***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

31.5.08

1η ΙΟΥΝίΟΥ 2008: ΔώΣΕ ΛίΓΟ ΑίΜΑ ΓΙά ΤΗΝ ΑΜΑΛίΑ

Πέρσι τέτοιον καιρό, στις 25 Μαΐου 2007, πέθανε η Αμαλία μας. Η Αμαλία Καλυβίνου.

Η Αμαλία ήταν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, ως τη στιγμή που τη χτύπησε ο κεραυνός του καρκίνου. Το ελληνικό Κράτος δεν τής συμπαραστάθηκε. Γιατί δεν ήταν η Αμαλία του Καρατέτοιου, ούτε η Αμαλία του Παπακείνου, ούτε καν η Αμαλία του Μητσοάλλου. Δεν ήταν πλούσια, δεν ήταν διάσημη, δεν ήταν "ισχυρή". Ήταν ένας άνθρωπος όπως εγώ κι εσύ.

Η Αμαλία πέθανε πριν ένα χρόνο, στα τριάντα της, ακρωτηριασμένη, αδικημένη και κουρασμένη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για εκείνη. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για τις εκατοντάδες, χιλιάδες Αμαλίες που αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζουν ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Μπορούμε να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να απαιτήσουμε Δικαιοσύνη, για την Αμαλία Καλυβίνου, για όλους μας, που δεν είμαστε πλούσιοι, διάσημοι, "ισχυροί".

Στο μεταξύ, αν θέλετε και μπορείτε, δώστε λίγο αίμα για την Αμαλία. Για τις Αμαλίες. Για ξεκάρφωμα, θα μού πεις... κάτι όμως είναι και αυτό.


15 σχόλια:

Lucha Libre είπε...

Πιστεύω πως η αιμοδοσία είναι μια κρίσιμη πράξη προσφοράς. Το ότι γίνεται στη μνήμη της Α.Καλυβίνου μπορεί να κάνει κάπως περισσότερους ανθρώπους να μπουν στη διαδικασία.(λίγοι πάνε να δώσουν αίμα στα καλά του καθουμένου.)

Προτείνω να συνεχίσουμε τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στα σχόλια του αρχικού κειμένου διαμαρτυρίας εδώ.

Aνεμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=iX9H4qHaAew
το σποτ για την αιμοδοσία παιδιά όλοι εδώ δυνατοί για την αυριανή ημέρα

STY είπε...

Φυσικά και το Jungle Report δεν θα μπορούσε να λείπει από την κινητοποίηση.

Σχετικό ποστ θα αναρτηθεί πάραυτα.

Aνεμος είπε...

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ
ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕςΤΑ ΤΗΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

ATHENA είπε...

ΙΝΚΟ ΝΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ;-) ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΩ ΕΔΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ!

ΑΝΕΜΕ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!
ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΕΔΩ!

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ JUNGLE REPORT!

ΠΟΙΗΤΗ ΜΙΛΤΙΑΔΟΓΑΤΕ, ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!
ΑΣ ΕΙΝΑΙ 10 ΦΙΛΑΕΣ ΑΙΜΑ ΦΕΤΟΣ,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 100, ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΡΟΝΟΥ 1000! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΛΗΣΟΥΝ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ;-))

Aνεμος είπε...

ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΛΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑTHENA ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΓΕΛΑΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μπαίνω από άσχετη σύνδεση και γι'αυτό δεν είμαι logged in μέχρι το βράδυ. Ενα θέλω να ρωτήσω, μήπως κάποιος έχει απαντήσεις.

Ετσι που τα συζητούσαμε με επιστήθιους φίλους και λέγαμε ποιοί θα πάνε για αιμοδοσία και πότε (μιλάμε ανθρώπους-διαμάντια, ΚΑΙ αιμοδότες ΚΑΙ δωρητές οργάνων), η απορία ήταν ή εξής:

"... δεν θα πρεπει να δηλωνουμε για ποιον το δινουμε το αιμα; ας πουμε στη μνημη Αμαλιας Καλυβινου; μπορουμε να επηρεασουμε το ποιος θα ειναι ο τελικος ληπτης; π.χ να δοθει σε καρκινοπαθεις; Σε παιδάκια; Σε ανθρώπους με Μεσογειακή αναιμία;..."

Στη δική μου προσωπική περίπτωση, ήταν σε όνομα κάποιου ασθενούς. Αν δε χρησιμοποιούσαν τελικά τη φιάλη (και όσες άλλες δλδ δεν χρησιμοποιούσαν στην επέμβαση), λέγαμε πού να πάνε γενικά, αλλά από κει και πέρα το χάος. Δλδ δεν ρώτησα μετά τι έγινε και πού πήγε το αίμα μου...

Οποιος ξέρει, αν έχει την καλωσύνη απαντά.

Μπράβο παιδιά για το καινούριο υλικό (βίντεο κτλ)και τους φίλους που δεν θα μπορούσαν να λείπουν!

Το τημ June1st θα τα ανεβάσει όλα τα... υλικά (ούτε Παρλιάρος με τα υλικά του για σοκολατερί να είμασταν!) πριν τις 12:00, ναι?
;)

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, η Αφροδίτη είμαι και ξέχασα να υπογράψω - τα λέμε το βράδυ!

(αμήν να ξημερώσει καλά!)

Aνεμος είπε...

ΑΦΡΟΔΙΤΟΥΛΑ ΚΑΤ ΕΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ
Το ελληνικό Κράτος δεν τής συμπαραστάθηκε
Δεν ήταν πλούσια, δεν ήταν διάσημη, δεν ήταν "ισχυρή". Ήταν ένας άνθρωπος όπως εγώ κι εσύ.
προτεινω ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΑΙ BLOG ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ

Aνεμος είπε...

ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ

ATHENA είπε...

ΑΠΟΨΑΡΑ ΜΟΥ:
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΨΑΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ:

Η ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΠΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
-ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΜΑΤΖ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΧΤΙΣΕΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ 3 ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-
ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ.


Η "ΕΛΠΙΔΑ" ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΛΠ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ. (ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΥΒΙΝΟ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΒΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΚΟ...)

Aνεμος είπε...

σΣΥΜΦΩΝΩ athena ειπα σε [οποιον θέλουμε πάμε συνεχίζουμε λίγες ώρες έμειναν η επόμενη αιμοδοσία μου θα είναι στη μνήμη της μητέρας μου που έφυγε μικρή μπροστά στα μάτια μου και πάλη θα πω για την αμαλία μη μπερδέυουμε που πάει η φιάλη με το στο ποιό όνομα γράφουμε ας στείλουμε φιάλη σε όποιον έχει ανάγκη και να γράψουμε όνομα αιμοδότη ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΥΒΙΝΟΥ συμβολικά

Lucha Libre είπε...

Αδέρφια συγνώμη αν προκάλεσα σύγχυση για το που συνεχίζουμε τη συζήτηση.

Όπως και να 'χει εγώ θα δώσω αίμα την Τρίτη στο τοπικό κέντρο στη μνήμη της Αμαλίας, και σκέφτομαι να τυπώσω το κείμενο και να το αφήσω σε μερικά αντίτυπα εκεί. Θα κοιτάξω επίσης μήπως μπορέσω να το δώσω και σε ένα κέντρο υποστήριξης που λειτουργεί εδώ, και ως τοπικός φορέας δουλεύει σε πολλά επίπεδα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα, συγνώμη που παραβίασα την ημερομηνία, αλλά είμαι από χτες στο δρόμο και δεν μπορούσα να το ανεβάσω σήμερα (τώρα γράφω από κινητό). Καλό θα ήταν να μαζευόμασταν και να πηγαίναμε για την αιμοδοσία όλοι μαζί.. Και να δηλώναμε ότι το δίνουμε για την Αμαλία. Κι ας τους να ψάχνουν!

Lucha Libre είπε...

Καλημέρα, αυτό ήταν καλή σκέψη για όσους μπορείτε να μαζευτείτε.
Τι κάνατε τελικά;