θέμα ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ, ούτε θα υποκαταστήσει το μπλογκ τα κατάλληλα όργανα και την Πολιτεία ολόκληρη.

Συνεχίζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφοντας τον tHe_sAiLoR που κατάλαβε τις δυνατότητες μια πρότασης που μπορεί να κάνει την διαφορά.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ στο INTERNET

Ακούγεται καλά, είναι απλό, και μπορεί να γίνει κίνημα που να κάνει την διαφορά.


...........tHe_sAiLoR

Επειδή λοιπόν μας νοιάζει πραγματικά η υγεία οφείλουμε η επόμενη κίνηση να είναι μελετημένη. Γνώμη μου είναι πως αν προχωρήσουμε το θέμα με τις υπογραφές θα πρέπει να μη βιαστούμε και να έχουμε πολύ συγκεκριμένη πρόταση.

Το αμέσως προηγούμενο από τον nefelika σχόλιο, το είχε κάνει κάποιος που φαίνεται γνώστης των θεμάτων της υγείας, και είχε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, την οποία μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα αιτήματά μας αν το συμφωνήσουμε. Για ευκολία το παραθέτω αυτούσιο:

Ανώνυμο said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
1) Να δημιουργηθούν τιμές αναφοράς για όλα τα ιατρικά εργαλεία, μηχανήματα αναλώσιμα κλπ όπως με τα φάρμακα που υπάρχει λίστα τιμών.
2) Να αναρτηθούν οι τιμές αναφοράς στο site του υπουργείου εμπορίου μαζί με την μέση τιμή του είδους στις χώρες της Ευρωζώνης.
3) Όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, δημόσια ή ιδιωτικά να μην μπορούν να αγοράσουν σε μεγαλύτερες τιμές.
4) Λόγω του ότι όλα τα ιατρικά εργαλεία, μηχανήματα αναλώσιμά, καθώς και κάποια από τα φάρμακα κλπ έχουν τιμές πολλαπλάσιες των ευρωπαϊκών θα εξοικονομηθούν τεράστια κονδύλια που μπορούν να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια ενός πιο αξιοπρεπούς συστήματος υγείας.
5) Η συναλλαγές των γιατρών με τις εταιρείες θα μειωθούν δραματικά, θα υποχρεωθούν οι εταιρίες να προωθήσουν την όποια ποιότητα των προϊόντων και όχι το μαύρο χρήμα, αλλάζοντας τις τρέχουσες συνήθειες τις ιατρικής κοινότητας προ το αξιοπρεπέστερο και γιατί όχι ηθικότερο.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΣΤΟYΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

the_sailor είπε...

Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κάποιος για να ειρωνευτεί μια ίσως αφελή ή και ανόητη ενδεχομένως πρόταση, χρησιμοποιεί την ανωνυμία. Τόσο δύσκολο είναι να δώσει έστω ένα ψευδώνυμο;

Τι φοβάται τελικά και δεν ειρωνεύεται "επώνυμα";

Μήπως δεν έχει βρει "πιασάρικο" και "γυαλιστερό" ψευδώνυμο "που να κάνει τη διαφορά", όπως ο υποφαινόμενος;

Και τότε πως θα φιάξει και αυτός κίνημα "που θα κάνει τη διαφορά";

Ίσως επειδή οι δικές του προθέσεις είναι πραγματικά αγνές και ανιδιοτελείς, και η παρέμβασή του δεν εμπεριέχει κρυφές φιλοδοξίες, ίσως γι αυτό δε νιώθει την ανάγκη να τις "ντύσει" με ένα "φανταχτερό" ψευδώνυμο...

...........tHe_sAiLoR

Zaphod είπε...

Το λέω από την φάση με τον Πολύδωρα και δώθε. Καλύτερα να γίνεται κάτι από τίποτα. Τόσο απλά. Όποιου δεν του αρέσει μπορεί να κάτσει και να γκρινιάζει ή μπορεί να συμμετέχει διαμορφώνοντας καταστάσεις. Επίσης καλό είναι όποιος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα γύρω από το νετ να ακούει λίγο πριν μιλήσει...

Διεκδικώ το δικαίωμα μου, και καθενός, στο λάθος, απαγορεύω όμως να μου προσάπτουν υστεροβουλία ή καπέλωμα, όπως φαντάζομαι και σε όποιον συμμετέχει γενικώς στο blog, την κίνηση ή μόνο σχολιάζει, χωρίς στοιχεία. Ποιος, ποτε, πως, γιατί, διότι.

Μπορεί το e-petition να είναι χαζό, μπορεί και όχι, ΔΕΝ προτάθηκε όμως από τους διαχειριστές του blog αλλά από κάποιον σχολιαστή και άλλοι σχολιαστές συμφώνησαν, και προχωράμε να δούμε ΑΝ και ΠΩΣ θα υλοποιηθεί. Τόσο απλά. Ρίχτε προτάσεις στο τραπέζι, διότι εγώ λόγω παραλίας δεν προλαβαίνω :-)

Σκοπός του blog είναι να συγκεντρώνονται ιδέες, όχι να αναλάβει "ηγετικό" (θου κύριε) ρόλο.. Από την άλλη θεωρώ πως η κίνηση έχει ήδη (από την 1η Ιουνίου και πέρα) ξεφύγει από το όνομα της Αμαλίας και ψάχνουμε τον τρόπο υλοποίησης ακτιβιστικών κινήσεων γύρω από την ΥΓΕΙΑ γενικά, καθώς προείπε ο συν-ΕΛ polsemannen.

Οι επιφυλάξεις, ειδικά για τα νομικά, είναι ευπρόσδεκτες. Νομίζω πως ο exitmusician έχει αρκετά δίκια.... Αν καταλήξουμε σε ένα κείμενο που θα ζητά λίγο ή πολύ ...παγκόσμια ειρήνη θα είναι λίγο....χαριτωμένο :-)

Οι προτάσεις του ανώνυμου του ΕΛ (:-Ρ) ήταν πάντως ένα καλό βήμα προς την συγκεκριμενοποίηση!!

Ταυτα και sorry για το σεντόνι---οδεύω πάλι προς παραλία μεριά και ειρήνη υμίν!

Υ.Γ.: Εξηγώ το αυτονόητο: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΩ την ΕΛ (Σειριακή και παράλληλη) δικέφαλη αφεντομουτσουνάρα μου και κανεναν άλλο και ούτε με ενδιαφέρει να το κάνω.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε!

paraxeno είπε...

june, δεν παρακολουθεί κανείς από την οικογένεια της Αμαλίας, αυτό το ανέφερα απαντώντας σε προηγούμενο σχόλιό του κώστα και φυσικά δεν υπονόησα οτι ασχολείται κανείς πλέον με την Αμαλία... όχι άμεσα τουλάχιστον, μαλλον παρανοήθηκε το σχόλιό μου...

κατά τα άλλα περιμένω το τελικό κείμενο, κι εγώ, μια και δεν εχω άλλες ιδεες να προσφέρω και κατά πως φαίνεται δεν ειμαι άμεσα χρήσιμη κάπου για την ώρα τουλάχιστον...

καλό καλοκαίρι συνταξιδιώτη zaphod

και προσυπογράφω το υστερόγραφό σου...

paraxeno είπε...

june - Για τους γιατρούς θα συμφωνήσω, ο ενθουσιασμός βλέπεις... υπηρεσίες όμως οπως τα ιατρεία πόνου ή ομάδες υποστήριξης, δεν είναι τόσο άχρηστα, ούτε διασπούν την προσπάθεια, αλλά ότι νομίζετε... ίσως ειναι θέματα για άλλο μπλογκ...

καλό ξημέρωμα σε ολους/ες

Ανώνυμος είπε...

Ο/η "June 1st" με κατηγόρησε για εμπάθεια. Για προσωπικούς λόγους λέει. Απείλησε ακόμα και με moderation στα σχόλια, τη στιγμή που απλά άσκησα κριτική (χωρίς να προβώ σε χαρακτηρισμούς - όπως έκαναν άλλοι εναντίον μου).

Η ταυτότητα μου δεν είναι κρυφή για όποιον θέλει να ψάξει (ενώ η ταυτότητα του/της "June 1st" επιχειρεί να είναι - ανεπιτυχώς). Ούτε έκανα ποτέ "copy-paste" σχόλια ως ανώνυμος. Το αν συμμετείχα ή όχι στην κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου είναι γνωστό, όπως εξίσου γνωστό είναι και το ότι αναγκάστηκα να "μετακομίσω" σε νέο blog και να αλλάξω ψευδώνυμο (κυρίως για να αποσυνδεθώ από τις ενέργειες των αυτόκλητων "κληρονόμων" της Αμαλίας). Τις οποίες ενέργειες θεωρώ ότι έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ, ιδίως όταν (κατά τη γνώμη μου) προτρέπουν σε ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού. Προς όφελος τίνος;

Πέρα από ακύρωση (οργανωμένη ή κατά λάθος) όσων ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πετύχαμε με την κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πού μπορεί να αποσκοπούν προσπάθειες συγκέντρωσης υπογραφών με γενικόλογους στόχους και αόριστους αποδέκτες. Σίγουρα όχι στη βελτίωση του συστήματος Υγείας. Γιατί πλέον χρειάζονται προτάσεις. Και για να κάνεις προτάσεις, χρειάζεσαι πρώτα απ' όλα μια υπόσταση (ως κίνημα, κόμμα, συνδικάτο, σύλλογος ή οτιδήποτε άλλο θέλετε). Εσείς οι ίδιοι λέτε ότι δεν εκπροσωπείτε τους μπλόγκερς. Τότε ποιούς εκπροσωπείτε; Επιπλέον, για να αντιπαρατεθείς με διάρκεια την όποια μορφή εξουσίας, οπωσδήποτε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από επιχειρήματα τύπου "ρώτησα κάποιον φίλο μου που είναι γιατρός και μου είπε". Χρειάζεσαι γνώσεις, θέσεις, ιδεολογία για να στηρίξεις ένα ολόκληρο όραμα που προβλέπει εφικτές και συγκεκριμένες λύσεις. Αλλιώς είσαι απλά όχλος (εύκολα χειραγωγούμενος). Είτε μας αρέσει είτε όχι, παίρνουμε πολιτική θέση - καταλάβετε το επιτέλους.

Δεν αρκεί απλά να γκρινιάζουμε στο κράτος για το φακελάκι. Αυτό το κάναμε ήδη (και πετύχαμε και πολλά περισσότερα). Χτυπήσαμε και φύγαμε, αυτό ήταν το όπλο μας. Διαλυθήκαμε αμέσως μετά. Γιατί για "να συνεχίσουμε" πρέπει πρώτα να βρούμε ποιοί είμαστε εμείς και τι είναι αυτό που μας συσπειρώνει. Όχι πια η Αμαλία, αυτό το παραδέχεστε άλλωστε κι εσείς οι ανώνυμοι και ανιδιοτελείς contributors (ενός blog που λέγεται "Amalia's day"...)

Προσωπικά, μου μοιάζει σαν απλά κάποιοι να θέλουν να επαναλάβουν μία (κατευθυνόμενη;) απομίμηση της 1ης Ιουνίου μόνο για την πάρτη τους (γι'αυτό μίλησα για sequel).

Κι αναρωτιέμαι: αν αυτό δεν είναι καπέλωμα, τότε τι είναι;

ATHENA είπε...

Thursday, August 04, 2005

ok ! ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ !
Μετά τις εξαγγελιες του Υπουργείου Υγειας, μπορούμε πλέον να έχουμε εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ !
Οσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται,ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ !
Τώρα θα μπορούμε όλοι να απευθυνόμαστε στα δημόσια νοσοκομεία,χωρις να έχουμε πρώτα εκποιήσει τα χρυσά δόντια του παππού!
Οι γιατροι που θα συλλαμβάνονται να τα παιρνουν,θα πληρώνουν πρόστιμα!
Οσοι εκβιάζουν για φακελλάκι θέτοντας σε κινδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα θα χάνουν τις άδειες τους!
Οι φαρμακευτικές εταιρειες θα απαγορεύεται να συναλλάσονται με τους γιατρούς,να τους προσφέρουν δώρα και να τους πηγαίνουν ταξίδια (ενίοτε με την πρόφαση κάποιου συνεδρίου,αλλες φορες "ξεκάρφωτα" ) !
Οι πλασιέ των φαρμακευτικών εταιρειών δεν θα ναι πλέον οι πρώτοι που θα μπαίνουν στα ιατρεία,παρακάμπτοντας την "ουρά" !

Επειτα, θα κάνουμε νομοσχέδιο που θα θέτει εκτός νόμου τους σεισμους......
Οι κάτοικοι των Επτανησων θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι!
Οι οικοδομικές κατασκευές δεν θα χρειαζεται να έχουν πανάκριβο οπλισμό!
Τα σχολεια δεν θα μεταστεγάζονται σε νεότερα και αντισεισμικά κτίσματα!
Η Ρικομέξ τώρα δικαιώνεται!

# posted by amalia kalyvinou @ 12:43 AM 4 comments

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΛΕΜΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΙ...

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Χ


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ


Μην ξεχνάμε βέβαια το εξής λυπηρό: απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που ΗΔΗ ξέρουν τα προβλήματα, κι αν δεν τα ξέρουν, έχουν τα μέσα και τους ανθρώπους να τους τα παρουσιάσουν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, συν να καταστρώσουν λύσεις, άπαξ και υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν τους λέμε κάτι καινούριο. ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ. Δεν είναι στραβοί. Αβουλοι πολιτικά είναι (προσοχή στο "πολιτικά" κι όχι το στενά "κομματικά", αυτά που ζούμε είναι σωρεία λαθών, παραλείψεων και κακού ζυγίσματος προτεραιοτήτων επί δεκαετίες).

Απλώς φωνάζουμε ενωμένοι ένα μεγάλο "ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!", και υποδεικνύουμε μερικούς τομείς που χρήζουν άμεσης προσοχής.

1. ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΑ. [ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 14 Ιούνιος 2007 12:48 πμ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ]

2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΤΟΣΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ...

3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ

kwstask είπε...

καλησπερα σε ολους.λοιπον επειδη πολυ ασχοληθηκαμε με καποιους,ας βαλουμε μια τελεια σε αυτο και ας παμε παρακατω.sailor οντως δεν ξερω πολλα απο ιντερνετ γιατι εδω και 1 μηνα περιπου ασχολουμε με αυτο.αυτο ομως δεν μου απαγορευει να αγωνιστω και εγω για πραγματα δικαια.δεν ζηταμε τιποτα παραλογο.καλυτερη ποιοτητα υγειας ζηταμε!να παψουν τα φακελακια και οι ασυνειδητοι γιατροι. παραξενουλι μου σε ευχαριστω που με συμβουλευεις. οπως βλεπεις ακολουθησα την συμβουλη σου και γραφω με μικρα γραμματα.. καζουμακι που εισαι?

kwstask είπε...

απο εμενα καληνυχτα σε ολους.ακομα και σε εσενα νεφελικα.στο κατω-κατω περα απο τις οποιες διαφωνιες μας για την κινιτοποιηση δεν εισαι εχθθρος μου.καλη σου νυχτα λοιπον. παραξενουλι μου καληνυχτα και ονειρα γλυκα!!!καζουμακι μου καληνυχτα και ονειρα γλυκα και σε εσενα!!!ΑΤΗΕΝΟΥΛΑ και σε εσενα καληνυχτα και ονειρα γλυκα!αφροδιτουλα καληνυχτα και σε σενα!θα τα πουμε αυριο πρωι...

paraxeno είπε...

αχ Αθηνά μου, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του σήμερα στον Αλφα ο υπουργός υγείας, ανεφερε ότι έχουν ήδη γίνει 6000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, και δρομολογούνται αλλες 3000 η πλάκα ειναι οτι οταν του ειπε ο δημοσιογράφος μα καλά τι στην ευχή αφού μόνο 700 νεοπροσληφθέντες υπάρχουν το αντιπαρήλθε εντεχνως, και με "γλυκό" χαμόγελο...

Αλήθεια όταν παρακολουθώ αυτά που λέγονται, μαθαινω το τι θεσμικό και νομοθετικό πλαισιο υπάρχει, με πιάνει πανικός, διότι, όλα εχουν προβλεφθεί, τιποτε δεν εφαρμόζεται, και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ειναι αρκετά αποτελεσματικά πιεστικό ώστε εστω και κατ ελάχιστον να εφαρμοστούν ενα δυο από οσα υπάρχουν κι αλλο ενα από αυτά που βρίσκονται στα σκαριά και στις υποσχέσεις... δεν παραιτούμαι από οποιαδήποτε μορφή ενασχόλησης και ο προβληματισμός μου μεγαλώνει... αλλά αλήθεια σταματάει το μυαλό μπροστά σε αυτό το θηρίο με τα πολλά κεφάλια και τα χιλιάδες ποδια χερια τσεπες πλοκάμια κλπ κλπ

αυτά για την ωρα παω για αντιβίωση στο ματι και ξεκούραση...

κουράγια και φωνάξτε αν χρειαστείτε κατι

paraxeno είπε...

κώστα ευχαριστώ για τα πεζά, πιο καλά ετσι, και διαβάζονται και πιο ξεκούραστα, καλό ξημέρωμα, και κρατα τον ενθουσιασμό σου ζωντανό και χρήσιμο ...

ATHENA είπε...

ΕΛΙΚΑ ΛΥΠΗΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΣΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΙΠΕΣ, ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ, ΠΟΣΟ ΡΟΜΠΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΑ???

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΙΜΕΣ στο INTERNET

Εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες χώρες γιατί όχι και στη Ελλάδα. Δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα αλλά είναι το πρώτο μεγάλο βήμα από το σημερινό τέλμα, που ανακυκλώνεται διαρκώς, όποιος και αν είναι κυβέρνηση όποιος και αν είναι υπουργός.
Είναι απλό να το φωνάξουμε είναι σχετικά απλό να εφαρμοστή.

the_sailor είπε...

Ρε παιδιά, στον βαθμό που κάποιος κρατώντας την επωνυμία του τοποθετείται, έστω και με λίγο υπερβολικό για αρκετούς τρόπο, δε νομίζω πως "ξεφτιλίζεται".
Στο χέρι μας είναι αν όχι να οργανωθούμε "τεχνοκρατικά", τουλάχιστον να προβάλουμε το έντιμο των προθέσεών μας, ώστε και οι λίγοι... "πονηρά σκεπτόμενοι", να μην έχουν επιχειρήματα. Όλοι εσείς που συνεχίζετε να οργανώνετε την όποια προσπάθεια, διαθέτοντας προσωπικό χρόνο, μπορεί να έχετε πείσει όλους εμάς τους καλόπιστους για τις προθέσεις σας, αλλά αν δείτε κάποιες ΕΠΩΝΥΜΕΣ, έστω και "κακοπροαίρετες" κριτικές με περισσότερη προσοχή, απ' ό,τι τους αξίζει, ίσως αυτό να είναι για το καλό της όποιας προσπάθειας γίνεται...
Πείθοντας και κάποιους απ' τους δύσπιστους, ίσως τους φέρουμε και αυτούς με το μέρος μας, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Τώρα αν κάποιος χωρίς την ευθύνη της υπογραφής του λειτουργεί προβοκατόρικα, τότε νομίζω πως έχετε κάθε δικαίωμα να τον αντιμετωπίσετε με άλλον τρόπο.

Καλή δύναμη σε όλους

Υ.Γ. Αν είπα κάτι παραπάνω στον Κώστα ή αν εννόησα κάτι παραπάνω απ' ό,τι του είπα, του ζητάω συγνώμη. Αυτό που πραγματικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι οι προθέσεις μας...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΙΜΕΣ στο INTERNET

ένα παράδειγμα


http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3899/is_200010/ai_n8910993

A survey of the use of generic drugs in Sweden was performed. About 30% of the pharmaceuticals used in Sweden are generics. The market share for generics in 1996 was 70% in volume and 38% in value. It is difficult to introduce new generic drugs in Sweden. Within five years of introduction, almost 50% of all generic drugs were taken off the market.

The effect of the reference price system introduced in 1993 was studied. In this system, prescribed drugs were reimbursed to a maximum price of 10% above the price of the least expensive equivalent drug, which usually is a generic equivalent. An immediate effect of the introduction of the system was that most original pharmaceuticals out of patent and high priced branded generics reduced their prices to the reference price level. It was concluded that from 1993 to 1996 the system led to a total cost reduction of $100-$125 million (800-1000 MSEK) or about 1% of the total drug expenditure.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτος ο τύπος ρε παιδιά! Διέλυσε τις κινήσεις στο άλλο μπλογκ, τώρα πάει να διαλύσει κι αυτό. Προσπάθησα να γράψω και στο προηγούμενο, αλλά τα είχε κάνει ένα γαιτανάκι κακοήθιας. Τώρα που ήθελα να γράψω και σ'αυτό, μ'εκνευρίζει που χαλάει όλο το κλίμα. Αμα δε σου αρέσει ρε φίλε, γιατί ασχολείσαι; Ποιός μωρέ να καπελώσει τι; Δε ντρέπεσαι που κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν, χωρίς να βγουν να πουν πουθενα όλο αυτό το "ΕΓΩ!" το οποίο μας πετάς στα μούτρα εσυ;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Βάλτε ρε παιδιά μοντερεισον, σας το πρότειναν κι άλλοι και στο άλλο μπλογκ κι εδω, να μπορούμε να μιλάμε μόνο επί της ουσίας - όπως αυτά που πρότειναν για πολύ συγκεκριμένα πράγματα κάποιοι άλλοι σχολιαστές. Και πείτε μας πώς ξεκινάμε και πότε, να βοηθήσουμε με τις υπογραφές. ΑΥΤΟ μετράει.

Μ.Χ.

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους.sailor-αληθεια ποιος sailor εισαι?o popay the sailor??χι,χι,χι!(πλακα κανω)-συγχωρεμενος.οπως εχω ξαναπει εδω δεν παιρνουμε κεφαλια... πρωτον:για να λενε καποιοι(επωνυμοι κι ανωνυμοι)οτι ο νεφελικας διελυσε το προηγουμενο μπλογκ,ετσι θα'ναι. μπορει να εχουν προηγηθει πραγματα που πιθανως αγνοεις,γι'αυτο κρατα και μια πισινη που λενε.μην πεφτεις και στη φωτια για τον νεφελικα.(γιατι-sorry κιολας- κοντευεις να το κανεις.) δευτερον ο νεφελικας δεν ειναι υποχρεωμενος να συμμετασχει στην κινιτοποιηση(αν δεν θελει,εχει καθε δικαιωμα να μαζεψει τα μπογαλακια του και να φυγει.),αλλα δεν ειναι αρμοδιος αυτος να δικασει κανεναν απο αυτους που θελουν να συμμετασχουν.τριτον οπως ξαναειπα: αν η οικογενεια της αμαλιας δε συμφωνει με την κινιτοποιηση(η οποια επαναλαμβανω,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ,αλλα για την καθε αμαλια κλπ)μπορει και η ιδια να το πει.στοματακι οι ανθρωποι εχουν,δοξα το θεο.δε χρειαζονται δικηγορο. τεταρτον:καλημερα παραξενουλι μου,καζουμακι μου,athenoυλα και αφροδιτουλα.

Spitogata είπε...

Το κείμενο είναι αρκούντως καλό, αν και μεγάλο σε περίπτωση που έχετε σκοπό να γίνει flyer.

Μία σημείωση μόνο...εκεί που λέει για αξιοποίηση εξοπλισμών, καλό είναι να τονίζουμε και το θέμα των ασθενοφόρων. Την έλειψη για παράδειγμα ασθενοφόρων με θερμοκοιτίδα, που πρόσφατα στοίχησαν την ζωή ενός βρέφους.

Το σύστημα υγείας είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, το θέμα είναι να δουλεύει καλά το κάθε γρανάζι του, χωρίς να χρειάζεται extra ΛΑΔΑΚΙ!

kwstask είπε...

καλημερα σπιτογατουλα!που χανεσαι συνεχεια βρε?εχεις απολυτο δικιο για τα ασθενοφορα και πιστευω τα παιδια θα το φροντισουν,να μπει κι αυτο..

Evita T. είπε...

Kalhmera se olo ton kosmo :)
Nomizw ki egw pws mia mikrh eisagwgh 8a htan xrhsimh. Mhn ksexname pws exakolou8oun na uparxoun an8rwpoi pou den exoun kamia idea gia olh auth th drasthriopoihsh.

kalh sunexeia se olous!

paraxeno είπε...

καλημέρα σε όλους...

η σπιτόγατα είπε κάτι πολύ εύστοχο νομίζω όσον αφορά το μέγεθος του κειμένου... ηλεκτρονικά δε νομίζω να ενοχλεί αλλά αν ειναι να βγε έξω στο δρόμο για να μαζευτούν περισσότερες υπογραφές τότε δεν θα πρέπει να ειναι μεγάλο γιατί δεν σπαταλάει κανείς χρόνο να διαβάσει πάνω από δεκα γραμμές, το ειχα αντιμετωπίσει αυτό σαν πρόβλημα πολύ παλαιότερα που μαζεύαμε υπογραφές κατά του νέφους - αν και δεν αφορά το θέμα, 30.000 υπογραφές ειχαν μαζευτεί, από ανεξάρτητους ανθρώπους χωρίς πολιτική τοποθέτηση χωρίς οργάνωση, και αδιαφόρησε ακόμη και η Ευρωπαική ένωση όπου ειχαν σταλεί μεταξύ άλλων...

kwstask είπε...

http://www.e-tipos.com/ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:ΧΩΡΙΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ!

JUNE1ST είπε...

Υβριστικά σχόλια, ανώνυμα ή με νικ, και απαντήσεις σε αυτά, σβήνονται. Παρακαλούμε μην απαντάτε, ώστε να μην σπαταλάται ούτε μία λέξη από τα σχόλιά σας.

Το chat-box μπροστά όντως είναι χρήσιμο για κουβεντούλα, πειράγματα, ευχαριστίες κτλ. Εδώ αναγκαστικά επικεντρωνόμαστε στις ιδέες, τις προτάσεις και τις λύσεις.

Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε την επεξεργασία των προτάσεων, ώστε να μην έχουμε να αλλάζουμε τελευταία στιγμή τίποτα.

kwstask είπε...

JUNE1ST καλα εκανες γιατι δεν πηγαινε αλλο.σε ευχαριστω!.....

kwstask είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kwstask είπε...

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

paraxeno είπε...

Μια εργασία που περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες

kwstask είπε...

Δειτε αυτο! επικινδυνα μικροβια στο Αγλαια κυριακου-12χρονη καρκινοπαθης χανει τη ζωη της.πιθανοτατα προσβληθηκε απο παθογονο μικροοργανισμο!

stellini είπε...

kalispera :) pisteuw oti den einai idiaitera megalo gia flyer.. an k nomizw oti den einai k toso kalh idea gia twra na mazeuontai ypografes xeri me xeri.. hlektronika nomizw oti einai kalytera gia twra. Etsi ksekinisame etsi na synexisoume kai stin poreia vlepoume. Giati to na mazepsoume x ypografes xeirograges meta tithentai themata katathesis klp klp .. den kserw pali..gnwmi mou.. to keimeno einai poly kalo! mpravo se osous asxolithikan paides! Lypamai pou den eixa to xrono.. pantws stin prowthish kai sto mazema egw eimai edw.. have no fear stellini is here ;)

kwstask είπε...

δεν χρειαζετε να λυπασαι στελλινι.ο καθενας βοηθαει οπως και οσο μπορει. καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη!παιδες σας αφηνω.ωρα να ετοιμαστω για δουλεια.τα λεμε κατα τις 12 περιπου. καλη συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΕΤΕ Σ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
Κ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ .
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ :
ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΟ Κ ΑΝΤΙΛΟΓΟ
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ BLOGGER ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ Η ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Κ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ
ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ , ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΑ ,
Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ (ΓΡΑΦΩ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΕΝΑ)
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , Κ.Τ.Λ ΕΙΜΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑΕΠΤΑ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΩ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ
ΕΙΧΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ..(ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ..
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΗΤΑΝ:
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ , Κ ΟΧΙ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ
ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Κ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ Κ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΣΘΕΝΗ (ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ? ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ,
ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ/ΗΣ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.) ΕΜΕΙΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ..ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ! !
ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΝΕΑΡΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.. ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ , ΕΣΤΩ ΔΕΚΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ!!!
ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ , ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κ ΚΛΙΝΙΚΕΣ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ!
ΥΓ. ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ .

kwstask είπε...

καλησπερα σε ολους.μια ερωτηση:το συνολικο κειμενο(κειμενο+αιτηματα) ποτε θα ειναι ετοιμο?ρωταω γιατι καλο θα ηταν να το δουν κι αυτο ολοι ουτως ωστε αν καποιος θελει να προσθεσει κατι η εχει καποια διαφωνια,να μπορεσει να το πει πριν το εκτυπωσουμε.κατι αλλο:τελικα η συλλογη υπογραφων θα γινει μονο μεσω διαδικτυου η και με εξορμηση σε κεντρικα σημεια?απο μενα καληνυχτα και ονειρα γλυκα σε ολους.τα λεμε αυριο!

blogger είπε...

Καλημέρα παιδιά.
Έλειψα αρκετό καιρό και έχασα λίγο την μπάλα.
Αλλά αυτό που βλέπω πάλι είναι τον γνωστό γκρινιάρη και κολλημένο που παράτησε το παλιό του blog, άλλαξε και ψευδώνυμο για να μην του κολλήσουν καμιά ρετσινιά (και καλά).
Προσωπικά αν θέλετε αναλαμβάνω να τον βρω και να του ρίξω ένα "σουλτάν μερεμέτ" μπας και του 'ρθουν τα μυαλά στη θέση τους.
Εεεε δεν τον αντέχω άλλο!
Κατέστρεψε με την ματαιοδοξία και τον φθόνο του την συνοχή της ομάδας της πρώτης κίνησης, δεν θα καταστρέψει και αυτή!
Ειλικρινά, προσφέρομαι εθελοντικά να του ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ!!!!
Η το παραπάνω ή κόβετε κάθε του comment να ησυχάσουμε!!!!!!
Ας πάει να γαβγίσει σε άλλα blogs.
Δεν θα το μαγαρίσει και αυτό το blog το κοπρόσκυλο!
Και επειδή ξέρω τι κουτοπόνηρος είναι σίγουρα θα έχει φτιάξει ήδη 5-6 ακόμη accounts...
ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! MODERATION!
Όποιος θέλει να κάνει προβοκατόρικα σχόλια να τα κάνει στο blog του!

Ανώνυμος είπε...

Giwrgo (Krogia) sto blog ths Amalias, gnwrisa to blog sou, prin thn 1 Iouniou.
Otan eida ola auta gia to PASOK, ta opoia twra einai pio diakritika, h prwth skepsh pou ekana gia th kinhsh ths 1hs iouniou htan oti uphrxan megales pi8anothtes nanai kapelwmenh.

Auto to anaferw gia na sou pw oti yparxoun an8rwpoi pou den perimenoun apo to nefelika gia na exoun apopsh peri kapelwmatos.
Ase de pou tote nomija oti htan ki'autos meros.
Egrapsa spania alla diabajw oles tis sujhthseis

Den nomijw na se tima o tsampoukas, xwria pou sou afairei aksiopistia

Filika

Panayota

YG sugnwmh gia ta greeklish grafw apo ekswteriko kai den exw ellhnikous xarakthres.

Takis Alevantis είπε...

@exitmusician said - Μπορεί κανείς να αποδείξει με αντικειμενικά στοιχεία και γεγονότα ότι τα σημεία που παρατίθενται ως αιτήματα ισχύουν πραγματικά;

Διαβάστε τον Φάκελο με τίτλο Στην Εντατική - Πως το ΕΣΥ αργοπεθαίνει, στο σημερινό ΒΗΜΑ (16/6/2007). Κάθε περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το «γιατί» νομίζω πως περιτεύει.

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους.εκανα μια ερευνα στο google για τα ιατρικα λαθη και ανακαλυψα σωρεια ιατρικων λαθων αλλα και ανευθηνοτητες-αμελειες!μεταξυ αλλων πριν χρονια φοιτητης ιατρικης που διεκοψε στα δυο ετη τις σπουδες του,παρασκευασε ραδιενεργο φαρμακο το οποιο μοσχοπουλουσε ως θαυματουργο,σκορποντας τον θανατο! ο ιδιος δε δικαστηκε ποτε,καθως δεν υπηρχαν αρκετα στοιχεια εις βαρος του!τελικα πεθανε απο καρκινο.... αλλος ιατρος ρισκαρε τη ζωη ασθενους για να μην διακοψει τον προεκλογικο του αγωνα!!!!και πολλα αλλα!!

blogger είπε...

Panayota. Το ξέρω ότι δε με τιμά ο τσαμπουκάς, αλλά δεν μπορώ άλλο να ασχολούμαι με κακόβουλους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

@ Κρόγιας
Είμαι ο ανώνυμος απ’ το προηγούμενο μπλογκ που ρωτώ και απάντηση δεν παίρνω, και όχι ο Νεφέλικας.
Σε κανένα μου σχόλιο δεν υπάρχει τσαμπουκάς, δεν υπάρχει βρισιά μόνο ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν ποτέ.
Τόνισα αρκετές φορές αν θα θέλατε όλα αυτά να τα πω επώνυμα και δεν είδα κανέναν να πάρει θέση, δεν ήθελα να ρωτώ επώνυμα για τον ακριβώς αντίθετο λόγο που είσαι εσύ επώνυμος.
Αν και ο Νεφέλικας δεν χρειάζεται υποστηρικτές έδειξε άλλωστε με πράξεις για ποιο λόγο αγωνίστηκε και στο κατάλληλο τάιμινγκ αποχώρησε.
Σε κανένα του σχόλιο δεν είδα να απειλήσει ή να τραμπουκιστεί όπως κάνεις τώρα εσύ, έκφρασε την άλλη άποψη που κανένας σ’ αυτό το χώρο δεν άνοιξε τ’ αυτιά του ν’ ακούσει.
Εδώ και καιρό υπάρχουν σχόλια γι’ αυτό το μπλογκ, όχι μόνο εδώ αλλά γενικά στη μπλογκόσφαιρα μέσα από ποστ και φωνές τρίτων που δεν ακούτε.
Όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας είναι εχθροί; Θέλουν το κακό για την δημοσία υγεία; Όσοι γράφουν ανώνυμα και μέσα από αυτή την “άλλη άποψη” που έχουν δεν θέλουν να εισπράξουν μπλογκοθέαση είναι μαύρα πρόβατα;
Μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά η πορεία που έχετε χαράξει είναι σε λάθος δρόμο.
Οι αναφορές πλέον στην Αμαλία μας θλίβει όλους,

Σ.Β

Giannis123 είπε...

@ Γιώργο Κρόγια
Μεγάλο λάθος η επίθεση στον ελεϊνό
"φίλο" μας.
Ο αναγνώστης καταλαβαίνει και κρίνει.
Ας μη τον υποτιμούμε.
Ούτε moderation πρέπει να γίνεται.
Το internet είναι αφίδρομο και υπάρχει λόγος και αντίλογος.
Το φιλτράρισμα είναι απαράδεκτο.
Αλλοίως θα καταντήσουμε σαν τα ΜΜΕ τα οποία μας πλασάρουν ότι θέλουν.
Η δημοκρατία μας χρειάζεται την ελευθερία του λόγου που προσφέρει το δίκτυο.
Εμείς οφείλουμε να το υπερασπιστούμε αυτό ακόμη και όταν μας προσβάλει κατάφορα.
Είμαι σίγουρος οτι ο Γιώργος λειτούργησε εν Θερμώ και το έχει μετανιώσει ήδη.
Φίλε Γιώργο ψυχραιμία!
Μήν απαντάς πάνω στο ξέσπασμα της οργής σου.
Άσε ένα 24ωρο να περάσει και δώστου την απάντηση που του αξίζει.
Για μένα δεν πρέπει να ασχολείσαι μαζί του. Μην του απαντάς. Αυτό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι ένδειξη ανωτερότητας.
Αυτός ηδονίζεται με την οργή σου.
Άστον να γαβγίζει μόνος του.
Θα βαρεθεί και θα σταματήσει.

Giannis123 είπε...

Θάνατοι ασθενών από πλημμελή φροντίδα. Ληγμένα αντιδραστήρια και εργαστηριακές εξετάσεις εκτός πραγματικότητας. Μαγειρεία σε άθλια κατάσταση. Κέντρα Υγείας που έχουν μεταβληθεί σε αποθήκες. Πανάκριβα ογκολογικά φάρμακα σε ασθενείς-«φαντάσματα»... Είναι εικόνες από το ΕΣΥ του 21ου αιώνα, όπως το καταγράφουν στη φετινή τους έκθεση οι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας. Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), πραγματοποίησε πέρυσι πλήθος ελέγχων σε 44 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, σε έξι Κέντρα Υγείας όλης της χώρας και σε νοσοκομειακά φαρμακεία.

Το περιεχόμενο της έκθεσής τους, που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος»..........

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=115136

Διαβάστε να φρίξετε

Pixel Sprite είπε...

Tetoia ar8ra san to parapano xreiazomaste na ypostirijoume tis theseis mas. To ar8ro tou E8nous de tha mporouse na er8ei se kalyterh stigmh.

Vlepw tis teleftaies meres ta sxolia kai tis antipara8eseis kai stenaxoriemai.
DEN prepei na ginei moderation, einai kalos o dialogos.
PREPEI omos na vgei o diaxeirisths aftou tou blog kai na dilwsei YPEY8HNA oti to blog afto den exei sxesh pleon me tin amalia. Estw kai na allajei istio-topo.
PREPEI na arxisoume na mazevoume sxetika ar8ra kai meletes opos tou e8nous. As xoristei h erevna ston ka8e tomea ths silloghs ypografwn.

Kai epanalamvanw gia 453452345 fora. Den nomizete pos ena forum tha itan kalytero gia olh afti ti siztitish? Exw hdh ftiajei ena sto http://againstmalpractice.forumup.gr/ . Ean de sas aresei poly eyxaristws na pame kapou allou. Alla de nomizw oti ta sxolia einai katallhlos xoros gia na GINOUN pragmata.

O antilogos sto dialogo den einai panta kakos. Kai boroume kallista na agnoisoume 'dh8en' antilogous pou den ginontai gia kalous skopous.

Filika,
Pixel

Aphrodite είπε...

Καλησπέρα φίλοι!

Απ'ό,τι θα έχετε παρατηρήσει, το βάρος πλέον δίνεται στο "Για την Υγεία", κι όχι "Για την Αμαλία". Ηδη έχει αλλάξει η βαρύτητα και η σειρά των λινκς στην πλαινή μπάρα.

Οποιος έχει ακόμη απορίες, έχουν γραφτεί όλα αυτά και στο μπλογκ στα ποστς, και στα σχόλια, οπότε μην ανησυχείτε. Προς τα εκεί πάμε, όλοι μαζί. Εντός των ημερών θα κινηθούμε και στα πλαίσια του φόρουμ, οπότε εκεί θα γίνει και πυρήνας για περαιτέρω εμβαθύνσεις στα υπο-θέματα (τα οποία, δυστυχώς για όλους μας, είναι πολλά και τεράστια!)

Τώρα για το θέμα του ιντερνετικού διαλόγου, ας μην ξεχνάμε το βασικότερο εκ των δύο, το "ΔΙΑΛΟΓΟΥ". Οταν έχουμε τα φαινόμενα που παρατηρήσατε, και μάλιστα στον βαθμό και τη μορφή που τα παρατηρήσατε, δεν μιλάμε πλέον για διάλογο, αλλά για την πλήρη καταστρατήγησή του.

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να χειριστεί κανείς το θέμα, εφ'όσον εξαντλούνται οι ευγενικές προτροπές.

Αν έχετε πείρα από μπλογκς με μεγάλες επισκεψιμότητες και παρουσία σε βάθος χρόνου, και τι θέματα έχουν δημιουργηθεί από παρόμοιες καταστρατηγήσεις (είτε με γλοιώδη μορφή trolls είτε με επίφαση σοβαροφάνειας), συν τους τρόπους επίλυσής τους, θα καταλάβετε και για ποιό λόγο θεωρείται πλέον λύση το μοντερέισον.

Δεν οφείλει κανείς να τιθασεύσει τα "άγρια", τους ατυχώς πράττοντες δλδ (δικαίωμά τους, δεν είναι κανείς μαμά κανενός), αλλά οφείλει κανείς να προστατεύσει το "ήμερα" που προσπαθούν για το κοινό καλό, από επιθέσεις. Απλό.

Μην συγχέουμε λοιπόν τις προθέσεις ειλικρινούς διαλόγου και καλόπιστης κριτικής (οι οποίες όσο και να ενοχλούν, παραμένουν σε κάθε σχολιασμό σε όλα τα μπλογκς που σέβονται τον εαυτό τους), με εμπαθείς κακεντρέχειες και υβριστικές επιθέσεις, έχει διαφορά.

Επίσης, για κάποιον που βρίζει έστω και ανώνυμα, δε φαντάζομαι να αρέσκεστε στο να αφήνεται να αμαυρώνει με σχόλιά του τον κόπο τόσων ανθρώπων, και να παραμένουν τα γραφόμενά του επ'άπειρον εδώ, ανάμεσα σε τόσες πολύτιμες προτάσεις. Και δε φαντάζομαι να παρεξηγείτε και όποιον έχει απηυδήσει πλέον με τις επιθέσεις, και τα λέει έξω από τα δόντια. Η υπομονή έχει και τα όριά της.

Αλλά αρκετά ασχοληθήκαμε με τα διαχειριστικά. Ετσι ή αλλιώς ο σκοπός του ποστ, όπως κιόλας είχε αναγραφεί στην κατάληξή του, ήταν να συζητηθούν τα αιτήματα, ώστε μετά όταν βγει ολοκληρωμένο στον άερα (με εισαγωγή με τον σκοπό και το "γιατί και πώς" της υπόθεσης), να μην χρειαστεί να αλλάξει κάτι.

Ολοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα, ενωμένοι.

Ναι, είναι καιρός για μπάνια μεν, η Υγεία όμως μας κυνηγάει συνεχώς (κι ευχόμαστε να μην πάθει κανείς τίποτε στις διακοπές του και βρεθεί στην ανάγκη ιατρικής περίθαλψης...).

Οπότε φυσικά και συνεχίζουμε, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την ακρίβεια! Ευχαριστούμε για όλα και καλή ξεκούραση μέχρι να φορτσάρουμε!

Aphrodite είπε...

@pixel,

pls check e-mails with Athena!
;)

kwstask είπε...

μολις διαβασα το αρθρο του εθνους. μιλαμε για μαυρο χαλι η κατασταση στο εσυ!δειτε το:εκθεση κολαφοσ για το εσυ

Aphrodite είπε...

@Takis,

pls send us το link για το 16.06.07, γιατί το προσωπικό account του ΒΗΜΑΤΟΣ δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη!

Aphrodite είπε...

@kwstask,

Εχει ήδη περαστεί στο side-bar, μαζί με όλα τα λινκς που βρήκαμε ή/και μας είχαν αποστείλλει οι φίλοι για τα σχετικά άρθρα συν μερικών συλλόγων κι εργασιών.

Τα μόνα που δεν έχουν περαστεί είναι αυτά περί self-diagnosis και doctors' evaluations/lists, γιατί δεν έχουμε τρόπο να τα ελέγξουμε ή/και να τα προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά παραμένουν για όποιον τα θελήσει, στα σχόλιά μας.

Οι επί μέρους λύσεις σαν κι αυτές που έχουν προταθεί από φίλους, θα συμπεριληφθούν στα γραφόμενα του φόρουμ, μόλις είναι έτοιμο, οπότε ευχαρίστως να συμπεριλάβουμε κι ό,τι άλλο προτείνετε με την αντίστοιχη τεκμηρίωση - κι ας είναι απλό κι επιγραμματικό.

Είπαμε, δυστυχώς θα μιλήσουμε σε ανθρώπους που ξέρουν, δε χρειάζεται να τους τα σπάμε σε δίφραγκα (sic!)

Pixel Sprite είπε...

@Aphrodite: Sorry de katalava gia pio email les tis Athinas..Berdeftika :-o

kwstask είπε...

εχω να πω κατι ακομη:απο εχθεσ θελω να πω για αλλο ενα θυμα ιατρικου λαθους:38χρονη συναδελφος μου εισηχθη στο χειρουργειο κρατιου νοσοκομειου για τοποθετηση μπαλονιου στο στομαχι. ομως απο κακη τοποθετηση διμιουργηθηκε ακατασχετη αιμοραγια και η 38χρονη μητερα 2 η 3ων κοριτσιων(δεν ειμαι σιγουρος για το ποσα παιδια ειχε)αφησε την τελευταια της πνοη προχθες το απογευμα. σημειωση:την τοποθετηση εκανε ειδικευομενος ιατρος(αρα οχι καποιος με πειρα οπως απαιτει η συγκεκριμενη χειρουργικη επεμβαση)!αν αυτο δεν ειναι ιατρικη αμελεια και υπερεκτιμηση ικανοτητων,τοτε τι ειναι!

Takis Alevantis είπε...

Συγνώμη Αφροδίτη, μόνο με account μπορείς να το δεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: Πώς παλεύεται ενάντια στη διάκριση που το φακελάκι συνεπάγεται, προωθόντας μια νέα, δηλαδή εκείνη του ιδιωτικού ογκολογικού νοσοκομείου παίδων της Ελπίδας/Μ.Βαρδινογιάννη κι όχι την ενίσχυση των αντίστοιχων τμημάτων των κρατικών νοσοκομείων παίδων που υπάρχουν. Μήπως θα ήταν καλύτερα να το κάνετε σαφέστερο λέγοντας:
"Όχι στο φακελάκι. Ναι στην ιδιωτικοποίση της υγείας"???
Κι είναι αυτό για το οποίο πάλευε η Αμαλία???

kwstask είπε...

καλησπερα σε ολους.ανωνυμε αυτη ηταν η τελευταια επιθυμια της αμαλιας,για αυτο την 1η ιουνιου το αναφεραμε κι αυτο στο κειμενο διαμαρτυριας.αν θελει να ενυσχισει καποιος το συλλογο ελπιδα η οχι ειναι δικαιωμα του.εμεις δεν υποχρεωσαμε κανενα να δωσει με το ζορι.2)εννοειτε φιλε ανωνυμε οτι θελουμε δωρεαν υγεια,σωστη και εγκαιρη διαγνωση και περιθαλψη.και αν προσεξεις στο κειμενο της 1ης ιουνιου ,καπου αναφερεται και αυτο:"δικαιουμαστε δωρεαν και αποτελεσματικη περιθαλψη.για ολους. οποτε μην κολλας σε μια λεξη για να πεις κατι...

ATHENA είπε...

ΔΗΛΩΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ MODERATION ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΟΙΟΥΤΟΥ

ΤΗΝ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ.
ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Ο ΚΑΘΕΙΝΑΣ ΜΑΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ, ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ Η Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ, WHICHEVER COMES FIRST;-)

ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


@ΚΡΟΓΙΑ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΞΑΝΑΒΛΠΩ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΞΑΛΛΟ ΛΟΛ
ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΣΟΚΙΑ;-) ΕΛΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ!

ΠΕΡΙ "ΕΛΠΙΔΑΣ"

ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΡΑΔΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ "15' ΛΕΠΤΩΝ"

ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΑΙΟΙ ΘΕΛΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗς ΑΜΑΛΙΑΣ, ΟΠΩς ΑΥΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟΙ, ΣΑΦΩς ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ... ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ
"ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ, ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ"

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΠΙΛΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ JUNE 1ST, ΔΡΑΤΤΟΜΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΞΥΛΙΝΟ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΟΠΩΣ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ...
ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΜΗΤΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΟΥΦ, ΤΑ 'ΠΑ ΚΙ ΗΣΥΧΑΣΑ!

kwstask είπε...

παρατηρω μια αργοπορια με το κειμενο των υπογραφων(το κειμενο,οχι τα αιτηματα).ποτε θα ειναι ετοιμο το κειμενο?α!καλησπερα σε ολους!

kwstask είπε...

το πανευρωπαικο ρεκορ στις ενδονοσοκομειακες λοιμωξεις κατεχει η ελλαδα.δειτε το στοτο πανευρωπαικο ρεκορ κατεχει η ελλαδα-κοιταξτε στην κοινωνια

kwstask είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kwstask είπε...

ετσι κρυβουνε τα ραντζα!δειτε το με ταχυδακτυλουργικα κολπα εξαφανιζονται τα ραντζα απο τα νοσοκομεια

kwstask είπε...

που ειστε ολοι????!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Αμαλία στις 25/6/2007 θα είχε γενέθλια
Επομένως και η ημερομηνία που προτείνετε είναι ιδανική

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε!
Χαίρομαι & γω που "συνεχίζουμε!".

...Έστω, με κάποιους "παιδικούς" λόξυγγες...
Μικροί είμαστε άλλωστε ακόμα...
Πού θα πάει όμως... Θα μεγαλώσουμε!
Σίγουρα πράγματα!

Τα λέμε καλύτερα προς το τέλος της εβδομάδας.
Ζωή να'χουμε!...

Με ΟΛΟΥΣ (σχεδόν ίσως…) στη γαλέρα… :-(

ΥΓ @ πλήρωμα:
Κι αν ακόμα το petition των υπογραφών δεν ευδοκιμήσει,
καλό θα ήταν να γίνει κάτι στις 25Ιούνη παρόμοιας έντασης (διαδικτυακής κυρίως…)
όπως της 1ης Ιούνη,
πρώτα απ’όλα για να μη χάσουμε το ρυθμό μας (…)
& δεύτερον για να μη ξεχνάμε & την εμπνεύστρια
της κίνησης & δραστηριοποίησής μας
(εφόσον όντως τότε ήτανε τα γενέθλιά της…),
& μετά, μπορούμε πιο «καλά» να «αποστασιοποιηθούμε»
τρόπο τινά από την Αμαλία με τη στενή έννοια του όρου,
όπως αρκετοί έχουνε προτείνει…
Πράγμα που έχει βάση,
αλλά νομίζω πρέπει να διασαφηνιστεί «ιδιαιτέρως»
το επόμενο σύντομο σχετικά διάστημα…,
για να μη χάσουμε & το σ τ ό χ ο μας
[στόχο που τόσο ξεκάθαρα έκανε φανερό η ίδια η Αμαλία μας σε όλους μας…,
& -αν μη τι άλλο- γι’αυτό οφείλουμε να την έχουμε πάντα μαζί μας
μ’ένα «ιδιαίτερο» τρόπο…]

Νομίζω, πάντα, σχετικά μ’όλα τα παραπάνω…

;-)

ΥΓ2 @ πλήρωμα:
Την αγάπη μου σ’όλους τους ναύτες, αξιωματικούς υπηρεσίας & καπετάνιους ΜΑΖΙ!... :-)

kwstask είπε...

προς στρατης¨:το ξερουμε καλε μας φιλε.για αυτο επιλεχθηκε αυτη η ημερομηνια.δεν ηταν τυχαιο!ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια,ως προς τα αιτηματα,θα ηθελες να πεις κατι,στρατη?

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ3 @ όλους:
...Ίσως θα μπορούσε να γίνει (μεταξύ άλλων...),
μιαν απλή άλλη νέα αποστολή ενός αντίστοιχου κειμένου της 1ης Ιούνη,
πιο σύντομο όμως,
συνοδευόμενο με τα videos σε links,
προς νέας & πιο "εύπεπτης κατανάλωσης" & εμπέδωσης της όλης ιστορίας,
απο τους παραλήπτες του email μας της 1ης Ιουνίου (ή & νέους)…
Το κείμενο σχετικό, βέβαια, με τη νέα αυτή αποστολή
«υποστηρίζοντας» τα videos των φίλων & δημιουργών
(αλλά & κάποιων πολύ πετυχημένων δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης…),
& βέβαια πάνω & πρώτα απ’όλα την όλη συνέχεια της κίνησής μας...
[με άλλο τίτλο βέβαια στο θέμα του email,
& για να ξεφύγουμε «πόρτες» των servers
-όπως εύστοχα σημείωσαν & άλλοι παλαιότερα-,
αλλά & για να δημιουργήσουμε «νέα ανάδευση» του θέματος…]

Εγώ θα το κάνω προσωπικά –εκτός απροόπτου-,
απλά νομίζω ότι η ιδέα της συλλογικής νέας αυτής αποστολής
θα ήταν αρκούντως καλή & για όλο το πλήρωμα & για τη «συνέχειά» μας…
(άλλο είναι κάτι να γίνεται από έναν…,
& άλλο από πολλούς, άλλωστε, πάντοτε…)

…Και μην ξεχνάμε… Μια εικόνα, χίλιες λέξεις…
Και τα videos που έχουμε –φίλων & τηλεόρασης-
έχουνε μέσα ΠΟΛΛΕΣ & δυνατές λέξεις…
…να «σπάσουνε» πολλά μούτρα…
Και με την καλή έννοια, & με την άσχημη…
;-)

ΥΓ4.
Είδα & πολλές άλλες καλές ιδέες από τότε που συνδέθηκα τελευταία φορά,
αλλά δεν έχω τώρα χρόνο να τις υπενθυμίσω... :- (
Τις διακρίνετε & μόνοι σας άλλωστε!
;-)

ΥΓ5. Keep up brain’n’heart-storming mates,
for storming down all those b a d rambling brain’n’heart-dead, sick heads…

kwstask είπε...

απο εμενα καληνυχτα και ονειρα γλυκα σε ολους.τα λεμε αυριο.να'στε ολοι καλα...

Ανώνυμος είπε...

A8hna, grafeis

ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΣΟΚΙΑ;-) ΕΛΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ!

epeidh eimai h monh pou anafer8hke sto PASOK upo8etw oti to parapanw mou apeu8unetai

egrapsa oti "uphrxan megales pi8anothtes h kinhsh nanai kapelwmmenh" kai tekmhriwsa thn upo8esh pou ekana.
Esu th bebaiothta sou oti eimai kakoh8hs pws thn tekmhriwneis ?

Panayota

JUNE1ST είπε...

Το κείμενο βρίσκεται στα τελικά του χτενίσματα. Η αργοπορία δεν οφείλεται σε χρονοβόρες αλλαγές, παρά στο να αποκρυσταλλωθεί, μέσω συζητήσεων και σχολίων όλων όσων συνδράμουν, μια βάση κοινών συνιστωσών. Ταυτόχρονα δουλεύονται τα επόμενα βήματα, όπως προτάθηκαν τις τελευταίες ημέρες, που θα διευκολύνουν τις κινήσεις μας.

Ολα όπως διαφαίνονται και από τη ροή των σχολίων, μας κατευθύνουν κατ'αρχάς προς την συλλογή υπογραφών και το άνοιγμα σε ευρύτερη βάση διαλόγου μέσω forum. Αν δείτε και το sidebar δεξιά στο ποστ, με τα σχετικά λινκς σε εφημερίδες, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Υγεία στην Ελλάδα είναι τραγική - από την ώρα τουλάχιστον που βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Καλή εβδομάδα σε όλους, και ευχόμαστε να προετοιμαστούμε όλοι κατάλληλα, ώστε να ακουστεί το μήνυμα δυνατά και καθαρά. Enough is enough! Σύντομα το "πώς" και "πότε". Ευχαριστούμε για την σταθερή, ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή και φυσικά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους.απο οτι ειδα το κειμενο ερχεται ολοταχως!το περιμενουμε πως και πως JUNE1ST! κατα τ'αλλα η υγεια μας ειναι να την κλαινε οι ρεγγες!σε λιγη ωρα θα ενημερωσω για τα σημερινα δρωμενα στον χωρο της υγειας,οπως τα καταγραφει ο τυπος.....

Ανώνυμος είπε...

Parakoloutho tis istoria edo kai ligo kairo & exo kanei kata kairous kanaduo sxolia sto original site tis amalias.
Ta THETIKA sxolia pou exo na kano:
1)To na uparxei toso diathesi kai energeia gia na veltiothoun ta pragmata ston xoro tis ugeias einai panta kalo
2)Opos anefera se alla sxolia mou, i sullogi upografon einai panta poio apotelesmatiki apo tin anonumi gkrinia se diafora blogs.
PAROLA AUTA
Ta ARNITIKA sxolia pou exo na kano:
1)Auta pou grafontai mexri stigmis sto pro-keimeno gia upografes einai tosa polla & genika pou den prokeitai na allaxoun tipota. To keimeno exei ligo polu oti prospathoun na kanoun oles oi kuverniseis mexri tora ston xoro tis ugeias kai apotuxan patagodos.
2)To na pistauei kaneis oti mporei na allaxei esto kai to paramikro sto xoro tis ugeias xoris na sumperilavei stin suzitisi ta armodia iatrika organa (iatrikous sullogous klp) einai aploiko & paidiko an oxi asteio.
3)To na xrisimopoieitai to onoma tis amalias se ola auta apo atoma pou den tin gnorisan pote xoris kamia episimi sugkatathesi apo tin oikogeneia einai lathos (an oxi paranomo).
PROTASI:
Opoiadipote protasi gia upografes tha prepei na einai apli, logiki, PRAKTIKI kai pano apo ola tha prepei na exei MIKRO OIKONOMIKO KOSTOS gia na pragmatopoiithei an thelei na exei esto kai tin paramikri pithanotita na ginei pragmatikotita. Eimai prothimos na suzitiso parapano an uparxei sovaro endiaferon.
Den tha upograpso tin parousa protasi giati tin vrisko ena polu megalo xasimo xronou.
Euxaristo
A greek doctor abroad

kwstask είπε...

εχω να σας μεταφερω ενα δυσαρεστο νεο:εφυγε το πρωι σε ηλικια 36 ετων ο δημοσιογραφος περικλης κουσουνιας χτυπημενος κι αυτος(οπως και πολλοι αλλοι,μονο τον ιουνιο)απο τον καρκινο....αλλο ενα θυμα στην "μαυρη" λιστα της καταραμενης αυτης αρρωστιας....καλο ταξιδι περικλη.....

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα συναδελφο στα περισσοτερα.Προσωπικα θα υπεγραφα το κειμενο αν γινοταν εστω και μια μικρη αναφορα στην αναγκαιοτητα για βελτιωση των αμοιβων των γιατρων του ΕΣΥ ειδικευομενων και ειδικων καθως και στην αμεση εφαρμογη της κοινοτικης οδηγιας για το ωραριο των γιατρων, που πηρε παραταση ενος ετους απο το υπουργειο, και κυριως στην αναγκαιοτητα προσληψεων νοσηλευτικου και παραιατρικου προσωπικου.Τα ζητηματα αυτα κακως παραλειπονται.
Κατα τα λοιπα πιστευω οτι το θεμα καλως απεξαρτηθηκε απο την Αμαλια και δοθηκε ενας πιο γενικος χαρακτηρας.Δεν ξερω αν η κινητοποιηση αυτη θα εχει αποτελεσμα,προσωπικα αμφιβαλω για καθε προσπαθεια που ξεκινα απο και καταληγει στην οθονη του υπολογιστη.Μακαρι να διαψευστω.
Οσον αφορα το θεμα των αλμπανηδων,επειδη δημοκρατικο ειναι να ακουγονται και αντιθετες αποψεις θα ηθελα να παραθεσω ενα κειμενο,επωνυμο,απο γιατρο που παρακολουθουσε την Αμαλια και περιεχεται στο blog της.
"O λόγος που καταθέτω τις απόψεις μου στο blog της Αμαλίας είναι ότι γνωρίζω αρκετά καλά την περίπτωση της ατυχης κοπέλας αλλά και γιατί πιστεύω ότι μια τραγωδία δεν πρέπει να οδηγεί σε δεύτερη (αποδιοπομπαία θύματα). Είμαι ειδικευόμενος Ορθοπαιδικός και συμμετείχα στο τελευταίο χειρουργείο της Αμαλίας, την απεξάρθρωση του πάσχοντος άκρου (δηλ υψηλό ακρωτηριασμό από τη ρίζα του μηρού). Το χειρουργείο πέτυχε, πλην όμως ήταν ήδη αργά για την άτυχη φίλη μας (είχε ήδη πνευμονικές μεταστάσεις). Νομίζω ότι δικαιούμαι να την λέω έτσι, πολύ περισσότερο από άλλους που δεν την γνώρισαν ποτέ, αφού επί ένα μήνα έζησα την αγωνία, στεναχώρια και πικρία της ιδίας, αλλά και της αδελφής και της μητέρας της. Ήταν τόσο τραγική η περίπτωση της που όταν έφευγε από το νοσοκομείο μου είπε «Επιτέλους γιατρέ θα βγώ για ένα καφέ», απαλλαγμένη από ένα σάπιο και άρχηστο πόδι.
Η Αμαλία ήταν πολύ άτυχη, όχι λόγω των κακών γιατρών που –ενδεχομένως- να συνάντησε, αλλά λόγω της φύσης της νόσου: Επασχε από λειομυοσάρκωμα μηρού (δηλαδή σάρκωμα προερχόμενο από λείες μυικές ίνες κυρίως από το τοίχωμα αγγείων). Τα σαρκώματα μαλακών μορίων αντιπροσωπεύουν <1% των κακοήθων νεοπλασιών, ενώ τα λειομυοσαρκώματα < 5% των σαρκωμάτων, είναι δε τα πλέον επιθετικά με θνησιμότητα > 60% (δηλαδή στην πλειοψηφία πεθαίνουν). Συνεπώς στην Αμαλία έτυχε ο λαχνός...
Οφείλω όμως να παραθέσω και την άποψη μου για την άδικη επίθεση εναντίον του κου Χρυσικόπουλου. Ουδείς νομίζω θα μπορούσε να διαγνώσει έναν όγκο ο οποίος δεν φαίνεται στην πλέον ευαίσθητη εξέταση, την μαγνητική τομογραφία (MRI). Πιθανόν ο κος Σαρμάς να διάβασε μεταγενέστερη MRI (του 2001, οπότε ο όγκος ήταν εμφανής) ή γνωρίζοντας πλέον τη διάγνωση να είπε ότι «ενδεχομένως να φαινόταν στις παλαιές εξετάσεις» ή και να περερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του. Πολλές φορές βλέπουμε μια φαινομενικά φυσιολογική εξέταση αλλά κρίνοντας απο την πορεία της νόσου (δηλαδή εκ του αποτελέσματος) και εστιάζοντας στην περιοχή της βλάβης που τώρα είναι ορατή, πιθανολογούμε ότι μπορεί και τότε να ήταν ορατή- αλλά αυτή είναι μετά Χριστόν προφητεία. Αν υπάρχουν παραλείψεις ή malpractice αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στην περίοδο μετά την διάγνωση της νόσου. Από την άλλη ο κος Χρυσικόπουλος εξάντλησε τα διαγνωστικά μέσα (ακτινογραφίες, αξονική, ηλεκτρομυογράφημα) και το κυριότερο παρέπεμψε σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων για ενδελεχέστερο έλεγχο. Εκτιμώ ότι αν ρωτήσεις 100 ορθοπαιδικούς για το λειομυοσάρκωμα οι 99 δεν ξέρουν να σου απαντήσουν. Μόνο εξειδικευμένοι γιατροί έχουν ‘αποψη επί του θέματος. Αλλά δυστυχώς η εξεργασία αποκαλύπτεται όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και είναι ορατή στον απεικονιστικό έλεγχο και όχι όταν εμείς το επιθυμούμε..
Γνωρίζω τον κο Χρυσικόπουλο, πάνω από μια 5ετία και διαβεβαιώνω ανεπιφύλακτα οτι πρόκειται για έναν πλέον ικανό, υπεύθυνο, αχρημάτιστο, συμπονετικό και επιστημονικώς άριστο ορθοπαιδικό με πολυετή καταξιωμένη πορεία στο χώρο της υγείας. Για να μην μακρυγορώ, προσφάτως χειρούργησε συγγενικό μου πρόσωπο με δύσκολη περίπτωση βλαισών μεγάλων δακτύλων. Νομίζω ότι η επίθεση εναντίον του είναι εξαιρετικά άδικη, ατυχής και οφείλεται στην παραπληροφόρηση (πιθανόν και από συναδέλφους...) και στο τεράστιο ψυχολογικό stress υπό τη σκιά του θανάτου.. Φυσικά και δεν μπορώ να κατηγορήσω την δυστυχισμένη Αμαλία η οποία έψαχνε να βρεί νόημα στην άδικη ασθένειά της, να κρατηθεί στην ζωή που στερήθηκε και να εκφράσει την πικρία και την οργή που ανάβλυζε μέσα της. Ούτε αμφιβάλλω ότι στον μακρύ Γολγοθά της συνάντησε τα κακώς κείμενα του Ε.Σ.Υ., κακούς συναδέλφους και ατυχείς χειρισμούς. Πλην όμως η φύση της νόσου ήταν τέτοια που και στα μεγαλυτερα ογκολογικά κέντρα του κοσμου, οι περισσότεροι καταλήγουν..
Καλή ανάπαυση Αμαλία και καλή δύναμη στους δικούς σου.."
Δεν γνωριζω αν τα πραγματα ειναι οντως ετσι,αλλα αν ειναι εστω και σε καποιο βαθμο δεν οφειλουμε και εμεις να ξανασκεφτουμε καποια πραγματα.Δεν εννοω βεβαια την εγκαταλειψη της προσπαθειας

paraxeno είπε...

Αχ γιατροί μας... πόσο χαίρομαι που ειδα τις συμβουλές σας και ελπίζω να τις λάβουν υπ όψιν τα παιδιά που δουλεύουν με τα κείμενα, πάντως για την αμοιβή των γιατρών αναφερόταν το πρώτο κείμενο που κυκλοφόρησε και φυσικά δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να μην θέλει γιατρούς και όποιους λειτουργούς υγειας καλά αμοιβόμενους ώστε να εχουν εκτός της ανθρωπιάς τους κι αλλο ενα κίνητρο για να κάνουν την δουλειά τους με μεράκι και όρεξη...

πείτε μας με λεπτομέρειες αν μπορείτε και θέλετε για προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν ίσως... ειναι καλό να βλέπουμε τα πράγματα και από τη δική σας μεριά ώστε να μην κάνουμε λάθη ούτε στις εκτιμήσεις μας ούτε στις κινήσεις που τυχόν ακολουθήσουν..

επίσης ο πρώτος γιατρός αναφέρεται σε απλά πράγματα που ίσως θα μπορούσαν πράγματι να γίνουν, προσωπικά δεν ειμαι γνώστης αλλά αν μας λέγατε συγκεκριμένα μερικά τα οποία θα μπορούσαν όντως να βελτιωθούν πιο εύκολα θα είναι πολύ σημαντικό, να τα γνωρίζουμε, και να τα ζητάμε κι εμείς με τη σειρά μας για εσάς για εμάς, ειτε μεσω τουτου του μπλογκ ειτε στις προσωπικές μας σελίδες....

το μόνο που δεν ξέρω αν ποτέ θα καταφέρουμε ειναι ορισμένες συνειδήσεις να αλλάξουν και συναδέλφων σας και νοσηλευτών και πολιτών...

τώρα όσον αφορά την Αμαλία σεβόμαστε πλήρως όλοι θαρρώ, την οικογένειά της και δεν σκοπεύουμε εδώ τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουμε το όνομά της ως βάση της όποιας συνέχειας...

Το θέμα ειναι η βελτίωση στον τομέα της Υγείας πλέον, μακάρι να είχαμε μαγικό ραβδί να εξαλείψουμε τις ασθένειες ιδίως τις σύγχρονες μάστιγες που γινονται όλο και πιο ύπουλες και "πολύμορφες"...

σε αυτό ειστε οι σύμμαχοι όλου του κόσμου... αρκεί το σύστημα να σας επιτρέπει κι εσάς να κάνετε πράξη τη σπουδή σας παραμένοντας άνθρωποι και ζώντας αξιοπρεπώς όπως πρέπει σε όλους...

καλό κουράγιο στο λειτούργημά σας... και προσωπικά χαίρομαι να σας εχουμε και εδώ στο πλευρό μας... ολοι μαζί αν συνεργαστούμε σωστά ίσως καταφέρουμε εστω τα ελάχιστα...

Aphrodite είπε...

@ανώνυμε greek doctor abroad,

"Den tha upograpso tin parousa protasi giati tin vrisko ena polu megalo xasimo xronou."

Δεκτόν και σεβαστόν.

Καταλαβαίνετε ότι το ίδιο χάσιμο χρόνου είναι να σας διαβάζουμε και να σας απαντούμε, αλλά να που το κάνουμε!

Μάλλον δεν θα μας έχετε διαβάσει πολύ προσεκτικά, if I may...

Που σημαίνει ότι πριν απορρίψουμε την ενασχόλησή σας με τη διαμαρτυρία μας, οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε μερικά σημεία. Κι ύστερα πράττετε κατά συνείδησιν.

1. "Auta pou grafontai mexri stigmis sto pro-keimeno gia upografes einai tosa polla & genika pou den prokeitai na allaxoun tipota. To keimeno exei ligo polu oti prospathoun na kanoun oles oi kuverniseis mexri tora ston xoro tis ugeias kai apotuxan patagodos.

Είναι όσα ακριβώς χρειάζονται για να καλύψουν τους βασικούς τομείς στους οποίους χωλαίνει το σύστημα. Φυσικά και είναι γενικά, γιατί ο σκοπός δεν είναι να ψηφίσει ο κόσμος έτοιμες και εξειδικευμένες λύσεις που τις ετοιμάζουμε εμείς (ως τι καλέ μου? Ως γενικά κι αόριστα "μπλόγκερς"?!), αλλά να δει ότι ορίστε, αυτά είναι τα επείγοντα που πρέπει να ξεκινήσουν να λύνουν.

Οι κυβερνήσεις έχουν προσπαθήσει να τα πιάσουν απ'έξω-απέξω, αποσπασματικά, με καθαρά κομματικά κριτήρια, κι επίσης συνδυαστικά με ένα κάρο άλλα ζητήματα της πολιτικής τους. Και φυσικά πάντοτε έκαναν πίσω λόγω πολιτικού κόστους. Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων, οργανισμών και εταιρειών εκεί έξω, σχετικότατων και ικανότατων, που μπορούν κάλλιστα να στήσουν ένα οόκληρο τέτοιο σύστημα.

Τα βήματα τα ξέρουν και το έχουμε ξαναπεί, άντε να τους ενημερώσουν και για κάποια καλύτερη εξέλιξη που συμβαίνει σε άλλες χώρες (μια ματιά σε Αγγλία και Αμερική π.χ. και προσαρμογή των καλύτερών τους σημείων στη δική μας πραγματικότητα, θα μπορούσε να αποτελέσει "πιλότο" για να στηθεί πάνω του μεγάλης εμβέλειας και διαρκούς υποστήριξης πρόγραμμα).

Πολιτική βούληση χρειάζεται. Κι αυτό και μόνο είναι το γιατί απέτυχαν so far.

------------------

2)To na pistauei kaneis oti mporei na allaxei esto kai to paramikro sto xoro tis ugeias xoris na sumperilavei stin suzitisi ta armodia iatrika organa (iatrikous sullogous klp) einai aploiko & paidiko an oxi asteio.

Το να πιστεύει κανείς ότι μια τέτοια κίνηση ΟΦΕΙΛΕΙ να συμπεριλάβει στη συζήτηση και τα αρμόδια ιατρικά όργανα (ιατρικούς συλλόγους κτλ), μάλλον καταδεικνύει το απλοϊκόν και παιδικόν, αν όχι αστείο, της σκέψης. Τελεία.

Ξαναδιαβάστε αν έχετε την καλωσύνη, αν όχι όλο το μπλογκ με τη δουλειά τόσων ανθρώπων, τα σχόλια με το άβατάρ μου πιο πάνω, τα επεξηγώ εκεί.

-------------

3)To na xrisimopoieitai to onoma tis amalias se ola auta apo atoma pou den tin gnorisan pote xoris kamia episimi sugkatathesi apo tin oikogeneia einai lathos (an oxi paranomo).

Ακόμη εκεί είστε?

(ξαναδιαβάστε τα σχόλια όλης της ομάδας και του Jun1st...!!!)

Από την άλλη, δε μπορούμε να εμφανιστούμε ξεκούδουνα, "Γειά σας, κάνουμε κάτι επειδή μας τη βάρεσε, και βάλτε και μια τζίφρα παρακαλούμε". Κάτι μας έκανε να ασχολούμαστε τόσοι άνθρωποι τόσο καιρό. Ψέμματα θα πούμε δηλαδή?

Το είπαμε, το γράψαμε, το "Για την Αμαλία" γίνεται σιγά-σιγά "Για την Υγεία".

-------------

"PROTASI:

Opoiadipote protasi gia upografes tha prepei na einai apli, logiki, PRAKTIKI kai pano apo ola tha prepei na exei MIKRO OIKONOMIKO KOSTOS gia na pragmatopoiithei an thelei na exei esto kai tin paramikri pithanotita na ginei pragmatikotita. "

Οποιαδήποτε πρόταση για υπογραφές για την Υγεία στην Ελλάδα, οφείλει να είναι απλή ναι, λογική ναι, αλλά πάνω από όλα σύνολο βασικών ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ για να αναλάβει η Πολιτεία το πώς θα τα διευθετήσει.

Μια που είστε και γιατρός, θα έρθω στο ιατρείο σας π.χ. και θα σας πω το πρόβλημά μου, με τη δική μου γλώσσα, χωρίς καν ιατρικούς όρους αν δεν τους κατέχω.

Θα σας πω όμως και ποιό είδος θεραπείας πρέπει να ακολουθήσετε?

THAT'S YOUR JOB!!!

(άστε που το κριτήριο ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ δεν πρέπει να είναι το κόστος, αλλά η αποτελεσματικότητα).

Ακόμη, με το θέμα του μικρού οικονομικού κόστους, φυσικά και έχει περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί έτσι.

Αλλά με αυτές τις πρακτικές καταλήξαμε εδώ, εν έτει 2007 να ζούμε στη Μπανανία του Ε.Σ.Υ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζί και τα παρελκόμενα ασφαλιστικά θέλουν αναδιάρθρωση εκ βάθρων, χρονοβόρες και ακριβές διαδικασίες, που όμως μόνον έτσι θα πετύχουν.

Δε διορθώνεται το καρκίνωμα με χανζαπλάστ...

------------

"Eimai prothimos na suzitiso parapano an uparxei sovaro endiaferon."

Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει σοβαρότατο ενδιαφέρον, να σας ακούσουμε και να συνδράμετε, όσο διατηρείτε την καλή σας πρόθεση.

Αλλά στα επιχειρήματα που παραθέσατε, οι απαντήσεις υπήρχαν ήδη από πριν, και ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε ήταν να συνοψιστούν to get them out of the way. Αρα τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε σε καθαρή σελίδα.

Οπως καταλάβατε, δε θέλουμε την υπογραφή σας, κι ας μετράει η κάθε μία. Υπογραφές θα μαζευτούν πολλές. Τις προτάσεις σας και την κρίση σας (ειδικά λόγω επαγγελματικής σας πείρας αν όντως είστε γιατρός) θέλουμε.

Και είμαστε όλο αυτιά!
:)

Aphrodite είπε...

@ανώνυμε,

(τουλάχιστον ας βάζατε όλοι οι ανώνυμοι κάποιο γράμμα, αρχικά, νικ, μια ένδειξη να ξέρουμε σε ποιούς απευθυνόμαστε...)

"...Προσωπικα θα υπεγραφα το κειμενο αν γινοταν εστω και μια μικρη αναφορα στην αναγκαιοτητα για βελτιωση των αμοιβων των γιατρων του ΕΣΥ....

Μα το πρώτο κιόλας βασικό αίτημα αφορά σε αυτό ακριβώς!!! Ξαναδιαβάστε το παρακαλώ στο ποστ:

1. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει το φακελάκι και η ανισότητα στην αντιμετώπιση των ασθενών (βελτίωση αμοιβών ιατρικού / παραϊατρικού προσωπικού, καλύτερη οργάνωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών τοσο για τον ασθενή όσο και για το προσωπικό).

Εξειδικευμένα αιτήματα είναι θέμα των αρμοδίων οργάνων του κλάδου κι όχι της συλλογής υπογραφών. Δεν επιτρέπεται να υποκαταστήσουμε θεσμούς ή συνδικαλιστικά όργανα.

-------------

"... και κυριως στην αναγκαιοτητα προσληψεων νοσηλευτικου και παραιατρικου προσωπικου."

Το τρίτο αίτημα περιλαμβάνει ΚΑΙ αυτό ακριβώς, ξαναδιαβάστε το αν έχετε την καλωσύνη:

3. Να γίνεται έγκαιρη και αδιάλλειπτη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία, να στελεχωθούν οι ανεκμετάλλευτες νοσοκομειακές μονάδες, να ενισχυθεί το προσωπικό όπου χρειάζεται, να εξοπλιστούν επαρκώς τα νοσοκομεία / κέντρα υγείας με σύγχρονα μηχανήματα και ν’αυξηθεί ο αριθμός των κλινών (δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης), ακόμη κι αν αυτό απαιτεί χτίσιμο νέων μονάδων.

Πιστεύω να σας καλύψαμε!

Aphrodite είπε...

YΓ-

για αυτό που λέτε "Οσον αφορα το θεμα των αλμπανηδων,επειδη δημοκρατικο ειναι να ακουγονται και αντιθετες αποψεις θα ηθελα να παραθεσω ενα κειμενο,επωνυμο,απο γιατρο που παρακολουθουσε την Αμαλια και περιεχεται στο blog της."

Το μπλογκ της Αμαλίας το διαβάζουμε πολύ προσεκτικά. Είμαστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει από πλευράς θιγόμενων ιατρών και υποστηρικτικών ασθενών, και δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι τιμούμε τους γιατρούς που τιμούν το λειτούργημά τους και δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Τι περιμένατε να λέγαμε δλδ, ότι οι βλαισοί δεν είναι το ίδιο με το λειομυοσάρκωμα, ότι στην καριέρα του ο συγκεκριμένος αλλά και οι άλλοι έχουν ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης τόσο %, και αποτυχούς τόσο%, ότι λούζεται κάποιος από αυτούς μαύρο χρήμα ή φοράει φωτοστέφανο, ή μήπως να εξαπολύαμε κρυφές κάμερες σε όλα τα ιατρεία της επικράτειας να παρακολουθούμε κάθε γιατρό?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ, με γιατρούς εγκλωβισμένους στο σαθρό αυτό κατα-μπλεγμένο σύστημα (που τους βάζει φραγμούς, στην πλειονότητα των περιστατικών που τα πράγματα βαίνουν κακώς) αλλά και τους παρέχει άλλοθι (στις εξώφθαλμες περιπτώσεις που συναντούμε όλοι μας). Γι'αυτό και δεν το προσωποποιήσαμε ποτέ το θέμα.

Είναι σημεία καλυμμένα ήδη σε ποστς και σχόλια σχοινοτενώς.

Ανώνυμος είπε...

Ενα πολύ μεγαλο μπράβο και ένα ακόμα πολύ μεγαλύτερο ευχαριστώ που επιτέλους κάποιος ασχολείτε με τον πόνο του άλλου.Η μητέρα μου είναι άρρωστη εδώ και 15 χρόνια με σκλήρυνση κατά πλάκας και για μία αναπηρική σύνταξη την ταλαιπωρούν εδώ και πόσο καιρό...Της ζητούν αποδεικτικά της ασθένειας της και οτι δεν είναι θεραπευμένη....Μακάρι να ήταν υγειής και τα λεφτά σας κύριοι χάρισμα σας...Υπήρξε και θύμα λάθος διάγνωσης, υπήρξε και θύμα κοινωνικού ρατσισμού...Μπορεί η περίπτωση της να μην είναι τόσο σοβαρή όσο της Αμαλίας νιώθω όμως οτι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνες μας...Και παλι σας ευχαριστώ.

Giannis123 είπε...

Φίλοι γιατροί,
πάρτε ένα ψευδώνυμο να μπορούμε να συζητάμε.
Προτιμάτε να σας λέμε "ανώνυμε 7:35μ.μ.";...........

Κατα τη γνώμη μου τα προβλήματα της κοινωνίας μας συνοψίζονται στα εξής:
Βελτίωση της ΠΑΙΔΕΙΑς
Κατάργηση του ΡΟΥΣΦΕΤΙού
Πάταξη της ΔΙΑΦΘΟΡΑς
και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.

Μ' αυτή τη σειρά.

Οποιαδήποτε δράση προς αυτή την κατεύθυνση είναι επ' ωφελεία της κοινωνίας δηλαδή όλων μας.
Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχους προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όλα τ' άλλα περι αοριστιών, γενικοτήτων κ.λ.π. είναι δικαιολογίες για να απαξιωθεί αυτή η κίνηση.
Όποιον δεν του αρέσει δεν υπογράφει.
Δεν βλέπω όμως και καμμιά πρωτοβουλία από τα συλλογικά όργανα των γιατρών.
Παράδειγμα: Κατάργηση των χορηγιών στα Ιατρικά συνέδρια.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουν οι Ιατρικοί σύλλογοι μόνοι τους. Έχει κανείς τα κότσια να το κάνει.
Ασχοληθήτε λοιπόν πρώτα με τα του οίκου σας και αφήστε εμάς να ζητάμε "γενικότητες" από την Πολιτεία.

kwstask είπε...

καλημερα σε ολους.η αφροδιτουλα με καλυψε πληρως...μαρια νερινη να ξερεις κατι:σιγουρα δεν εισαι μονη σου!ειμαστε κι εμεις εδω και αγωνιζομαστε για ολους,μαζι κι εσενα! αν χρειαστεις κατι και μπορουμε να βοηθησουμε,με οποιονδηποτε τροπο,μη διστασεις να μας το πεις.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό και χαίρομαι για την πρωτοβουλία που αναλάβατε (αν και στενοχωριέμαι για τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που διάβασα σε κάποια σχόλια). Ήθελα να ρωτήσω μόνο το εξής:

Όταν μαζευτούν οι υπογραφές και αποσταλεί το κείμενο στους αρμόδιους, ποιά θα είναι η γενική υπογραφή που θα το συνοδεύει; (π.χ. "Έλληνες bloggers", "φίλοι της Αμαλίας", κλπ).

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί κάπου η ερώτηση μου.

pølsemannen είπε...

@ ανώνυμο 19 Ιούνιος 2007 3:26 μμ

Η γενική υπογραφή;

Εγώ θα πρότεινα η γενική υπογραφή να είναι κάτι σαν "Έλληνες Πολίτες" ή κάτι εξ' ίσου γενικόλογο όπως "Χρήστες του Ε.Σ.Υ.".

Για το 95% του Ελληνικού πληθυσμού οι μπλογκερς είναι κάτι πλάσματα με τρία κεφάλια και έξι πόδια.

Η δε τίτλος "Φίλοι της Αμαλίας" είναι υπερβολικός και τέλος πάντων πρέπι να αφεθεί το ονομά της κοπέλας να ηρεμήσει και αυτό.

kwstask είπε...

υποπτος θανατος στο αττικο νοσοκομειο:δειτε το στο υποπτος θανατος στο αττικο νοσοκομειο

kwstask είπε...

δειτε κι αυτο:αγιος σαββας-sos!ως και τρεις μηνες περιμενουν καρκινοπαθεις για χειρουργειο!δειτε το στο αγιος σαββας-sos!μεχρι και 3 μηνες περιμενουν καρκινοπαθεις για χειρουργειο!

Ανώνυμος είπε...

Το κειμενο προς υπογραφη μπορει θεωρητικα να τα καλυπτει ολα,εξακολουθει ομως να λεει το αυτονοητο,αυτο δηλαδη που καθε ηγεσια του υπουργειου υγειας, και κυριως το σημερινο,αλλα και καθε λογικος ανθρωπος,ευαγγελιζεται.Αν πατε το κειμενο στον υπουργο,ειμαι βεβαιος οτι θα συμφωνησει μαζι σας και θα το υπογραψει.Το ιδιο θα κανουν και οι ηγεσιες των ιατρικων συλλογων και οι περισσοτεροι γιατροι,ακομα και οι "φακελλακηδες".Στο τελος θα εχετε μαζεψει ενα σημαντικο αριθμο υπογραφων,αν πατε καλα οργανωτικα και τελικα δεν φαγωθειτε μεταξυ σας,ανθρωπων που επιθυμουν ή ισχυριζονται οτι επιθυμουν το αυτονοητο,δηλαδη καλο επιπεδο δημοσιας υγειας για το αυτονοητο.Νομιζετε οτι ετσι θα εχετε καταφερει κατι;Λιγοτερα απο οτι ο Χριστοδουλος με τις ταυτοτητες.Και να φανταστειτε οτι αυτος απαιτουσε κατι συγκεκριμενο,ενω εσεις κατι γενικο και αυτονοητο σε ολους.Που θελω να καταληξω:με συλλογη υπογραφων και ηλεκτρονικα μανιφεστα αυτονοητων πραγματων δεν θα υπαρξει κανενα αποτελεσμα επι της ουσιας.Στο τελος θα μεινει μονο ενας αριθμος υπογραφων,οπου μπορει να συμπεριλαμβανονται και αυτες του Αβραμοπουλου,του Καραμανλη,της Νατασας Καραμανλη και του Παπανδρεου,αλλα η κατασταση στο ΕΣΥ θα ειναι η ιδια.Γιατι;
Γιατι κεντρικη στρατηγικη καθε μα καθε κυβερνησης ειναι να διαλυσει και να απαξιωσει το ΕΣΥ προς ωφελος των trust της ιδιωτικης υγειας.Αυτος ειναι ο πυρηνας του προβληματος.Η εκαστοτε ηγεσια του υπουργειου γνωριζει πολυ καλα το προβλημα και πως θα το επιλυσει.Το αποφευγει ομως γιατι ετσι αποφευγει να δωσει αξιοπρεπεις αμοιβες στους γιατρους αφενος και αφετερου υποθαλπτοντας το φακελλακι σπρωχνει τον κοσμο στα ιδιωτικα καθως εκει θα πληρωσει αλλα θα εχει και ανθρωπινες συνθηκες νοσηλειας.Μην εκπλησεστε λοιπον που τοσες κλινες και μαλιστα ΜΕΘ παραμενουν κλειστες και τοσο απαραιτητο ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο δεν προσλαμβανεται.Οσο για αυτα που λετε για τις προμηθειες σκεφτειτε ποσοι πλην των γιατρων,και μαλιστα υψηλα ισταμενοι εχουν γινει βαθυπλουτοι απο μιζες.Δυστυχως ο ελληνικος λαος αντι να δει ολα τα παραπανω και να στειλει ολους αυτους τους κυριους εκει που τους πρεπει,κοιταει το δεντρο και οχι το δασος.Παρασυρεται απο τα ΜΜΕ,που και αυτα τη δουλεια των εκαστωτε κυβερνησεων κανουν,και κατηγορει το ΕΣΥ και τους λειτουργους του για ατυχη συμβαματα οπως της Αμαλιας.Δεν σας φαινεται τουλαχιστον περιεργο οτι παρα τα χαλια της δημοσιας υγειας ο σημερινος υπουργος θεωρειται επιτυχημενος και κυριος υποψηφιος για την πρωτια στην Α' Αθηνας, ενω ο προηγουμενος εγινε δημαρχος Αθηναιων;Φυσικα, γιατι για τα χαλια της υγειας δεν φταινε οι πολιτικες ηγεσιες αλλα οι κακοι γιατροι του ΕΣΥ,οπως τα παρουσιαζουν καναλια και εφημεριδες.Φυσικα φταινε και οι επιορκοι γιατροι,αλλα φοβαμαι οτι η κυρια ευθυνη ειναι της πολιτειας.
Οσο για τον κ.Κρογια,το θεωρω τουλαχιστον θρασος,οργανωμενο στελεχος του ΠΑΣΟΚ να ερχεται υποκριτικα και να "αγωνιζεται" για τη δημοσια υγεια,οταν το κομμα του στην περιοδο 93-2004 εκανε οτι μπορουσε για να διαλυσει το ΕΣΥ και να το παραδωσει στους ιδιωτες.Εσυ Γιαννη που εισαι και πατριωτης μου απο τη Θεσσαλονικη,θυμισε στον κ.Κρογια για ποσο διαστημα εμενε κλειστο ή υπολειτουργουσε το Παπαγεωργιου μεχρι να εδραιωθει καλα το Διαβαλκανικο.Ο δε ιδιοκτητης του ειναι ή δεν ειναι μελος του κομματος του κ.Κρογια και μαλιστα στα εγκαινια του ηταν ή δεν ηταν παρον το μισο τοτε υπουργικο συμβουλιο με πρωτο το συγχωρεμενο το Γιαννοπουλο;Αυτα τα λεω γιατι η υποκρισια και η ληθη περισευουν σ'αυτη τη χωρα.
Προσεξτε λοιπον τι ψηφιζετε και ποιους χειροκροτειτε και οι υπογραφες ερχονται μετα.Αυτα τα λεω πρωτα για μενα και μετα για ολους εσας.Και κατι τελευταιο,ειμαι ειδικευομενος γιατρος δημοσιου νοσοκομειου και δεν υπηρξα ποτε ψηφοφορος του ΚΚΕ αλλα του ΠΑΣΟΚ για λογους μαλλον συναισθηματικους.Τουλαχιστον βλεποντας την καταντια γυρω μου προσπαθω να μην ειμαι υποκριτης και να ειμαι οσο μπορω πιο σωστος για τον αρρωστο και για τη δικια μου συνειδηση.

Ανώνυμος είπε...

PROS AFRODITI:
Agapiti Afroditi & parea:
Emmeno sta sxolia pou ekana xtes, idiaitera sta 2 prota:
1)Einai gnosto oti prepei na allaxoun polla pragmata stin ugeia, (isos ta panta). H dikia mou proseggisi & protasi einai ligo poio praktiki: Den pisteuo oti kapoies upografes (oses & an einai) mporoun na allaxoun tosa polla pou zeitate se sxetika suntomo xroniko diastima kai giauto tha estiaza se auto pou nomizo oti einai to poio sumantiko & epeigon ston elliniko xoro ugeias to cancer care kai einai alloste kai to poio sxetiko stin periptosi tis Amalias.
H protasi mou enai idiaitera apli & tha zitousa na ginei nomos stin ellada auto pou ginetai se kathe xora tis dusis pou exei sustima ugeias pou thelei na sevetai ton eauto tou:
Kathe arrostos me karkino i uponeia karkinou tha prepei na exetazetai se combined clinics & oxi apo ton opoiondipote iatro. Autes einai klinikes opou sto idio domatio vriskontai iatroi diaforon eidikotiton px xeirourgos/ ogkologos klp kai oloi mazi apofasizoun ti einai to kalutero gia auto ton arrosto.
Mporeite na to epekteinete kai na valete xroniko orio se auto opos px stin brettania opou vriskomai opou kathe arrostos prepei na exetastei mesa se 2 evdomades apo tin parapompi tou.
POLU SHMANTIKO: Gia kathe kathisterisi, einai nomika upeutheino to nosokomeio kai oxi o sugkekrimenos iatros.
Ta pleonektimata einai polla:
Auti i omada vlepei mono karkinopatheis kai apokta megali empeiria kai o kathe arrostos den tha teixei ston opoiodipote iatro pou oso kalos kai an einai mporei na vlepei elaxista apo auta ta peristatika ton xrono. Akoma einai isos mia monadiki eukairia na exafanistei to fakellaki.
Apo oso gnorizo stin ellada auto den ginetai sustimatika gia ton kathe karkinopathi alla mono se sugkekrimenes periptoseis kai isos oxi se ola ta nosokomeia kai otan ginetai, i epikoinonia metaxu ton iatron autis tis omadas den einai aparaitita panta idaniki.

Fusika to parapano den simainei oti & ola ta alla pou zitatai sto keimeno den xoran veltiosi kai o tropos pou tha to evaza sto keimeno einai px:
Theloume auto..... alla nomizoume kai oti uparxoun kai polloi alloi tomeis pou xreiazontai amesi veltiosi px......
2)Den eipe kaneis oti se auti tin kinisi OFEILETAI na sumperilavetai kai ta armodia organa ton iatron (px iatrikous sullogous klp) alla vrisko oti se opoiodipote tomea (oxi mono ugeia)den einai eukolo (den ginetai) na allaxeis otidipote an den sumperilaveis kai ton amesa endiaferomeno (ektos an apeutheinesai se atoma kato tis ilikias ton 10) kai an mi ti allo prepei na deixeis oti ekanes prospatheia gia auto (asxeta an o allos endiafertheike i oxi).

3)Telos oson afora to oikonomiko, nomizo oti mperdepses ta logia mou:
den eipe kaneis oti i kaluteri therapeia einai kai i poio ftini ( den anaferthika pouthena se therapeies) alla an vretheis mprosta se enan politiko kai tou zitas kati, einai polu poio pithano na fugeis me apotelesma an zeitas kati ftino.
Kleinontas, den nomizo oti to keimeno sas einai lathos i kako, alla sunexizo na piteuo oti den tha kataferei tipota.
Elpizo na vgo lathos
Elpizo na voithisa
Kali tuxi kai tha parakoloutho me endiaferon to blog opote mporo

A greek doctor abroad

kwstask είπε...

απο εμενα την καληνυχτα μου σε ολους. καληνυχτα αθηνουλα,αφροδιτουλα,παραξενουλι, καζουμακι και jyne1st(περιμενουμε ανυπομονα το κειμενο..).τα λεμε αυριο....

Aphrodite είπε...

Παρ'όλο που θα θέλαμε να βάλουμε στα λινκς τον φάκελο του ΒΗΜΑΤΟΣ, για το οποίο μας πληροφόρησε πιο πάνω ο Τάκης Αλεβαντής:

"Διαβάστε τον Φάκελο με τίτλο Στην Εντατική - Πως το ΕΣΥ αργοπεθαίνει, στο σημερινό ΒΗΜΑ (16/6/2007). Κάθε περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το «γιατί» νομίζω πως περιτεύει.

16 Ιούνιος 2007 10:43 πμ",

δεν το παραθέτουμε, μια και ΤΟ ΒΗΜΑ διαθέτει την Κυριακάτικη έκδοσή του δωρεάν στον διεύθυνση: To BHMA on line, αλλά την καθημερινή του έκδοση, την οποία έχει στην διεύθυνση: TO BHMA σε pdf, χρειάζεται να εγγραφείτε για να την διαβάσετε.

Η εγγραφή είναι δωρεάν προς το παρόν (περίοδος γνωριμίας), οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρ'όλ'αυτά, δεν θέλουμε να δημοσιεύσουμε υλικό το οποίο η ίδια η εφημερίδα δεν επιθυμεί να αναρτήσει δημόσια, με τον ίδιο τρόπο όπως το Κυριακάτικό της φύλλο.

Προτείνουμε να εγγραφείτε και να μπείτε στο φύλο της 16ης Ιουνίου, για μια ακόμη πληρέστερη εικόνα του τι συμβαίνει στον χώρο της Υγείας (και να φρίξετε!)

Aphrodite είπε...

@greek doctor from abroad:

Αυτά περιμέναμε και σε ευχαριστούμε, τα ξαναγράφω για να επικεντρωθούν οι φίλοι που μας διαβάζουν. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να μας διευκρινήσεις κι άλλους τομείς, ευχαρίστως θα τα συμπεριλάβουμε μαζί με ό,τι μας έχουν στείλει στα σχόλια οι φίλοι στο επόμενο ποστ περί petition.

"Kathe arrostos me karkino i uponeia karkinou tha prepei na exetazetai se combined clinics & oxi apo ton opoiondipote iatro. Autes einai klinikes opou sto idio domatio vriskontai iatroi diaforon eidikotiton px xeirourgos/ ogkologos klp kai oloi mazi apofasizoun ti einai to kalutero gia auto ton arrosto.

Mporeite na to epekteinete kai na valete xroniko orio se auto opos px stin brettania opou vriskomai opou kathe arrostos prepei na exetastei mesa se 2 evdomades apo tin parapompi tou.

POLU SHMANTIKO:

Gia kathe kathisterisi, einai nomika upeutheino to nosokomeio kai oxi o sugkekrimenos iatros.

Ta pleonektimata einai polla:

Auti i omada vlepei mono karkinopatheis kai apokta megali empeiria kai o kathe arrostos den tha teixei ston opoiodipote iatro pou oso kalos kai an einai mporei na vlepei elaxista apo auta ta peristatika ton xrono. Akoma einai isos mia monadiki eukairia na exafanistei to fakellaki.

Apo oso gnorizo stin ellada auto den ginetai sustimatika gia ton kathe karkinopathi alla mono se sugkekrimenes periptoseis kai isos oxi se ola ta nosokomeia kai otan ginetai, i epikoinonia metaxu ton iatron autis tis omadas den einai aparaitita panta idaniki."

Aphrodite είπε...

ΥΓ1- για το κομμάτι στο οποίο γράφεις

"... alla vrisko oti se opoiodipote tomea (oxi mono ugeia)den einai eukolo (den ginetai) na allaxeis otidipote an den sumperilaveis kai ton amesa endiaferomeno (ektos an apeutheinesai se atoma kato tis ilikias ton 10)",

να διευκρινήσουμε κάτι: οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είμαστε εμείς ως ασθενείς, ή μέλη της οικογένειάς μας, φίλοι, γνωστοί κτλ, ή εμείς ως πολίτες που σερβιριζόμαστε αυτό το απαράδεκτο σύστημα υγείας. Ουδέποτε μιλήσαμε εξ ονόματος ιατρικού κλάδου.

Μην τα συγχέουμε.

Από εκεί συσπειρωθήκαμε και χρησιμοποιήσαμε την ιδιότητά μας ως μπλόγκερς για να βγει η φωνή μας μέσω του συγκεκριμένου μέσου, ξεκίνησε η διαμαρτυρία και στην πορεία την αγκάλιασαν και τόσοι άνθρωποι παγκοσμίως, είτε είναι μπλογκερς είτε ιστολόγοι είτε άσχετοι με το διαδίκτυο.

Τα έχουμε ξαναγράψει σε ποστς και σε σχόλια, αλλά τα λέμε άλλη μία φορά, προς επίλυση κάθε απορίας.

Aphrodite είπε...

@αa greek doctor abroad,

"...Kleinontas, den nomizo oti to keimeno sas einai lathos i kako, alla sunexizo na piteuo oti den tha kataferei tipota.
alla sunexizo na piteuo oti den tha kataferei tipota."

@δημήτρης,

"...Που θελω να καταληξω:με συλλογη υπογραφων και ηλεκτρονικα μανιφεστα αυτονοητων πραγματων δεν θα υπαρξει κανενα αποτελεσμα επι της ουσιας"

Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι να αλλάξει μια ρημαδοκατάσταση στη μικρή μας Ελλαδίτσα, πόσο μάλλον στον κόσμο όλο.

Αλλά υπάρχει μια ηθική διάσταση στο θέμα:

"The saying goes, the silence of good people is worse than the actions of bad people".

Δεν το έχω πει εγώ, αλλά η Zoya, εκπροσωπος της Revolutionary Association of the Women Of Afghanistan (RAWA).

Ολες οι αλλαγές δε συμβαίνουν εν μία νυκτί. Αλλά κάποια στιγμή συμβαίνουν.

Κι αυτό μας κάνει να θέλουμε να είμαστε μέρος της μαγιάς που θα οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση, κι ας είμαστε μόλις ή μόνο ένα μικρό λιθαράκι.

Αυτό είναι όλο.

Οπως κι εσείς έχετε το δικαίωμα να μην υπογράψετε και να προδικάζετε την αποτυχία του εγχειρήματος, επιτρέψτε και σε μας το δικαίωμα στο να παλεύουμε με όποιον τρόπο έχουμε στα χέρια μας για το αντίθετο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

kwstask είπε...

δρομο καιτιο ωρα μηδεν.σε αποθηκη ασθενων τεινει να μετατραπει καταγγελουν οι εργαζομενοι!

kwstask είπε...

για να δειτε το ρεπορταζ για το δρομοκαιτιο καντε κλικ στην επιλογη ελλαδα!

kwstask είπε...

ρε παιδακια το κειμενο ποτε θα το δουμε?αυριο ο μηνας εχει 21.στις 25 πρεπει να δημοσιευτει.κατι αλλο:η κινιτοποιηση θα γινει μονο μεσω ιντερνετ η και με εξορμηση σε σταθερα σημεια?και αν γινει και με σταθερα σημεια,πως θα συγκεντρωσουμε τις μαζεμενες υπογραφες?

Giannis123 είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δημήτρη.
Το πρόβλημα τελικώς είναι πολιτικό.
ΟΧΙ κομματικό.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις.......
Το ξαναλέω:
ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις φτιάχνουν μέχρι ένα σημείο.
Ίσα ίσα να μην πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στο δρόμο.
Όποιος θέλει παραπάνω θα πρέπει να τα ακουμπήσει στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ φορέα.
Σε κάτι Αποστολόπουλους που όπως είπε και ο Δημήτρης έβαλαν την τότε κυβέρνηση να κρατά ένα Ιατρικό κόσμημα (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - ΔΩΡΕΑ των ΚΥΡΙΩΝ αδελφών Παπαγεωργίου) κλειστό, μέχρι να λειτουργήσει το Διαβαλκανικό """"Νοσοκομείο"""".
ΝΑΙ αυτή η ξεφτίλα έγινε επί υπουργίας του αείμνηστου και κατά τα άλλα συμπαθούς Βαγγέλη Γιαννόπουλου.
Αλλά και για τον πρώην υπουργό και νυν δήμαρχο ακούστηκαν κάτι "παράξενα" μετά την εκλογή του φυσικά, γιατί έχει "διακομματική υποστήριξη".
Τώρα θυμήθηκα και το θέμα της "βοήθειας" προς τους πληγέντες από διάφορες θεομηνίες, εμφυλίους κ.λ.π.
Πριν 1.5 χρόνο ο παιδίατρος μας λέει ότι ο μικρός μας γιος καλό θα ήταν να κάνει ένα εμβόλιο μηνιγγίτιδας, νέο, το οποίο δεν καλύπτεται προς το παρόν από τα ασφαλιστικά ταμεία. (Τα εμβόλια για παιδιά που θα ενταχθούν στη λίστα του εθνικού εμβολιασμού συνήθως εγκρίνονται και καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία 6 με 8 μήνες μετά την εμφάνιση τους στην Ελληνική αγορά. Προσέξτε: στην Ελληνική και όχι στην παγκόσμια).
Το συζητάμε με τη σύζυγο, λέμε πρέπει να γίνει το εμβόλιο. Περιμένεις 6 μήνες την έγκριση, ή ακουμπάς το 50άρικο τώρα;
Όσοι γονείς μπορούν να κόψουν κάτι άλλο το δίνουν το 50άρικο, μη θέλοντας να αφήσουν την παραμικρή πιθανότητα να πάθει κάτι το παιδί τους αυτό το 6μηνο.
Εγώ που έχω 3 παιδιά ακούμπησα 150.
Και πάρα πολλοί άλλοι γονείς σαν και μένα.
Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα και ακούω στο Ραδιόφωνο διαφήμιση των Γιατρών.........τάδε....... με ή χωρίς σύνορα δε θυμάμαι: "Με 10 € εξασφαλίζετε πόσιμο νερό σε 1000 παιδιά για ένα μήνα στο Μαλάουι. Με 30 € εμβολιάζετε 100 παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας, κ.λ.π.
Όπα! τι γίνεται εδώ ρε μεγάλε;
Εγώ για 3 παιδιά χρειάζομαι 150€!
......άρα ..... η ζωή του κανακάρη μου αξίζει όσο 167 μαυρούλικα. Θα του το πω όταν μεγαλώσει.
Τι είναι αυτά που σκέφτεσαι ρε Γιάννη μονολογώ. Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε κόστος και αξίζει το ίδιο. Είτε στην Ελλάδα, είτε στις ΗΠΑ, είτε στο Μαλάουι.
Βρήκα το τηλέφωνο και ρωτάω την ευγενική κυρία που μου απάντησε.
"Μπορώ να εμβολιάσω 100 παιδάκια κατά της Μηνιγγίτιδας στο Μαλάουι; Θα σας στείλω 30 € αύριο το πρωί.»
«Φυσικά και μπορείτε κύριε» μου απαντάει η ευγενική κυρία.
«Θα ήθελα και μία χάρη»
«Σας ακούω κύριε»
«Θα σας στείλω άλλα 30€, αλλά θέλω κάποιος παιδίατρος να εμβολιάσει τα 3 μου παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας. Τα άλλα 97 εμβόλια μπορείτε να τα στείλετε στο Μαλάουι»
«……………..Ξέρετε κύριε τα εμβόλια τα στέλνει η φαρμακευτική εταιρεία κατευθείαν στο Μαλάουι»
«Μήπως εμβολιάζετε παιδιά κάπου πιο κοντά, στο Ιράκ ας πούμε, γιατί νομίζω ότι με συμφέρει να εμβολιάσω τα παιδιά μου στο Ιράκ»
«Δεν καταλαβαίνω κύριε»
«Δεν πειράζει……..καλά Χριστούγεννα»
……………………
Ποιος μας δουλεύει άραγε;
Το Υπουργείο Υγείας;
Οι φαρμακευτικές εταιρίες;
Οι γιατροί ……..τάδε………. με ή χωρίς σύνορα δεν θυμάμαι;

Μας δουλεύουν ΟΛΟΙ τους.

Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε σήμερα……… λογοδιάρροια.
Θυμάστε το τσουνάμι στην ΝΑ Ασία;
Αλίμονο. Ήταν Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων του 2004.
Θυμάστε πόσα χρήματα μαζέψαμε στο τηλεμαραθώνιο λίγο καιρό μετά;
Γύρω στα 27 εκατομμύρια ευρώ.
9 ΔΙΣ παλιές δραχμούλες.
Ότι γράφω απ’ εδώ και κάτω δημοσιεύθηκε στο Έθνος της Κυριακής στις 29/1/2006.
Το Υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το προς διάθεση ποσό τελικά ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντα βέβαια το ποσό που μαζεύεται τελικά είναι μικρότερο από αυτό που ο καθένας παίρνει τηλέφωνο και δηλώνει ότι θα δώσει. Αλλά η τόσο μεγάλη διαφορά είναι ύποπτη.
Σε άμεση βοήθεια διατέθηκαν 8.862.777 € δηλαδή αγοράστηκαν τρόφιμα, νερό, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π. και στάλθηκαν με 2 σχεδόν ισόποσες αποστολές. Αυτή τη διεκπεραίωση ανέλαβε η «Αλληλεγγύη» (η φιλανθρωπική οργάνωση της εκκλησίας της Ελλάδας).
Στην πρώτη αποστολή το υλικό που μεταφέρθηκε ήταν αξίας 3.262.461 η δε μεταφορά έγινε με το κρουαζιερόπλοιο(!!!;;;) Ocean Monarch (Ιδιοκτησίας του ενός άρχοντα της κρουαζιέρας στο Αιγαίο – ο έτερος είναι ο γνωστός κ. Λούης ιδιοκτήτης του Sea Diamond και αυτός που οργάνωσε την περυσινή κρουαζιέρα για την Αρχιεπισκοπή). Ξέρετε πόσο κόστισε η μεταφορά; 1.177.209 €!!!!!!!
Η δεύτερη αποστολή ήταν παρόμοια.
Έχει τύχει να δείτε τι υλικό στέλνουμε (όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί) στους πληγέντες; Το 1/3 έχει τόσο κοντινές ημερομηνίες λήξης που η περίοδος χρήσης τους λήγει μεσοπέλαγα. Τι μας νοιάζει; Τα παιδιά μας θα τα φάνε; Δεν φτάνει που τους στέλνουμε βοήθεια θέλουν να έχει βγει χθες από τη γραμμή παραγωγής; Έπ Γιάννη τι είναι αυτά που λες ΝΤΡΟΠΗ!!!! Μου ψιθύρισε η συνείδηση μου.
Παρ’ όλ’ αυτά έχουν πληρωθεί σε τιμές μίνι μάρκετ της γειτονιάς.
Τα υπόλοιπα 8,6 εκ. € το ΥπΕξ έδωσε προς διάθεση στους πληγέντες μέσω των παρακάτω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) :
Αλληλεγγύη 2.000.000€
Μηχανικοί του κόσμου 1.041.670€
One Earth 958.000€
Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη 900.000€
Ερυθρός Σταυρός 775.000€
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης (Humanet) 700.000€
Γιατροί του κόσμου 450.000€
Γιατροί του κόσμου – Ελληνικό τμήμα 310.000€
Ίδρυμα Υποστήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου 220.000€
Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής 60.000€
Μιλάμε πάντα για την βοήθεια προς τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία. Τα λεφτά που μαζέψαμε στον τηλεμαραθώνιο. Μη ξεχνιόμαστε. Τα λεφτά που έστελνε ο μεγάλος μου γιος, 8 ετών τότε, με SMS ώσπου μπλόκαρε το σύστημα. Μπαμπά αν στείλουμε μήνυμα θα σταματήσει να κλαίει το μαυρούλικο;
Φυσικά αγάπη μου. Θα του πάρει η μαμά του γάλα και θα σταματήσει να κλαίει όπως σταματάει να κλαίει ο αδελφός σου (έξι μηνών τότε) όταν η μαμά μας του δίνει το γάλα του.
Φυσικά και δεν τολμάω να του πω την αλήθεια τώρα. Κάποτε …….. ίσως κάποτε. Τώρα είναι πολύ μικρός για να μισήσει.
Οι παραπάνω φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι κυρίως νεοσύστατες. Πάντως φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση.
Μην απορείτε. Πριν το 2004 τα χρήματα έπαιρναν οι άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Βλέπετε η φιλανθρωπία είναι πολύχρωμη…….. ε ………. τέλος πάντων δεν είναι μονόχρωμη.
Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί.
Μια εκ των παραπάνω ΜΚΟ ιδρύθηκε το 1999 και σήμερα εκπροσωπείται από 3 φιλάνθρωπους Έλληνες τα ονόματα των οποίων δεν λένε και τίποτα. Ωραία. Έδρα τα Γιάννενα. Ωραία. Ένας φίλος Γιαννιώτης μου λέει. Ρε φίλε αυτός ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ πρέπει να είναι γαμπρός του υφυπουργού. Του νυν υφυπουργού ρωτάω; Ναι ρε φίλε και η διεύθυνση των γραφείων τους είναι η ίδια με των γραφείων της αδελφής και του ίδιου του υφυπουργού. Έλα ρε σύμπτωση είναι. Σιγά τα πολλά γραφεία που έχουν τα Γιάννενα………… Και άντε και είναι έτσι που τα λες. Δηλαδή ένας υπουργός δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος; Φυσικά και μπορεί. Δεν τον πιάνει το ασυμβίβαστο. Και τι φιλανθρωπίες κάνουν ρε φίλε; Με τόσα λεφτά δεν πρέπει να υπάρχει Γιαννιώτης κάτω από το όριο της φτώχιας. Α… φίλε μου, οι φιλανθρωπίες γίνονται στο εξωτερικό, στα Βαλκάνια. Οι γείτονες μας ζουν σε άθλιες συνθήκες. Άσε που τώρα με το τσουνάμι έπεσε πολύ δουλειά. Άλλωστε εμείς οι Γιαννιώτες είμαστε περήφανοι άνθρωποι με αποστόμωσε ο φίλος μου.
Πάνω σε όλα τα προηγούμενα θέλω να προσθέσω ένα μόνο ακόμη.
Τον τελευταίο καιρό ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ με προτροπές ευαισθητοποίησης απέναντι στον παιδικό καρκίνο.
Τυχαία μια ανάλογη πρωτοβουλία έχει πάρει η Πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και μέλος της ισχυρότερης ίσως οικογένειας εν Ελλάδι η κ. Βαρδινογιάννη. Αξιέπαινη προσπάθεια ομολογουμένως.
Την προηγούμενη δεκαετία στη Θεσσαλονίκη όπου ζω οι Αδελφοί ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ έχτισαν και εξόπλισαν (με χρήματα που κέρδισαν στην Αμερική) ένα ΓΕΝΙΚΟ Νοσοκομείο ΚΟΣΜΗΜΑ για την πόλη μας.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη - σαφώς οικονομικά ισχυρότερη από την οικογένεια Παπαγεωργίου - θα μπορούσε αν ήθελε να κτίσει, να εξοπλίσει, να στελεχώσει και να λειτουργήσει ένα Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά που όμοιο του να μην υπάρχει στην Ευρώπη. Χωρίς να αλλάξει η περιουσιακή της κατάσταση.
Ά ρε εθελοντής που μας χρειάζεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια αποροια: Ολα αυτα τα λαμογια που αναφερονται στο ημερολογιο της Αμαλίας γιατί δεν βρεθηκε ενας δημοσιγραφος να τους ζητησει το λόγο? Γιατί να κρατούνται οι "τυποι" ακομη και τωρα που ξεχείλησε το ποτηρι?

kwstask είπε...

γιαννη τα εδωσες ολα σημερα φιλε!!! ανωνυμε εννοεις καποιους χμμμ...."γιατρους"που ειχαν μπει κατα καιρους και ηταν μεγαλα καθηκια?!!!!

Aphrodite είπε...

@giannis123,

Τι να πει κανείς μετά το συμπυκνωμένο σου σχόλιο...

Από τα εμβόλια (το ίντερνετ βρίθει από αναφορές για ΛΗΓΜΕΝΑ εμβόλια που αποστέλλονται στον Τρίτο Κόσμο - και τις επακόλουθες φοροαπαλλαγές) μέχρι του ποιός μπορεί όντως να παραδώσει νοσοκομείο ολόκληρο με το κλειδί στο χέρι...

Κάποια στιγμή διάβασα κι από τότε το πιστεύω, ότι "η φιλανθρωπία τελικά γίνεται από τους φτωχούς του δυτικού κόσμου προς τους φτωχούς του τρίτου κόσμου" (και με τα μισά να χάνονται στην πορεία)...

Αλλά η ερώτηση που με στοιχειώνει το βράδυ όταν πάω να κοιμηθώ είναι η εξής:

Ετσι έχουν γίνει τα πράγματα, από τόσους πολλούς που κοιτάζουν το ατομικό συμφέρον τους. Εγώ το δέχτηκα και σήμερα?

Δεν περιμένω φυσικά μόνη μου να λύσω το παγκόσμιο πρόβλημα (ούτε τα δικά μου ή των παιδιών μου δεν μπορώ καλά-καλά να λύσω). Αλλά έστω και το να (ξεβολεύομαι και να) προσπαθώ για ν'αλλάξει κάτι, το προτιμώ από το να αφήσω όλους αυτούς που ανέφερες να λυμαίνονται τα πάντα ανενόχλητοι.

Το είχαμε πει και σε προηγούμενα σχόλια, ότι το θέμα είναι βαθειά πολιτικό και μόνο κατ'επίφασιν κομματικό. Και φυσικά ο σωστός σχεδιασμός σημαίνει υπερκομματική συνεργασία, και μακρόχρονη μάλιστα.

Εμένα προσωπικά πχ θα με ρωτήσουν για το μπάχαλο στο Παίδων και την επερχόμενη ανάληψη "κομματιών" από ιδιώτες? (γραφτείτε στο ΒΗΜΑ που λέγαμε να δείτε ομορφιές...)

Οχι φυσικά! Αλλά όλοι μαζί, έχουμε τον μόνο τρόπο πίεσης, το πολιτικό κόστος (που κακώς το έχουν εννοήσει μέχρι στιγμής όλοι οι πολιτικοί της νεώτερής μας ιστορίας ως την υπέρτατη εξασφάλιση της καρέκλας με το ακατάσχετο ρουσφέτι).

Κι όπως λες, τουλάχιστον όταν θα έρθει η ώρα να εξηγήσεις στα παιδιά σου πέντε πράγματα, καλό θα ήταν να έχεις και μια έστω μικρή/πικρή απάντηση στο "Κι εσύ μπαμπά/μαμά ΤΙ έκανες τότε?"

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, κι όσο ενημερωνόμαστε, τόσο καταλαβαίνουμε την έκπτωση σε όλα τα επίπεδα της ζωής και του δημόσιου βίου - αλλά πες μου, θα κλείσουμε τον υπολογιστή να δούμε λίγες ακόμη σαπουνόπερες?

(on a lighter side, αν υποψιαστώ ότι την φάση ταγάρι-λαχούρι-ριζοσπάστη την περνάω με διαφορά δεκαετιών, θα πεθάνωωωω!)

Aphrodite είπε...

Το κείμενο των αιτημάτων είναι έτοιμο μεν, το ελέγχουμε όμως από 10 μεριές, έχουμε συμπεριλάβει και ζητήματα που τέθηκαν, καλόπιστα και κακόπιστα, και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το ότι θα γίνει η συλλογή υπογραφών και live και ηλεκτρονικά (σε e-petition site), με τρόπο που να μην εκτεθεί κανείς. Διαφάνεια και αλήθειες, δε γίνεται αλλιώς.

Παράλληλα είναι έτοιμο και το φόρουμ, στο οποίο θα προχωρήσει αυτό το μπλογκ και συντονίζουμε και το υπόλοιπο υλικό (banner για μπλογκς, banner και κείμενο για εκτύπωση, βίντεο κτλ) ώστε να "ανοίξουμε" ταυτόχρονα όλες τις κινήσεις. Συντονισμένες για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

(όχι, δεν έχουμε.. "εξαφανιστεί" γιατί μας έπιασε ο καύσωνας και τρέχουμε παραλίες...)

Αναμένετε εσείς, αναμένουμε κι εμείς το να τα δέσουμε όλα μαζί.

Να το πω τώρα άλλη μια φορά? Αυτό που μας κρατάει ενωμένους και το παλεύουμε όσο αντέχουμε?

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Giannis123 είπε...

Ωραίο το σχόλιο της Αφροδίτης.
Μου δίνει την αφορμή να σας πρήξω λίγο ακόμη και συχωρήστε με.
Μπορεί ένας κούκος να φέρει την άνοιξη; Μπορείς μόνος σου ν' αλάξεις τον κόσμο;
Η δική μου απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι ΝΑΙ
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολλοί άνθρωποι συμφωνούν με τις κρυφές σχεδόν απαγορευμένες σκέψεις σου. Δεν είσαι μόνος στον αγώνα που σκέφτεσαι αν πρέπει να δώσεις.
Εξάλλου η ισχυς του αντιπάλου δίνει αξία στη νίκη σου. Και αυτό το σύστημα είναι πανίσχυρο.
Θα το παλέψω έστω και αν απηλεί να με τσακίσει.
Γιατί στο τέλος του δρόμου θα έχω να δώσω απάντηση στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν:
"Κι εσύ μπαμπά ΤΙ έκανες τότε?"

Giannis123 είπε...

Όσο για τον τρόπο πίεσης (και το πολιτικό κόστος) ο οποίος θα στείλει ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ μύνημα έχω πρόταση.
Αλλά δεν είναι της παρούσης.
Ας τελειώσει με το καλό το θέμα των υπογραφών και τα ξαναλέμε.

kwstask είπε...

αφροδιτουλα με καλυψες σχεδον πληρως. μια ερωτηση μονο:οι υπογραφες που θα μαζευτουν απο σταθερα σημεια πως θα γινει να συγκεντρωθουν μαζι με τις υπολοιπες?atheνουλα τι κανεις βρε ψυχη?

kwstask είπε...

καληνυχτα και ονειρα γλυκα σε ολους! τα λεμε αυριο......

cindaki είπε...

Όλοι εδώ είμαστε θέλω να πιστεύω! Αναμένουμε!

JUNE1ST είπε...

Ολοι εδώ είμαστε, κι αναμένουμε να ανέβουν κι οι servers από το scheduled maintenance. Εντός ολίγου, καινούριο ποστ και ξενινάμε!

JUNE1ST είπε...

***************************

Το επόμενο ποστ με τα κείμενα και το πώς θα βοηθήσουμε όλοι μας, έχει ήδη ανέβει στο μπλογκ, οπότε μεταφερόμαστε εκεί.

***************************