***Σε συνέχεια της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου 2007 γίνεται συλλογή υπογραφών στο e-petition-site Gia tin Ygeia gopetition.com, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Τελικοί αποδέκτες της συλλογής υπογραφών είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Υπουργοί και Βουλευτές μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κομισσιόν*** ***Continuing the 1st of June 2007 movement, an e-petition "For Health" takes place at Gia tin Ygeia gopetition.com, where everyone can participate. The final recipients of the e-petition are the the Greek Minister for Health and Welfare, Ministers and Members of the Greek Parliament, the European Parliament and the European Commission***

21.5.08

Αναλυτικό κείμενο ανάρτησης για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία της 1ης Ιουνίου 2008


25.05.07: Η Αμαλία Καλυβίνου πεθαίνει μετά από απίστευτη ταλαιπωρία στα χέρια του Ε.Σ.Υ.

Η οργή όλων μας ξεχειλίζει. Οπως και η Αμαλία, ευγνωμονούμε τους γιατρούς εκείνους που υπερβάλλουν εαυτόν και τιμώντας το λειτούργημά τους σώζουν ζωές. Αλλά όπως κι εκείνη, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ!" σε κάθε γιατρό που απαιτεί φακελάκι και σε κάθε γραφειοκρατικό κώλυμα που μας στερεί την ισότιμη, έγκαιρη και ολοκληρωμένη περίθαλψη.

01.06.07: Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη της Αμαλίας.

Η κίνηση "Για την Αμαλία" ήταν ο πρώτος και πιο αυθόρμητος διαδικτυακός ακτιβισμός, με κοινή δημοσίευση στα μπλογκς, καταιγισμό e-mails στους αρμόδιους και διεθνή ενημέρωση. Η διαμαρτυρία για την κατάντια της ιατρικής περίθαλψης στη χώρα μας αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμου (σχετικού αλλά και άσχετου με τα μπλογκς), δημιούργησε είδηση στα ΜΜΕ και προκάλεσε πολιτικό ενδιαφέρον.

Δυστυχώς όμως όχι για πολύ. Οσο έτρεχε η συλλογή υπογραφών στο κείμενο διαμαρτυρίας «Για την Αμαλία/Για την Υγεία», το δημόσιο ενδιαφέρον στράφηκε στις πυρκαγιές και τις επερχόμενες εκλογές. Το θέμα γρήγορα μπήκε στις καλένδες κι από τότε μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Aκόμη και κάποιες υποσχετικές εξαγγελίες των ημερών, εξανεμίστηκαν αμέσως μετά τις εκλογές.


«Η επανίδρυση του Ε.Σ.Υ.» αποτελεί αυτή τη στιγμή ανέκδοτο, πέραν κομματικών στεγανών. Η δημόσια περίθαλψη βρίσκεται σε χειρότερη θέση από πέρισυ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

* ελλείψεις κρεβατιών σε ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) που στοιχίζουν τη ζωή σε 3.000 συνανθρώπους μας το χρόνο,
* βρέφη και παιδιά που πεθαίνουν από ελλείψεις σε ασθενοφόρα,
* μεταγγίσεις αίματος που πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία γιατρού ή/και ελέγχους,
* γιατροί που κρατούν κρεβάτια για «δικούς» τους ασθενείς στερώντας θέσεις από «λίστες» αναμονής,
* γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκούν (οι διαδικασίες π.χ. για προσλήψεις 6.000 νοσηλευτών και 4.500 γιατρών ακόμη εκκρεμούν, καθώς δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα κονδύλια στον προϋπολογισμό), με αποτέλεσμα το να καταδικάζονται οι ασθενείς σε ελλειπή φροντίδα και ο υπάρχον εξοπλισμός σε αχρηστία,
* πλήρη απουσία ουσιαστικού και αποτελεσματικού σχεδιασμού εφημεριών κι έτσι το φακελάκι να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,
* τεράστια ελλείμματα στα νοσοκομεία που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος χωρίς να υπάρχει έλεγχος των οικονομικών τους,
* σταδιακή «έξοδο» του ΙΚΑ από τον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης και την εκμετάλλευση των υφιστάμενων υποδομών των θεραπευτηρίων από ιδιώτες, να είναι πλέον γεγονός,

και δεν θα μας έφταναν μπλογκς ολόκληρα για να καταγράψουμε την αποσάθρωση του Ε.Σ.Υ.


01.06.08: Ενα χρόνο μετά, η διαμαρτυρία συνεχίζει. Κι όσοι διαμαρτυρόμαστε εξακολουθούμε να θεωρούμε πως δεν εκπροσωπούμε κανέναν πέρα από τους εαυτούς μας. Δεν ενδιαφερόμαστε για την προσωπική μας προβολή, ούτε ανήκουμε σε κάποιο "κίνημα μπλόγκερς" (το οποίο δεν υφίσταται σαν έννοια, απλώς βόλεψε να ονομαστεί από τα μήντια έτσι). Αυτά που μας ενώνουν είναι η οργή για το ότι η Αμαλία δεν ήταν η πρώτη, και η βεβαιότητα ότι δεν θα είναι η τελευταία. Δεν πάει άλλο!

Θέλουμε να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτά που τράβηξε η Αμαλία. Να μην ζήσουν όσα έζησαν και ζουν ακόμη τόσοι άλλοι ασθενείς που καταταλαιπωρούνται στο Ε.Σ.Υ. Θέλουμε την εξυγείανση του συστήματος, μέρος του οποίου είμαστε φυσικά κι εμείς οι ίδιοι (ποιοί και πόσοι αλήθεια αντιστέκονται στο φακελάκι ή στην παραβίαση της «λίστας», ειδικά εάν υπάρχει «μέσον»;). Θέλουμε ν’αλλάξει η νοοτροπία και των δύο πλευρών και να σταματήσει η διαφθορά, η εκμετάλλευση και η απαξίωση.

Αυτός είναι ο τελικός σκοπός: να αλλάξει η νοοτροπία.

Κάτι που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο από την πρώτη ώρα που ταχθήκαμε σε αυτή την κίνηση. Η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών αποτύπωσε με διαφάνεια και σε ικανοποιητικό βαθμό (απ’ό,τι φάνηκε από το δημόσιο διάλογο στο μπλογκ «Για την Υγεία») τα ζητούμενα, αλλά παρ’όλ’αυτά δεν έφερε το αποτέλεσμα που ευχόμασταν.


Τι θα γίνει όμως, θα περιμένουμε να μπούμε πάλι σε προεκλογική περίοδο για να «τσούξει» η ανακίνηση του θέματος; Θα περιμένουμε να δημοσιοποιήσει πάλι κάποιος συνάνθρωπός μας τον πόνο του για να συγκινηθούμε; Θα αδρανούμε μέχρι να πεθάνει κάποιος δικός μας και μετά να καταγγείλουμε δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις;

Αρκετά αδρανήσαμε και αφήσαμε να γιγαντωθεί αυτό το σύστημα. Ολοι ξέρουμε τι γίνεται στα νοσοκομεία. Πόσο ακόμη θα το υπομένουμε και θα το ανατροφοδοτούμε με μια αποκοιμισμένη κοινωνική συνείδηση; Το πρόβλημα είναι καθημερινό, το ζούμε όλοι μας κάποια στιγμή και δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα για να κινητοποιηθούμε. Δεν είναι δυνατόν να σταθούμε αμέτοχοι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε κάτι τόσο θεμελιώδες όπως το δικαίωμα στην Υγεία.

Εύκολη λύση φυσικά δεν υπάρχει. Και για να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα σε τέτοια μεγάλα θέματα απαιτείται συνεχής πίεση και προσπάθεια διαρκείας. Η ως τώρα πορεία της διαμαρτυρίας έδειξε ότι ο αρχικός ενθουσιασμός στην Ελλάδα ξεφουσκώνει γρήγορα και η κατάσταση μένει ως έχει. Το πιο εύκολο είναι να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό, να τα παρατήσουμε και να γυρίσουμε στο βόλεμα και τη λήθη.

Οσο όμως υπάρχουν όλοι εκείνοι που γονατίζουν από το Ε.Σ.Υ, π.χ. οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, που περιμένουν στις ουρές του ΙΚΑ με τις ώρες, ή τα παιδιά που στοιβάζονται και τα «ξεπετάνε», συνάνθρωποί μας εγκλωβισμένοι χωρίς ελπίδα ή τρόπο αντίδρασης, εμείς που έχουμε φωνή, θα κάτσουμε στ’αυγά μας;

Δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε για λογαριασμό τους.


Γι’αυτό θέλουμε να ξαναθυμηθούμε τα αιτήματά μας:

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ!

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Αναλυτικά το κείμενο της ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας εδώ.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην κίνηση να ενώσουν τη φωνή τους στη δική μας με τα εξής βήματα:

1. Ανεβάζουμε το κείμενο αυτό και τα σχετικά με την αιμοδοσία μπάννερς στα μπλογκς μας την
1η Ιουνίου 2008.

2. Υπογράφουμε στο
http://www.gopetition.com/online/12922.html αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, και παροτρύνουμε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες να υπογράψουν κι εκείνοι.

3. Στέλνουμε με SMS το εξής μήνυμα:

«Ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Αμαλίας και τίποτα δεν άλλαξε στο Ε.Σ.Υ. Υπόγραψε το διαδικτυακό κείμενο διαμαρτυρίας «Για την Υγεία» στο www.gopetition.com/online/12922 και προώθησε το σε όσους γνωρίζεις.»

4. Συμμετέχουμε σε εθελοντική αιμοδοσία στο πλησιέστερό μας νοσοκομείο (ακολουθούν στοιχεία)


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την διαμαρτυρία, τη συλλογή υπογραφών και την αιμοδοσία.

Συνεχίζουμε!

Η φωτο με την ουρά στις πληροφορίες νοσοκομείου είναι από Βήμα, με τα κίτρινα μεταλλικά κρεβάτια του ΠΙΚΠΑ από Tα Νέα, με το ματωμένο φακελάκι από kaltsovrako.

79 σχόλια:

JUNE1ST είπε...

Οσοι μπλόγκερς επιθυμούν να αναρτήσουν κάποιο άλλο σχετικό ποστ, από τώρα ή/και κατευθείαν την 1η Ιουνίου, βοηθάνε την διαμαρτυρία και το εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Η προηγούμενη διαμαρτυρία το 2007 μας έδειξε ότι φυσικά και μπορεί ο καθένας να συνδράμει με τον τρόπο του. Ο σκοπός είναι κοινός. Απλώς η "φωνή" της συλλογικής κίνησης ακούγεται πιο δυνατά αν η πλειονότητα έχει την ίδια μέρα κοινή ανάρτηση.

Η συμμετοχή, η βοήθειά και η υποστήριξή σας περισσότερο από καλοδεχούμενες. Το ίδιο και τα σχόλιά σας. Μόνο παρακαλούμε μην είναι υβριστικά ή χυδαία.

Aphrodite είπε...

Δεν ξεχνάμε ρε παιδιά, δεν ξεχνάμε... και κάθε φορά που ακούμε στις ειδήσεις κάποιο από όλα αυτά τα φρικαλέα που συμβαίνουν στο Ε.Σ.Υ. γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι.

Μεγάλα ονόματα να κάνουν σημεία και τέρατα... να εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κοσμάκη πάνω στην αρρώστεια του, να κάνουν λάθος διαγνώσεις, να σε στέλνουν από τον έναν στον άλλον, να σε μουρλαίνουν στις άχρηστες εξετάσεις επιβαρύνοντας κι εσένα και το σύστημα, να τα παίρνουν από δέκα μεριές... και τους "μάνατζερς" των νοσοκομείων με το ακαταλόγιστο... και τους προμηθευτές απλήρωτους και άρα τις ελλείψεις να τις πληρώνουμε εμείς... και τα κοράκια στα ιδιωτικά να σε γδέρνουν κανονικά...

Κι από την άλλη να έχεις ευσυνείδητους γιατρούς που χτυπάν αλύπητες εφημερίες, για να καλύψουν "τρύπες", οι οποίες μένουν κι απλήρωτες μια και είναι παράνομες ουσιαστικά (με απόφαση της Κομισιόν).

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα, θα ήταν για γέλια!

Κι όχι, δεν υπάρχει χώρα που να έχει το τέλειο σύστημα Υγείας, αλλά με αυτό το μπάχαλο, δυτικής υποτίθεται χώρας, και τόσα χρήματα κατασπαταλημένα κατά κεφαλήν, πάμε για βραβείο!

JUNE1ST είπε...

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο κομμάτι του δημόσιου διαλόγου για τη νέα φάση της διαμαρτυρίας εξελίχθηκε στα μπλογκς των Zaphod και Polsemannen.

Πολλά καλά σχόλια και αντιδράσεις που αξίζει τον κόπο να διαβάσετε.

ATHENA είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ :-)

Lucha Libre είπε...

Κι εμείς εδώ.

ATHENA είπε...

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΜΠΑΝΕΡΑΚΙ ΜΕ ΛΙΝΚ ΣΤΗΝ ΠΕΤΙΤΙΟΝ?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΧΩΝΕΨΩ ΤΙΣ 728 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 730 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΜΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ...

ΙΝΚΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ:-)

Lucha Libre είπε...

Νιώθω λίγο αμήχανα, δεν έχω ξεκάθαρα πράγματα να πω, μόνο μια φωνή αγανάκτησης προς κάθε κατεύθυνση, που επιθυμώ να δυναμώσει.

Zaphod είπε...

Συνεχίζουμε

blogger είπε...

Συνεχίζουμε...

pølsemannen είπε...

H προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και πολυεπίπεδη, δλδ μπλογκ, σάητ, φόρουμ, πετίσιον, αποτελούν μόνο ένα από τα επίπεδα δράσης.

Δράση χωρίς μαζικότητα και διάρκεια είναι καταδικασμένη.

Συνεχίζομεν λοιπόν.

xasodikis είπε...

Πριν απ' όλα, να πω ότι αναγνωρίζω και σέβομαι την ευαισθησία και την καλή πρόθεση όσων από εσάς βγαίνετε μπροστά σε αυτήν την ιστορία.

Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου και με αυτήν την ιδιότητα να αφήσω μερικές σκέψεις στον διάλογο που αρχίσατε.

α) Από τη μία αναγνωρίζουμε ότι "κίνημα των bloggers" δεν υπάρχει. Από την άλλη, γίνεται μια επίκληση για συμμετοχή σε μια δράση κινηματικού χαρακτήρα, όπως είναι η συγκέντρωση υπογραφών, η ανάρτηση ενός κοινού κειμένου κλπ. Μου φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι εδώ υπάρχει μια αντίφαση (θα επανέλθω...).

β) "Οι Bloggers δεν θα ξεχάσουν ποτέ την Αμαλία. Απλώς δεν το φωνάζουν δυνατά για να μην ξυπνήσουν το ...Κράτος.": ο αφορισμός αυτός μπορεί να επαναδιατυπωθεί με μορφή ερωτήματος. Αν δηλαδή "οι bloggers" (οι ποιοι;) φωνάξουν δυνατά, από πού προκύπτει ότι θα ξυπνήσει το κράτος;

Μήπως πέρισυ το καλοκαίρι, που βγήκαν(-με) στους δρόμους κι έβγαλαν μαζί και κάποιον κόσμο με αφορμή τις πυρκαγιές, ξύπνησε το κράτος; Καλά, αφήστε να το δούμε τον Σεπτέμβριο, που θα κάνουμε τη σούμα της αντιπυρικής περιόδου...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για το κράτος, ή τέλος πάντων ό,τι εννοούμε λέγοντας "κράτος", μερικές χιλιάδες νοματαίοι που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να γράφουν τις σκέψεις τους, διαβάζονται αναμεταξύ τους και από μερικές χιλιάδες ακόμα, δεν αποτελούν λόγο αφύπνισης. Βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον. Ενδεχομένως να αποτελέσουν στο βαθμό που κάποτε, ίσως, κατορθώσουν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο κόσμος, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα.

γ) Τα αιτήματα που απαριθμούνται στο κείμενο θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπτυχθούν στο εξής ένα: λεφτά για τη δημόσια υγεία. Το οποίο με τη σειρά του μας οδηγεί στην μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση για το πού και πώς ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα, αυτό που προέρχεται από τις τσέπες μας δηλαδή.

Μόνο που, για να γίνει αυτή η συζήτηση και να έχει αποτέλεσμα (εννοώ, όχι να τα λέμε συναμετάξυ μας αλλά να ασχοληθεί η ευρύτερη κοινωνία) χρειάζεται ένα επίπεδο πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας που δεν υπάρχει και που προφανώς δεν θα δημιουργηθεί από τη μία μέρα στην άλλη, μόνο και μόνο επειδή θα το θέλαμε.

δ) Ένα ηλεκτρονικό petition με 200.000 υπογραφές (βάλτε όποιον αριθμό θέλετε) μπορεί να είναι χρήσιμο για να μην σταματήσει η εκπομπή του Κούλογλου στην ΕΡΤ, για παράδειγμα, αλλά δεν νομίζω ότι φτάνει για να αλλάξει η κατάσταση του ΕΣΥ ή να εξαφανιστεί η διαφθορά ή... ή...., πράγματα δηλαδή που έχουν να κάνουν με την βαθύτερη και διαχρονική δομή της ελληνικής κοινωνίας -και του κράτους.

"Ωραία, ρε φίλε, και πού θες να καταλήξεις με όλα αυτά;" -θα μου πείτε.

Στο ότι η όποια αξία των ιστολογίων είναι ακριβώς η πληθώρα από διαφορετικές ματιές, οι προβληματισμοί που αυτές οι ματιές μπορούν να γεννήσουν, η διαφοροποίηση των αντιλήψεων που μπορούν να προκαλέσουν αυτοί οι προβληματισμοί. Όχι από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου.

Ότι οι συστρατεύσεις κάποιων bloggers σε έναν κοινό σκοπό "επ' αφορμή" δεν είναι κακές, αλλά χρειάζεται προσοχή: όταν τείνουν να αποκτήσουν μονιμότερο χαρακτήρα προσδίδουν μια χροιά πατερναλισμού, ή μια νότα ξερολίασης για να το πω πιο απλά, και κινδυνεύουν να γίνουν εξίσου γραφικές ή ενοχλητικές με τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και το σύνθημα "εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι".

Δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο στα blogs από το να γίνουν αντιληπτά σαν χώρος ανθρώπων που έχουν άποψη για τα πάντα και σερβίρουν λύσεις που θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας ("δώστε λεφτά για την υγεία"). Δεν νομίζω ότι τα κατεστημένα ΜΜΕ θα δυσκολευτούν πολύ να παρουσιάσουν αυτήν την εικόνα, αν τους δοθούν αφορμές. Δεν νομίζω ότι ένα petition κάθε δυο μέρες θα βοηθήσει να λυθεί κανένα πρόβλημα.

Και, επί του πρακτέου στη συγκεκριμένη περίπτωση: πιστεύω ότι ένα κοινό κείμενο δεν είναι κακή ιδέα -ίσως όμως χίλια διαφορετικά κείμενα με χίλιες διαφορετικές ματιές πάνω στο ίδιο πρόβλημα και με κοινή αφορμή να είναι καλύτερη. Ίσως λέω. Την συγκέντρωση υπογραφών τη θεωρώ άσκοπη. Το θέμα είναι να μην ξεχνάμε, από κάθε αφορμή που μας δίνεται (ή την παίρνουμε μόνοι μας) για να γίνει ποστ να μένει και κάτι.

Και υπ' αυτήν την έννοια, μην είμαστε τόσο επικριτικοί: ούτε απέναντι στους εαυτούς μας, ούτε απέναντι στους άλλους.

Αυτά και συγγνώμη για το πανωσέντονο...

ATHENA είπε...

ΧΑΣΟΔΙΚΗ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΩ

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΨΥΘΙΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ

ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΖΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ...

Lucha Libre είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kwstask είπε...

Ειμαι μεσα,εννοειτε!Επισης προτινω να φτιαχτει και καποιο κειμενο το οποιο να μπορουμε να εκτυπωσουμε και να το μοιρασουμε στον κοσμο σε κεντρικα σημεια.Καποιος ειχε πει στο μπλογκ του ζαφ,για σιωπηλη διαμαρτυρια.Πρεπει να πω οτι ειναι πολυ καλη ιδεα και θα ελεγα να το κανουμε το απογευμα της 1/6/2008 αποκλειοντας το υπουργειο υγειας η την βουλη.Επισης θα ελεγα οποιος-οποια θελει να φτιαξει πλακατ για την σιωπηλη διαμαρτυρια. Τι λετε?/Κατι ακομα:Πως μπορω να γινω μελος στο amaliasday?Το e-mail μου αν βοηθαει: gatoylis1981@yahoo.gr

Lucha Libre είπε...

Έσβησα το σχόλιο και το επαναφέρω ελαφρώς διορθωμένο, λυπάμαι γιατί μου ξέφυγε μια κακιά λεξούλα που αφορούσε εμένα.
Και επαναλαμβάνω:

Οι επιφυλάξεις ως προς το αποτέλεσμα είναι δεδομένες.
Στις περσινές κινητοποιήσεις δεν έλαβαν μέρος μόνο bloggers, κι αυτό είναι κάτι σημαντικό. Λάβαμε μέρος κι άλλοι άνθρωποι, ειδοποιημένοι από εσάς.

Δεν θεωρώ κακό το συναισθηματισμό, είμαστε άνθρωποι κι όχι ρομπότ.
Και η οργή συναίσθημα είναι και καλό είναι να μετατρέπεται σε κάτι πιο ...παραγωγικό να το πω; Δεν ξέρω.

Υποθέτω ότι ο αρχικός στόχος είναι να ανακινήσουμε ζωηρά το θέμα, και μ΄αυτόν τον τρόπο να αρχίσει πάλι να ασκείται πίεση προς τον ουσιαστικό σκοπό: να αλλάξει ο κανόνας της λαμογιάς στο σύστημα υγείας-πρόνοιας.

Άρα σε πρώτη φάση να κοιτάξουμε τι κάνουμε για να γίνει θόρυβος.

Λέω βλακείες; Όχι, αν είναι πείτε μου. ;-)

Μια σκέψη που κάνω είναι να αναρτήσουμε σε κοινή θέα, (εννοώ σε δημόσιο χώρο) ό,τι γράψει ο καθένας μας. Έξω από το υπ.Υγείας και τα μεγάλα νοσοκομεία ή τα κεντρικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, είναι μια πρόχειρη ιδέα. Δύσκολο, απαιτεί οργάνωση, και πιθανόν να δημιουργήσει μπελάδες με σεκιουριτάδες κτλ. Για πείτε και καμιά άλλη ιδέα για να βγει από εδώ το πράγμα.

kwstask είπε...

incontinentia σχετικα με αυτο που προτεινεις:Μπορει να γινει μεσω αυτου που προτινα εγω:Συγκεντρωση διαμαρτυριας(βουβης)(Μια σκεψη ειναι να φοραμε πενθος οι ανδρες και μαυρη-τουλαχιστον μπλουζα-ωστε να δειξουμε με αυτο οτι πενθουμε για την καταντια της υγειας και για τον καθε αθωο που χανει την ζωη του εξαιτιας της καταντιας του Ε.Σ.Υ).Τι εννοω:να φτιαξουμε ταμπελακια διαμαρτυριας με συνθηματα/μυνηματα υπερ της βελτιωσης της υγειας αλλα και καυστικα σε οτι αφορα την υπαρχουσα κατασταση.Τι λετε?Επισης μπορουμε να γραψουμε συνθηματα στην ασφαλτο και τα πεζοδρομια.

ATHENA είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΡΟΜΟ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΣΑ ΣΕ ΜΑΠΧΑΛΑΚΗΔΕΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ΔΞΜΙΟΥΡΓΙΚΙΗ ΚΑΙ USER FRIENDLY ;-)

ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΜΠΡΑΦ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ?

ΠΕΙΤΕ ΓΝΩΜΕΣ!

ΑΝ ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ;-)


ΠΕΙΤΕ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ...


ΦΙΛΙΑ

ATHENA είπε...

ΙΝΚΟ, ΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ ΚΙ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ;-)
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΝΑ!

ATHENA είπε...

ΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ

ΤΟ ΧΑΠΠΕΝΙΝΓΚ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥ Η ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ;-)

Lucha Libre είπε...

(Καλά, με βλέπω να διαδηλώνω μόνη μου με ιατρική μάσκα και πικέτο έξω από το νοσοκομείο του νησιού εδώ, την 1η Ιουνίου.)

Να κλείσουν δρόμοι κτλ, δεν παίζει πιστεύω. Όμως μπορούν να στηθούν, έστω και πρόχειρα, μερικά ταμπλώ. Ή και ταμπλώ βιβάν, που μου ακούγεται καλύτερη ιδέα, άσε που αυτό το σκηνικό μπορεί να παίξει αρκετές φορές σε διαφορετικά σημεία, και να συμμετέχουν όποιοι μπορούν κάθε φορά.(Εγώ πχ θα είμαι στην Αθήνα στις 14-15 Ιουνίου).

Athena έχετε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο για το happening αυτό ;

ATHENA είπε...

ΤΕΛΕΙΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΙΝΚΟ!

ΘΑΡΘΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ ΛΕΜΕ!


ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΠΤ, ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ.

ΕΛΑΤΕ ΚΑΛΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΑΛΛΟς...


ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΟΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ

ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ?\ΟΧΙ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ, ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ... ΟΛΟΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ 700 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ;-)

kwstask είπε...

Κι ομως θα μπορουσε να παιξει.Με την Παρνηθα πως επαιξε?Αθηνα λες οχι στα φυλλαδια γιατι ειναι κριμα τα δεντρακια.Την 1/6/2007 το καναμε ομως .Μοιρασαμε εντυπα στον κοσμο.Γιατι οχι και τωρα?Κοντα στις εισοδους των Νοσοκομειων,το βλεπω χλωμο να μας αφησουν οι σεκιουριτυ να κανουμε το οτιδηποτε.Ιδιως αν ειναι σαν τα ατομα της πρωην εταιριας σεκιουριτυ που δουλευα καποτε....

Squeaky είπε...

Διαβάζω όσα λέτε και μου αρέσουν πολύ διάφορες ιδέες (γκράφιτι σε μάντρες νοσοκομείων/πικετοφορία/ταμπλώ βιβάν).
Δεν τολμώ να αρχίσω να φωνάζω με ενθουσιασμό, γιατί την ώρα της δράσης, θα βγάλω την ουρά μου απέξω. Δυστυχώς, αυτό το διάστημα δεν δύναμαι να βοηθήσω ενεργά, σε τίποτα από τα παραπάνω. (Γι αυτό παρακολουθώ την κουβέντα στα μουλωχτά).
Επίσης χρειάζονται αρκετοί άνθρωποι και αρκετή προετοιμασία και οργάνωση.
Δε θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά ακόμη και πέρυσι που είχε γίνει τόσος ντόρος και τέτοια κινητοποίηση από όλα τα μπλόγκς, άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα-βελτίωση της κατάστασης, δεν υπήρξε.
Πολύ φοβάμαι πως φέτος, ελάχιστοι θα αντιληφθούν τις όποιες δράσεις διαμαρτυρίας.
Sorry βρε παιδιά, ακούγομαι τελείως ηττοπαθής σήμερα και δεν το θέλω.
Απλά λέω τις επιφυλάξεις και τους φόβους μου.
Χμ. Θα το ξανασκεφτώ και θα επανέλθω. Ίσως κάνω λάθος.

Lucha Libre είπε...

Δε μας ξεγελάς με ψευτοηττοπάθειες, μέσα είσαι πάντα με κάθε τρόπο, γενναίε Πόντικα.
;-)

Rodia είπε...

Συγχαρητηρια παιδια :)
Με τον τροπο μου, καλυπτω μια διαφορετικη πλευρα του θεματος ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. Ανοιξα ενα μπλογκ διαρκειας αφιερωμενο στην ΑΜΑΛΙΑ και προσκαλω για διατυπωση προτασεων που θα οδηγησουν σε βελτιωση και εξανθρωπισμο.
Εδω: http://amalia2007.blogspot.com/

Για τη δικη σας επετειακη προσπαθεια ενημερωθηκα πριν απο λιγο με σχολιο του A.F.Marx

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ATHENA είπε...

ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΡΟΔΙΑ ΜΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑ (ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕΣ ΘΥΜΑ ΚΙ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ;-)

ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΣΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ.
Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ATHENA είπε...

ΠΩΠΩ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΑΤΙΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΥΛΙΝΙ

ΚΑΛΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΟΛΙΝΚΣ Ο ΑΛΟΥΦΑΝΙΟΣ, ΑΛΛΑ

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ, ΔΕ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΡΕ ΓΜΤ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΕΣΣ ΓΚΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ... ΕΛΕΟΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΑΛΟΥΦΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΠΕΛΩΜΑ.

*ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΚΟΜ ΙΛ ΦΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ*

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΣΤ ΣΑΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ,
ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ,
ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΧΙ ΤΟΣΟ Σ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...

Aphrodite είπε...

Ε ρε γλέντια!

Λοιπον, να απαντήσω πολυ περιεκτικά,

* Λεφτά για ξόδεμα για την Υγεία υπάρχουν (μια ματιά σε άρθρα εφημερίδων και μάλιστα στα ειδικά αφιερώματα του Βήματος που τα βλέπουμε από πέρισυ αρκούν) - είμαστε πάνω και από χώρες που τις θεωρούμε πολύ πιο προηγμένες από εμάς στα κατά κεφαλήν έξοδα για περίθαλψη - του κράτους έξοδα, όχι δικά μας.

Το θέμα λοιπόν είναι το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ! Κι άρα πού είναι οι "τρύπες" και οι "τσέπες", πού υπάρχει αυτή η καταραμένη "υπερτιμολόγηση" κι αν θα διορθωθεί ποτέ αυτή η κατάφωρη απάτη.

* Πατερναλισμός? Τι είναι, θέμα ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης) που την πήραμε εργολαβία? Για όνομα, την άποψή μας λέμε και όποιος θέλει συμμετέχει, προσθέτει, συμπράττει... δεν στήσαμε και σημαία "Αυτή η Γη μας ανήκει και κάτω τα κουλά γιατί εμείς ειδικά που χτυπιόμαστε δικαιούμαστε καλύτερη περίθαλψη απο εσάς που στον καναπέ σας φραπεδιές...!"

* Αν μπορούσαμε να λύσουμε από τα μπλογκς μας το πρόβλημα, 02.06 του 2007 θα είμασταν όλοι τέλεια. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την όποια συνάφεια μας δίνει το μέσον να κάνουμε κάτι... Να φωνάξουμε όπως και όσο μπορούμε - ένας μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα βήμα, ναι?

* Φυσικά και δεν υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στο "κίνημα μπλόγκερς" σαν ανούσιος ορισμός κάποιων δημοσιογράφων (εμ, κάπως έπρεπε να μας εντάξουν για να ασχοληθούν συνοπτικά μαζί μας) και την συλλογικότητα μιας διαμαρτυρίας.

Πέρισυ συμμετείχαν κάποιοι, φέτος οι ίδιοι ή/και άλλοι, μετά κάποιοι άλλοι, το μόνο κοινό είναι το ότι είμαστε μπλόγκερς και αντιπροσωπεύουμε τον εαυτό μας κάθε φορά.

Στρατευμένοι μαζικά όχι, κατά καιρούς όμως ενωμένοι κάποιοι, για κάποιους σκοπούς, ναι.

Επανέρχομαι παίδες!

Aphrodite είπε...

"Υποθέτω ότι ο αρχικός στόχος είναι να ανακινήσουμε ζωηρά το θέμα, και μ΄αυτόν τον τρόπο να αρχίσει πάλι να ασκείται πίεση προς τον ουσιαστικό σκοπό: να αλλάξει ο κανόνας της λαμογιάς στο σύστημα υγείας-πρόνοιας.

Άρα σε πρώτη φάση να κοιτάξουμε τι κάνουμε για να γίνει θόρυβος."


Inco, ... έγραψες! Ααααααυτό ακριβώς! :))))

Aphrodite είπε...

"Πολύ φοβάμαι πως φέτος, ελάχιστοι θα αντιληφθούν τις όποιες δράσεις διαμαρτυρίας."

Αν δεν γυρίσουμε στα μπλογκς να το διαδώσουμε, όπως κάναμε και πέρισυ τέτοια εποχή, πού να το πάρουν χαμπάρι στη μπλογκόσφαιρα, και κατ'επέκτασιν και οι εκτός?...

Που μεταξύ μας, αν δεν το έπαιζαν τα μήντια, δεν θα το είχαν πάρει ακόμη χαμπάρι! Ο μεγάλος χαμός, κι αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τις πρώτες ώρες της διαμαρτυρίας, άρχισε να γίνεται χιονοστιβάδα με το που άρχισε η μετάδοση και η έκδοσή της!

Είναι περίεργο να είμαστε ανεξάρτητοι και να φωνάζουμε για τόσο πανανθρώπινο σκοπό, αλλά τελικά να έχουμε την μεγάλη απήχηση με τα κλασικά μέσα επικοινωνίας - κι αυτό γιατί τόσοι πολλοί που συμμετείχαν δεν έχουν καμμία σχέση με υπολογιστή, στην Ελλάδα του 2008...

Aphrodite είπε...

@Athena,

Συμφωνώ με τα λινκς, για να ξαναμπεί τοπ το θέμα, της το χρωστάμε... Από κει και πέρα, να σταθώ στο "θύμα" που είπες στη Ροδιά - όλοι μας στην πυρετώδη προετοιμασία υπήρξαμε θύματα πολλών πραγμάτων, καταστάσεων, συγκυριών και ανθρώπων, αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Βάλαμε το "Εμείς" πάνω από το "Εγώ". Είναι μακρύς ο δρόμος για να βάλουμε το "Εμείς" πάνω κι από το "Ε.Σ.Υ.", αλλά αξίζει τον κόπο!


@Ροδιά,

Ωραία, ένα μπλογκ γλυκό και συμπληρωματικό, για back-up όλης της προσπάθειας που κάνουμε εδώ σε τόσα επίπεδα, ένα χρόνο ολόκληρο!

Οσοι ξέρουν και συμμετείχαν, ακόμη και ως απλοί αναγνώστες, ξέρουν πως έχουμε καλύψει όλο το υλικό, και στο κοινό αυτό μπλογκ, και σε φόρουμ (χωρίς φυσικά να μπούμε σε χωράφια όπως της όποιας Κυβέρνησης που οφείλει να ξεμπλέξει το κουβάρι με σαφέστατες λεπτομέρειες, του Ιατρικού Συλλόγου που έχει τα θεσμικά όργανα ελέγχου του, νομικών θεμάτων που ξεφεύγουν από τους σκοπούς αυτού του μπλογκ, ή ζορίσματος της οικογένειας της Αμαλίας, μια κι αρκετά έχουν τραβήξει οι άνθρωποι αυτοί), και φυσικά στο ερωτηματολόγιο.

Επίσης υπάρχουν ήδη όλα τα αρχεία από το μπλογκ της Αμαλίας, διάφορα μπλογκς με διευθύνσεις στο νέτι ώστε να μην χαθεί τίποτε ποτέ, ό,τι "ιστορικής" αξίας τέλος πάντων, αλλά πάντοτε κάθε προσπάθεια, αξίζει αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
:)))))

Στέλιος είπε...

Το αναρτώ κι εγώ.

stellini είπε...

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.. δεν σταματήσαμε ποτέ.

stellini είπε...

Επίσης ενημερώνω οτι ξεκινάει ενημέρωση και μέσω facebook ;)

kwstask είπε...

Ω,ναι!Δεν σταματησαμε ποτε και οπως ειχαμε πει και περυσι το καλοκαιρι:Συνεχιζουμε και θα συνεχιζουμε μεχρι να παγωσει η κολαση!!!!Καλησπερα Στελλινακι!

JUNE1ST είπε...

Στο ποστ διορθώθηκαν δυο-τρία τυπογραφικά, οπότε αν μπορείτε παρακαλούμε αναδημοσιεύστε το τωρινό κείμενο.

Πολύ σύντομα θα ποστάρουμε και "συγκοπτόμενη έκδοση" για όσους θέλουν να έχουν μικρότερο κείμενο στην αναδημοσίευσή τους.

Μαζευόμαστε!

Ολο και περισσότεροι. Και μπαίνουμε σε μπλογκς φίλων και γνωστών και τους το λέμε. Ειδοποιούμε. Ενημερώνουμε. Λινκάρουμε. Να πάρει το δρόμο του.

Συνεχίζουμε παιδιά!

νατασσΆκι είπε...

Φυσικά να με υπολογίζετε κι εμένα -και θα ενημερώσω κι όσους μπορώ
:)

Aphrodite είπε...

Κι αν αντί για μαζικές (λέμε τώρα) πορείες και τέτοια, απλώς δίναμε αίμα?

Για όλους αυτούς που το χρειάζονται?

Ούτε σιωπηλή διαμαρτυρία ούτε κλείνουμε το κέντρο εξαγριώνοντάς τους όλους, ούτε μοιράζουμε χαρτιά ούτε τίποτα.

Μόνο υπογραφές στο πετίσιον και ήρεμα, χωρίς να μας πάρουν και πολύ χαμπάρι, μια ήσυχη ουρά να πάμε να δώσουμε αίμα την 1η Ιουνίου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Να "γεμίσουν" έστω και για λίγο οι λειψές μας τράπεζες αίματος. Μπας και ανακουφίσουμε εμπράκτως...

Aristodimos είπε...

Ενας χρόνος σήμερα που εφυγε περήφανα και ΑΔΙΚΑ.....

Ας τιμήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του την μνήμη της , γιατι οσο θυμόμαστε εναν άνθρωπο , τόσο αυτος παραμένει ζωντανός.

Αρης

ATHENA είπε...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΙΜΑ :(

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΜΕΣΩΣ!

ΣΤΕΛΛΙΝΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK!

ΝΑΤΑΣΣΑΚΙ ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ:)

ATHENA είπε...

ΕΚΑΝΑ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ;-)

Aristodimos είπε...

Μια απλή αναφορά εδω :

http://aristodimos.blogspot.com/

ελαχιστος φόρος τιμής στην ΑΜΑΛΙΑ , σήμερα 1 χρονο ακριβώς απο την ημέρα που "έφυγε" τοσο αδικα.

Αρης

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να πατήσουν επί πτωμάτων για να κάνουν τη διαδίχτυα καριέρα οι σημαιοφόροι ιστολόγοι του μέλλοντος

Lucha Libre είπε...

Θαλασσοκόρακα ελπίζω να κατάλαβα λάθος. Ξαναπές το πιο λιανά παρακαλώ.

Zaphod είπε...

Η ιδέα για την αιμοδοσία μου φαίνεται μια χαρά :)


@θαλασσοκόρακας: Μπορεί να κάνω λάθος αλλά άνθρωποι που μόλις μπήκαν σε έναν χώρο, οφείλουν να εξετάζουν τα τεκταινόμενα πρώτα πριν γίνουν κριτές των πάντων...

Squeaky είπε...

Πολύ καλή η ιδέα της Αφροδίτης για την αιμοδοσία!
Μικρές, πρακτικές και ουσιαστικές κινήσεις, με άμεσο αντίκρυσμα! Επίσης η αιμοδοσία είναι μια δράση ατομική, που δεν εμπεριέχει δυσκολίες συντονισμού και οργάνωσης.
(Και που ο καθένας μπορεί να την επαναλάβει όποτε θέλει και μπορεί!).

ΥΓ: Διακρίνω μια καχυποψία στη μπλογκόσφαιρα ή μου φαίνεται? Ψυχραιμία ρε παιδιά! Πώς περιμένουμε να γίνουν κάποιες θετικές ενέργειες όταν τα βλέπουμε όλα συνωμοσιολογικά?

xasodikis είπε...

Παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσα πιο πάνω -και στις οποίες εμμένω ακόμα, σόρυ Αφροδίτη :)-, να πω ότι η ιδέα της αιμοδοσίας μου φαίνεται πολύ καλή και πάει ένα (ουσιώδες) βήμα παραπέρα από την απλή διαμαρτυρία...

Κανένας μερακλής γραφίστας να φτιάξει κι ένα σχετικό μπανεράκι;

Ανώνυμος είπε...

και γω εδω.

stellini είπε...

Δυστυχώς εγώ έδωσα πριν απο απο 2 εβδομάδες αίμα και δεν θα μπορεσω να δώσω πάλι.
@Athena πήγαινε τσέκαρε τον αιματοκρίτη σου και σε μένα για τον ίδιο λόγο δεν έκαναν αλλά τώρα μου πήραν. ( μάλλον έπεσα σε γιατρό περίπτωση :P)

Lucha Libre είπε...

Nα προσθέσω κάτι;
Ας μην έχουμε κατά νου την 1η Ιουνίου σαν ημερομηνία λήξης όλων αυτών. Ας παραμείνουμε εδώ ή και αλλού, να το δουλέψουμε χωρίς αγωνία να "προλάβουμε" κάτι. Εννοώ το πώς θα ακουστεί το ζήτημα, και πώς θα ενθαρρύνουμε κι άλλους ανθρώπους εντός ή εκτός βλογς να πάρουν θέση.
Επίσης κάνω την εξής σκέψη με αφορμή τα βρισίδια με τα οποία τα διάφορα καλόπαιδα μας λούζουν: μας προσάπτουν τη χρήση της ιστορίας και του ονόματος της Α.Κ.
Να τους κόψουμε το δικαίωμα να αμφισβητούν τις τελικές προθέσεις μας, με δυο λόγια να αποδεσμεύσουμε τις κινήσεις μας από το όνομα της Α.Καλυβίνου.
Εξηγούμαι: σέβομαι και κατανοώ απόλυτα τους δεσμούς κάποιων από εσάς μαζί της, και την εντιμότητα των προθέσεων - άλλωστε γι' αυτό είμαι εδώ.
Επίσης κατανοώ την προσπάθεια και τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώσατε για να στηθεί η επικοινωνία μας εδώ. Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να υπονομεύσω αυτό το blog, είναι ξεκάθαρο, έτσι;.
Απλώς είμαι περίεργη να δω αν δεν αναφέρουμε καθόλου το όνομα της Αμαλίας στη συνέχεια, τι θα βρουν να πουν τα διάφορα μπλαζέ όρνια που μας τσιμπολογάνε.

ATHENA είπε...

Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ

ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ.

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΔΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΗΣ ΤΕΛΟΣ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

ΕΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΗΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ ΝΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΩ, ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΗΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ.

ΑΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΠΛΩ Η 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΑΜΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΥΜΑ ΠΛΑΔΑΡΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΠΤ.

Lucha Libre είπε...

Athena μου ξέρω ότι καταλαβαίνεις!
Απλώς αναρωτιέμαι, τι άλλο θα κατέβαζε η κούτρα των όρνιων -για να αντέξουν τελικά την προσωπική τους ανεπάρκεια.
Για μένα που ούτε τη γνώρισα, ούτε έζησα μέσα στον ιδιόρρυθμο χώρο των βλογ την εξέλιξη της ιστορίας της - και παρά την οργή και τη θλίψη που μου προκαλεί αυτή η ιστορία- είναι πιο εύκολο σίγουρα να αναφέρω την αποδέσμευση από το όνομά της. Δεν κρίνω, είμαι εδώ.
:-)

Aphrodite είπε...

Η ιδέα δεν είναι μόνο ενεός ανθρώπου φυσικά, το θέμα της αιμοδοσίας είναι πολύ πονεμένο και μας το έλεγαν όλοι οι γιατρόι σε ανύποπτο χρόνο. Τι λογικότερο να το προτείνουμε κι εδώ? Κάτι άκουσα για μπαννεράκια, οπότε βουαλά!

Επεξεργάζομαι λίγο ακόμη κάποιες λεπτομέρεις και στέλνω και κώδικα - εκτός αν θέλετε να τα "τσιμπήσετε" όπως είναι και να τα σώσετε στο μπλογκ σας ατομικά, με ό,τι όνομα θέλετε.

ATHENA είπε...

ΛΑΜΠΡΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΑΦΡΟ!

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ;-)

ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΣΕ ΚΟΥΤΑΚΙ ΕΓΩ ΔΝΕ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΧΡΗΣΤΗ...


ΙΝΚΟ ΜΟΥ, ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΝΕΙΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ;-)

Lucha Libre είπε...

Εξαιρέτικαλ τα banners! Αφροδίτη ευχαριστούμε για όλα!

pølsemannen είπε...

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο Θανάσης είπε τα πράγματα με το όνομά τους

http://www.youtube.com/watch?v=nVyFMdZGrPs&feature=related

Πιστεύω ότι αυτό το περσινό βίδεο είχε θέση.

Βέρη νάης βάνερς!

Ο ΠΡΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΜΑΡΤΙΣΤΟΣ ΝΕΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΜΟΛΑΕΙ ΟΣΑΝ ΠΟΛΥΒΟΛΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ #1 ΣΤΟ SYNC. ΛΙΓΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


Ε, υπάρχουν και όρια.

Zaphod είπε...

Όταν δεν γράφουμε τίποτε είμαστε ξεχασιάρηδες και ευκαιριακοί τύποι. Όταν γράφουμε, τότε είμαστε καπηλευτές.

Με ποιο δικαίωμα σου λέει ο άλλος τι έχεις δικαίωμα να γράφεις;

...το περίεργο είναι πως ο πρέζας είχε συμμετάσχει πέρισι στο όλο σκηνικό. Δεν του είχε φανεί σκατόψυχο τότε; Αν ναι (έστω αργότερα) γιατί δεν βγήκε να το πεί , παρά μόνο τώρα.


Τα bannerάκια είναι πολύ όμορφα:)


Τι άλλο;
Α, το blog που άνοιξε η ροδιά (το οποίο είναι και ανοικτό απ' ότι είδα σε νέα μέλη) είναι και αυτό ένα καλό βήμα. Ο στοχος είναι κοινός....



love&kisses
zaphod

Squeaky είπε...

Παιδιά, μην τρελλαίνεστε!
Ο Πρέζας είναι πάντα υπερβολικός και τραβηγμένος στις εκφράσεις του, τόσο που γίνεται προβοκατόρικος!
Τις τοποθετήσεις και τις επισημάνσεις του τις κάνει τόσο κραυγαλέα, που βάλλει κατά δικαίων και αδίκων.
Τον κατανοώ, χωρίς να τον υπερασπίζομαι!
Νομίζω ότι η Αθηνά του απάντησε θαυμάσια και επί της ουσίας...

Τα μπαννεράκια της Αφροδίτης είναι όντως υπέροχα!

kwstask είπε...

Καλησπερα.Εδω ειμαι κι εγω.Παιδια πολυ φοβαμαι οτι η ολη κινηση της ερχομενης 1ης Ιουνιου θα μας βγει-ψευτης να βγω-φιασκο,δεδομενου του οτι δεν βλεπω ιδιαιτερη συμμετοχη μεχρι στιγμης...Εννοειτε οτι ειμαι μαζι σας και θελω να πετυχουμε το καλυτερο δυνατον για την υγεια.Την υγεια του γειτονα,του φιλου,του αγνωστου ακομα(γιατι και αυτος δικαιουτε ενα σωστο και αρτια εξοπλισμενο και απο προσωπικο και απο μηχανηματα,συστημα υγειας),αλλα και την υγεια την δικη μας,των παιδιων μας και των συγγενων μας.

Ανώνυμος είπε...

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ
anebike gia tin amalia
deite to sto youtube deite den xexname mi fovaste
kaneis den xexase
kai an theletai vade to sta blog sas
http://blogs.athensvoice.gr/otelevtaiossamurai

Lucha Libre είπε...

Kώστα πιστεύω πως φιάσκο θα είναι μια κίνηση που θα έχει καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουνίου. Το ζήτημα είναι και θα είναι ανοιχτό, κι εμείς μόλις αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε και να το μοιράζουμε γύρω.
Θα (ας) έχουμε δρόμο μπροστά μας.
:-)

Ανώνυμος είπε...

ttp://www.youtube.com/watch?v=qAtmClVoR3k sto youtube to video mpeite kai deite to
samurai

xasodikis είπε...

Βρε παιδιά, μόλις μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να έχουμε κάνει μια μαλακία: 1η Ιουνίου είναι Κυριακή.

Οι μονάδες αιμοληψίας των νοσοκομείων θα λειτουργούν; Μήπως θα έπρεπε να γίνει έκκληση για τις 2 Ιουνίου;

Aνεμος είπε...

1ιουνιου 2008 συνεχιζουμε για την υγεια
Ενας χρόνος μετά την "Ημέρα της Αμαλίας". Τι άλλαξε;
Το θέμα της Υγείας πιο επίκαιρο απο ποτέ. Αλλά και η κατάσταση χειρότερη από ποτέ.

Δεν έχουμε ξεχάσει. Δεν θα μπορούσαμε.
http://amaliasday.blogspot.com/

Συνεχίζουμε.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ BLOG TOY ΣΤΗΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=qAtmClVoR3k

kwstask είπε...

Λοιπον οι υπηρεσιες αιμοδοσιας λειτουργουν 7 μερες την εβδομαδα! Οι ωρες ειναι: Καθημερινές:
Πρωί 8.30 έως 1.30 (πρωινό απαραίτητο)
Απόγευμα 17.00 έως 19.00 (να έχουν περάσει τρεις ώρες από το μεσημεριανό γεύμα).

Αργίες και Σαββατοκύριακα: 9.00 έως 12.00 Επισης θα μας-σας ζητηθει να συμπληρωσουμε ενα εντυπο τυπικα για λογους υγειας(αν πασχουμε απο μεταδοτικες ασθενειες,αν εχουμε χειρουργηθει προσφατα,αν περνουμε φαρμακα κλπ,κλπ,κλπ...)Αυτο συμβαινει 1)Για προστασια της δικης μας υγειας και 2)Για διασφαλιση οσο το δυνατον καλυτερης ποιοτητας αιματος.Πχ:Αν εχουμε κανει χειρουργειο(ακομα και το ποιο απλο) για να δωσουμε αιμα πρεπει να περασουν 3 μηνες,γιατι οπως εμαθα σε παλιοτερη αιμοδοσια,που τελικα δεν μπορεσα να συμμετασχω,η"αναισθησια"που μας χορηγουν πριν την χειρουργικη επεμβαση,επηρεαζει την ποιοτητα του αιματος μας,οποτε δεν μπορουμε να δωσουμε αιμα πριν την παροδο 3 μηνων.Επισης αν εχουμε βγαλει δοντι,θα πρεπει να περασουν 72 ωρες για να μπορουμε να δωσουμε αιμα. Χασοδικη νομιζω οτι σε καλυψα,ετσι? Αν μπορω να βοηθησω καπου αλλου στην διαθεση σας....

xasodikis είπε...

Kwstask, με κάλυψες πλήρως!

Εγώ δίνω συνήθως στην αιμοληψία του ΙΚΑ στη Δεληγιώργη, που νομίζω ότι είναι κλειστά τα Σ/Κ, εξού και η απορία...

kwstask είπε...

Προς Χασοδικη:Σοβαρο νοσηλευτικο ιδρυμα βρηκες βρε!Χι,χι,χι!Μην κολλας εκει.Πηγαινε σε καποιο αλλο νοσοκομειο αν ειναι κλειστα.Μπουρδ...εεε,ΙΚΑ ηθελα να πω ειναι αυτο!Χι,χι,χι!ΥΣΤ:Μιλαω κι εγω που εχω ΤΕΒΕ.Αλλο αμαρτωλο ταμειο αυτο....Πληρωνω 329Ε και 89 Σεντς,το διμηνο και στο μονο που μου δικαιολογει ασθενεια απο την δουλεια ειναι εργατικο ατυχημα κατω φυσικα απο ορισμενες προυποθεσεις για το τι δεχονται αυτοι στο ΤΕΒΕ ως εργατικο ατυχημα......Κλαφτα Χαραλαμπε κοινως.....

mtryfo είπε...

μπράβο σας παιδιά και βέβαια συνεχίζουμε....
anemos5
το βιντεάκι ειναι καλό αλλά έχει κάποια λάθη οπως π.χ. το πιό σημαντικό το επίθετο της Αμαλίας....

kwstask είπε...

Χασοδικη δεν μπορεσα να βρω ακριβεις ωρες λειτουργειας της Αιμοδοσιας του Ικα στη Δεληγιωργη,αλλα βρηκα τηλεφωνα τους.Παρε και ενημερωσε και εδω μηπως και καποιος αλλος-αλλη εχει σκοπο να παει στο ιδιο ΙΚΑ.Τα τηλ ειναι:Αιμοδοσία:210 - 52.33.127 210 - 52.39.435 ΥΣΤ:Αν υπαρχει κατι αλλο στο οποιο μπορω να βοηθησω στη διαθεση σας....

JUNE1ST είπε...

@anemos 5,

Λίγες διορθωσούλες στο βίντεο (επίθετο, "αλμπάνΗδες" αντί "αλμπάνΙδες", "ρε παιδιά" αντί για "βρε παιδιά" κτλ) και θα το αναρτήσουμε κι αυτό στην τελική λίστα με τα βίντεος. Σ'ευχαριστούμε πολύ.

Το λινκ για όσους δεν το έχουν δει ακόμη είναι εδώ.

Σημ: ίσως για λίγες μέρες, αν θέλεις να μπαίνει κόσμος από το μπλογκ σου να βλέπει το βίντεο, κι όχι κατευθείαν στο YouTube, να έβαζες την μουσική του μπλογκ σου με επιλογή ή να την καταργούσες (είπαμε, προσωρινά!).

Γιατί όπως ανοίγει κανείς το μπλογκ σου παίζει συνεχώς τη μουσική, κι αν ανοίξει κανείς το βιντεάκι σου παίζει κι αυτό ταυτόχρονα το τραγούδι. Ε, αυτί είναι, μπερδεύεται!

----------

@all,

Σας ευχαριστούμε όλους για τις παρατηρήσεις, τις διορθώσεις, τις ιδέες και τον διάλογο - όλα βοηθούν στο καλύτερο δυνατό ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ αποτέλεσμα!

Aνεμος είπε...

ΟΚ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΝ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Aνεμος είπε...

ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΕΜΑΙΛ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΜΕΕ

Lucha Libre είπε...

Άνεμε καλά κάνεις. Να κοινοποιήσουμε όπως μπορούμε την παρουσία και τις θέσεις μας.

Mails, sms, banners.
Υπογραφές.
Αιμοδοσία.
Κείμενα και ενημέρωση.
Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις.
Θα ξαναπώ το εξής για να το σκεφτούμε και να το οργανώσουμε αν κάποιοι συμφωνούν: μικρές, σύντομες και επαναλαμβανόμενες παραστάσεις στα ξαφνικά κοντά σε χώρους σχετικούς (κλινικές κτλ).
Μπορεί να έχουν ως κεντρικό άξονα τις μικρές ιστορίες που βιώνουν όσοι μπλέκουν στα πλοκάμια των κυκλωμάτων της υγείας, να είναι τρυφερές ή χιουμοριστικές / σατιρικές. Ή και πιο μαχητικές.
Μπορεί να είναι παντομίμα ή ταμπλό βιβάν ή σύντομα σκετς.
Μπορεί να κάνουν ντόρο αν επαναλαμβάνονται τακτικά εδώ κι εκεί.
Τι λέτε; Ενδιαφέρεται κανείς;

Κάτι ακόμα: θα βγάλω το όνομά μου από τη λίστα των συντακτών (για λόγους δικής μου ιδιοτροπίας) αλλά θα παραμείνω σταθερά εδώ , και αν χρειαστεί να αναρτήσω κάτι, ε, θα βρούμε μια άκρη. Ελπίζω να μην με παρεξηγείτε, στόχος μου είναι να παραμείνω ενεργά σ΄αυτή την ιστορία ούτως ή άλλως.
:-)

Aphrodite είπε...

Α ρε ινκοντ, πάνω που μας ήρθες!

Να ρωτήσω όμως, δεν γράφεις ένα επεξηγηματικό κειμενάκι, μπας και τελικά βγει κάτι καλό από την ιδέα αυτή?

Να το δουλέψουμε, γιατί έχει μεγάλη δυναμική, αρκεί να συμμετέχουν κάμποσοι (μη γίνουμε και γραφικοί στο τέλος!)
:))))

Aphrodite είπε...

Το βίντεο για την Αμαλία ωραίο, για αιμοδοσία ρε παιδιά, κάποιος που να φτιάξει βιντεάκι?

Aνεμος είπε...

ΤΏΡΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΥΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ URL ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΑΜΑΛΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ

Lucha Libre είπε...

Aφροδίτη και λοιποί φίλοι, εδώ θα είμαι σταθερά! Δε θέλω να κάνω κατάχρηση χώρου όμως εξηγώντας τους λόγους μου...θα τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή πιστεύω.

Λοιπόν, στο θέμα μας.
η αρχική ιδέα έχει ως εξής (και τη δουλεύουμε όλοι φυσικά): να κάνουμε σύντομες και τακτικές εμφανίσεις σε δημόσιους χώρους, με μικρές ομάδες προετοιμασμένες. Ο χαρακτήρας αυτών των εμφανίσεων να είναι κατά βάση θεατρικός, αλλά μπορούν να εμπλέκονται και άλλες τέχνες. Ο,τιδήποτε μπορεί να συμπεριλάβουν οι λέξεις θεατρικό happening. Πάντα σε σχέση με το θέμα της υγείας, της περίθαλψης, των παρεχομένων υπηρεσιών κτλ.
Να γίνονται με τέτοιο τρόπο και να έχουν τέτοιο περιεχόμενο ώστε να κινούν το ενδιαφέρον, να δείχνουν ευαισθησία προς τους ταλαιπωρημένους ασθενείς και συγγενείς, να έχουν χιούμορ (να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της σάτιρας).
Ας πούμε για τα φακελάκια των γιατρών ή για τις λίστες αναμονής ή για τις ελλείψεις προσωπικού μπορούν να γίνουν πολύ ωραία πράγματα.
Η διάρκειά τους μπορεί να είναι πολύ σύντομη, η προετοιμασία και το στήσιμο του σκηνικού απλή, και με τη λήξη κάθε φορά μπορούμε να μοιράζουμε κείμενο. Αν γίνει μια φορά δε θα 'χει ιδιαίτερο νόημα, ενώ αν επαναληφθεί αρκετές φορές θα αρχίσει να ακούγεται πιστεύω.Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία, και μπορούμε να προσεγγίσουμε και φίλους σχετικούς με τις τέχνες που να είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν. Αν συσταθεί μια χαλαρή ομάδα από καμιά δεκαριά ανθρώπους (όπως λέμε:"να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα" :-D) μπορούμε να εναλλασσόμαστε ώστε να μην είμαστε παντού οι ίδιοι, αλλά 3-4 κάθε φορά, μια μέρα κάποιοι...την άλλη κάποιοι άλλοι. Γιατί κι ο χρόνος όλων μας είναι πάντα λίγος.
Δε χρειάζεται ούτε η ταυτότητά μας να γίνει γνωστή, ούτε καν να δηλώσουμε bloggers αν δεν το επιθυμούμε. Απλά να στηνόμαστε για λίγη ώρα κάθε φορά σε έναν δημόσιο χώρο, κατά προτίμηση κοντά σε νοσηλευτήρια, κλινικές, ίκα-μίκα κτλ, να παρουσιάζουμε το πρόβλημα του χώρου μέσα από φίλτρο θεατρικό, να μοιράζουμε κείμενο-να συζητάμε ή ό,τι άλλο, και να τα μαζεύουμε.

Όσο για την αποτελεσματικότητα τέτοιων δράσεων, πραγματικά δεν σκέφτομαι πιο πέρα από το αρχικό σκαλοπάτι στο οποίο βρισκόμαστε προς το παρόν: να συμβάλλουμε ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ακούσουν και να μιλήσουν γι΄αυτό το ζήτημα. Και να πιέσουν με τον τρόπο τους. Για να πλησιάσουμε και τους άμεσα ενδιαφερόμενους (ασθενείς-συγγενείς-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κτλ), και να αναπτύξουμε κι άλλους τρόπους δράσης, που θα μας φέρουν σε επαφή κι έξω από εδώ.

Να και μια φλασιά που μου ήρθε τώρα:θα μπορούσαμε να ζητάμε κι από όποιους επιθυμούν, να μας πουν τις δικές τους περιπέτειες στα πλοκάμια του διεφθαρμένου και ανάλγητου συστήματος για να μετατρέπονται σε δρώμενο.

Αυτά, ελπίζω να μην το κούρασα πολύ...
Τι λέτε;

Aνεμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=iX9H4qHaAew
το σποτ για την αιμοδοσία παιδιά όλοι εδώ δυνατοί για την αυριανή ημέρα

STY είπε...

Φυσικά και το Jungle Report δεν θα μπορούσε να λείπει από την κινητοποίηση.

Σχετικό ποστ θα αναρτηθεί πάραυτα.