***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

31.12.07

Ας ήσουν κοντά μας, κι εσύ και τόσοι άλλοι αδικοχαμένοι και χαλάλι όλα τα "Πρόσωπα" του κόσμου!

Σήμερα 31.12, στην εκπνοή του 2007, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (στήλη "Πρόσωπα και Προσωπεία" του Χρ. Μιχαηλίδη), η Αμαλία είναι το "Πρόσωπο της Χρονιάς".

Μακάρι αυτή η επιλογή να συνεχίσει να υπενθυμίζει το τι συνέβη, και να ακουστεί το μήνυμά της:

"Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας!"

Που έχει γίνει μήνυμα όλων μας. Για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία με το Ε.Σ.Υ. πια.


Γράφει η εφημερίδα,

«ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ "ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ"» Ενα συγκλονιστικό «κατηγορώ» που μας αφορά όλους. Η Αμαλία που σημάδεψε τα blogs και τη χρονιά.

Η 30χρονη Αμαλία Καλυβινού σημάδεψε τη χρονιά που φεύγει με τη δημοσιοποίηση της συγκλονιστικής περιπέτειας της υγείας της μέσα από το προσωπικό της blog. Η συγκλονιστική παρέμβασή της ευαισθητοποίησε όχι μόνο τους bloggers, αλλά και χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν την περιπέτειά της μέσα από τα δημοσιεύματα της «Ε» και άλλων εφημερίδων. Το κείμενο αυτό με τίτλο «Εξαιτίας σου, "γιατρέ μου"», αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια:

"Εχω πονέσει αφόρητα, έχω νιώσει τον πανικό νιώθοντας τον ανυπέρβλητο πόνο να έρχεται, έχω σκεφτεί αμέτρητες φορές ν' αυτοκτονήσω λόγω του πόνου, έχω περάσει άπειρες ώρες στο κρεβάτι ουρλιάζοντας απ' τον πόνο, έχω χρειαστεί για μεγάλα διαστήματα τη βοήθεια των άλλων, έχω καταστραφεί οικονομικά, έχω καταστρέψει οικονομικά την οικογένειά μου, έχω υπάρξει βάρος για την οικογένειά μου, έχω υπάρξει βάρος για τους φίλους μου, έχω υποστεί το όποιο ρίσκο δεκάδων χειρουργικών επεμβάσεων, έχω κάνει τραύματα κατακλίσεως, έχω χάσει απολαύσεις αμέτρητες, έχω στερηθεί διασκεδάσεις, έχω διακόψει τις σπουδές μου πάνω από τρεις φορές, έχω χάσει εκδρομές, έχω στερηθεί ταξίδια, έχω στερηθεί την ξενοιασιά στις κινήσεις λόγω του πόνου ή του φόβου του πόνου, δεν έπαιξα..."


Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, τα έχετε διαβάσει. Αν όχι, μπείτε στο μπλογκ της malpractice, με τα 1.871 μέχρι σήμερα σχόλια. Εκεί θα βρείτε τη μικρογραφία της κοινωνίας μας. Σταθείτε στα καλά και σε όλο τον απόηχο της διαμαρτυρίας. Και θυμηθείτε ότι θα μπορούσε ο καθένας μας να βρεθεί στη θέση της, ανά πάσα στιγμή. Μη σταματάτε λοιπόν, μη σταματάμε τώρα.

Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Αμαλία.

Εμείς όλοι εδώ δεν ξεχνάμε.

Συνεχίζουμε.

11 σχόλια:

blogger είπε...

Μπράβο Άφρο που το ανακάλυψες!

Zaphod είπε...

Και απο μένα μπράβο...

Καλή χρονιά σε όλους...
καλή χρονιά Αμαλία...

kwstask είπε...

Μπραβο Αφροδιτουλα!Να'σαι καλα!Δινω μια υποσχεση:Το κειμενο της Ελευθεροτυπιας θα δημοσιευτει αυριο και στο blog μου:kinwniawramiden2.blogspot.com Χρονια πολλα-καλη χρονια σε ολους! Υστ:Πιστευω πως θα πρεπει να φτιαχτει ενα κειμενο το οποιο θα εκτυπωθει και θα μοιραστει στον κοσμο,για να θυμισουμε σε αυτον το θεμα και για τους παροτρυνουμε να υπογραψουν.Τι λετε?Αφροδιτουλα,τι λες?

JUNE1ST είπε...

Τα σχόλια θα λειτουργήσουν με μαίηλ και κατόπιν δημοσίευση για λίγο διάστημα, μέχρι να συντονιστεί η επόμενη διαμαρτυρία μας.

Ας ευχηθούμε πως πολλά θα προλάβουν σύντομα να διορθωθούν.

Δεν είμαστε βέβαια καθόλου αισιόδοξοι. Γιατί προς το παρόν δεν βλέπουμε καμμιά σοβαρή κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι όσο ακόμη επικρατεί η νοοτροπία που ταλαιπωρεί χιλιάδες από εμάς, το θέμα αυτό δεν μπορεί να σβήσει.

Κρατάμε το μήνυμα μέσα μας και το κάνουμε πράξη. Κι ας μην το ξέρουν ακόμη πολλοί. Κι ας παλεύουμε με τα θηρία ώρες-ώρες.

Αλλά όταν έρθει η ώρα να ξανα-φωνάξουμε, να είστε σίγουροι ότι θα μας ακούσουν ακόμη κι εκείνοι που ως τώρα απαξιώνουν τις φωνές μας.

Μέχρι να δικαιωθείς Αμαλία.

Οχι σαν φιγούρα που έβαλε τη μπλογκόσφαιρα στο "χάρτη".

Αλλά σαν ψυχή που έδωσε αφορμή να ακουστεί η φωνή όλων μας.

Συνεχίζουμε.

Μόλις έρθει η ώρα, θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ.

kwstask είπε...

Καλησπερα παιδια.Αντε με το καλο να ξε-σηκωθουμε και παλι για την υγεια μας!Ομως περα απο την διαμαρτυρια θα προτεινα να κανουμε και μια δραση και τα εσοδα απο αυτην να διατεθουν ειτε στο ιδρυμα Ελπιδα ειτε καπου αλλου αν εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο.Τι λετε?

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά το βλέπω σαν μια ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της νίκης του σάπιου συστήματος. Δυστυχώς, η αρχική διαμαρτυρία του καλοκαιριού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά, καπελλώθηκε από δήθεν "μετριοπαθείς" που δεν ήθελαν να μπουν τα ονόματα των γιατρών στην Αγγλική μετάφραση, συνιστούσαν "ψυχραιμία" και όχι "βεβιασμένες ενέργειες" όπως ευρύτερη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εμπλεκομένων, κτλ. Κάποιοι είχαν το θράσος να επικαλεστούν και τη μνήμη της Αμαλίας, ή τη θέληση της οικογένειάς της, λες και η διαμαρτυρία ήταν για να σώσουμε την ήδη νεκρή Αμαλία και όχι τους χιλιάδες που αναπόφευκτα θα ακολουθούσαν... Το entry της Wikipedia για το λήμμα "fakellaki" σβήστηκε κι αυτό, άραγε από ποιούς;

Κι αν οι δήθεν "μετριοπαθείς" εξυπηρετούσαν απλώς τα συμφέροντά τους, δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για όλους αυτούς που τους πίστεψαν. Καμμιά δικαιολογία - πέραν της ηλιθιότητας.

Ραντεβού στην επόμενη Αμαλία - μόνο που η απογοήτευση για την ανικανότητα ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ παρέμβασης θα έχει κάνει πλέον την οποιαδήποτε διαμαρτυρία ακόμα περισσότερο ξεπλυμένη και αναποτελεσματική.

Ανώνυμος είπε...

Mallon me ksexasate

Emily είπε...

Παιδιάμόλις πριν καμια ώρα βρήκα τυχαίατο blog της Αμαλίας και εχωσυγκλονιστεί.
Ο κόσμος ακούει εδώ και εκεί αλλά πολλοί δεν ξέρουν αμεσα για τόσο δραματικές καταστάσεις.
Πρεπει να μάθει ο κόσμος. Ας γίνουν κινησεις για ευαισθητοποίηση στο όνομα της Αμαλιας. Φοβάμε πως αν περασει κιαλλος χρονος θα ξεχαστει το θεμα.
Γιατι δεν βγήκαν στα κανάλια ακόμα?

ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ είπε...

Ας μην αφήσουμε την Αμαλία να ξεχαστεί! Διαδώστε το μήνυμα...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ....ΚΑΤΙ... ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΠΤ

moyratos είπε...

Θα ήθελα να σας κάνω μια πρόταση που θέλω να postάρω και στο blog μου. Να κάνουμε όλοι οι bloggers το ίδιο ποστ την 1η Ιουνίου για την Μέρα της Αμαλίας και από κάτω να αναφέρουμε ο καθένας την δικιά του θέση. Λεπτομέρειες θα παραθέσω σήμερα ή αύριο στο blog μου.

φιλικά

Χρήστος