***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

6.8.08

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙNEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τι δεν είπε ο κ. Αβραμόπουλος στον πατέρα του Doujon

By Factorx | August 6, 2008

Ο πατέρας του Doujon Zammit μάλλον έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα, μαζί με τη σορό του γιου του. Του ευχόμαστε κουράγιο για να βρει τη δύναμη να αντέξει τον άδικο χαμό του παιδιού. Οι τελευταίες δηλώσεις του έγιναν στο πλάι του υπουργού Υγείας που δήλωσε «πόσο συγκλονισμένος είναι», ότι «τέτοια περιστατικά είναι ξένα προς τη χώρα μας και στον δικό μας πολιτισμό», μπλα… μπλα.. μπλα….

Δεν δήλωσε όμως, ο κ. Αβραμόπουλος ότι στον «πολιτισμό» αυτό ασθενείς σαν τον Doujon, μπορεί να περιμένουν και 2 εβδομάδες για να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν είπε, ότι τα Κέντρα Υγείας στα νησιά είναι προδιαγραφών του 1985, ικανά να καλύψουν τους 3.000 κατοίκους του χειμώνα, και όχι τους 150. 000 επισκέπτες του καλοκαιριού. Δε δήλωσε, ότι η Επείγουσα Ιατρική στην Ελλάδα απλά δεν υφίσταται, και ο πρωτογενής χειρισμός περιστατικών σαν του Doujon επαφίεται στις γνώσεις των αγροτικών και ειδικευόμενων ιατρών. Δεν μας είπε, ότι οι ιατροί του ΕΣΥ εργάζονται 100 ώρες την εβδομάδα, και ότι το Υπουργείο Υγείας αρνείται επί δυο χρόνια να εφαρμόσει κοινοτική οδηγία, που απαγορεύει την υπερεργασία των ιατρών, για λόγους ασφάλειας των ασθενών. Δεν είπε, ότι στις δημόσιες ΜΕΘ οι νοσηλευτές δεν αρκούν για να φροντίζουν τους ασθενείς, σύμφωνα με τα διεθνή standards.

Ακόμα, ο κ. Αβραμόπουλος φοβήθηκε να δηλώσει, ότι περιέργως στην κατά 95% χριστιανική Ελλάδα, τα ποσοστά των μεταμοσχεύσεων είναι τα μικρότερα σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρόσφατα ένας ιατρός το δικαιολόγησε πολύ εύστοχα: «Πως μπορούμε να ζητάμε από τους συγγενείς των ασθενών να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, όταν το σύστημα φροντίδας των ανθρώπων τους είναι απάνθρωπο και άθλιο;». Ο πατέρας του Doujon όμως, μιλώντας σα να γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο, δήλωσε ότι γνωρίζει τις ελλείψεις και στη συνάντηση απαίτησε από τον υπουργό να υποσχεθεί ότι το επίπεδο ιατρικής φροντίδας στα νησιά θα βελτιωθεί. Όπως είπε, «είναι ζήτημα ζωής και όχι χρημάτων». Και ο υπουργός το υποσχέθηκε. Πόσο θα τα εφαρμόσει είναι άλλο ζήτημα. Εξάλλου, υποσχέσεις έχει ξαναδώσει, δεν είναι η πρώτη φορά.

Εργαζόμενος στην Δημόσια Υγεία