***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

10.10.07

Συνεχίζουμε!

Η πρωτοβουλία "Για την Υγεία" συνεχίζεται φυσικά.

Δυστυχώς μπήκαν όλο αυτό το διάστημα τα διάφορα γνωστά εμβόλιμα (πυρκαγιές, εκλογές κτλ), για τα οποία κινητοποιήθηκαν ιδιωτικά και "μπλογκικά" άνθρωποι που δούλευαν και το θέμα της Υγείας. Μια εφαρμογή του να προστρέξουμε στο επείγον, μην ξεχνώντας βεβαίως το σημαντικό.

Το timing του να βγούμε με τα αιτήματά μας κατά την προεκλογική περίοδο θα ήταν λάθος έτσι ή αλλιώς, γιατί το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να χαρακτηριστεί κομματικά η κίνηση ως μια αντιπολιτευτική χειροβομβίδα και τίποτε άλλο.

Το θέμα της Υγείας είναι βραδυφλεγές, πάντα καίριο και χρειάζεται βάθος χρόνου για την αντιμετώπισή του. Λυπούμαστε που μερικοί νόμισαν ότι είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα, εν μέσω όλων αυτών που λυμαίνονται την επικαιρότητα.

Υπάρχει ευτυχώς και το καλό της καθυστέρησης της κίνησης: η ενασχόλησή μας με ό,τι έτρεχε παράλληλα, μας άνοιξε τα μάτια περισσότερο. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολλούς ανθρώπους για το θέμα, πολύ περισσότερους από όσους μιλήσαμε στην αρχή της κινητοποίησης. Κι αυτό μόνο καλό θα μας κάνει στο να αλλάξουν όντως κάποια πράγματα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια, βοηθούν και υπογράφουν την διαμαρτυρία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια βέβαια να ασχοληθούμε με τις γνωστές κακοήθειες.

Συνεχίζουμε!

Σημ: εντός των ημερών θα αναρτηθεί επεξεργασμένο βίντεο και μπάννερς, συμπλήρωμα στα crawls που τρέχουν στο πάνω μέρος της σελίδας και μπορείτε να τα βάλετε κι εσείς στα μπλογκς σας. Το υλικό ήταν έτοιμο αλλά όπως είπαμε μας πρόλαβαν οι τρέχουσες εξελίξεις. Ηδη προστέθηκαν στο side-bar 25 σταχυολογημένα άρθρα από εφημερίδες, που συμπληρώνουν την εικόνα του προβλήματος. Καλύπτουν μέχρι και τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και διαβάζοντάς τα θα έχουμε κοινή βάση για να συνεχίσουμε την κίνηση. Για διευκόλυνση, τα άρθρα αυτά βρίσκονται στην αρχή της λίστας, πάνω από αυτά που υπήρχαν μέχρι τώρα.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να διαδωθεί το μήνυμα. Ανακινήστε το, μιλήστε γι'αυτό, να το μάθει κι άλλος κόσμος, να είμαστε έτοιμοι.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε με το καλό να ξαναξεκινήσετε, κι εμείς μαζί σας.

Αυτή τη φορά να φέρουμε καποιο αποτέλεσμα, να μας ακούσουν.

Οσο οι πολιτικοί μας είναι απασχολημένοι με άλλα, λες και η Ελλάδα κατοικείται από αρειανούς, να κοιτάξουμε να τυς δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα: Κύριοι, υποφέρουμε! Κι είστε εσείς εδω, απο μάς, για να κάνετε κάτι γι'αυτό.

Καλή επιτυχία!

Ν.

Aphrodite είπε...

Το καλό της ιστορίας είναι ότι οι σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις είναι όλες προς την σωστή κατεύθυνση, απ'ό,τι φαίνεται και από τα άρθρα που αναδημοσιεύονται στο side-bar, κι απ'όσα είπε ο Αβραμόπουλος σε σχετικές εκπομπές. Το μόνιμο πρόβλημα είναι, καλά οι σχετικές (δημοσιοσχετίστικες κι επί της ουσίας μη-δεσμευτικές) εξαγγελίες, επί του πρακτέου, πού βρισκόμαστε?

Γι'αυτό καλό είναι να κινηθούμε κι εμείς σαν πολίτες με φωνή, να υπενθυμίσουμε ότι με σχέδια επί χάρτου και αποσπασματικά βολέματα δε λύνεται το πρόβλημα...

blogger είπε...

Aphro... τι να πω τώρα εγώ; Με κάλυψες. Φοβάμαι μόνο να μην με κατηγορήσουν πάλι ότι το χρησιμοποιώ μικροπολιτικά...

ATHENA είπε...

TO ΘΕΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ Ο 30ΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗ ΜΙΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΕΚΑΒ (ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ.
ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ, ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ Η MAILING LIST
ΚΑΘΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ BLOG ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΝΑ MAIL ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΠΑΩ ΕΥΘΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΣΤΑ GOOGLE GROUPS ;-)

Zaphod είπε...

@all: Καλή αρχή (ξανα)!

Η mailing list είναι καλή ιδέα. Μπορεί αν μην τι άλλο να δίνει σε πολλούς ένα link προς ένα υπό διαμορφωση κείμενο, το οποίο και θα απεσταλει όταν ολοκληρωθεί.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

love&kisses
zaphod

Υ.Γ.Banneraki (νεο) ειδικά για την petition έχουμε; Θέλουμε;

ATHENA είπε...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΗΔΗ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ MAIL LIST ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ Ή ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΡΥΤΕΡΗ (ΚΑΙ ΧΑΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ) ΔΙΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΩς ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΙΤΙΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΝΕΡ, ΤΣΟΥΛΙΩΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΔΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΚΟΥΔΑΚΙΟΥ

kwstask είπε...

Καλησπερα και καλη αρχη μας και παλι!Μια ευχη:ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!Εχουμε δρομο μπροστα μας μπλογκαδελφια και δεν ειναι στρωμενος με ροδοπεταλα!Τουναντιον μαλιστα.... Ομολογω οτι με οοολο αυτο το διαστημα εξαφανισης ειχα απογοητευτει,αλλα δεν το εβαλα κατω.Οπως θα ειδατε ακομα κι οταν το φορουμ κοντευε να διαλυθει εχω συνεχισα να αναρτω και πηρα και μια πρωτοβουλια(Καλως η κακως δεν ξερω,αλλα αφησα περιθωριο οποιος-α εχει αντιρισση να το πει.)και τωρα ειμαι και παλι εδω!

stellini είπε...

Συνεχίζουμε δυναμικά!!!! :) Εεετσιιι!!! :D:D

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν γίνεται , αλλιώς!
Ξανά ...ξανά και ξανά απ' την αρχή!
Για πάντα !

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή και.....μην μασάτε! Είμαστε αρκετοί πια και σας παρακολουθούμε αθόρυβα, αλλά σταθερά......Καλή επιτυχία!

Aphrodite είπε...

Τα μηνύματα πάντως έρχονται από παντού, ειδικά τώρα που το θέμα έχει ανακινηθεί δυστυχώς λόγω ασθένειας του Αρχιεπίσκοπου. Και λέω δυστυχώς γιατί μακάρι να είμασταν όλοι υγιείς και να ετοιμάζαμε τις συνθήκες για το ΕΑΝ αρρώσταινε κάποιος...

Και αυτά που είδαμε στα δελτία για τα ιατρικά συμβούλια εδώ και το τι παίχτηκε γενικώς για τέτοιου βεληνεκούς ασθενή, μόνο τιμή δεν ποιούν στο όλο σύστημα... φανταστείτε τι γίνεται με μας τη μαρίδα!

Γι'αυτό και προσωπικά ευγνωμωνώ 10 φορές όσους τιμούν το λειτούργημά τους και σώζουν τη ζωή και την υγεία μας!!!

Αϊντε παλληκάρια μου, να μαζέψουμε τον κόσμο, δεν ξεχνιέται ο σκοπός!

mtryfo είπε...

@kwstask
Καλά κάνεις και "μας τραβάς απ το αυτί" γιατί πολλούς μας απορροφά η καθημερινότητα και ξεχνιόμαστε. Καλή επανεκκίνηση!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από το press-gr:

Ξενώνας καρκινοπαθών

"Του Γιώργου Αμβροσίου
Εκδότη εφημερίδας
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
.
Το email που έφτασε στην εφημερίδα μας υπογράφουν «οι Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».
Οι εθελοντές αναφέρουν: «Έντονο πρόβλημα διαμονής αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς από την επαρχία που υποβάλλονται ως εξωτερικοί ασθενείς, σε κλινικό έλεγχο, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία. Εκτός από τις καθημερινές μάχες που δίνουν για να νικήσουν την ασθένεια, αντιμετωπίζουν και το οξύτατο πρόβλημα της διαμονής τους, οι ίδιοι και οι συνοδοί τους.
Η παραμονή ενός ασθενή μαζί με ένα συνοδό, σε ένα σχετικά φθηνό ξενοδοχείο, στοιχίζει 50 ευρώ περίπου την ημέρα και χρειάζονται άλλα τόσα για διατροφή, διακίνηση κλπ.. Δηλαδή, ο καρκινοπαθής για 40 μέρες παραμονής στην Αθήνα για θεραπεία πρέπει να έχει μαζί του τουλάχιστον 4.000 ευρώ!!! Παράλληλα ο ασθενής και ο συνοδός του, χάνουν το μεροκάματό τους.
Οι Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», το Μάρτιο του 2007 προχώρησαν στην συμβολική κατάληψη των ακατοίκητων εδώ και χρόνια διατηρητέων διαμερισμάτων του προσφυγικού συνοικισμού της Λ. Αλεξάνδρας, τα οποία βρίσκονται πίσω από τον «Άγιο Σάββα» και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο να γίνει ο 1ος Κοινωνικός Ξενώνας Φιλοξενίας για καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους.
Ο Τύπος και το κοινό με υπογραφές τους υποστήριξαν τον αγώνα μας. Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατόπιν ερωτήσεων στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα. Οκτώ μήνες έχουν περάσει από τότε, χωρίς καμία απάντηση.
Γι΄ αυτό, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Γιατροί, Νοσηλευτές, Λειτουργοί Υγείας, Εθελοντές και Εθελοντικές οργανώσεις, απ΄ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ζητούμε επιτακτικά απ΄ όλους τους αρμόδιους φορείς να παραχωρήσουν πάραυτα τα εν λόγω ελεύθερα διαμερίσματα. Γι΄ αυτό ξεκινούμε 2η Εκστρατεία Διαμαρτυρίας-Κατάληψης στις 22 & 23 Οκτωβρίου στα παραπάνω διαμερίσματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ο 1ος Κοινωνικός Ξενώνας Φιλοξενίας για καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους.
Καλούμε τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και τα ΜΜΕ να συμβάλλουν και να στηρίξουν τον αγώνα μας».
Μαζί σας αδέλφια και καλή επιτυχία στον ιερό αγώνα σας."


Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρέπει να μείνουμε θεατές σε αυτό το δίκαιο αίτημα.

JUNE1ST είπε...

Στο επόμενο ποστ μπήκε και η διεύθυνση του google mailing list group το οποίο ανοίξαμε, ώστε να επικοινωνούμε και με όλους όσους συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μας, είτε έχουν blogs είτε όχι.

Παρακαλούμε εγγραφείτε και προωθήστε το. Το θέμα των υπογραφών τρέχει συνέχεια, και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Poly kalo to videaki. Makari na evaisthitopoithoun ki alloi kai na ypograpsoun. Einai kati pou mas afora olous mas.


K.R.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά! Να μην ξεχαστεί ούτε η Αμαλία, ούτε όλοι όσοι μπαίνουν στα νοσοκομεία και ξεκινά ο Γολγοθάς τους με τα φακελάκια και όλο το μπάχαλο... Πρέπει να μπει να υπογράψει όλη η Ελλάδα, όχι μόνο η μπλογκόσφαιρα!

Δεν πάει άλλο!

Γιάνης Δημόπουλος

JUNE1ST είπε...

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ηδη έχουν ενημερωθεί πολλά blogs και θα συνεχίσουμε την ενημέρωση και στα υπόλοιπα. Σύντομα θα υπάρχουν και νέα για τις επόμενες κινήσεις μας. Προς το παρόν παρακαλούμε διαδώστε το και πείτε στον κόσμο για το e-petition μας.

Ευχαριστούμε.

kwstask είπε...

Παιδια τι γινετε.Εδω και πολυ καιρο το θεμα εχει"κατσει"και παλι η νομιζω?Ελα να ξυπναμεεεεε!!!!!

Aνεμος είπε...

εχω ανεβάσει βιντεο σε οσα μπορώ και youtube kai yupi kai συνεχίζουμε πάμε δυνατά νομίζανε πως πεθάναμε
http://blogs.athensvoice.gr/otelevtaiossamurai/